Alle alledovekie (arī: mazais aukums)

Džozefs Varners

Ģeogrāfiskais diapazons

Visi, kas parasti tiek dēvēti par mazajiem auksiem vai balodīšiem, ir vietējie Nearctic un Palearctic reģioni. Pavairošanas laikā ziemas mēnešos tie tiek izplatīti no ledus fasādes dienvidu robežas uz dienvidiem līdz Golfa straumei, Virdžīnijas zemesragiem un Farēru salām. Viņi vairojas uz ziemeļiem no polārā loka no Ziemeļgrenlandes, Franča Josefa zemes un Novaja Zemlja uz dienvidiem līdz Ziemeļ Islandei. Pieaugot vidējai globālajai temperatūrai, salu ledus ir atkāpies, tāpēc katru gadu dovekies seko iepakojuma ledus dienvidu malai tālāk uz ziemeļiem. Indivīdus reti redz daudz tālāk uz dienvidiem, līdz Kubai un Kanāriju salām.(Audubon, 1937; Gastons un Džonss, 1998; Pough, 1951)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā
  • palearktika
    • dzimtā
  • okeāna salas
    • dzimtā
  • Arktiskais okeāns
    • dzimtā
  • Atlantijas okeāns
    • dzimtā
  • Citi ģeogrāfiskie noteikumi
  • holarctic

Dzīvotne

Dovekies ir pielāgoti jūras dzīvotnēm un dzīvo un barojas jūrā netālu no apdzīvotām zonām vai okeāna frontēs. Viņi nonāk krastā, lai vairotos tikai tad, kad viņi meklē akmeņainas nogāzes nogāzes, sagrautas klints sejas, talus kaktus vai porainas lavas plūsmas no nesenajām vulkāniskajām darbībām. Viņi ziemas lielāko daļu pavada Atlantijas okeāna ziemeļrietumos, meklējot vietas, kur ir daudz planktona.(Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Sibley, 2001; Sibley, 2003)



  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • polārs
  • zemes
  • sālsūdens vai jūras
  • Sauszemes biomi
  • tundra
  • ledus cepure
  • Ūdens biomas
  • pelaģiskā
  • piekrastes
  • Diapazona augstums
    400 (augsts) m
    1312,34 (augstas) pēdas
  • Vidējais dziļums
    40 m
    131,23 pēdas

Izskata apraksts

Dovekies ir viena no mazākajām jūras putnu sugām. To garums ir no 19 līdz 23 cm, vidējais spārnu platums ir 40 cm. Viņi sver 140 līdz 152 g, un tiem ir īss, apaļš korpuss ar nelielu zvirbuļveidīgu rēķinu. Tie ir putni, kuriem ir noapaļoti vaigi un kompakts korpuss. Ir identificētas divas pasugas, kas atšķiras pēc lieluma. Lielākā daļa baložu pieder pie mazākajām pasugāmA. a. plkst. Jo lielāksA. a. polarisir zināms tikai no Franca Jozefa Zemes un Severnajas Zemljas.('Jaunskotijas Dabas vēstures muzejs', 2006; Gabrielsens et al., 1991; Pough, 1951; Sibley, 2001)



Ziemā balodīšiem ir izteikta melnā un baltā krāsa. Viņiem ir melns rēķins un melns kakls, spīdīgas melnas muguras daļas un aste, balta krūts un vēders, kā arī melni tarsi (pirksti un audumi). Viņiem zem spārna ir tumši brūngani melna krāsa. Vasarā melnā krāsa krūtīs izbalē līdz “kvēpinošai” brūnai krāsai, un arī vaigiem, zodam un rīklei rodas dažas brūnas spalvas. Turklāt vasarā viņiem aiz acs izveidojas balts plankums, un sekundārajām spalvām ir balti gali. Pārsvarā balodis demonstrē seksuālo monomorfismu, izņemot to, ka tēviņam ir lielāks rēķins, un vasaras un ziemas apspalvojums ir atšķirīgs.(“Jaunskotijas Dabas vēstures muzejs”, 2006; Freethy, 1987; Gabrielsen et al., 1991; Pough, 1951; Sibley, 2001)

