Acanthorhynchus tenuirostriseastern spinebill

Autors: Kyung Ah Park

Ģeogrāfiskais diapazons

Austrumu spinebillu dzimtene ir Austrālijas austrumi un dienvidaustrumi. Tie ir plaši izplatīti, sākot no austrumiem no Lielās plaisas līdz rietumiem no Karnarvonas aizas, šķērsojot Ziemeļkvenslendu. Austrumu spinebillu diapazons stiepjas no krasta, iekšzemē līdz Boggabilla Plains ziemeļrietumu reģionā.Acanthorhynchus tenuirostrisir sastopams arī Tasmānijā. Šie putni var migrēt aukstajos mēnešos, bet parasti tie atrodas vienā reģionā, atkarībā no pārtikas avotu pieejamības.(Beruldsen, 1980; Higgins et al., 2001; McDonald, 1973)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • austrālietis
    • dzimtā

Dzīvotne

Austrumu spinebills galvenokārt apdzīvo blīvus mežus un mežus ar biezu zemu. Viņi ligzdo uz neliela koka vai krūma no dažiem līdz vairāk nekā desmit metriem virs zemes. Tās ir izplatītas nelielā augstumā un piekrastes tuvumā, sausā virsājā, bet dažreiz tās sastopamas arī augstākos augstumos. Dažkārt tie sastopami lietus mežos un retāk mitrā sklerofila mežā. Austrumu spinebills ir izplatīts arī pilsētu dārzos un parkos. Austrumu spinebills var būt vientuļš vai rūpīgs, un tie parāda regulāras sezonas kustības ierobežotā apgabalā atkarībā no resursu pieejamības.(Beruldsen, 1980; Chan, et al., 2008; Ford, et al., 1988; Leishman, 2000)



  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • tropisks
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • lietus mežs
  • krūmāju mežs
  • Citas biotopu funkcijas
  • pilsētas

Izskata apraksts

Austrumu spinebillu seksuālais dimorfisms nav nozīmīgs. Vīriešu austrumu spinebills ir ar spīdīgu, melnu ķermeni, kura garums ir aptuveni 13 līdz 16 cm. Augšējā aste un iekšējie spārni ir pelēki. Viņiem ir balts kakls un krūšdaļa, kas stiepjas līdz vēderam, un tiem ir mazāks, brūns priekšautiņš, kas aptver tikai kaklu. Apakšējā krūts un vēdera krāsa ir gaiši brūna līdz dzeltenbrūna. Vīriešiem ir kājas un kājas, kas ir vai nu melnas, vai tumši sarkanbrūnas. Sievietes ir līdzīgas vīriešiem, bet tām ir vairāk olīvu pelēcīga izskata un mazāk intensīva kakla brūna krāsa. Līdztekus gaišajam, dzeltenbrūnajam vēderam mātītēm bieži ir baltas spalvas, kas izkliedētas visā apspalvojumā. Atšķirībā no vīriešu spinebillēm, sievietēm ir bālākas, pelēcīgi sārtas kājas un kājas. Ja nepilngadīgo acis ir melnas, pieaugušajiem parasti ir spilgti sarkanas acis. Viņu spārnu laidums svārstās no 18 līdz 23 cm, un garie, plānie rēķini svārstās no 2 līdz 5 cm. Vidējais ķermeņa svars ir 11 g, lai gan tas ziemas mēnešos palielinās, jo enerģijas taupīšanai tiek uzkrāti tauki. Austrumu spinebills iziet divus sagrābšanas posmus dažkārt no decembra sākuma līdz aprīļa beigām.



Acanthorhynchus tenuirostrisvar atšķirt no Acanthorhynchus superciliosus vai rietumu spinebills, ņemot vērā ķermeņa lieluma un izskata atšķirības. A. superciliosus , nedaudz mazāks parA. tenuirostris, ir balts supercilijs un kopējais izskats ir olīvu pelēks, nevis melns.(Ford un Pursey, 1982; Higgins et al., 2001; McDonald, 1973)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem
  • dzimumi krāsaini vai rakstaini atšķirīgi
  • vīrietis krāsaināks
  • Vidējā masa
    11 g
    0,39 oz
  • Diapazona garums
    13 līdz 16 cm
    5.12 līdz 6.30 collas
  • Diapazons spārnu
    18 līdz 23 cm
    7.09 līdz 9.06

