Agelaius phoeniceusred-spārnotais melnais putns

Autors Entonijs Rozentāls

Ģeogrāfiskais diapazons

Sarkano spārnu melno putnu klāsts stiepjas no Aļaskas dienvidiem tā ziemeļu vistālākajā daļā līdz Jukatanas pussalai dienvidos un aptver lielāko kontinenta daļu, kas sniedzas no Kalifornijas Klusā okeāna piekrastes un Kanādas līdz austrumu piekrastei. Sarkano spārnu melno putnu ziemas diapazoni atšķiras atkarībā no ģeogrāfiskās atrašanās vietas. Ziemeļu populācijas migrē uz dienvidiem uz Amerikas Savienotajām Valstīm un Centrālameriku, sākot ar septembri vai oktobri (vai dažreiz jau augustā). Lielākā daļa rietumu un vidus Amerikas iedzīvotāju nav migrējoši.(Kirschenbaum, 1996; Yasukawa and Searcy, 1995)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā
  • neotropisks
    • dzimtā

Dzīvotne

Sarkano spārnu melnie putni roostē un vairojas dažādos biotopos, taču mēdz dot priekšroku mitrājiem. Ir zināms, ka viņi dzīvo saldūdens un sālsūdens purvos. Sausākā augsnē sarkanspārnu melnie putni gravitējas uz klajiem laukiem (bieži lauksaimniecības zemēs) un viegli mežainiem lapu koku mežiem. Ziemā sarkano spārnu melnie putni visbiežāk sastopami atklātos laukos un labības zemēs.(Kirschenbaum, 1996; 'Red-winged Blackbird', 1996; Yasukawa and Searcy, 1995)



  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • tropisks
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • savanna vai zālājs
  • Ūdens biomas
  • iesāļais ūdens
  • Mitrāji
  • purvs
  • purvs
  • Citas biotopu funkcijas
  • piepilsēta
  • lauksaimniecības
  • piekrastes
  • estuārs

Izskata apraksts

Vīrieši ir viegli atšķirami ar spīdīgām melnām spalvām un sarkanām un dzeltenām epauletēm pie pleca, tēviņi ir abu dzimumu košākas krāsas. Sievietes mēdz būt putekļainas vai brūnganas krāsas ar tumšām svītrām apakšpusē. Mātītes atgādina lielus zvirbuļus, un tās bieži atpazīst pēc gandrīz baltiem uzacu marķējumiem. Gan vīriešiem, gan sievietēm ir tumšas kājas un nagi. Sarkano spārnu melno putnu tēviņu knābis mēdz būt pilnīgi melns, turpretī sieviešu - sarkano spārnu melno putnu knābis ir tumši brūns no augšas un gaišāks brūns apakšpusē. Gan tēviņiem, gan mātītēm ir asi smaili knābi.(Cleary, 2002; Jennings, 2000; Kirschenbaum, 1996; 'Red-winged Blackbird', 1996; Neff, 1997; Yasukawa un Searcy, 1995)



Gan pieaugušu sarkano spārnu melno putnu tēviņš, gan mātīte ir aptuveni 22 cm gari, sver 41,6 līdz 70,5 g un spārnu platums ir 30 līdz 37 cm. Jaunie vīrieši un sievietes pēc krāsas atgādina pieaugušas sievietes. Vīrieši iziet pārejas posmu, kurā sarkanās krāsas epauletes parādās oranžā krāsā, pirms tās sasniedz pieaugušo krāsu. Olsons (1994) parādīja, ka vidējais vielmaiņas ātrums pieaugušajiem viņa eksperimentos bija 656 cm kubi / skābeklis minūtē un ka trīs dienu veciem putniem ātrums bija 296 cm kubs / skābeklis minūtē.(Jennings, 2000; Kirschenbaum, 1996; 'Red-winged Blackbird', 1996; Olson, 1994; Olson, 2001; Yasukawa un Searcy, 1995)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • vīrietis lielāks
  • dzimumi krāsaini vai rakstaini atšķirīgi
  • vīrietis krāsaināks
  • Diapazona masa
    41,6 līdz 70,5 g
    1,47 līdz 2,48 oz
  • Diapazona garums
    18 līdz 24 cm
    7.09 līdz 9.45 collas
  • Vidējais garums
    22 cm
    8.66 collas
  • Diapazons spārnu
    30 līdz 37 cm
    11,81 līdz 14,57 collas

