Anas penelope

Autors Kodijs Trombergs

Ģeogrāfiskais diapazons

Eirāzijas baloži (Anas penelope) izplatība ir ļoti liela, tie vairojas no Islandes visā Eiropas ziemeļos un Āzijā. Lai gan tās galvenokārt ir migrējošas, dažas britu populācijas galvenokārt ir nekustīgas. Migrējošie iedzīvotāji ziemo no Britu salām līdz Āfrikas ziemeļiem un Indijai, un daži no tiem sasniedz ASV un Kanādu.(Carboneras, 1992; Cramp un Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā
  • palearktika
    • dzimtā

Dzīvotne

Vaislas sezonā Eirāzijas baloži aizņem daudz dažādu mitrāju, tostarp seklos saldūdens purvus, lagūnas un ezerus ar bagātīgu peldošu un zemūdens veģetāciju, kam pievienoti dubļu vai dūņu dibeni. Dūžus var atrast arī lēnām braucošajās upēs un straumēs. Eirāzijas baloži dod priekšroku pļavu piekrastēm vai tām, kas izkaisītas ar kokiem. Visu ziemu Eirāzijas baloži pulcēšanās nolūkos izmanto plūdmaiņu dubļus vai sāls purvus. Ziemojošus dadžus var atrast arī saldūdens lagūnās un applūdušos zālājos.(Carboneras, 1992; Cramp un Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)



  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • saldūdens
  • Sauszemes biomi
  • tundra
  • Ūdens biomas
  • ezeri un dīķi
  • upes un strauti
  • piekrastes
  • iesāļais ūdens
  • Mitrāji
  • purvs
  • grāmata
  • Citas biotopu funkcijas
  • piekrastes
  • estuārs

Izskata apraksts

Eirāzijas baloži ir vidēja izmēra pīles, kuru garums ir no 45 līdz 58 cm, ar spārnu spārnu no 75 līdz 86 cm. Viņi sver no 415 līdz 971 g un ir seksuāli dimorfiski, kur tēviņi ir dzīvīgāk iekrāsoti. Eirāzijas baložiem ir mazi rēķini, šauri spārni, smaila aste un cekulaina piere. Pieaugušiem vīriešiem ir krēmīgi balta piere ar kastaņbrūnu galvu un kaklu, un aiz acīm ir zaigojoši zaļi plankumi. Viņu augšējā krūts ir sārti brūna, un apakšējā krūts un sāni ir balti, bet izskatās pelēki. Viņiem ir melna gala aste ar baltiem augšējiem segumiem; spārnu aizsegi ir arī balti ar melnu galu. Eirāzijas baložiem ir zaļgani sekundāri un putekļaini brūni primāri, ar zilgani pelēkām pēdām un rēķiniem, kas nokrāsoti melnā krāsā. Vīrieši aptumsuma apspalvojumā izskatās līdzīgi mātītēm, bet tiem ir balti spārnu aizsegi. Pieaugušām sievietēm ir smilškrāsas galva un kakls, kas ir plankumaini zaļgani nokrāsots, un to sāni un krūtis ir kails. Viņu mugura un pleci ir tumši, un spārni ir pelēcīgi brūni. Viņiem ir arī zili pelēks rēķins ar melnām un zilganām kājām. Eirāzijas baloži visbiežāk tiek sajaukti ar Amerikāņu baloži . Pieaugušos Eirāzijas vīģu tēviņus var atšķirt no amerikāņu vaigiem pēc sarkanīgas galvas un pelēkām vermikulētām pusēm. Mātītes ir ļoti līdzīgas, taču Eirāzijas baloži spārnu pamatnē ir plankumaini pelēki, kā amerikāņu baložiem.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Jacobsen and Ugelvik, 1992; Scott and Rose, 1996)




kādā ģimenē ir bruņnesis

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumi krāsaini vai rakstaini atšķirīgi
  • vīrietis krāsaināks
  • Diapazona masa
    415 līdz 971 g
    14,63 līdz 34,22 oz
  • Diapazona garums
    45 līdz 58 cm
    17,72 līdz 22,83 collas
  • Diapazons spārnu
    75 līdz 86 cm
    29,53 līdz 33,86 collas

Pavairošana

Eirāzijas baloži ir sezonāli monogāmi, un pāra saites veidojas no vēlā rudens un turpinās visu ziemu.(Krampis un Simmons, 1977)