Pavairošana

Precīza austrumu spinebillu pārošanās sistēma nav zināma, taču tās, iespējams, ir sociāli monogāmas. Konkrēts pāris ligzdos un audzēs mazuļus, taču ir novērots, ka indivīdi veic papildu pāra kopulācijas. Lai sāktu viesošanās lidojumu, tēviņš pārlido pie mātītes un vai nu pieskaras sievietes rēķinam ar savu rēķinu, vai skaļi zvana. Displejs ilgst 15 līdz 30 sekundes. Viņi lido viļņainā veidā, tēviņam sekojot mātītei. Dažreiz sieviete pēkšņi pagriežas pretī vajātājam, un viņi īsi lidinās, pieskaroties viens otra rēķiniem. Galu galā viņi nolaižas netālu no vietas, kur viņi sāka. Sadraudzība var ilgt vairāk nekā nedēļu, un barošana un atpūta notiek starp tām. Kursa laikā nav mate aizstāvības, tāpēc citi tēviņi var nākt un sākt lidojumu ar to pašu mātīti, kamēr otrs tēviņš atpūšas vai barojas.(Higgins et al., 2001)



  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Vairošanās sezona notiek no augusta līdz decembrim. Gan tēviņš, gan mātīte vāc materiālus, kas piemēroti savai ligzdai, tomēr ligzdu faktiski veido tikai mātīte. Sievietes var ievietot līdz 4 olām, vidēji 2 olas vienā sajūgā, un sezonā var ievietot līdz 5 sajūtām. Aptuvenais intervāla laiks starp diviem sajūgiem svārstās no 37 līdz 41 dienai. Vidējais inkubācijas periods ilgst 14 dienas, pēc kura mazuļi ir dzimuši, katrs sver aptuveni 8 g. Jauniešu uzlidošana prasa vidēji 14 dienas, un viņi kļūst patstāvīgi un sāk barību pēc 8 dienām. Informācija par to, kad jaunieši sasniedz dzimumgatavību, nav zināma, taču, kad jaunieši ir sasnieguši neatkarību, viņi pamet teritoriju, kamēr pieaugušie paliek.(Collins, 2008; Higgins et al., 2001)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • apaugļošana
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Austrumu spinebills var vairoties līdz 5 reizēm sezonā, starp sajūgiem ir 37 līdz 41 dienas intervāls.
  • Vaislas sezona
    Austrumu spinebills vairojas no augusta līdz decembrim.
  • Klāt olas sezonā
    1 līdz 4
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    2
  • Vidējais laiks inkubācijai
    14,4 dienas
  • Vidējais lidošanas vecums
    13,7 dienas
  • Vidējais laiks līdz neatkarībai
    3 nedēļas

Inkubāciju galvenokārt veic austrumu spinebillu mātītes, bet tēviņi reizēm palīdzēs. Abi dzimumi izkārnījumu maisiņus noņem, kad no olām izšķiļas kaili mazuļi, un mazuļus baro ik pēc 5 līdz 10 minūtēm. Kaut arī mazuļus ik pa laikam baro ar nektāru, lielākā daļa no viņiem tiek baroti ar kukaiņiem, līdz viņi spēj patstāvīgi baroties ar nektāru. Nestlings ir ļoti trokšņains, kamēr viņi tiek baroti. Pēc mazāk nekā 2 nedēļām vecāki mudina jauniešus lidot. Pieaugušie nākamajai ligzdai gatavojas 1 līdz 9 dienas pēc mazuļu uzlidošanas. Kamēr vecāki paliek teritorijā, lai izveidotu jaunu ligzdu, mazuļi atstāj teritoriju pēc vecāku vajāšanas vai brīvprātīgi, kad viņi kļūst neatkarīgi.(Higgins et al., 2001)

  • Vecāku ieguldījums
  • altricial
  • vīriešu vecāku aprūpe
  • sieviešu vecāku aprūpe
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Pašlaik nav pieejami dati parAcanthorhynchus tenuirostris.




sarkans vēders melna čūska fakti

Uzvedība

Austrumu spinebillas ir diennakts un visaktīvākās ir rīta vidū. Parasti tos redz atsevišķi vai divatā, un laiku pa laikam grupās pa pieciem. Plāksteros ar augstu nektāra intensitāti austrumu spinebillus dažreiz var atrast kopā ar sudrabainu acu ballītēm ( Zosterops ), mazie pundurkociņi un citas medus sugas. Ziemas mēnešos mazie ganāmpulki pārvietojas uz vietas, reaģējot uz pārtikas pieejamību.

