Ammodramus savannarumgrasshopper zvirbulis

Autore Taņa Djūija

Ģeogrāfiskais diapazons

Lielākā daļa sienāžu zvirbuļu populācijas ir migrējošas, ziemojot Amerikas Savienoto Valstu dienvidos pie Virdžīnijas piekrastes līdzenumiem uz dienvidiem caur Floridu un Meksikas līcī. Viņi ziemo arī visā Meksikas lielākajā daļā un Centrālamerikas rietumos. Viņi vairojas visā ASV lielākajā daļā uz austrumiem no Rokiju kalniem, Kanādas dienvidu daļās un izolētās populācijās ASV rietumos. Audzēšana notiek no Menas dienvidiem un Kvebekas līdz Karolīnām, caur Džordžijas centru, Alabamu un Misisipi, vistālāk uz ziemeļiem Luiziānu un Teksasas lielāko ziemeļu daļu līdz lielākai Montānas daļai. Viņi vairojas līdzenumā uz ziemeļiem līdzenuma reģionā kā dienvidu Alberta, Saskačevana un Manitoba un visā Lielo ezeru reģionā līdz Ontario dienvidiem. Izolētas rietumu populācijas ietver teritoriju no Britu Kolumbijas dienvidiem līdz Vašingtonas austrumiem un Oregonai, Aidaho dienvidu rajonu līdz Jūtas un Nevadas ziemeļdaļai, kā arī Kalifornijas daļas, ieskaitot piekrastes rajonus un Sakramento ieleju un Sjerr Nevada rietumu nogāzes. Ir vairākas populācijas, kas dzīvo visu gadu, tostarp Centrālamerikas un Meksikas centrālās daļas, liela daļa Teksasas, vistālāk Arizonas dienvidos un Persijas līča štati, tostarp Florida. Tie ir sastopami arī visu gadu un ziemo Lielo Antiļu salās.(Vikeri, 1996)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā

Dzīvotne

Zālāju zvirbuļi priekšroku dod vaļējiem zālājiem ar tukšu zemi. Rietumu, sausajos zālājos un prērijās sienāžu zvirbuļi parasti sastopami apgabalos ar krūmu segumu un vairāk veģetācijas. Austrumu, augsto zāļu prērijās un mitros zālājos tās mēdz atrast retas veģetācijas apgabalos. Tie ir sastopami zālājos, kurus raksturo visdažādākie augi, tostarp priežu savannas, palmetto-zāģu pļavas, zemu krūmu melleņu kopijas un ķekaru pļavas. Apalaču kalnos šie zvirbuļi kādreiz tika atrasti līdz 1550 m augstumā uz kaļķakmens atsegumiem un “plikpauriem”. Liekas, ka sienāžu zvirbuļi dod priekšroku apgabaliem ar plašu piemērota dzīvotnes platību, nevis sadrumstalotiem apgabaliem. Savannas zvirbuļi ( Passerculus sandwichensis ) biotopu izvēlē visvairāk līdzinās sienāžu zvirbuļiem. Citas sugas ar līdzīgām, bet ne pilnībā pārklājas, biotopu vēlmēm ir Henslova zvirbuļi , pļavas , bobolinks , un vezera zvirbuļi .(Vikeri, 1996)



  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • tropisks
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • savanna vai zālājs

Izskata apraksts

Zāles zvirbuļi ir mazi zvirbuļi, no 10,8 līdz 11,5 cm un no 14,5 līdz 20 g. Viņiem ir izturīgi rēķini, miesas krāsas kājas un mugurā ir svītrainas melnas un kastaņbrūnas spalvas. Viņu krūtis un vēders ir bez svītrām un krēmīgi vai balti. Viņiem ir tumšs vainags ar gaišas krāsas vainaga svītru un dzeltenīgu apspalvojumu sejā, kas ieskauj acis, un to pārtrauc tumša līnija, kas stiepjas atpakaļ no acs. Viņiem ir samērā īsa aste, un tos uzskata par garākiem un lielākiem nekā citi, simpatriski Ammodramuss sugas. Spalvas krāsas intensitāte ģeogrāfiski atšķiras. Vīrieši un sievietes ir līdzīgi, un mazuļiem ir svītrainas krūtis.(Vikeri, 1996)



