Anhinga melanogasterdarter (arī: Austrumu darter)

Autors Džeisons Nings

Ģeogrāfiskais diapazons

Anhinga melanogaster(pazīstams arī kā austrumu darters vai čūsku putni) dzimtene ir Indijas subkontinents. Anhinga melanogaster var atrast tik tālu uz rietumiem kā Pakistāna un līdz ziemeļiem līdz Indijas un Nepālas robežai. Indijas mežģīnes parasti dzīvo Indijā, Laosā, Mjanmā, Kambodžā, Šrilankā, Singapūrā, Taizemē, Malaizijā, kā arī Filipīnu salu valstīs un Indonēzijā.(Birdlife International, 2008; Birdlife International, 2012)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • Austrumu
    • dzimtā

Dzīvotne

Anhinga melanogasterparasti dzīvo kokos vai bambusa biezokņos, netālu no ūdeņainām vidēm un lielās kopienās. Šīs ūdeņainās vidēs bieži ietilpst dziļi grīvas, ezeri, dīķi, straumi, upes vai purvi. Ūdenim šajās vidēs jābūt tikai pietiekami dziļam, lai nirtu un peldētos.('Anhinga melanogaster', 2012; Baker, 1929; Birdlife International, 2008; Birdlife International, 2012; Blanford, 1898; Keswal, 1886; Neelakantan, 1976;; Whistler, 1949)



  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • tropisks
  • zemes
  • Citas biotopu funkcijas
  • piekrastes
  • estuārs
  • Vidējais augstums
    0 m
    0,00 pēdas

Izskata apraksts

Anhinga melanogasterir putns ar garu kaklu, pēc izmēra un formas līdzīgs kormorāni . Vidēji,A. melanogastersgarums ir no 850 līdz 900 mm. Tam ir garš, taisns rēķins, garš kakls, gara aste (no 202 līdz 240 mm gara) un kājas ar siksnu. SpārniA. melanogastersto garums parasti ir no 331 līdz 357 mm. Parasti pieaugušie vīrieši ir nedaudz lielāki nekā sievietes. Austrumu smilšu spalvas ir daļēji caurlaidīgas ūdenim, kas veicina peldēšanu.('Anhinga melanogaster', 2012; Baker, 1929; Blanford, 1898; Pennant, 1790; Sharpe and Ogilvie Grant, 1898; Whistler, 1949; WoRMS, 2011)



Anhinga melanogasterpiemīt arī 7., 8. un 9. skriemeļa līkums, kas ļauj pēkšņi izšaut kaklu, lai notvertu zivis. Tieši par šādu rīcību darters nopelnīja savu vārdu.(Whistler, 1949; Londonas Zooloģijas biedrība, 1882)

Pieaugušais vīrietis un sievieteA. melanogastersir līdzīgas krāsas; nepilngadīgajiem tomēr ir atšķirīga krāsa. Viņu vainags un aizmugurējais kakls ir brūni, bet pakauša daļa ir melnīga. Viņu rēķins ir garš, dzeltens un zobains gar katru malu. Viņu kakla apakšdaļa ir balta; abās viņu galvas pusēs ir arī balta līnija. Viņu mugura un garā aste ir melna. Viņu asti veido 12 spalvas. Viņu spārniem tomēr ir melnas spalvas, kas sakrustotas ar baltām spalvām. Viņu kājas ir melnas; viņu kājām ir četri cipari, un tās ir ar tīkliem.('Anhinga melanogaster', 2012; Blanford, 1898; Pennant, 1790; Sharpe and Ogilvie Grant, 1898; Whistler, 1949; WoRMS, 2011)



Nepilngadīgo vainags un aizmugurējais kakls ir gaiši brūns. Kakla apakšdaļa ir balta, bet baltās līnijas kakla sānu malās nav. Dārtas baltās spārnu spalvas mazuļiem ir vairāk dzelteni baltas.(Blanford, 1898; Šarpe un Ogilvija Granta, 1898)

Anhinga melanogastermola un var zaudēt tik daudz spalvu, ka vairākas dienas var nespēt lidot. Šajā periodā viņiem bieži ir 'saburzīts' izskats.(Sinklērs, 1899)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • vīrietis lielāks
  • Diapazona garums
    850 līdz 920 mm
    33,46 līdz 36,22 collas
  • Vidējais garums
    900 mm
    35,43 collas
  • Diapazons spārnu
    331 līdz 357 mm
    13.03 līdz 14.06