Ziemas vidū vīrieši agresīvi izslēdz mazākas mātītes no bagātīga nektāra apgabaliem, kā rezultātā sievietēm ir lielāka mirstība. Mazā ķermeņa lieluma dēļ austrumu spinebills tiek uzskatīts par starpsugu hierarhiju apakšdaļu. Viņi atkāpjas, kad saskaras ar konfliktiem ar lielākiem putniem, piemēram, New Holland medus dārziem ( Phylidonyris novaehollandiae ).(Higgins et al., 2001; Munro, 2003)

  • Galvenā uzvedība
  • arboreal
  • mušas
  • diennakts
  • kustīgs
  • klejotājs
  • mazkustīgs
  • vientuļnieks
  • teritoriālais
  • Diapazona teritorijas lielums
    20 000 līdz 30 000 m ^ 2

Mājas diapazons

Mājas diapazons mainās atkarībā no pārtikas avota pieejamības, taču tika konstatēts, ka Moruya, pētījuma vietā Victori, Austrālijā, vairošanās teritorija svārstās no 2 līdz 3 hektāriem. Spinebilli tēviņi aizstāv vairošanās un barošanās teritorijas un kļūst agresīvākie, sastopoties ar sugasugiem.(Higgins et al., 2001)



Komunikācija un uztvere

Austrumu spinebills bieži rada augstas skaņas, ātras 'pip' balsis. Prieku laikā pāri veic lidojuma displejus, kuros tēviņš lido aiz mātītes un viļņojas viļņainā kustībā. Lai uzsāktu šo izklaides lidojumu, tēviņš pieskaras knābim sievietes astei. Barojot ar ziedu nektāru, austrumu spinebilli dzied caurules teritoriālo dziesmu, lai aizstāvētu ziedu. Viņi paceļ spalvas uz kakla un vainaga un 2–3 reizes sekundē kustina asti, ja jūtas apdraudēti vai ir gatavi cīnīties. Austrumu spinebills veic arī salauztu spārnu izkliedi, kad viņu mazuļi ir apdraudēti. Tāpat kā visi putni, arī austrumu spinebilli uztver savu vidi, izmantojot audio, vizuālos, taustes un ķīmiskos stimulus.(Higgins et al., 2001)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Austrumu spinebills galvenokārt ir nektāra padevēji un izmanto ļoti pielāgotu, cauruļveida knābi, lai barotos no cauruļveida ziediem. Tiek uzskatīts, ka to ļoti specializētie knābji ir ciešas kopīgas evolūcijas rezultāts ar cauruļveida ziediem, ar kuriem viņi barojas. Austrumu spinebills ziedus izvēlas, pamatojoties uz pieejamo nektāru, nevis zieda lielumu. Jauniešus galvenokārt baro ar kukaiņiem, kas atšķiras no pieaugušajiem, kuri no kukaiņiem ir atkarīgi tikai vairošanās periodos vai pirms tiem, vai arī tad, kad ziemā nektāra pieejamība samazinās.(McGoldrick un Nally, 1998; Munro, 2003; Scoble un Clarke, 2006)

Šie putni ir visaktīvākie dienas laikā, jo nektāra daudzums sasniedz maksimumu rītausmā un tajā laikā darbojas vairāk kukaiņu. Viņu nektāra patēriņš sasniedz maksimumu rudenī, no augusta līdz oktobrim, galvenokārt tauku uzkrāšanai un ķermeņa masas palielināšanai, lai sagatavotos gaidāmajai ziemai.(Timewell un Nally, 2004)

  • Primārā diēta
  • zālēdājs
    • nektarivors
  • Dzīvnieku barība
  • kukaiņi
  • Augu pārtika
  • nektārs