Dovekies piedzimst ar biezu, tumšu apspalvojumu. Krāsa svārstās no gandrīz melnas līdz gaiši pelēkai. Cāļiem nav acs baltā plākstera aiz acs, un kaklā ir gaišāka krāsa. Viņu muguras apspalvojums ir blāvs, vēl nav glancēts kā pieaugušie, un rēķins ir brūnāks. Cāļi galu galā iziet pilnīgu molt un iegūst lidojuma spalvas, kas aizstāj ķermeņa spalvas.(Freethy, 1987)




puertorikāņu amazon papagailis

Dovekies ir mazi spārni, kas pielāgoti ūdenim, biezi ķermeņi un lielas kājas ķermeņa priekšpusē. Viņiem ir blīvs ūdensizturīgs apspalvojums un spēcīgi kauli, lai izturētu ūdens spiedienu. Dovekies ķermeņi ir ļoti pielāgoti aukstai temperatūrai. Viņu ķermeņiem ir mazs virsmas laukums, ar bieziem tauku slāņiem, kas izolē galvenos orgānus un novērš siltuma zudumus. Viņiem ir bieza apspalvojums, kas izolē ķermeni no ūdens sasalšanas temperatūras. Viņu pamata vielmaiņas ātrums svārstās no 2,29 līdz 2,55 cm ^ 3 skābekļa stundā, un vidējais ātrums ir 2,42 cm ^ 3 skābekļa stundā.

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem
  • dzimumi krāsaini vai rakstaini atšķirīgi
  • Diapazona masa
    140,3 līdz 164,7 g
    4,94 līdz 5,80 oz
  • Diapazona garums
    19 līdz 23 cm
    7,48 līdz 9,06 collas
  • Vidējais garums
    20,5 cm
    8.07 collas
  • Vidējais spārnu platums
    40 cm
    15,75 collas
  • Diapazona bazālā vielmaiņas ātrums
    2,29 līdz 2,55 cm3. O2 / g / h

Pavairošana

Dovekies ir monogāmas un vairojas sezonāli. Savā vairošanās vietā viņi veido pāra saites, kas ilgst vairākus gadus. Pāri katru gadu atkal apvienojas vienā un tajā pašā ligzdošanas vietā. Lai gan monogāms, ir atklāts, ka mātītes dažreiz kopējas ar citiem tēviņiem, kad viņu dzīvesbiedrs atrodas prom no kolonijas, un lielākā daļa avotu norāda, ka šajā jomā nepieciešami vairāk pētījumu.(Freethy, 1987; Gabrielsen et al., 1991; Gaston and Jones, 1998; Harris and Birkhead, 1985; Sibley, 2001; Sibley, 2003)

Vaislas sezonā ligzdošanas vietā pulcēsies lielas baložu kolonijas, sākot no 1000 līdz vairākiem miljoniem. Vieta parasti ir piekrastes klints puse, nunataka vai kalna nogāze 30 km attālumā no krasta. Ligzdas parasti tiek izplatītas nelielās grupās pa desmit vai vairāk. Atsevišķas ligzdošanas vietas pieprasa tēviņš, un to diametrs ir no 0,5 līdz 1,0 m. Ligzda sastāv no oļu slāņa, kas ved no ieejas ieplakā, kur tiek dēta ola. Pie ieejas teritoriju parasti iezīmē liela klints, kuru izmanto pacelšanai. Ligzdu aizstāv tēviņš, un starp tēviņiem notiks cīņa par ligzdas vietām. Tas galvenokārt ietver samērā nekaitīgu rēķinu sagrābšanu un bloķēšanu. Pēc veiksmīgas ligzdošanas vietas pieprasīšanas tēviņš izmantos ‘galvas vertikālu stāju’, lai norādītu savu prasību. Ir arī novēroti vīrieši, kuri lido pāri vietai un nomet akmentiņu, iespējams, norādot uz viņu nodomu pieprasīt vietu.(Freethy, 1987; Gabrielsen et al., 1991; Gaston and Jones, 1998; Harris and Birkhead, 1985; Sibley, 2001; Sibley, 2003)