Zāles zvirbuļus var sajaukt ar Henslova zvirbuļiem ( Ammodramus henslowii ), Lekontes zvirbuļi ( Ammodramus leconteii ), Nelsona asie zvirbuļi ( Ammodramus nelsoni ), Baird zvirbuļi ( Ammodramus bairdii ) un savannas zvirbuļi ( Passerculus sandwichensis ), kaut arī Bairda un savannas zvirbuļiem ir svītrainas krūtis. Labākais veids, kā atšķirt Ammodramuss zvirbuļi ir ar savām dziesmām, jo ​​tos bieži ir grūti novērot.(Vikeri, 1996)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem
  • Diapazona masa
    14,5 līdz 20 g
    0,51 līdz 0,70 oz
  • Diapazona garums
    10,8 līdz 11,5 cm
    4,25 līdz 4,53 collas

Pavairošana

Zāles zvirbuļi ir sezonāli monogāmi, lai gan ir aprakstīta kāda polignija. Vairošanās vietās tiek veidoti pāri. Par papildu pāra kopulācijām netiek ziņots, bet ir nepieciešams vairāk pētījumu. Vīrieši izmanto dziesmas un plandošu lidojuma displeju, lai pievilinātu mātītes. Vīrieši un sievietes izmanto kontakta zvanus visā vairošanās sezonā, lai uzturētu pāru saikni. Palīgi, kas nav vecāki, ligzdā ir bieži sastopami, vienā pētījumā 17% ligzdu bija palīgi, kas nebija vecāki, kuri 9 līdz 50% ligzdas apmeklēja ar pārtiku.(Vikeri, 1996)



  • Pārošanās sistēma
  • monogāms
  • poligīns
  • kooperatīvais selekcionārs

Vaislas sezonas garums un laiks dažādās sienāžu zvirbuļu populācijās atšķiras. Ziemeļu populācijas vairojas apmēram 90 dienas no maija līdz augustam. Floridā un Jamaikā sienāzis zvirbuļi vairojas divas reizes gadā. Citas populācijas vairojas vienu vai divas reizes gadā, un vairošanās laiks ir atšķirīgs. Pāri var izmēģināt līdz 3 perējumiem gadā, lai gan 2 ir tipiskāki. Vīrieši vairošanās vietās ierodas dažas dienas pirms mātītēm un izveido teritorijas. Pāris veido ligzdas tūlīt pēc veidošanās ziemeļu populācijās, līdz pat 4 nedēļām pēc tam, kad vīrieši sāk dziedāt citās populācijās. Mātītes uz zemes būvē kausam līdzīgas ligzdas ar zālaugu jumtu un sānu atveri. Ligzdas parasti būvē no zālēm, interjerā izklāta smalkāki materiāli. Katrai perēšanai tiek uzceltas jaunas ligzdas. Mātītes dēj no 3 līdz 6 (parasti no 4 līdz 5) olas un inkubē tās 11 līdz 13 dienas. Jaunieši atstāj ligzdu 6 līdz 9 dienu vecumā, bet viņi pamet ligzdu, skrienot no tās, nevis lidojot. Jaunieši pamet ligzdas zonu tūlīt pēc bēgšanas, un vecāki pēc tam tos nezināmu laiku aprūpē ierobežotā mērā. Jaunieši var vairoties nākamajā gadā pēc izšķilšanās.(Vikeri, 1996)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Sienāzis zvirbuļi vairojas vienu vai divas reizes gadā, mainoties atkarībā no reģiona.
  • Vaislas sezona
    Vaislas sezona reģionāli atšķiras no maija līdz augustam ziemeļu populācijās, no aprīļa līdz jūnijam un no oktobra līdz novembrim Jamaikā, no marta līdz jūnijam un pēc tam no jūlija līdz septembrim Floridā un no aprīļa līdz jūnijam Panamā un Haiti.
  • Klāt olas sezonā
    3 līdz 6
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    4.-5
  • Diapazona laiks līdz inkubācijai
    11 līdz 13 dienas
  • Diapazona lidojuma vecums
    6 līdz 9 dienas
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    1 gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    1 gadi