Pavairošana

Sarkano spārnu melnie putni ir ārkārtīgi daudzveidīgi, un viena tēviņa teritorijā ligzdo pat 15 mātītes. Vidēji vienam vīrietim ir aptuveni 5 sievietes. Lai gan kopulācija pārsvarā notiek starp suverēnu tēviņu un tām sievietēm, kas apdzīvo viņa teritoriju, ir zināms, ka klīstošie tēviņi pārojas ar mātītēm citās teritorijās. Šķiet, ka šī uzvedība palielina veiksmīgas reprodukcijas izredzes noteiktā pārošanās sezonā, kompensējot perējumus un indivīdus, kuri zaudēti ligzdu plēsēju un ligzdu parazītisma dēļ.(Jasukawa un Searcy, 1995)




mežacūku reprodukcijas ātrums

Pārošanās rituāli sākas ar tēviņa dziesmu. Mātītes bieži neatdod dziesmas, kamēr nav nostiprinājušās tēviņa teritorijā. Vīriešu pirmsdzemdību displejos ietilpst vokalizācija izliektā stāvoklī ar ātru un ļoti pamanāmu spārnu plandīšanos. Sieviete reaģē ar līdzīgu izliekšanos un vokalizāciju. Pārošanās notiek olu dēšanas periodā vai tieši pirms tam, un to raksturo īss kontakts starp tēviņa un sievietes kloakas atverēm.(Jasukawa un Searcy, 1995)

  • Pārošanās sistēma
  • poligīns
  • poligonandrisks (caurspīdīgs)

Audzēšana sākas agrā pavasarī un turpinās līdz vasaras vidum. Mātītes vienā sezonā var audzēt pat trīs perējumus, lai gan vidēji sezonā ir 1,7 mazuļi. Sievietes ligzdošanas vietas izvēlas visbiežāk mitrājos vai lauksaimniecības apgabalos (lai gan ir zināms, ka jāizmanto ļoti daudz dažādu ligzdošanas biotopu), un tēviņi veic ligzdošanas darbu, kas ir viņa galvenā iesaistīšanās ligzdas veidošanas procesā. Ligzdas celtniecība sākas no marta līdz maijam. Parasti, jo tālāk uz dienvidiem, jo ​​agrāk ligzda tiek uzcelta. Pēc tam, kad sieviete ir pieņēmusi tēviņu un viņa vietu, ligzda tiek uzbūvēta purva vai mitru, zālāju apvidū vai netālu no tā. Augu materiāli, piemēram, astes kātiņi, tiek savīti kopā, lai izveidotu grozu virs ūdens līmeņa, un ligzdas oderēšanai izmanto mīkstus materiālus. Katram sajūgam tiek dētas trīs līdz piecas gaiši zaļganzilas, melnas vai violetas svītrainas olas. Katra ola ir aptuveni 2,5 x 1,8 cm. Ligzdas var pabeigt tikai vienā dienā, it īpaši, ja nav izveidota dubļu odere.

Sajūga izmērs ir no 3 līdz 7 olām, un olas tiek inkubētas 3 līdz 11 dienas. Cāļi saplūst 10 līdz 14 dienu laikā un ir neatkarīgi no 2 līdz 3 nedēļām. Nepilngadīgie parasti sasniedz dzimumgatavību 2 līdz 3 gadu laikā.(Jasukawa un Searcy, 1995)



  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • apaugļošana
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Mātītes vienā sezonā var audzēt pat trīs perējumus, lai gan vidēji sezonā ir 1,7 mazuļi.
  • Vaislas sezona
    Audzēšana sākas agrā pavasarī un turpinās līdz vasaras vidum.
  • Klāt olas sezonā
    3 līdz 7
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    4
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    4
    AnAge
  • Diapazona laiks līdz inkubācijai
    11 līdz 13 dienas
  • Vidējais laiks inkubācijai
    11 dienas
  • Diapazona lidojuma vecums
    14 līdz 10 dienas
  • Vidējais lidošanas vecums
    14 dienas
  • Diapazons laiks līdz neatkarībai
    2 līdz 3 nedēļas
  • Vidējais laiks līdz neatkarībai
    2 nedēļas
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (sieviete)
    2 līdz 2 gadi
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (vīrietis)
    2 līdz 4 gadi