Vīrieši tuvosies sievietēm un izmantos pozas un balss, lai piesaistītu sieviešu uzmanību. Pēc tam mātītes pārbauda tēviņus, un, ja tēviņš tiek atzīts par piemērotu, pāris bieži iesaistīsies “galvas noliecīšanas” ceremonijā, kuras laikā tiek vērsta viena pret otru un abpusēji noliecama galva apmēram vienu minūti. Pēc tam notiek ‘aizķeršanās’, pieskaršanās rēķinam un spārnu plandīšanās. Pēc tam pāri var iesaistīties lēnā, zemā līdz zemē esošā “Tauriņa” lidojumā, ritualizētās pastaigās vai dažādu pozu cienīgā un unikālā demonstrēšanā. Neilgi pēc tam notiks kopulācija. Nav daudz informācijas par viņa mātes sievietes aizsardzību vīriešiem.(Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Harris un Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Dovekies atgriežas jau februārī un vēlu maijā. Dovekies vienā audzēšanas sezonā izdēs un inkubēs vienu olu. Tas varētu būt saistīts ar mazo atrašanai atvēlēto laiku, ko ietekmē ātrā ledus aizvēršana. Olas ir ļoti lielas, vidēji no 4 līdz 5 cm garas un vidēji sver 30 g. Inkubācijas periodi parasti ilgst 29 dienas, un olas sāk izšķilties četras dienas pēc pirmās pīķa plaisas parādīšanās. Cāļi ir dzimuši daļēji pirmsdzemdību periodā un tiek audzēti 2 līdz 4 dienas, līdz tie kļūst homeotermiski. Pēc tam cāļi tiek atstāti vieni, izņemot barošanas laikā, un 15 dienu vecumā viņi sāk vingrot pie ligzdas dobuma. Cāļa maksimālais svars sasniedz 21 dienas vecumu, un 23 dienās lielākajai daļai cāļu ir vislielākā tauku proporcija. Viņi lido, kad ir vecumā no 27 līdz 28 dienām. Atbalstīšana bieži tiek sinhronizēta, un nobrieduši jaunieši no kolonijas dodas atsevišķi, kopā ar vecākiem vai nelielās grupās. Dovekies sasniedz dzimumgatavību 3 gadu vecumā un vairojas līdz 8 gadu vecumam.(Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Hariss un Birkheds, 1985)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Dovekies izdēj vienu perējumu gadā.
  • Vaislas sezona
    Vairošanās galvenokārt notiek no marta līdz jūnijam.
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    viens
  • Vidējais laiks inkubācijai
    29 dienas
  • Vidējais lidošanas vecums
    27 dienas
  • Vidējais laiks līdz neatkarībai
    29 dienas
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    3 gadi
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (vīrietis)
    3 līdz 8 gadi

Apmēram mēnesi pirms vairošanās sezonas balodis, īpaši sievietes, baros ar lielu daudzumu barības, lai sagatavotu savu ķermeni enerģijas patēriņam, kas saistīts ar audzēšanu. Tas ir īpaši svarīgi sievietēm, jo ​​olšūnas ir ļoti lielas, un tām ir nepieciešams liels resursu sadalījums. Parasti tēviņš sagatavo ligzdas vietu, un pēc kopēšanas un olu dēšanas gan vīriešu, gan sieviešu vecāki nodrošina aprūpi un aizsardzību ligzdas vietā. Aizsardzība ir saistīta tikai ar olu pārklāšanu ar spārnu un pieskatīšanu uz plēsējiem, kamēr inkubē olu. Vecāki veic maiņas, inkubējot olu, sievietes pārsvarā mēdz būt olai dienas laikā, tēviņi - naktī.(Audubon, 1937; Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Hariss un Birkhead, 1985; Pough, 1951; Sibley, 2001)