Mātītes inkubē olšūnas un mazuļu mazuļus. Palīgi ligzdā var izaudzēt arī mazuļus. Jaunie mazuļi ir inkubējami, un to mazuļu apspalvojums attīstās no 10 līdz 12 dienām. Gan vecāki, gan vecāku palīgi ligzdā baros mazuļus. Tēviņi palīdz aizsargāt mazuļus, aizstāvot teritorijas un saglabājot modrību plēsējiem. Jaunieši pamet ligzdu 6 līdz 9 dienu vecumā, un pēc tam vecāki tos nezināmu laiku kopj. Pamatojoties uz sajūgu starplaiku, šī pēcdzemdību aprūpe ir no 4 līdz 19 dienām. Jaunieši pulcējas mazos ganāmpulkos 3 līdz 4 nedēļas pēc izšķilšanās. Daži var palikt pie vecākiem kā palīgi pie ligzdas.(Vikeri, 1996)


zebra gliemene dreissena polymorpha

  • Vecāku ieguldījums
  • altricial
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pēc neatkarības biedrība ar vecākiem

Mūža ilgums / ilgmūžība

Aptuveni sienāžu zvirbuļu vidējais mūža ilgums ir 2,9 gadi. Viens cilvēks savvaļā dzīvoja 6,5 ​​gadus. Tiek lēsts, ka pieaugušo gada izdzīvošana ir 60%.(Vikeri, 1996)



  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: savvaļas
    6,5 (augsti) gadi
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: savvaļas
    2,9 gadi

Uzvedība

Sienu zvirbuļi ir diennakti, kas lielu daļu laika pavada barības meklējumos, izņemot vairošanās sezonā, kad tēviņi daudz laika pavada dziedāšanā un izstādīšanā, lai aizsargātu vairošanās teritorijas. Tēviņi galvenokārt izmanto dziesmas un agresīvas demonstrācijas, lai aizsargātu savu vairošanās teritoriju. Viņi ir iecietīgi pret savu māti un visiem palīgiem pie ligzdas. Ārpus vairošanās sezonas sienāžu zvirbuļi nav teritoriāli un nav sastopami ganāmpulkos. Viņi izmanto noslēpumainu lopbarības uzvedību un īsus, tiešus lidojumus un ir vientuļi, ja nevairojas.(Vikeri, 1996)

Sienu sienu zvirbuļu ziemeļu populācijas ir pilnīgi migrējošas, bet dienvidu populācijas migrē tikai daļēji, tās pastāvīgi uzturas vai sezonāli veic tikai nelielas reģionālas kustības. Šķiet, ka uzticība vairošanās vietām ir reģionāli atšķirīga - no 0 līdz 70% dažādās teritorijās.(Vikeri, 1996)

Zālāju zvirbuļi, meklējot barību, skrien vai staigā pa zemi, lai gan tie var arī laiku pa laikam aplēst. Viņu lidojuma raksturojums atšķiras sezonāli. Ārpus vairošanās sezonas lidojums parasti ir īss un tiešs, putniem parasti lidojot kaut kādā aizsegā. Vaislas sezonā lidojumi ir īsi un plandoši, pirms lidošanas aizsegā ir zig-zagging uzvedība. Vīrieši izmanto plandošu lidojumu, dodoties starp dziesmu asari vai dziedājot.(Vikeri, 1996)



  • Galvenā uzvedība
  • mušas
  • diennakts
  • kustīgs
  • migrējošs
  • mazkustīgs
  • vientuļnieks
  • teritoriālais

Mājas diapazons

Ligzdošanas teritorijas tiek aizsargātas vairošanās sezonā. Teritorijas robežas nosaka dziesmu asari. Tiek ziņots, ka teritorijas lielums ir no 0,19 līdz 1,8 hektāriem.

Komunikācija un uztvere

Sienāzu zvirbuļi iegūst savu kopējo nosaukumu par dziesmu buzzing, insektam līdzīgu kvalitāti. Tās ir viena no nedaudzajām zvirbuļu sugām, kas dzied 2 dažādas dziesmas; vīrieši dzied vienu dziesmu, lai piesaistītu biedru, un otru, lai aizstāvētu vairošanās teritoriju. Viņu galvenā dziesma ir vairākas staccato notis, kam seko ilgstoša, kukaiņiem līdzīga zeeeeee, un šķiet, ka tā galvenokārt ir teritoriāla. Sekundārā dziesma ir pīkstošs piezīmju kopums, kas atšķiras ar augstumu, un šķiet, ka to galvenokārt izmanto mate pievilcībā un pāra saites uzturēšanā. Arī vīrieši un sievietes sazinās ar savu palīgu, izmantojot trilli, kas paziņo par savu klātbūtni ligzdā. Arī vīrieši dzied lidojuma dziesmu. Dažreiz dziesmas tiek dziedātas kopā, tāpat kā primārajā dziesmā, kurai seko sekundārā dziesma. Dziesmas parasti attiecas tikai uz vairošanās sezonu, un siena zvirbuļi citos gadalaikos ir samērā klusi. Viņiem ir arī zvanu kopa, kas tiek izmantota, lielākā daļa no tām ir staccato 'mikroshēmas' vai 'tsip' piezīmes, ko izmanto trauksmes norādīšanai, pārtikas lūgšanai vai kontakta uzturēšanai.(Vikeri, 1996)

