Alethe choloensischolo alethe (arī: thyolo alethe)

Autore Taņa Djūija

Ģeogrāfiskais diapazons

Alethe choloensispopulācijas ir atrodamas nederīgos meža fragmentos Malāvijas dienvidaustrumos un tuvējā Mozambikā. Tie ir zināmi no aptuveni 16 meža fragmentiem: 13 Malāvijā un 3 Mozambikā.(BirdLife International, 2008; Barnes et al., 2009)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • etiopietis
    • dzimtā

Dzīvotne

Cholo alethes ir sastopami mūžzaļajos mežos un kalnos, kas nav veģetācijas periodi. Svarīga šo putnu biotopa iezīme ir skudru ligzdu klātbūtne, kas ir izšķiroši viņu barošanās paradumiem. Kad ir skudru ligzdas, vairošanās pāri var saglabāties pat 0,5 hektāru lielos meža fragmentos.(BirdLife International, 2008; Barnes et al., 2009)



  • Biotopu reģioni
  • tropisks
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • mežs
  • kalni

Izskata apraksts

Cholo alethes ir silti brūns apspalvojums, kas aizmugurē ir dziļš, bagātīgs tonis un uz vēdera virsmām kļūst bāls un pelēcīgs. Zods un rīkle ir balti, un ārējās astes spalvas ir baltas. Spalva sejas un kakla sānos ir pelēcīga. Viņiem ir garas, rozā vai miesas krāsas kājas un pirksti, un to kopējais garums ir aptuveni 16 cm. Viņi ir strazdam līdzīgs vispārējais izskats. Netiek aprakstīts seksuālais dimorfisms.(BirdLife International, 2008; Barnes et al., 2009; Marshall Cavendish Corporation, 2001)




kur dzīvo sudrabainie sikspārņi

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem
  • Vidējais garums
    16 cm
    6.30 collas

Pavairošana

Nav ziņu par pārošanās sistēmām cholo alethes. Literatūra patiešām liecina, ka cholo alethes pāris pārošanai, kas liecina par monogāmiju.(BirdLife International, 2008; Barnes et al., 2009)

Cholo alethes, šķiet, vairojas no septembra līdz janvārim. Ir dokumentēta tikai 1 ligzda, tā tika ievietota koka dakšiņā 4 m virs zemes. Cita informācija par šīs sugas reprodukciju nav atrodama literatūrā.(BirdLife International, 2008; Barnes et al., 2009)



  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Vaislas intervāls nav zināms.
  • Vaislas sezona
    Cholo alethes, šķiet, vairojas no septembra līdz janvārim.

Literatūrā nav informācijas par vecāku ieguldījumiem. Ja vairošanai veidojas pāri, var pieņemt, ka vecāki vīrieši un sievietes veicina mazuļu aizsardzību un barošanu. Lielākā daļa jauniešu ģimenē Turdidae ir nepamatoti.(BirdLife International, 2008; Barnes et al., 2009)

  • Vecāku ieguldījums
  • altricial
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Nav informācijas par ilgmūžību cholo alethes. Saistītie līdzīga izmēra putni savvaļā var nodzīvot līdz 14 gadiem.


lazēze (ģints)

Uzvedība

Novērojumi liecina, ka cholo alethes barojas meža grīdā vai tās tuvumā starp sarkano skudru bariem. Tiem var būt nelielas augstuma migrācijas starp augstāka līmeņa mežiem vairošanās periodā un zemāka līmeņa mežiem nepavaļošanās sezonā.(Māršala Kavendiša korporācija, 2001)



  • Galvenā uzvedība
  • arboreal
  • mušas
  • diennakts
  • kustīgs
  • migrējošs
  • mazkustīgs

Mājas diapazons

Mājas diapazonu lielumi nav norādīti cholo alethes.

Komunikācija un uztvere

Cholo alethes ir melodiskas dziesmas un mīksts trauksmes signāls, ko sauc par “trrrp”.(Barnes et al., 2009)

  • Sakaru kanāli
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Cholo aletes barojas starp skudru bariem, noķerot mazos posmkājus, kuri bēg no tuvojošās skudru masas. Ir arī ierosināts, ka viņi var patērēt skudras, kas rāpjas uz viņu ķermeņiem, kad barojas bara tuvumā un iekšpusē. Viņi lec baros no apaļkokiem vai zemiem zariem un pēc tam atkal ātri aizlido - tajā brīdī viņi izdara knābi noklikšķinošus skaņas un klapē spārnus.(BirdLife International, 2008; Barnes et al., 2009; Marshall Cavendish Corporation, 2001)



  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • kukaiņēdājs
    • ēd posmkājus, kas nav kukaiņi
  • Dzīvnieku barība
  • kukaiņi
  • sauszemes posmkāji, kas nav kukaiņi

Plēsība

Plēsēji par cholo alethes literatūrā nav minēti.(BirdLife International, 2008; Barnes et al., 2009)

Ekosistēmas loma

Cholo alethes ir svarīgas simbiotiskas attiecības ar skudrām, sekojot skudru spietiem, lai izmantotu bēgošo posmkāju priekšrocības. Viņi aizņem nišu, kas ir līdzīga neotropo sugu putniem ( Thamnophilidae ).