Pēc izšķilšanās abi vecāki rūpējas par cāli, līdz tas izveidojas dūnu slānis un kļūst homeotermisks. Viņi abi dodas ceļojumos, lai galvenokārt sagādātu pārtiku jauniešiemcopepod vēžveidīgie. Tas nozīmē, ka katru dienu 4 līdz 14 reizes jāpārvieto līdz 20 kilometriem no ligzdošanas vietas, jānoķer pārtika un jānogādā atpakaļ ligzdā elastīgās sīpolu maisiņos. Tika konstatēts, ka vīrieši pārtiku iegūst biežāk nekā sievietes. Kad cālis sāk nobriest, bēgšanu mācās abi vecāki. Tāpēc vecāku aprūpe visos reprodukcijas posmos ir vienlīdzīgi sadalīta starp vīriešiem un sievietēm. Cāļus pamet jūrā neilgi pēc bēgšanas, bet vecāki ziemas mēnešos dažreiz joprojām sazinās ar saviem mazuļiem, kad viņi klīst pa atklāto okeānu.(Audubon, 1937; Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Hariss un Birkhead, 1985; Pough, 1951; Sibley, 2001)

  • Vecāku ieguldījums
  • pirmsociāls
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pēc neatkarības biedrība ar vecākiem

Mūža ilgums / ilgmūžība

Lai gan ir maz informācijas, šķiet, ka balodis parasti dzīvo no 10 līdz 25 gadu vecumam. Plēsoņu dēļ dovekies dabisko dzīves ilgumu bieži saīsina.(Gastons un Džonss, 1998; Sibley, 2001)

  • Tipisks dzīves ilgums
    Statuss: mežonīgs
    10 līdz 25 gadi
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: mežonīgs
    16 gadi

Uzvedība

Dovekies ir sociāla suga, kas parasti dzīvo un barojas nelielās grupās un ligzdo kolonijās. Ceļojot un ligzdojot, balss komunikācija notiek maz, un acīmredzama hierarhija nav redzama. Viņi nirst pēc ēdiena, plosta miegam un nir, lai aizbēgtu no plēsējiem. Viņi izmanto klintis, pozas, rituālus un ceremonijas, lai sazinātos, kamēr ligzdo un meklē sev partneri.(“Jaunskotijas Dabas vēstures muzejs”, 2006; Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Hariss un Birkhead, 1985; Pough, 1951; Sibley, 2001)

Dovekies ir atšķirīgs lidojuma modelis, ko iezīmē virpuļojoši spārnu sitieni, ko rada viņu mazie, stingrie spārni. Viņi izmanto pēkšņu augšupejošu lidojuma modeli, lai izvairītos no plēsējiem. Ap ligzdojošo skatu viņi lido lielās masās, skaļi balsojot, iespējams, lai atbaidītu plēsējus. Šie “masveida lidojumi” var būt arī līdzeklis, kā izstiepties pirms iesaistīšanās ilgos inkubācijas periodos. Tiek spekulēts, ka baložu vīrieši izmanto ‘steidzīgu lidojumu’, lai apstiprinātu pāru saites. “Steidzamais lidojums” ietver trokšņainu skriešanu cauri kolonijai un atgriešanos sākotnējā vietā. Nekad nav konstatēts, ka balodīši planētu, un, atrodoties jūrā, viņi lido tuvu virsmai, lai maskētos no kaijām un citiem plēsējiem.(Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Harris un Birkhead, 1985; Pough, 1951; Sibley, 2001)

Dovekies ir sociāla suga. Viņi atrod aizsardzību daudzumā, un, meklējot lielās grupās, labāk var atrast pārtiku. Viņiem ir daudz sinhronizētu modeļu vairošanās, pārošanās, bēgšanas, barošanas un migrācijas laikā. Lai gan viņi bieži nesazinās, viņi ir ļoti funkcionāla un veiksmīga sociālā suga un dzīvo kopā bez lielas acīmredzamas konkurences.(Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Harris un Birkhead, 1985; Pough, 1951; Sibley, 2001)


arfa roņu pārtikas tīkls

  • Galvenā uzvedība
  • mušas
  • dzimtene
  • diennakts
  • kustīgs
  • migrējošs
  • Sociālais
  • koloniāls