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Eirāzijas baložu vairošanās sezona svārstās no aprīļa līdz maijam. Viņi dēj septiņas līdz vienpadsmit olas nelielā ieplakā, kas izklāta ar veģetāciju un dūnām. Ieteicamās ligzdu vietas atrodas pie krasta līnijām, kuras klāj pārkārtoti zari. Inkubācijas periodi svārstās no 22 līdz 25 dienām, vidēji 24 dienas. Eirāzijas baloži ir neatkarīgi no sākuma stadijas vai nedaudz pirms tās, ko sasniedz 40 līdz 45 dienu laikā. Dzimumgatavība tiek sasniegta no viena līdz diviem gadiem.(Carboneras, 1992; Cramp un Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)



  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Eirāzijas baloži vairojas reizi gadā.
  • Vaislas sezona
    Šie putni vairojas no aprīļa līdz maijam.
  • Klāt olas sezonā
    7 līdz 11
  • Diapazona laiks līdz inkubācijai
    22 līdz 25 dienas
  • Vidējais laiks inkubācijai
    24 dienas
  • Diapazona lidojuma vecums
    40 līdz 45 dienas
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (sieviete)
    1 līdz 2 gadi
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (vīrietis)
    1 līdz 2 gadi

Kad ir izveidojušās pāra saites, Eirāzijas baložu tēviņi aizstāv savu palīgu līdz vairošanās sezonai. Kad inkubācija ir sākusies, tēviņi parasti pamet savu palīgu un sāk moltēt. Kad inkubācija ir sākusies, līdz pat bēgšanas brīdim visu aprūpi nodrošina sieviete.(Johnsgard, 1978)

  • Vecāku ieguldījums
  • pirmsociāls
  • iepriekšēja apaugļošana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pēc neatkarības biedrība ar vecākiem

Mūža ilgums / ilgmūžība

Pamatojoties uz Lielbritānijā veikto banding pētījumu, vecākais reģistrētais savvaļas Eirāzijas dadzis nodzīvoja 35 gadus, 2 mēnešus.(Franssons et al., 2010)


koksnes mūža ilgums

  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: savvaļas
    35,167 (augsti) gadi

Uzvedība

Eirāzijas baloži ir sabiedriska, migrējoša suga, izņemot vairošanās periodu. Šie putni ir dabbling pīles, kas barojas gan ūdenī, gan uz sauszemes. Parasti viņi barojas ar izstieptām galvām un kakliem, bet, ja ir piemēroti apstākļi, tie beigsies. Abi dzimumi iziet bez lidojuma. Tēviņi pulcējas molting ganāmpulkos, kamēr sievietes inkubē olas un audzē inkubējamos mazuļus. Mātītes un mazuļi pievienojas vīriešiem vēlāk vasarā, pirms sākas migrācija. Ziemeļamerikā Eirāzijas baložus var atrast jauktos pīļu ganāmpulkos, īpaši ar Amerikāņu baloži .(Krampis un Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)



  • Galvenā uzvedība
  • mušas
  • dzimtene
  • diennakts
  • nakts
  • kustīgs
  • migrējošs
  • Sociālais

Mājas diapazons

Ir ļoti maz informācijas par Eirāzijas baložu izmēru diapazonu. Vaislas putniem var būt atšķirīga teritoriālā pakāpe. Vienā gadījumā salu populācija no 35 līdz 40 vairošanās pāriem tika atrasta 8 līdz 34 metru attālumā viens no otra. Ziemā viņi ir reģistrēti katru dienu aptuveni 2,8 km attālumā no roostinga un barības meklēšanas vietām.(Batt et al., 1992; Carboneras, 1992; Legagneux et al., 2009)