Pavairošana

Anhinga melanogasterir sērijveidā monogāms un parasti vairojas kolonijās. Tēviņi pievilina un apsveic draugus ar displejiem, ieskaitot spārnu plātīšanos. Pāris būvē zaru ligzdas, kuru diametrs ir aptuveni 40 līdz 50 cm, un izklāj tās ar lapām. Šīs ligzdas parasti atrodas kokos, kas atrodas virs ūdens, un katru gadu tos var atkārtoti izmantot. Gan vīriešu, gan sieviešu biedri aizstāv ligzdu un mazuļus, lecot, svilpt un, ja draud, uzsit. Mates sazinās viens ar otru, izmantojot zvanus, kā arī spārnu plātīšanās displejus.('Anhinga melanogaster', 2012; Baker, 1929; Blanford, 1898;; Whistler, 1949)




ziemeļu Klusā okeāna varde

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Gada vairošanās sezonaA. melanogastersvar ilgt vairākus mēnešus, līdz pat gadam, atkarībā no musonu sezonas ietekmes uz ūdens līmeni reģionā. Austrumu šautras parasti gulstas, kad ūdens līmenis ir augsts un zivju ir daudz. Piemēram, viņu vairošanās sezona ir no jūlija līdz augustam Ziemeļindijā un Birmā un no janvāra līdz februārim Madrasā un Šrilankā.('Anhinga melanogaster', 2012; Baker, 1929; Blanford, 1898;; Whistler, 1949)

Pēc pārošanās olas izdēj un inkubē gan tēviņš, gan sieviete 25 līdz 30 dienas pirms inkubācijas. Olas parasti izšķiļas asinhroni. Šīs olšūnas ir ovālas formas un pārklātas ar zaļgani baltu pārklājumu (kas inkubācijas dēļ var kļūt brūns). Zem šī pārklājuma ola ir gaiši zaļgani zila.('Anhinga melanogaster', 2012; Baker, 1929; Blanford, 1898;; Whistler, 1949)

Pusaudži pamet ligzdu un dzīvo patstāvīgi apmēram 50 dienu vecumā. Dzimumgatavība iestājas apmēram 2 gadu vecumā.('Anhinga melanogaster', 2012;)



  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • audzēšana visu gadu
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • apaugļošana
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Anhinga melanogasteraudzē vienu reizi vairošanās sezonā.
  • Vaislas sezona
    Vairošanās sezona ir atkarīga no reģiona un laika apstākļiem.
  • Klāt olas sezonā
    2 līdz 6
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    3
  • Diapazona laiks līdz inkubācijai
    25 līdz 30 dienas
  • Vidējais laiks inkubācijai
    28 dienas
  • Vidējais lidošanas vecums
    50 minūtes
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    2 gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    2 gadi

Kad izšķīlušies, izaicinoši mazuļus aprūpē abi vecāki. Pirmās vairākas nedēļas vecāki mazuļus baro ar regurgitētu pārtiku 6 līdz 9 reizes dienā.('Anhinga melanogaster', 2012;)


cik ilgi dzīvo kārkļi

  • Vecāku ieguldījums
  • altricial
  • vīriešu vecāku aprūpe
  • sieviešu vecāku aprūpe
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Vidējais mūža ilgumsA. melanogastersir 9 gadi savvaļā. Vecākais zināmais indivīds gāja bojā 16 gadu vecumā.(“AnAge ieraksts Anhinga melanogaster”, 2012;)

  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: nebrīvē
    16 (augsti) gadi
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: mežonīgs
    9 gadi

Uzvedība

Austrumu šautras lielāko daļu laika pavada, peldoties vai peldoties. Tā kā to spalvas nav pilnībā ūdensizturīgas, tās absorbē ūdeni un ir mazāk peldošas, ļaujot ātrāk peldēt un nirt. Šautriņas peld ar izstieptiem spārniem un bradā ar savām tīklotajām kājām. Pēc peldēšanas šautriņas sēž uz zariem saulē un izpleš savus spārnus, lai savilktos un ļautu tiem nožūt. Uz zemes vai tuvu tai ir diezgan nepatīkami.('Anhinga melanogaster', 2012; Baker, 1929; Blanford, 1898;; Whistler, 1949; Londonas Zooloģijas biedrība, 1882)