Mājas diapazons

Dovekies nedod priekšroku mājas bāzei un lopbarībai Ziemeļatlantijas atklātajā ūdenī, kur atrodas liels plēsīgo blīvums. Bieži vien tie atrodas gar ziemeļu kontinentālajiem plauktiem un netālu no ledus pakas dienvidu malas.(Gastons un Džonss, 1998; Sibley, 2001)

Komunikācija un uztvere

Dovekiji galvenokārt izmanto balss sakarus. ‘Trilling call’ ir galvenais vokalizācijas veids, un to izmanto atpazīšanai lidojuma laikā, uz sauszemes un uz ūdens. ‘Trilling call’ tiek izmantots, lai identificētu partnerus. Citi balsojumi ietver trauksmes zvanu, norādot, ka plēsēji atrodas tuvu, “clucking call”, lai sazinātos ciešā kontaktā, un “billing call”, ko bieži lieto pēc olu ievietošanas. Cāļi izmanto skaļu ubagojošu aicinājumu pēc ēdiena un skaļu lūrējošu skaņu, kad viņi ir atdalīti no vecākiem.(Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Harris un Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

Vēl viena saziņas forma ir ķermeņa valoda. Dovekies izmanto 'vertikālu' pozu, kad viņi ir pieprasījuši vairošanās teritoriju. Viņi izmanto “galvu uz leju” nolaišanās pozu un ritošo pastaigu, lai norādītu uz pasivitāti, iebrūkot ligzdošanas teritorijā, uz kuru pretendē citas balodis.(Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Harris un Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

Turklāt dovekies ir ārkārtas zemūdens redzamība. Tas ir noderīgi, lai notvertu planktonu dziļumā, kas piedāvā maz apkārtējās gaismas. Tiek pieļauts, ka upuru atrašanai viņi izmanto bioluminiscenci.(Sibley, 2001)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • Citi saziņas režīmi
  • dueti
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Dovekies ir plēsēji. Viņi ēd vēžveidīgos, annelīdus, mīkstmiešus un mazās zivis, bet izdzīvošanai galvenokārt ir atkarīgi no planktona vēžveidīgajiem. Eufasiīdi , amfipodi , Arktikas menca ,Calanus finmarchius, Gammarus sugas, Mana māšele sugas, Atylus carinatus ,Argonauts Arctia, unParathemisto libellavisus apēd balodīši.(Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Sibley, 2001)

Dovekies ir paaugstināta spēja uzglabāt skābekli savos audos, tāpēc viņi var izmantot anaerobo elpošanu, lai veiktu garas niršanas pārtikā. Viņi bieži nirst 40 m zem virsmas, meklējot laupījumu. Viņi izmanto savus spārnus, lai pārvietotos pa ūdeni, vicinot tos uz priekšu un atpakaļ. Šī lidojošā kustība ir neparasta, taču balodīšiem ir mazi, stingri spārni, kas pielāgoti šāda veida zemūdens kustībām. Viņi parasti barojas dienas laikā, kad planktons ir labāk redzams.(Freethy, 1987; Hariss un Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • ēd posmkājus, kas nav kukaiņi
  • planktivore
  • Dzīvnieku barība
  • zivis
  • sauszemes posmkāji, kas nav kukaiņi
  • gliemji
  • ūdens vēžveidīgie
  • zooplanktons

