Anous minutusblack noddy

Autore Taņa Djūija

Ģeogrāfiskais diapazons

Melnie noddies ir sastopami jūras tropos un subtropos. Viņiem ir cirkulārā ekvatoriālā izplatība, tie ir sastopami Klusā okeāna, Atlantijas okeāna, Indijas okeānu un Karību jūras tropu un subtropu apgabalos. Visā diapazonā melnie mezgli galvenokārt ir sastopami vairošanās salu tuvumā, kur viņi dzīvo visu gadu, lai gan atsevišķas personas pārvietojas tālsatiksmes attālumā. Tie visbiežāk sastopami apmēram 80 km attālumā no vairošanās salām. Amerikā tie sastopami salās pie Centrālamerikas un Dienvidamerikas krastiem. Atlantijas un Indijas okeānos tie atrodas Debesbraukšanas, Svētās Helēnas un Gvinejas jūras līča salās, kā arī Ašmoras rifā pie Austrālijas ziemeļrietumu krastiem. Klusajā okeānā tie galvenokārt atrodas Klusā okeāna dienvidrietumos un centrālajā daļā, tostarp Havaju salu arhipelāgā, Džonstona atolā, Markusa un Veikas salās, salās Filipīnu piekrastē, Jaungvinejā un Austrālijas ziemeļaustrumos, Lords Hovs, Norfolks, Filips, un Kermadekas salas, Marianas salas, Palau, Karolīnas salas, Māršala salas, Bismarka arhipelāgs, Jaunkaledonija, Nauru, Gilberta salas, Tuvalu, Fidži, Tonga, Samoa, Kuka salas, Tokelau, Fēniksas salas, Līnijas salas, Austrālijas salas, Sabiedrība Salas, Tuamotu arhipelāgs un Markīzes salas.(Gaugers, 1999)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • neotropisks
    • dzimtā
  • austrālietis
    • dzimtā
  • okeāna salas
    • dzimtā
  • Indijas okeāns
    • dzimtā
  • Atlantijas okeāns
    • dzimtā
  • Klusais okeāns
    • dzimtā

Dzīvotne

Melni noddies ir sastopami tropu un subtropu okeāna salās, sākot no smilšu atoliem līdz akmeņainām salām. Melnās pundeles ir vienīgās jūras zīriņas ( Sterninae ), kas veido lielas ligzdas un vienu no vienīgajām koku vai krūmiem ligzdojošo zīriņu sugām. Viņi ligzdo un grauž galvenokārt veģetācijā, lai gan ligzdas piekrastes klintīs un alās ir izplatītas Havaju salās, Klipertonas salā un salās to Atlantijas apgabalā. Ligzdošanai un uzturēšanai tiek izmantoti dažādi veģetācijas veidi. Ligzdas parasti būvē mežos, kuros dominēCassia grandiskoki, dzelzs koks (Casuarina equisetifolia), mangrovju (AvicenniaunRhizophora) un piekrastes krūmi (naupakaSagremot sericece, koku heliotropsTournefortia argentea). Melnie noddies barojas piekrastes, siltā ūdens apgabalos vairošanās un nepavairošanas laikā. Tālsatiksmes kustību vai migrācijas laikā viņi lido pāri lieliem atklātā ūdens plašumiem. Cieši saistīti brūni noddies ( anous stulbs ) bieži sastopamas vienā un tajā pašā salā līdzīgos biotopos, bet ligzdo galvenokārt uz zemes.(Gaugers, 1999)



  • Biotopu reģioni
  • tropisks
  • zemes
  • sālsūdens vai jūras
  • Sauszemes biomi
  • tuksnesis vai kāpa
  • mežs
  • krūmāju mežs
  • Ūdens biomas
  • piekrastes