Arī sienāžu zvirbuļi saziņā izmanto dažādus vizuālos attēlus. Tēviņi, dziedot uz asari, izmanto spārnu plandīšanās displeju. Viņi izmanto šo spārnu plandīšanās displeju arī antagonistiskā mijiedarbībā ar citiem tēviņiem. Viņi dzīs citus tēviņus un uzturēs stāju ar galvu zem muguras, lai norādītu uz agresiju. Sievietes strauji drebina spārnus pret tēviņu, kas ir signāls par mierinājumu vai gatavību kopēt.(Vikeri, 1996)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Zāles zvirbuļi ēd kukaiņus un sēklas, proporcijas mainās sezonāli. Vasarā viņi galvenokārt ēd kukaiņus, apmēram 69% no viņu uztura ir bezmugurkaulnieki un 39% sēklas. Rudenī viņi galvenokārt ēd sēklas, kas veido 71% no uztura, 29% - bezmugurkaulniekiem. Apēstās sēklas ir grīšļiCyperaceae) un panikas zāle (Panicum). Vēlamākie kukaiņu upuri ir sienāži, galvenokārt ģinšu sugasXiphidium, Scudderia , Hipisks , unMelanopus, bet īpaši sienāžu sugas Cordillacris occipitalis . Viņi ēdīs arī citus kukaiņus un zirnekļus, kā viņi sastopas. Sienāzis zvirbuļi barojas uz zemes, izmantojot redzamību, lai atklātu laupījumu, tāpēc labas redzamības nodrošināšanai tiem nepieciešamas atklātas vietas un tukša zeme. Viņi notver sienāžus, saspiežot tos ap krūškurvi, imobilizējot. Pirms to barošanas pēcnācējiem viņi noņems cietas, mazāk sagremojamas daļas, piemēram, kājas.(Vikeri, 1996)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • kukaiņēdājs
  • zālēdājs
    • graudēdājs
  • visēdājs
  • Dzīvnieku barība
  • kukaiņi
  • sauszemes bez kukaiņu posmkāji
  • Augu pārtika
  • sēklas, graudi un rieksti

Plēsība

Lielākā daļa plēsēju, iespējams, attiecas uz olām, mazuļiem un mazuļiem. Zālāju zvirbuļu pieaugušie ligzdu vai mazuļu tuvumā veiks salauztu spārnu izkliedes displejus, lai aizvestu plēsējus. Viņi arī izmanto trauksmes zvanus, lai norādītu uz draudu klātbūtni. Viņi slēpj ligzdu atrašanās vietu, nekad nepeldot tieši pie tām. Tā vietā viņi piezemējas nelielā attālumā un skrien pa zāli līdz ligzdas ieejai. Līdzīgi, dodoties prom, viņi skrien no ligzdas un pēc tam lido attālumā no ligzdas. Zālāju zvirbuļu ligzdas ir plaši izkliedētas un labi paslēptas, tāpēc plēsēji lielākoties uz tām notiek nejauši. Olas un mazuļus var ņemt čūskas, ieskaitot zilos braucējus ( Čūska, savilcēja ), žurku čūskas ( Elaphe sugas), parastās prievītes čūskas ( Thamnophis sirtalis ), karaļa čūskas ( Lampropeltis sugas) un cūkgaļas klaburčūskas (Sistrurus miljards). Zīdītāju ligzdu plēsēji ietver svītrainās skunksus ( Mefīta mefīts ), jenoti ( Procyon lotors ), zebieksti ( Mustela sugas), zemes vāveres ( Spermophilus sugas), lapsas ( lapsas sugas), mājas kaķi ( Kaķis ), savvaļas cūkas ( Sus skrofa ) un bruņrupuču ( Salmo salar ). Pieaugušos var paņemt dažādi vanagi, un tos regulāri nomāc mežacūkas ( Lanius ludovicianus ).(Vikeri, 1996)