Komunikācija un uztvere

Eirāzijas baloži ir izteikti skaļi, tēviņi skaļi svilpo 'phee oo', savukārt mātītes izdara zemu skaņu rūcienu vai dungošanu 'errr'. Eirāzijas baložu zvani ir līdzīgi Amerikāņu baloži ; tomēr Eirāzijas baložu tēviņiem zvani ir īsāki, skaļāki.(Krampis un Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Eirāzijas baloži ir pīļu pīles, kuras barošanai var lidot līdz 16 km. Viņi barojas gan ūdens, gan sauszemes vidē. Vagoni var baroties ar ūdens veģetāciju, barojot gan ar virsmas filtru, gan ar augšējo barošanu. Lai filtrētu barību, viņi izkāš ūdeni un augu materiālu caur niecīgiem zobiem kā birzis rēķinā. Padziļinātu vai augšējo barošanu izmanto, lai sasniegtu zemūdens veģetāciju. Eirāzijas baloži ir zālēdāji un graudēdāji. Viņi ēd lapas, kātiņus, saknes un sēklas. Daži īpaši augi, ko ēd šī suga, ir:bārkstainā ūdensroze,pīlēns,ūdens vārnkājaunKanādas dīķēdes. Ir zināms, ka Eirāzijas baloži barojas pie gulbjiem un niršanas pīlēm uz dīķēdes gultām. Barošana starp lieliem niršanas putniem ļauj viņiem nozagt pārtiku, kad tā nonāk virspusē.(Carboneras, 1992; Cramp un Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)



  • Primārā diēta
  • zālēdājs
    • folivore
    • graudēdājs
  • Augu pārtika
  • lapas
  • saknes un bumbuļi
  • koks, miza vai kāti
  • sēklas, graudi un rieksti
  • aļģes

Plēsība

Sarkanās lapsas , parastie kraukļi , Amerikāņu ūdeles , unvārnas ar kapuciir izplatīti Eirāzijas baložu ligzdotāji. Tāpat pieaugušos putnus bieži medī gyrfalcons un rietumu purva harrier . Lai izvairītos no sauszemes plēsējiem, Eirāzijas baloži grupās skaļi ķepurojas un seko plēsēja kustībām. Kad tiek atklāti putnu plēsēji, Eirāzijas baloži bēg uz veģetāciju un nekustīgi guļ ar izstieptu kaklu, līdz draudi ir pārgājuši. Eirāzijas baloži galvenokārt aizbēg no plēsējiem ar lidojumu, taču viņi var arī nirt.(Carboneras, 1992; Jacobsen un Ugelvik, 1992)

Ekosistēmas loma

Eirāzijas baloži visā diapazonā barojas ar mitrāju augiem. Šie putni ir arī dažādu zīdītāju un putnu plēsēju upuri.(Carboneras, 1992; Cramp un Simmons, 1977; Jacobsen un Ugelvik, 1992; Johnsgard, 1978)

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Eirāzijas baloži tiek medīti komerciāli un atpūtas nolūkos. Dažos apgabalos olas tiek novāktas, un indivīdi tiek audzēti kā mājdzīvnieki.(Butchart et al., 2013; Carboneras, 1992; Gudmundsson, 1979)


ziemeļamerikas purva bruņurupucis

  • Pozitīva ietekme
  • mājdzīvnieku tirdzniecība
  • ēdiens

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Pašlaik nav zināma Eirāzijas baložu negatīvā ietekme uz cilvēkiem.

Saglabāšanas statuss

Precīzs Eirāzijas baložu populācijas lielums nav zināms; tomēr aptuvenais iedzīvotāju skaits pasaulē ir no 2 800 000 līdz 3 300 000. Šis populācijas lielums šai sugai piešķir vismazāk bažas IUCN Sarkanajā sarakstā. Pašlaik nav Eirāzijas baložu saraksta ASV Migrējošo putnu likumā vai ASV federālajā sarakstā. Tomēr Cites Eirāzijas baložus uzskaita III pielikumā.(Butchart et al., 2013; Carboneras, 1992)

Atbalstītāji

Kodijs Trombergs (autors), Viskonsinas Universitāte - Stīvens Points, Kristofers Jahnke (redaktors), Viskonsinas Universitāte-Stīvenspinta, Adam DeBolt (redaktors), Leila Siciliano Martina (redaktore), Dzīvnieku aģentu personāls.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Otolemur garnettii (mazo ausu galago)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Sphyrna mokarran (Great Hammerhead)

Lasiet par Ciccaba nigrolineata (melnbalta pūce) vietnē Animal Agents

Lasiet par Mesocricetus auratus (zelta kāmja) vietnē Animal Agents

Lasiet par Diclidurus albus (ziemeļu spoku nūja) vietnē Animal Agents

Lasiet par Pithecia pithecia (Guianan saki) vietnē Animal Agents