Izskata apraksts

Melnās bumbiņas ir vidēja izmēra zīriņi ar vienmērīgi tumšu, kvēpu apspalvojumu un baltu vāciņu, kas ir zīriņš krāsu raksts. Baltais vāciņš pakāpeniski saplūst ķermeņa pelēkā krāsā. To garums ir no 35 līdz 40 cm, spārnu platums - no 65 līdz 72 cm, un svars ir no 85 līdz 140 gramiem. Viņu plakstiņu apakšējā un augšējā malā ir mazi, balti marķējumi. Rēķins ir melns, un kājas un kājas ir sarkanbrūnas līdz oranžas. Mutes odere un mēle ir oranži dzeltena Havaju salu ziemeļrietumos un Atlantijas okeāna populācijās, dzeltena Karību jūras salās, bet mutes odere ir sārta un mēle dzeltena Austrālijā. Aste ir no 105 līdz 130 mm, un tā ir ķīļveida ar centrālo iecirtumu. Vīrieši un sievietes ir līdzīgi, mazuļi arī ir līdzīgi, bet to krāsa ir nedaudz bālāka, un baltais vāciņš ir krasi atšķirīgs no pelēkā ķermeņa apspalvojuma.(Gaugers, 1999)




plankumainais hiēnas zinātniskais nosaukums

Melnajiem mezgliem ir nelielas ģeogrāfiskas atšķirības pēc lieluma, apspalvojuma krāsas un pēdu krāsas. Tiek atzītas septiņas pasugas:A. m. americanus(Karību jūras reģiona populācijas),A. m. atlanticus(tropiskā Atlantija),A. m. diamesus(Klipertones un Kokosa salas),A. m. melanogenys(galvenā Havaju sala, saukta arī par “gaismas fāzes” formu),A. m. marcusi(Klusā okeāna ziemeļrietumi, ieskaitot Havaju salu ziemeļrietumus, ko sauc arī par “tumšās fāzes” formu),A. m. worcesteri(Sulu un Java jūras) unA. m. minutus(Flores jūra un Klusā okeāna dienvidrietumi).(Gaugers, 1999)

Melnie noddies tiek uzskatīti par specifiskiem viņu tuviem radiniekiem, mazāki noddies ( Anous tenuirostris ), daži autori. Saskaņā ar šo klasifikācijas shēmu abas sugas ir pazīstamas kā balto cepuru mezgli, A. tenuirostris . Tomēr melnos knupīšus no mazākajiem nodibina pēc izmēra, apspalvojuma krāsas un spārnu spalvas formulas, kā arī pēc atsevišķiem ligzdošanas paradumiem.(Gaugers, 1999)



Tiek lēsts, ka melnā noddy bazālā vielmaiņas ātrums ir 54,8 kj / d. Vidējais skābekļa patēriņš ir 1,28 kubikcentimetri / g / h. Pieaugušo vidējā ķermeņa temperatūra dienā inkubācijas laikā ir no 39,5 līdz 41,9 grādiem pēc Celsija (attiecīgi ēnā un saulē).(Gaugers, 1999)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem
  • Diapazona masa
    85 līdz 140 g
    3,00 līdz 4,93 oz
  • Diapazona garums
    35 līdz 40 cm
    13,78 līdz 15,75 collas
  • Diapazons spārnu
    65 līdz 72 cm
    25,59 līdz 28,35 collas
  • Vidējais bāzes metabolisma ātrums
    1,28 cm3. O2 / g / stundā

Pavairošana

Melnie noddies veido monogāmas pāra saites, kas ir ilgstošas. Vienā pētījumā 86% pāroto pāru palika kopā pārošanās periodos. Pāris parasti veido līdzīga vecuma putni. Uzvedības uzvedība ietver lidošanu kopā un augsta lidojuma displeju, kurā putni paceļas kopā un pēc tam slīd stāvā leņķī atpakaļ līdz jūras līmenim. Tēviņi pievilina mātītes ligzdošanas vietā ar “bridling” displeju - ritmisku galvas kustību uz priekšu un uz priekšu, pārī ar rēķina atvēršanu un aizvēršanu, kam seko “pamājošs” displejs, kurā putni pamāj ar galvu uz priekšu. Pāris izvairās no antagonisma, izmantojot uz kājām vērstu displeju, kur viņi pēkšņi skatās uz leju, it kā vairākas sekundes pārbaudītu savas kājas, un spraugas displejus, kur viņi tur savus rēķinus atvērtus un vērsti uz leju, lai parādītu krāsaino mēli un muti.(Gaugers, 1999)