Savstarpējās sugas

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Cholo alethes ir reti putni, kas var ieinteresēt kādu ekotūrismu. Viņi ir nozīmīgi vietējo ekosistēmu pārstāvji, kas izmanto neotropiskajam līdzīgu nišu antputni .

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Nav negatīvas ietekmesAlethe choloensisuz cilvēkiem.

Saglabāšanas statuss

Cholo alethes tiek uzskatītas par apdraudētām IUCN sarkanajā sarakstā. Tie ir endēmiski ļoti nelielam diapazonam, sadrumstalotām populācijām un lielam biotopu iznīcināšanas līmenim mežu izciršanas rezultātā. Bažas par mežu izciršanas rādītāju pieaugumu to diapazonā izraisīja dažus pētniekus, lai tuvākajā nākotnē pieprasītu jaunu sarakstu, kas ir kritiski apdraudēts. Divas populācijas nesen tika atklātas aptuveni 1600 hektāru kalnu mežā Mt. Chiperone un apmēram 5000 hektāru mūžzaļa meža Mt. Mabu, abas Mozambikā. Šie iedzīvotāji palielina aplēsto iedzīvotāju skaitu pasaulē. Vismaz pagaidām šīm populācijām nedraud augsts mežu izciršanas līmenis. Iespējams, ka cholo aleth populācijas samazinās līdz ar tropisko kalnu mežu samazināšanos un sadrumstalotību Āfrikā, jo šo mežu apjoms ir turpinājis samazināties kopš pēdējām ledāju maksimumiem, aptuveni pirms 20 000 gadiem. Cilvēki pēdējos gados ir ievērojami paātrinājuši šo dzīvotņu sadrumstalotību un samazināšanos.(BirdLife International, 2008; Barnes et al., 2009; Marshall Cavendish Corporation, 2001; Spottiswoode et al., 2008)

Daži meža fragmenti, kurus aizņem chole alethes, tiek aizsargāti kā meža rezervāti, lai gan zemes aizsardzība šajos apgabalos bieži ir slikta. Centieni aizsargāt Mulanje kalnu Malāvijā palīdzēs aizsargāt ievērojamu šo putnu populāciju. Tiek veikti pasākumi, lai aizsargātu Mozambikas teritorijas, kurās atrodami cholo alethes. Pašreizējie iedzīvotāju aprēķini svārstās no 2500 līdz 10 000 cilvēku.(BirdLife International, 2008; Barnes et al., 2009)


arions (gastropods)

Citi komentāri

Beresforda (2003) ierosināja jaunu ģīmi cholo alethes un tuviem radiniekiem: Pseidoalete pamatojoties uz mitohondriju un kodola DNS secības datiem. Pamatojoties uz šiem datiem ģints Alethe bija polifilētisks, aicinot atdalīt Alethe castanea un Alete vainagojas; no citām sugām Alethe : Līdzi ņemiet poliocefalu , Alethe fuelleborni , Alethe choloensis , un Alete poliofri . Tomēr pašlaik Hovarda un Mūra pasaules putnu sugu kontrolsaraksts (2003) atpazīst tikai 5 sugas un saglabā tās ģintī Alethe : Alete vainagojas; , Alete poliofri , Līdzi ņemiet poliocefalu , Alethe fuelleborni , unAlethe choloensis. Alethe castanea ir atzīta par pasugu: A. diademata castanea . Beresforda (2003) ieteica māsu un sugu attiecības starpA. choloensisun A. fuelleborni .(Beresforda, 2003; Dikinsone, 2003)

Alethe choloensisir pazīstams arī ar parastajiem nosaukumiem: Thyolo alethe un Cholo Mountain alethe.(BirdLife International, 2008)

Atbalstītāji

Taņa Djūija (autore), Dzīvnieku aģenti.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Fratercula cirrhata (pušķains puffin) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Chamaeleo calyptratus (plīvurotais hameleons)

Lasiet par Pyrocephalus rubinus (vermilion flycatcher) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Didelphis aurita (lielo ausu opossumu)

Lasiet par Centurio senex (sikspārnis ar grumbām) vietnē Animal Agents

Lasiet par Struthio camelus (strausu) vietnē Animal Agents