Plēsība

Cilvēki , savvaļas kaķi , arktiskās lapsas , jenoti , ūdele , glaucous kaijas , žurkas , un, domājams, citi grauzēji ir baložu plēsēji, kad tie ligzdo uz sauszemes. Lielākā daļa šo plēsēju medī gan jaunus, gan pieaugušus balodīšus, bet mazākās sugas, piemēram, žurkas, barojas ar olām. Dovekijiem ir melna spīdīga mugura, un tie lido zemu līdz ūdens virsmai, lai maskētos no kaijām. Viņi ligzdo lielā augstumā, akmeņainās, slīpās, sauszemes ainavās, lai izvairītos no plēsēju tuvuma. Viņi ceļo un ligzdo lielās grupās un, tuvojoties plēsējiem, izmanto balss brīdinājumus. Viņiem var būt jūras plēsēji, taču mums nav detalizētas informācijas par to.(Freethy, 1987; Gastons un Džonss, 1998; Harris un Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

  • Pretplēsēju adaptācijas
  • noslēpumains

Ekosistēmas loma

Dovekijiem ir svarīga loma kā plēsējiem, kas ietekmē un, iespējams, pat regulē zooplanktona populācijas, kā arī kā upuri, atbalstot zīdītāju plēsēju populācijas Ziemeļu polārajā lokā. Sakarā ar lielo pārpilnību un plašo izplatību, dovekies var uzskatīt par pamatsugu ziemeļu polārajā lokā. Lielās ligzdojošās kolonijās dovekie guano rada pārmērīgu slāpekli, nogalinot makrofītiskos augus un atstājot tikai slāpekli tolerantu veģetāciju, piemēram, ķērpjus.(Freethy, 1987; Hariss un Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

  • Ekosistēmas ietekme
  • pamatakmens sugas

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Dovekies ir barojošas olas, kas ilgu laiku ir bijušas vietējo pamatiedzīvotāju pārtikas avots. Viņu ādas, kauli un knābji izmantoti apģērba un rotājumu izgatavošanai. Turklāt pieļauj lielas baložu populācijas arktiskā lapsa plaukt, kas savukārt nāk par labu vietējiem pamatiedzīvotājiem, kuri lapsu kažokādas izmanto tirdzniecības nolūkos.(Gastons un Džonss, 1998)

  • Pozitīva ietekme
  • ēdiens
  • ķermeņa daļas ir vērtīga materiāla avots

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Dovekiem nav būtiskas negatīvas ietekmes uz cilvēkiem. Tie nav kaitēkļi un nekonkurē ar zvejniecības nozari. Viņi dzīvo un ligzdo tālu no cilvēku populācijām.(Freethy, 1987)

Saglabāšanas statuss

Dovekie populācijas ir samērā stabilas un pietiekami lielas. Tomēr naftas noplūdes un apzināta zīdītāju plēsēju ieviešana, piemēram, arktiskās lapsas kažokzvēru audzēšanai agrāk ir bijusi ievērojama ietekme uz baložu populācijām.(Gastons un Džonss, 1998)

Citi komentāri

Dovekies un pingvīni ir lielisks konverģences evolūcijas piemērs. Gan pīlādžiem, gan pingvīniem ir izveidojušās līdzīgas morfoloģiskās un fizioloģiskās īpašības, lai pielāgotos ledus apstākļiem zemes ziemeļu un dienvidu polos. Šīs ekvivalentās nišas izraisīja gan dovekies, gan pingvīnus, kas ķermenī izveidoja biezus traipu slāņus, mazus, stingrus spārnus, pēdas ar sietiem, spalvas, kas pārklājas, un spēcīgus pirkstu nagus.(Freethy, 1987)

Atbalstītāji

Taņa Djūija (redaktore), Dzīvnieku aģenti.


bruņrupuču jostas ķirzakas mazulis

Džozefs Varners (autors), Kalamazoo koledža, Ann Fraser (redaktore, instruktore), Kalamazoo koledža.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Polyodon spathula (amerikāņu paddlefish) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku pārstāvjiem par Peromyscus californicus (Kalifornijas pele)

Lasiet par Unionidae vietnē Animal Agents

Lasiet par Zalophus californianus (Kalifornijas jūras lauva) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Wyulda squamicaudata (zvīņainu astes possum)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Centropomus undecimalis (parastais čūska)