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Melnie noddy pāri paliek kopā visu gadu vai sanāk apmēram 2 mēnešus pirms olu dēšanas. Viņi būvē vai nostiprina lielas, nesakoptas ligzdas kokos (no mazāk nekā 1 metra līdz vairāk nekā 20 metru augstumā) vai uz klints malām vai jūras alām. Ligzdu vietas šķiet izvēlētas galvenokārt to tuvuma dēļ vairošanās kolonijai un pat nepiemērotas ligzdu vietas tiek aizņemtas, ja tās atrodas citu ligzdošanas pāru tuvumā. Ligzdas kokos galvenokārt var būvēt koka aizvēja pusē, lai pasargātu no vēja. Tēviņi vāc ligzdošanas materiālu, bet sievietes - ligzdas. Melnie mezgliņi izkārnās pie ligzdām, palīdzot kopā turēt ligzdas materiālus un paplašinot klints izciļņus. Audzēšanas laiks reģionāli atšķiras. Dažos apgabalos vairošanās sezona ir īsa un regulāra, citos audzēšana ir neregulāra, un dažos apgabalos vairošanās var notikt visu gadu. Koloniju salās vairošanās laiks var atšķirties arī katru gadu. Debesbraukšanas salā putni vairojas ar 8 līdz 10 mēnešu intervālu, tāpēc vairošanās sezonas laiks katru gadu ir agrāk. Dažām populācijām ir 2 sajūgi gadā ar 5 mēnešu starpību. Vairošanās laiku visvairāk var ietekmēt medījumu sugu pieejamība.(Gaugers, 1999)



Melnie noddies vienā sajūgā izdēj 1 olu. Dažreiz tiek novērotas divas olu ligzdas, taču tiek uzskatīts, ka tās ir olas, kas ripojušas vai nokritušas no blakus esošajām ligzdām. Olas ir lielas (23,7 līdz 25,2 g), ovālas un bufetes, kas apzīmētas ar sarkanbrūnas krāsas plankumiem un svītrām. Ja olšūna neizdodas vai tā tiek pazaudēta, tiek dēta ola. Melnie noddies var pat dēt olas pēc gandrīz jaundzimušo mazuļu zaudēšanas. Inkubācija sākas tūlīt pēc olu ievietošanas un ilgst apmēram 34 dienas. Gan tēviņi, gan sievietes inkubē olšūnas, vienlaikus atstājot tikai apmēram minūti. Aukstā laikā viņi sēž uz olas un karstos apstākļos var saslapināt vēdera spalvas, lai palīdzētu olu atdzist. Jauni plūst 39 līdz 52 dienu laikā, atkarībā no upuru pieejamības. Attīstību var pagarināt periodi ar zemu laupījumu pieejamību. Kaut arī svara pieaugums un morfoloģiskā attīstība šādos periodos palēninās, šķiet, ka tas neizraisa nepilngadīgo mirstību. Tas var būt pielāgojums neparedzamiem resursiem. Jaunbērni pēc bēgšanas paliek vecāku tuvumā līdz 17 nedēļām, lai gan šajā laikā viņi roostē kopā ar citiem nepilngadīgajiem. Melnie noddies var vairoties jau 2 gadu vecumā, lai gan tipiskāki ir 3 gadi.(Gaugers, 1999)