Par inkubāciju atbild tikai sievietes. Sarkano spārnu melno putnu olas mēdz izšķilties dažādos laikos, un māte turpinās inkubēt, līdz pēdējā ola ir izšķīlušies. Nestlings tiek barots gandrīz uzreiz pēc izšķilšanās. Vecāki bieži sāk ar mazākām porcijām un pakāpeniski palielina pārtikas daudzumu. Jaunos sarkanās spārnas melnos putnus baro, īpaši ar maziem posmkājiem Odonata (spāre un damselflies), Lepidoptera (kodes un tauriņi) un Diptera (īstās mušas). Līgavas galvenokārt baro mātīte, lai gan tēviņš dažreiz piedalīsies barošanas procesā. Gadījumos, kad mātes nav, ir zināms, ka tēviņi pārņem barības pienākumus par mazuļiem. Pēcnācēji pamet ligzdu pēc 14 dienām, un mātīte un, mazākā mērā, arī tēviņš tās baro divas līdz trīs nedēļas pirms pievienošanās sieviešu baram. Gada laikā lielākā daļa sarkano spārnu melno putnu ir pievienojušies jauktiem ganāmpulkiem.(Jasukawa un Searcy, 1995)

  • Vecāku ieguldījums
  • nav vecāku līdzdalības
  • altricial
  • iepriekšēja apaugļošana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Savvaļā sarkanspārnu melnie putni dzīvo vidēji 2,14 gadus. Novecojis savvaļā reģistrētais sarkanspārnu melnais putns nodzīvoja 15 gadus un 9 mēnešus.(Jasukawa un Searcy, 1995)

  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: savvaļas
    20 (augsti) gadi
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: savvaļas
    2,14 gadi
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: savvaļas
    189 mēneši
    Putnu aplīmēšanas laboratorija

Uzvedība

Kā gājputniem, sarkanajiem spārniem melnajiem putniem ir daudz īpašību ar saistītām sugām. Tie ir spēcīgi lidotāji, kas bieži migrē tūkstošiem vai vairāk. Roostings bieži ir kopīgs, kā rezultātā rodas lielas, centralizētas populācijas. Sarkano spārnu melnie putni pārsvarā ir diennakti, lielāko dienas daļu pavadot barības meklējumos. Tēviņi pārošanās sezonā aizstāv teritorijas. Laikā, kad pārošanās sezona turpinās, gan vīrieši, gan sievietes vairāk laika pavadīs savā vai pārinieka teritorijā. Kaut arī cīņa starp sarkanajiem spārniem melnajiem putniem nav tik izplatīta pat vīriešu vidū, ir zināms, ka tā notiek. Tēviņi vairojas jūrniecības laikā sievietes ar lielāko ātrumu. Sarkano spārnu melnie putni ir plaši izplatīti un ir tendēti kolonizēt lielas viesošanās zonas, un tie ir viegli sastopami pārošanās sezonā, kad dziedāšana un dzimumtieksme tos padara redzamākus.(“Perching Birds: Red-winged Blackbird, Agelaius phoeniceus”, 2000; Kirschenbaum, 1996; “Red-winged Blackbird”, 1996; Yasukawa and Searcy, 1995)



  • Galvenā uzvedība
  • mušas
  • diennakts
  • kustīgs
  • migrējošs
  • teritoriālais
  • Sociālais
  • Diapazona teritorijas lielums
    153 līdz 29235 m ^ 2
  • Vidējais teritorijas lielums
    2000 m ^ 2

Mājas diapazons

Mājas areāls un teritorijas lielums sarkanspārnu melnajiem putniem ir ļoti atšķirīgs, ņemot vērā to plašo ģeogrāfisko diapazonu un plašo dažādu paradumu izmantošanu. Vīrieši mēdz kontrolēt teritorijas aptuveni 2000 kvadrātmetru platībā, bet dažas teritorijas purvos var būt pat 153 m ^ 2, un dažas teritorijas kalnu biotopā var būt pat 29 235 m ^ 2. Sievietes kopā ar daudzām citām sievietēm aizņems viena vīrieša teritoriju. Tēviņi aizstāvēs savu teritoriju pret citiem sarkanspārnu tēviņu tēviņiem un arī pret citām putnu sugām, tostarp trīskrāsu melnie putni un dzeltgalvainie melnie putni , parasti piekāpjas lielākām putnu sugām. Putni Kostarikā aizstāv teritorijas, kas ziemeļos ir divas līdz četras reizes lielākas par mērenajiem putniem.(Jasukawa un Searcy, 1995)

