Acrobats pygmaeusfeathertail planieris

Autors Adams Širofs

Ģeogrāfiskais diapazons

Tikai Austrālijas kontinentālajā daļā, bet plaši izplatīts lielākajā daļā Austrālijas austrumu un dienvidaustrumu atklāto un slēgto mežu no Jorkas raga līdz Dienvidaustrālijas dienvidaustrumu stūrim. Atrasts arī upju sarkanajos mežos, kas saistīti ar iekšējām upēm, īpaši Marejas upi (Ward, 1990)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • austrālietis
    • dzimtā

Dzīvotne

Akrobāti pigmejiir sastopams daudzos biotopos. Novērots barības meklējumi uz zemes, lielos kokos un krūmos un augstās zālēs. Ir novērots, ka planieri ar spalvu spraugām barojas augstumos no zemes līmeņa līdz 40 metriem virs zemes. Lopbarības iegūšanas augstums ir atkarīgs no koku sugām un pārtikas pārpilnības, taču tas nav atkarīgs no gadalaika (Goldingay un Kavanagh, 1995).



  • Sauszemes biomi
  • savanna vai zālājs
  • mežs

Izskata apraksts

Tēviņu svara diapazons ir līdzīgs mātītēm, taču vairumā gadījumu vīrieši svēra vairāk. Galvas un ķermeņa garums svārstās no 65-80mm, un astes garums ir no 70-80mm. Vissvarīgākā iezīmeA. pygmaeusir spalvai līdzīga aste, kuras nav nevienam citam zīdītājam. Tam ir molāri, kas liek domāt par kukaiņēdāju, bet arī mēle ar otu, kas raksturīga nektāra padevējam. Tās lielās uz priekšu vērstās acis ir paredzētas nakts binokulārajai redzei, un uz katra pirksta ir lielas robainas spilventiņi, kas palīdz saķerties ar gludām virsmām.A. pygmaeusir nedaudz aizcietējama aste, kas nodrošina saķeri ar zariem un maziem zariem.



  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Vidējā masa
    13 g
    0,46 oz
    AnAge
  • Vidējais bāzes metabolisma ātrums
    0,084 vati
    AnAge

Pavairošana

Austrālijas dienvidaustrumos suga vairojas no jūlija līdz janvārim, un sievietes parasti šajā laikā saražo divus metienus. Otrais metiens ir iecerēts pēcdzemdību estrogēnā, un tam ir embriju diapauses periods. Tēviņiem vairošanās sezonas sākumā ir palielināti sēklinieki un epididimīdi, bet sezonas laikā samazinās. Jauni maisiņi var būt četri vai vairāk, bet to skaits reti pārsniedz zīļu skaitu, kas ir četri. Maisiņa mūžs ilgst apmēram 9 nedēļas, kas ir garš šāda izmēra marsupialam, taču maisiņa iziešanas laikā attīstības stadija ir līdzīga citiem marsupialiem. Laktācijas laikā no katra metiena vidēji zaudē apmēram vienu mazuļu. Pakaišu lieluma samazināšanās var būt sieviešu laktācijas izmaksu un pieejamo resursu līmeņa saskaņošanas rezultāts. Zīdīšanas laikā indivīdi ir lieli un var turpināt sazināties ar savām mātēm, tomēr 90% abu dzimumu pazūd no iedzīvotājiem vai nu izkliedēšanas, vai mirstības dēļ, pirms tie sasniedz briedumu (Ward, 1990).


florida sarkanā vēdera bruņurupucis

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • Vidējais pēcnācēju skaits
    3
    AnAge
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    Dzimums: sieviete
    240 dienas
    AnAge
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    Dzimums: vīrietis
    365 dienas
    AnAge

Mūža ilgums / ilgmūžība

Uzvedība

Pigmeja planieris parasti darbojas naktī, izņemot gadījumus, kad audzē jaunus. Tad tiek novērots, ka sieviete parādās vēlu pēcpusdienā, lai barotu vai dzertu. GrupasA. pygmaeusir novēroti praktiski jebkurā pieejamā slēgtā telpā, sākot no dobiem koku stumbriem līdz telefona centrālajām kastēm līdz putnu ligzdām vai possum dreys. Viņi veido sfēriskas veģetācijas ligzdas (dreys), parasti eikalipta lapas, mizu un koku papardes šķiedras (Strahan, 1983). Tie ir atrasti grupās līdz 20 indivīdiem, bet tie netiek uzskatīti par stabilām asociācijām. Tiek uzskatīts, ka saziņa starp māti un jauniešiem notiek ar daudzām augstfrekvences skaņām un marķēšanu ar urīnu. Barošana grupās parasti tiek novērota nebrīvē, bet savvaļā tā ir novērota tikai vienu reizi (Strahan, 1983).A. pygmaeustiek veiktas vairāku dienu lāpas, pazeminot ķermeņa temperatūru līdz aptuveni 2 grādiem pēc Celsija. Tas atšķiras no dziļas ziemas guļas. Pirmsnāves nobarošana nenotiek, un šķiet, ka ilgstoša ķermeņa masa tiek izmantota tikai ārkārtas situācijās (Jones and Geiser, 1992).



  • Galvenā uzvedība
  • kustīgs

Komunikācija un uztvere

  • Uztveres kanāli
  • taustes
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Lielākā daļa šīs sugas barošanās paradumu notiek eikaliptos. Viņi meklē zem vaļīgas mizas un glean lapotnes. Pārmērīgas mizas meklēšana liek domāt, ka dzīvnieks barojas ar medus rasu un posmkājiem, savukārt lapotnes savākšana liecina par mannas, medus rasas, lerpu un posmkāju barošanu. Ir novērota barošana ar nektāru (Goldingay un Kavanagh, 1995), bet tiek teikts, ka tā notiek reti.

Saglabāšanas statuss

Akrobāti pigmejitiek uzskatīts par izplatītu tā ģeogrāfiskajā diapazonā un atsevišķos biotopos.

Citi komentāri

Tiek uzskatīts, ka Feathertail Glider, visticamāk, būs viens no jutīgākajiem Austrālijas zīdītājiem pret biotopa izmaiņām, kas saistītas ar kokmateriālu ražu šo marsupialu arboreal dzīvesveida dēļ.



Atbalstītāji

Adams Širofs (autors), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor.

Populāri Dzīvnieki

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Phycodurus eques (Glauert's sea-pūķis)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Peramelemorphia (bandikooti un žulti)



Lasiet par Ursus maritimus (polārlācis) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku pārstāvjiem par Pediculus humanus

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Balaeniceps rex (kurpju gabalu)

Lasiet par Passerella iliaca (lapsas zvirbulis) vietnē Animal Agents