Šautriņas var sēdēt virs ūdens vai aktīvi peldēt. Peldoties tiek pakļautas tikai viņu galvas un kakli, bet pārējā ķermeņa daļa ir iegremdēta. Viņi var pēkšņi ienirt no ūdens virsas vai no koka zara.('Anhinga melanogaster', 2012; Baker, 1929; Blanford, 1898;; Whistler, 1949)

Lidojuma laikāA. melanogastersir ļoti līdzīgskormorāni. Tie ir spēcīgi skrejlapas un var lidināties ļoti lielos attālumos, nepārklājot spārnus.(Nejaušs, 1886. gads)

  • Galvenā uzvedība
  • arboreal
  • mušas
  • dzimtene
  • kustīgs
  • mazkustīgs
  • Sociālais
  • koloniāls

Mājas diapazons

Anhinga melanogasterdzīvo lielās kolonijās ar vairākiem simtiem cilvēku. Šīs kolonijas cieši blakus atrodas mežainās vietās vai bambusa birzīs. Precīzs šo apgabalu lielums nav zināms, jo lielākā daļa pierādījumu ir anekdotiski. Bieži vien šautriņas dzīvo netālu un ligzdas veido blakus kolonijām kormorāni un gārņi . Kormorāni un šautriņas arī medī un atpūšas viens otra sabiedrībā. Parasti,A. melanogastersnemigrē; tomēr tie, kas dzīvo ekstremālākos apgabalos, migrēs uz citām teritorijām.(Birdlife International, 2008; Birdlife International, 2012; Neelakantan, 1976;; Whistler, 1949)

Komunikācija un uztvere

Austrumu šautras sazinās savā starpā, galvenokārt izmantojot zvanus. Viņu atšķirīgais izsaukums ir aizsmakumam līdzīgs krokam līdzīgs 'kah-kah-kah' ar čukstēšanu un klikšķiem. Dārtera balsis ir līdzīgaskormorānibalsis, bet tās ir nedaudz zemākas. Veicot vairošanos, pārinieki uzsauc viens otru un sazināsies, izmantojot spārnu plātnes. Tuvojoties cilvēkiem vai viņu pārsteidzot, viņi bieži pacels kaklu un atlocīs spārnus, iespējams, kā brīdinājumu citiem tuvumā esošajiem.('Anhinga melanogaster', 2012; Baker, 1929; Blanford, 1898;; Pennant, 1790; Whistler, 1949)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Dartersir visvairāk pazīstami ar savām zvejas stratēģijām. Austrumu šautras nav izņēmums, un tās var sagūstīt savu laupījumu vienā no vairākiem veidiem. Viņi var nirt no sava asari vai nirt no virsmas, lai lēnām kātu vai dzītu zivis. Citi gaida, kad zivis pieaugs uz virsmas, vai peld garām. Šajā brīdī viņi mēģinās izšaut kaklu, šķēpu zivīm. Šī pēkšņā kustība ir iespējama kakla saliekuma dēļ pie 7. līdz 9. skriemeļa. Kad viņu laupījums ir iemūrēts, šautras paceļas uz virsmu un izmet zivis gaisā, norijot to ar galvu. Šautriņas var arī norīt zivis veselas, atrodoties zem ūdens, nevis šķēpu. Pēc tam šautriņas parasti iziet no ūdens un nosusina spārnus.('Anhinga melanogaster', 2012; Baker, 1929; Blanford, 1898;; Whistler, 1949; Londonas Zooloģijas biedrība, 1882)

Anhinga melanogasterparasti ēd zivis, bet ir konstatēts, ka ēd kukaiņi , ūdens rāpuļi ( bruņurupuči ,čūskas) un abinieki ( vardes , tritoni ), garneles , gliemji , sūkļi , un dažādas augu zāles un sēklas nelielos daudzumos. Tomēr šo augu materiālu klātbūtne vēderā, iespējams, bija nejauša.(Dostīns un Mortons, 1989)


plata deguna septiņas žaunu haizivis

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • piscivore
  • Dzīvnieku barība
  • abinieki
  • rāpuļi
  • zivis
  • kukaiņi
  • gliemji
  • ūdens vēžveidīgie
  • adatādaiņi
  • Augu pārtika
  • lapas
  • sēklas, graudi un rieksti