Komunikācija un uztvere

Tēviņi mācās dziesmas no citiem tēviņiem. Gan vīriešiem, gan sievietēm ir dažādi zvani, no kuriem daži ir vienādi. Tikai tēviņi izsauc lidojuma izsaukumus, kas norāda uz viņu iziešanu no teritorijas. Gan vīrieši, gan sievietes izmanto trauksmes un trauksmes izsaukumus, kas atšķiras no draudu veida. Šķiet, ka konkrētie zvani paziņo par konkrētu plēsēju klātbūtni, piemēram, jenoti vai Amerikāņu vārnas . Īsi kontakta zvani ir arī diezgan izplatīti, īpaši starp teritoriālu vīrieti un sievietēm viņa teritorijā. Draudu zvani tiek izmantoti plēsēju, citu putnu un citu sarkano spārnu melno putnu atvairīšanai. Vīriešu un sieviešu izsaukumi uz galdiem maz atšķiras un tiek izmantoti tikai vairošanās sezonā. Vīriešu dziesmas tiek izmantotas, lai paziņotu teritoriālās robežas un piesaistītu partnerus. Sieviešu dziesmas rodas agrīnā vairošanās sezonā, un tās visbiežāk sastopamas pirms inkubācijas perioda.


meksikāņu sarkanā ceļa tarantula

Sarkano spārnu tēviņu tēviņi pavasarī izrunā savu pazīstamo teritoriālo un pārinieku pievilcības dziesmu “ozols-a-lee” vai “konkeree”. Pēdējai zilbei tiek piešķirts lielāks uzsvars kā skrāpētam vai buzzy trillam. Gan vīriešu, gan sieviešu izplatītais zvans ir “pārbaudes” zvans. Tēviņi, ja satraucas, var izrunāt svilptu vai uzmundrinošu zvanu. Citi tēviņa zvani ietver “seet”, “chuck” vai “cut”. Mātītes var izteikt īsu pļāpāšanu vai asu kliedzienu. Pirmspārošanās zvanu “ti-ti-ti” var izteikt abi dzimumi.(Jasukawa un Searcy, 1995)

Vizuālie displeji ir arī galvenais saziņas veids, īpaši pirms pārošanās un pārošanās laikā. Vīrieši bieži izmanto vizuālos attēlus, lai pievilinātu sievietes viņu teritorijās un aizstāvētu savas teritorijas un partnerus. Piemērs ir displejs “dziesmas izplatīšanās”. Tēviņi dziedādami pūka spalvu, paceļ plecus un izpleta asti. Kad displejs kļūst intensīvāks, spārni ir vairāk izliekti, un pleci ir redzamāki. Mātītes arī iesaistīsies 'dziesmu izplatīšanās' izstādē, kas vērstas viena pret otru vairošanās sezonas sākumā. Viena no iespējām ir tā, ka sieviete aizstāvēs apakšteritoriju tēviņa teritorijā. Mātītes iesaistīsies displejā ar spārnu pārsegumu, kad traucējums neļauj tām atgriezties ligzdā.(Jasukawa un Searcy, 1995)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Sarkano spārnu melnie putni mēdz būt vispārēji barotāji, kas vairošanās periodā patērē lielāku daudzumu augu audu un vairošanās sezonā lielāku daudzumu dzīvnieku materiāla. Sarkano spārnu melnie putni barojas ar gandrīz visu augu materiālu, ko viņi var patērēt, dodot priekšroku sēklām un lauksaimniecības produktiem, piemēram, kukurūzai un rīsiem. Pieaugušie sarkano spārnu melnie putni patērēs visdažādākos pārtikas produktus, tostarp gliemežus, vardes, jaunos putnus, olas, mizu, tārpus un plašu posmkāju klāstu. Kukaiņi, īpaši Odonata (spāre un damselflies), Lepidoptera (tauriņi un kodes), un Diptera priekšroka tiek dota (īstajām mušām), lai gan tiek patērēti zirnekļveidīgie un citi kukaiņu un bez kukaiņu posmkāji. Pārsvarā sarkanās spārnas melnie putni barojas ar visu, ko vien var atrast, no augiem izraujot kukaiņus, barojoties ar sēklām un augu materiālu. Reizēm sarkanās spārnas melnie putni medīs, izmantojot spraugas (ar knābi atverot plaisas augu materiālā). Sarkano spārnu melnie putni lidojumā ķers arī kukaiņus.(Kirschenbaum, 1996; Yasukawa and Searcy, 1995)