Mākslīgi palielinātos mazuļos vecāki melnādainie vecāki varēja veiksmīgi kompensēt papildu mazuļu uztura vajadzības. Palielinātie mazuļi acīmredzami negatīvi neietekmēja mazuļu attīstību vai izdzīvošanu. Tomēr uztura stress, kas saistīts ar palielinātiem perējumiem, palēnināja spārnu un spalvu attīstību. Tomēr mazuļi ar mazuļu vecuma atšķirībām piedzīvoja lielāku konkurenci starp mazuļiem par pārtiku, jo jaunāki mazuļi nebija spējīgi konkurēt, kā arī vecāki mazuļi.(Kongdons, 1990)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • audzēšana visu gadu
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Melnie noddies var vairoties ik pēc 5 mēnešiem līdz vienreiz gadā. Tiek lēsts, ka maksimums 3 sajūgi gadā, lai gan tipisks ir 1 veiksmīgs sajūgs gadā.
  • Vaislas sezona
    Vaislas sezona melnajos mezglos reģionāli atšķiras un var būt atkarīga no medījumu sezonas maksimālās pieejamības sezonas laikā. Dažas populācijas vairojas visu gadu, citām ir izteikti sezonāls vairošanās modelis.
  • Klāt olas sezonā
    1 (augsts)
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    viens
  • Vidējais laiks inkubācijai
    34 dienas
  • Diapazona lidojuma vecums
    39 līdz 52 dienas
  • Diapazons laiks līdz neatkarībai
    116 līdz 171 diena
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (sieviete)
    2 (zemi) gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    3 gadi
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (vīrietis)
    2 (zemi) gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    3 gadi

Tēviņi un mātītes inkubē, baro un aizsargā savus mazuļus. Inkubējošie vecāki nelabprāt pamet ligzdu, kad otrs vecāks nāk viņus atbrīvot. Viens no vecākiem var fiziski izstumt otru no ligzdas. Inkubācijas laikā viens no vecākiem var nomainīt vecāku pie ligzdas, ja vecāks nomaina otru. Cāļi izšķiļas bez vecāku palīdzības. Jauni melni noddies ir pusprociāls; tām ir pūkainas spalvas tādā pašā krāsu zīmējumā kā pieaugušajiem, un tās paliek ligzdā, līdz tās saplūst. Izšķīlušos bērnus audzē un baro regurgitācija, ko veic abi vecāki. Cāļus baro apmēram ik pēc 1 līdz 2 stundām, kad tie ir jauni, un apmēram ik pēc 11 stundām, ja tie ir tuvāk bēgšanai. Jauni melni noddi ievieto rēķinus vecāku atvērtajā mutē un pēc tam ātri atver un aizver rēķinus, lai stimulētu regurgitāciju. Pieaugušo masa tiek sasniegta apmēram 3 nedēļas pēc izšķilšanās. Izšķīlušies bērni zaudē svaru pēdējā nedēļā pirms to uzlidošanas, bet tomēr parasti lido pie masām, kas lielākas vai vienādas ar pieaugušo masu. No ligzdām krītošos inkubatorus parasti pamet, lai gan dažus vecākus inkubatorus vecāki baro uz zemes. Pieaugušie nebaro inkubatorus, kuri netiek atzīti par viņu pašu. Pieaugušie turpina barot mazuļus līdz pat 17 nedēļām pēc bēgšanas.(Gaugers, 1999)



  • Vecāku ieguldījums
  • pirmsociāls
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Vecākais reģistrētais melnādainais vecītis bija vismaz 25 gadus vecs. Citi melnie noddies ir reģistrēti vairāk nekā 15 gadus veci. Pārdzīvojušais Fidži 9 gadu laikā bija vidēji 75%. Ievērojama olu un inkubējamo mirstība notiek tad, kad stiprs vējš tos izpūš no ligzdām vai kad ligzdā to ietekmē aukstums vai karstums. Inkubējamie bērni reizēm var nomirt badā, kad vētraini laika apstākļi neļauj pieaugušajiem meklēt barību. El Ninjo dienvidu svārstību notikumi ir saistīti ar plaši izplatītu olšūnu un inkubējamo pamešanu un nāvi. Neizskaidrojamas periodiskas epidēmijas izraisa plašu mirstību kolonijās. Pieaugušie un jaunieši dažreiz tiek iesprostoti arī pitsiju koku lipīgajos augļos.(Gaugers, 1999)