  • Pretplēsēju adaptācijas
  • noslēpumains

Ekosistēmas loma

Savannas zvirbuļi var būt dominējošs pār sienāžu zvirbuļiem, ja tie sastopami vienlaikus. Dažreiz parazitē sienāzu zvirbuļu ligzdas ar brūngalvainiem govju putniem ( Molothrus ater ). Dzīvotne var ietekmēt ligzdas parazītisma iedarbību, un sienāzu zvirbuļu ligzdas, kas atrodas tuvāk meža malai, ir neaizsargātākas. Spīdīgi govju putni ( Molothrus bonariensis ) nesen ir kolonizējuši Floridas sienāzu zvirbuļu klāstu un var parazitēt ligzdās.(Vikeri, 1996)

Sienazāļu zvirbuļus parazitē deguna ērces (Saito Ptilonyssus), Persijas līča piekrastes ērces (Amblyoma maculatum) un putnu ērces ( Haemaphysalis chordeilis ).(Vikeri, 1996)

Komensālās / parazītiskās sugas
  • brūngalvaini govju putni ( Molothrus ater )
  • spīdīgi govju putni ( Molothrus bonariensis )
  • deguna ērces (Saito Ptilonyssus)
  • Persijas līča piekrastes ērces (Amblyoma maculatum)
  • putnu ērces ( Haemaphysalis chordeilis )

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Sienazāļu zvirbuļi ir unikāls vietējās Ziemeļamerikas zālāju faunas elements.

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Zāles zvirbuļu nelabvēlīgā ietekme uz cilvēkiem nav zināma.

Saglabāšanas statuss

Sienu zvirbuļu populācijas visā 20. un 21. gadsimtā ir samazinājušās vidēji par 3,9%. Pazemināšanās galvenokārt ir saistīta ar zālāju biotopu, piemēram, vietējo prēriju un ganību, zudumu un sadrumstalotību. Vairāk nekā 99% vietējo prēriju ir pārveidotas par lauksaimniecību Viskonsīnā, Ilinoisā un Minesotā. IUCN tos uzskata par „vismazāk satraucošiem”, jo tie ir plaši izplatīti un populācijas joprojām ir lielas, taču dažos to diapazonos tās ir reti. Tās tiek uzskatītas par īpaši satraucošām sugām Mičiganā, Kalifornijā, Vašingtonā, Ņujorkā, Masačūsetsā un Vaiomingā. Viņi tiek uzskatīti par apdraudētiem Ņūdžersijā, apdraudēti kāA. s. floridanusFloridā un apdraudēta Konektikutā. Noteiktā dedzināšana, ganīšana un pļaušana ir izmantota, lai uzlabotu sienāzis zvirbuļu dzīvotnes dažos apgabalos.(Vikeri, 1996)

Lielākā daļa noraidījumu ir dokumentēti pasugāsA. s. pratensis, izplatīts visā ASV ziemeļaustrumu daļā unA. s. perpallidus, konstatēts Klusā okeāna štatos, kopš 1960. gadiem samazinājies līdz 69%. Ammodramus savannarum pratensis populācijas ir zaudētas lielākajā daļā viņu bijušā Jaunanglijas diapazona. Floridas pasuga,A. s. floridanus, tagad vairojas daudz ierobežotākā teritorijā nekā agrāk.(Vikeri, 1996)

Citi komentāri

Zāles zvirbuļi tiek uzskatīti par cieši saistītiem ar Dienvidamerikas zālāju zvirbuļiem ( Myospiza humeralis ) un dzelteni uzacis zvirbuļi ( Myospiza aurifrons ).(Vikeri, 1996)

Atbalstītāji

Taņa Djūija (autore), dzīvnieku aģenti.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Idionycteris phyllotis (Allena lielo ausu nūju) vietnē Animal Agents

Lasiet par Felis manul (Pallas kaķis) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Notoryctes typhlops (dienvidu purva mols)

Lasiet par dzīvnieku pārstāvjiem par Alaus oculatus (acu klikšķu vabole)

Lasiet par Bubalus bubalis (ūdens bifeļu) vietnē Animal Agents