  • Primārā diēta
  • visēdājs
  • Dzīvnieku barība
  • putni
  • abinieki
  • rāpuļi
  • olas
  • Carrion
  • kukaiņi
  • sauszemes bez kukaiņu posmkāji
  • sauszemes tārpi
  • Augu pārtika
  • saknes un bumbuļi
  • koks, miza vai kāti
  • sēklas, graudi un rieksti

Plēsība

Augsta plēsonības, īpaši olu un mazuļu, rezultātā sarkanās spārnas melnie putni ir izstrādājuši vairākus pret plēsējiem vērstus pielāgojumus. Grupu ligzdošana ir viena no šādām iezīmēm, kas samazina individuālas plēsības risku, palielinot trauksmes vecāku skaitu. Ligzdošana virs ūdens samazina plēsonības iespējamību, tāpat kā trauksmes zvani. Ligzdas jo īpaši piedāvā stratēģiskas priekšrocības salīdzinājumā ar plēsējiem, jo ​​tās bieži ir labi noslēptas biezās, pie ūdens esošajās niedrēs un novietotas viena līdz divu metru augstumā. Vīrieši bieži darbojas kā sargi, izmantojot dažādus aicinājumus, lai apzīmētu briesmu veidu un smagumu. Mobingu, it īpaši vīriešu vidū, izmanto arī, lai atbaidītu nevēlamus plēsējus, lai gan mobings bieži kļūdas dēļ ir vērsts uz lieliem dzīvniekiem un cilvēku radītām ierīcēm. Sievietes brūngana krāsa var kalpot arī kā plēsēju apkarošanas iezīme, jo tā var maskēties gan viņai, gan viņas ligzdai (kamēr viņa inkubējas).

Zināmie plēsēji ietver: jenoti ,Amerikāņu ūdele, melnādainās mages , purvs wrens , pūces (ģimenes Strigidae ) un vanagi (pasūtījums Falconiformes ).(“Perching Birds: Red-winged Blackbird, Agelaius phoeniceus”, 2000; Jennings, 2000; “Red-winged Blackbird”, 1996; Neff, 1997; Yasukawa un Searcy, 1995)

  • Pretplēsēju adaptācijas
  • aposematisks
  • noslēpumains

Ekosistēmas loma

Kā ļoti vispārīgi lopbarības meklētāji un plēsēji sarkanspārnu melnputni var ļoti un ilgstoši ietekmēt viņu vidi. Kontrolējot kukaiņu populācijas, izmantojot plēsonību, un nezāļu populācijas, izmantojot sēklu patēriņu, sarkanās spārnas melnie putni ļauj uzplaukt lielākiem augiem un kultūrām. Paradoksālā kārtā sarkano spārnu melnie putni var arī iznīcināt augu augšanu un ražas ražu, barojoties ar tiem augiem, kurus viņu plēsīgi aizsargā. Kā sarkanajām spārniem melnajiem putniem, kas ir viena no kontinentā vislielākajām putnu sugām, ir galvenā loma arī citu sugu izplatībā. Tā kā sarkano spārnu melnie putni mēdz ganāmpulcēties un roostēt tik lielā skaitā, viņu klātbūtnei noteikti ir jāietekmē citu putnu sugu izdzīvošana, kas skar viņu teritoriju. Lieli uzturēšanās biotopi var arī lielā mērā ietekmēt fizisko reljefu. Īsāk sakot, sarkano spārnu melnie putni ir tik daudz un aktīvi, ka pietiek tikai ar to klātbūtni un dabisko izturēšanos, lai ļoti redzamā veidā ietekmētu ekosistēmu.(Jennings, 2000; Kirschenbaum, 1996; 'Red-winged Blackbird', 1996; Yasukawa un Searcy, 1995)