Plēsība

Publiskos parkos un dārzos savvaļas kaķi un dažreiz daži mājas suņi nogalināt šos putnus. Putnu barotavas, kas nodrošina ražotu “nektāru”, var kaitēt putnu veselībai, jo rafinētajā cukurā trūkst tiamīna. Plēsonības līmenis palielinās vairošanās periodā, kad bezpalīdzīgi mazuļi ir neaizsargāti pret uzbrukumiem. Kad pieauguši putni nojauš plēsēja tuvošanos, viņi veic šķelto spārnu izklaidības parādīšanu un plēsējus pievilina prom no ligzdas. Ja mazuļi ir izlidojuši vai atrodas tuvu lidojumam, tie var plivināties vai eksplodēt no ligzdas, kad tuvojas plēsēji, kas bieži izrādās letāli.(Higgins et al., 2001)

Ekosistēmas loma

Tāpat kā visi medus dārzeņi, arī austrumu spinebilli ir ļoti efektīvi apputeksnētāji nektāru ražojošām augu sugām. Barojoties ar nektāru, viņu galvas bieži piesit ziedu un savāc ziedputekšņus, kas pēc tam tiek pārnesti uz nākamo ziedu, ar kuru viņi barojas. Specializēto rēķinu dēļ austrumu spinebills barojas no ierobežotas ziedošu sugu grupas, tādējādi samazinot savstarpējās apputeksnēšanas daudzumu un nodrošinot ļoti efektīvu apputeksnēšanu. Ziemas vai zemu nektāra resursu laikā austrumu spinebills arī medī kukaiņus un, iespējams, ietekmē arī to populācijas.

Vairākas dzeguzes sugas, ieskaitot paliktus dzeguzes ( Austrumu bāla ) un spīdoši bronzas dzeguzes ( Scythrops gaišs ) ir perēšanas parazīti, par kuriem zināms, ka par saimniekiem izmanto austrumu spinebillus. Perētu parazītisms var izraisīt zemāku saimniekorganismu sugu produktivitāti, jo parazītiskie mazuļi bieži izceļ citus inkubatorus no ligzdas vai konkurē ar tiem par pārtiku.

Austrumu spinebills ir zināms arī par dažu ziedu ērces, tostarp, saimniekiemHatenas komētasunH. floricola. Ziedu ērces var negatīvi ietekmēt austrumu spinebills, patērējot nektāru un tādējādi samazinot pārtikas pieejamību spinebills.(Huryn, 1997; Lowther, 2007; Scoble un Clarke, 2006)

  • Ekosistēmas ietekme
  • apputeksnējumi
Komensālās / parazītiskās sugas
  • Ziedu ērces (Hatenas komētas)
  • Ziedu ērces (Hattena floricola)
  • Paliktņi dzeguzes ( Austrumu bāla )
  • Spīdoši bronzas dzeguzes ( Scythrops gaišs )

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Lai gan cilvēki tieši neskar, apputeksnēšana ar austrumu spinebillēm ļauj palielināt ziedu daudzveidību ne tikai savvaļā, bet arī dārzos un pilsētu parkos.(Džonsons et al., 2010)

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Nav zināma šīs zāles nelabvēlīgā ietekmeAcanthorhynchus tenuirostrisuz cilvēkiem.(Makgoldriks un Nallijs, 1998)

Saglabāšanas statuss

Savvaļas kaķu populācijas pieaugums ir izraisījis populācijas samazināšanos austrumu spinebillēs. Neskatoties uz populācijas samazināšanos vairāk nekā par 30% pēdējos gados, IUCN Sarkanais saraksts iezīmē sugas kā vismazāk satraucošās.(Higgins et al., 2001)

Atbalstītāji

Kyung Ah Park (autors), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Phil Myers (redaktors), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Rachelle Sterling (redaktore), Īpaši projekti.

Populāri Dzīvnieki

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Lepidosiren paradoxa (Dienvidamerikas plaušu zivīm)

Lasiet par Petaurus australis (dzeltenā vēdera planieris) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku pārstāvjiem par Peromyscus californicus (Kalifornijas pele)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Charadrius semipalmatus (semipalmated plover)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Oncorhynchus aguabonita (zelta foreli)

Lasiet par Falco sparverius (amerikāņu ilgviļņi) vietnē Animal Agents