Plēsība

Vecāku aprūpe parasti izslēdz mazuļu plēsību. Zinātniskajā literatūrā nav detalizēti aprakstīta šo plēsēju identitāte. Nav arī zināms, vai pieaugušajiem darteriem ir kādi dabiski plēsēji.('Anhinga melanogaster', 2012)

Ekosistēmas loma

Anhinga melanogasterir vairāku dažādu parazītu apaļo tārpu saimnieks, ieskaitotMelnā Citrema anhinga,Contracaecum rudolphii,Contracaecum carlislei,Contracaecum microcephalum, unContracaecum tricuspis. Pētījumos tika konstatēts, ka šie nematodi atrodas šautriņu kuņģa-zarnu traktā; tomēr viņi uzņēmēju uzskaitīja kāAnhinga melanogasterun neatšķīra austrumu darters un Āfrikas šautriņas pasugas. Lai ganAnhinga melanogasterir zvejnieks, to ietekme uz zivju populācijām un vidi kopumā nav zināma.(Barsons un Māršals, 2004; Gupta, 1964)

Komensālās / parazītiskās sugas
  • Schwartzitrema anhingi(klase Trematoda ; patvērums Platyhelminthes )
  • Contracaecum rudolphii(klase Adenofora ; patvērums Nematodes )
  • Contracaecum carlislei(klase Adenofora ; patvērums Nematodes )
  • Contracaecum microcephalum(klase Adenofora ; patvērums Nematodes )
  • Contracaecum tricuspis(klase Adenofora ; patvērums Nematodes )

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Anhinga melanogastertiek medīts sporta un viņu apspalvojuma dēļ. Mednieki bieži nošauj tikai tos, kuriem ir laba apspalvojums, nevis tos, kuri tiek muldēti. Cilvēki arī savācA. melanogastersolas un mazuļi pārtikai.(Birdlife International, 2008; Keswal, 1886. gads)

  • Pozitīva ietekme
  • ēdiens
  • ķermeņa daļas ir vērtīga materiāla avots

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Nav zināms, vaiA. melanogastersnegatīvi ietekmē cilvēkiem .

Saglabāšanas statuss

Anhinga melanogasterIUCN ir uzskaitījis kā gandrīz apdraudētu sugu. Patlaban viņus apdraud biotopu zaudēšana (ūdenstilpju novadīšana, koku izciršana un vairošanās un barošanās vietu ielaušanās), kā arī olu savākšana, medības un piesārņojums. Piesārņojumu var izraisīt ķīmiskā notece vai aļģu ziedēšana viņu dzīvotnē. Viens novatorisks risinājums, kas 2002. gadā tika ieviests Prek Toal pie Tonle Sap ezera Kambodžā, bija saistīts ar bijušo olu mednieku nolīgšanu par koloniju sargiem. Kā sargi viņi aizsargāja un kontrolēja šautriņu populācijas. No 2002. līdz 2011. gadam ligzdu skaits pieauga no 241 līdz vairāk nekā 6000. Ierosinātās saglabāšanas darbības ietver jaunu koloniju atklāšanu, novērošanu un aizsardzību, kā arī sabiedrības informēšanas kampaņas. Cerams, ka sabiedrību var pārliecināt lepoties ar šautriņām (kā arī citām lielajām ūdensputnīm), lai samazinātu medību un malumedniecību.('Anhinga melanogaster', 2012; Birdlife International, 2008; Birdlife International, 2012)

Atbalstītāji

Džeisons Nings (autors), Ņūdžersijas koledža, Metjū Vunds (redaktors), Ņūdžersijas koledža, Leila Siciliano Martina (redaktore), Dzīvnieku aģentu personāls.

Populāri Dzīvnieki

Par dzīvnieku pārstāvjiem lasiet par Clupeidae (siļķes, šadas, sardīnes, menhadens)

Lasiet par Bovidae (antilopēm, liellopiem, gazelēm, kazām, aitām un radiniekiem) vietnē Animal Agents

Lasiet par Lagomorpha (zaķus, pikas un trušus) vietnē Animal Agents

Lasiet par Sitta pusilla (brūngalvainais rieksts) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku pārstāvjiem par Lepilemur leucopus (baltkājains sporta lemurs)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Eunectes murinus (Anaconda, Green Anaconda)