  • Ekosistēmas ietekme
  • izkliedē sēklas

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Ir zināms, ka sarkanās spārnas melnie putni barojas ar daudzu nezāļu sēklām, kas kaitē lauksaimnieciskajai ražošanai. Viņi kontrolē arī kukaiņu populācijas, kas var izpostīt lauksaimniecības ražu.(Jasukawa un Searcy, 1995)

  • Pozitīva ietekme
  • kontrolē kaitēkļu populāciju

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Neskatoties uz nevēlamo nezāļu kaitēkļu sēklu lietošanu, ir zināms, ka sarkanās spārnas melnie putni nodara lielu postījumu lauksaimniecībai, pateicoties koloniālajiem uzturēšanās ieradumiem un lauksaimniecības produktu gaumei. Sarkanie spārni melnie putni bieži atver augošo kukurūzas kātu sēnalas, lai barotos ar kukurūzas kodoliem. Ir zināms, ka tie barojas arī ar rīsu laukumiem un saulespuķu sēklām. Šis nogatavojušos kultūru patēriņš daudziem lauksaimniekiem ir licis izmantot ārkārtīgi efektīvu un bieži vien necilvēcīgu taktiku cīņā pret sarkano spārnu melno putnu populācijām. Šī taktika ietver biežu slazdu, indu un Avitol - ķīmisko līdzekļu lietošanu, kas liek putniem izturēties nenormāli. Arī virsmaktīvās vielas vai mitrinošās vielas ir nodarījušas ievērojamu kaitējumu sarkanās spārnas melnajiem putniem. Šie mazgāšanas līdzekļi noārda melno putnu spalvu hidroizolācijas īpašības, padarot tās ārkārtīgi neaizsargātas pret zemu temperatūru. Cilvēku un melno putnu konflikta ilgās vēstures un to pastāvīgo draudu dēļ lauksaimniecības iniciatīvām daudzas no šīm metodēm tiek izmantotas līdz šai dienai. Mazāk kaitīgas sarkano spārnu melno putnu apkarošanas metodes ietver trokšņu radītāju izmantošanu un pēcnovākšanas kultūraugu atkritumu samazināšanu, kas piesaista izsalkušos sarkano spārnu melnos putnus lauksaimniecības zemēs.(Jasukawa un Searcy, 1995)

  • Negatīvā ietekme
  • kultūraugu kaitēklis

Saglabāšanas statuss

Tā kā Ziemeļamerikā ir viens no visizplatītākajiem, izplatītākajiem un daudzajiem putniem, maz tiek darīts, lai pasargātu sarkanās spārnas melnos putnus no dzīvotņu zaudēšanas un urbanizācijas sekām. Tā kā viņi var izdzīvot daudzos biotopos, daudzas populācijas var pārvarēt dabiskā reljefa zaudējumus. Neskatoties uz to, sarkanajiem spārniem melnie putni plaukst mitrāju apgabalos, un, zaudējot dabiskos mitrājus, iespējams, ka šī suga cietīs. Šī suga ir gājputns, un tā ir aizsargāta saskaņā ar ASV Migrējošo putnu līguma likumu.(Jennings, 2000; Kirschenbaum, 1996; 'Red-winged Blackbird', 1996; Yasukawa un Searcy, 1995)

Atbalstītāji

Alaine Camfield (redaktore), Dzīvnieku aģenti.

Entonijs Rozentāls (autors), Mičiganas Universitāte-Anna Arbora, Fils Maierss (redaktors), Mičiganas-Annas Ārboras Universitātes Zooloģijas muzejs.

Populāri Dzīvnieki

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Somateria spectabilis (karaļūdens)

Lasiet par Soricidae (cērmēm) vietnē Animal Agents

Lasiet par Nymphalis l-album (Compton tortoiseshell) vietnē Animal Agents

Lasiet par Dorcopsis luctuosa (pelēks dorcopsis) vietnē Animal Agents

Lasiet par Iguana iguana (Common Green Iguana) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku pārstāvjiem lasiet par Scutisorex somereni (bruņu šautene)