  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: savvaļas
    25 (augsti) gadi
  • Tipisks dzīves ilgums
    Statuss: savvaļas
    15-20 (augsti) gadi

Uzvedība

Melnie noddies ir kopīgi, ligzdo un uzturas lielās kolonijās. Ligzdas, kas atrodas blakus ligzdojošam kokam, bieži saplūst kopā, un šie putni panes citu pāru tuvumu. Populācijas lielākajā daļā gadu mēdz atrasties vairošanās salu tuvumā, lai gan atsevišķos gadījumos un dažās kolonijās notiek zināma tālsatiksmes izkliede vai migrācija. Vaislas populācijas Herona salā (Lielajā barjerrifā, Austrālijā), Ziemassvētku salā (Klusajā okeānā) un Klipertonas salā (Klusā okeāna austrumu daļā) vairošanās periodā migrē uz izveidotām roostinga salām. Migrācijas ceļi un uzvedība ir maz zināma, jo šie putni reti tiek novēroti prom no vairošanās vai uzturēšanās salām. Migrācija var būt atbilde uz noplicinātiem pārtikas resursiem ap vaislas salām ar īpaši blīvu iedzīvotāju skaitu. Personas mazkustīgās populācijās visu gadu guļ un klejo ligzdās.(Gaugers, 1999)


ko ēd koķīši

Melnie noddies parasti staigā tikai tad, kad no zemes tiek pacelts ligzdas materiāls. Tie atrodas uz zemes tikai tad, kad sauļojas vai sauļojas. Viņi parasti lido zemu virs ūdens, un lidojumu raksturo kā lēnu un tiešu. Melnie noddies ir manevrējami lidojuma laikā. Viņi bieži cildina sevi un savus draugus.(Gaugers, 1999)

  • Galvenā uzvedība
  • mušas
  • diennakts
  • kustīgs
  • migrējošs
  • mazkustīgs
  • Sociālais
  • koloniāls

Mājas diapazons

Mājas diapazona izmēri šai sugai nav norādīti. Tiek aizstāvētas mazas ligzdošanas teritorijas, taču ligzdas bieži atrodas ļoti tuvu viena otrai, un ir pieļaujama tuvinieku klātbūtne. Aizsargā tikai tuvāko ligzdas tuvumu, bieži vien tikai tik tālu, cik putns var sasniegt, sēžot ligzdā. Melnie noddies aizstāv ligzdas ar rituālām vizuālām izrādēm un ar rēķiniem paraujot iebrucējus. Cīņas notiek reti. Kad pieaugušie neatrodas ligzdā, inkubatori un mazuļi pēc bēgšanas ligzdu aizsargā no iebrucējiem līdz 4 mēnešiem. Dažreiz jaunieši aizstāv ligzdošanas vietu.(Gaugers, 1999)

Komunikācija un uztvere

Melnie noddies izmanto dažādas vokalizācijas un vizuālās displejas, lai sazinātos ar radiniekiem. Jaunieši izmanto ubagojošu zvanu, lai lūgtu pārtiku. Galvenie zvanu veidi tiek identificēti kā 'pļāpātāji', 'grabulīši' un 'krokšķēšana'. Melnie noddi nedzied, un balss skaņas sezonāli neatšķiras. Lopbarības ganāmpulki pastāvīgi zvana, un ligzdošanas un roostēšanas laikā zvani ir bieži. Pļāpātājus parasti izmanto lidojuma laikā, un tie var būt kontakta zvans. Grabulīši ir trauksmes zvani. Krokus var dot, ja tiek konstatēts iebrucējs. Melnie noddies arī vizuālo displeju laikā izmanto rēķinu uzlikšanu.(Gaugers, 1999)

Melnie noddies izmanto dažādus vizuālos attēlus, lai piesaistītu draugus un agonistiskajā mijiedarbībā. Displejos ietilpst 'pamāja ar galvu', 'spraugas', 'skatīšanās uz pēdām', 'galvas kratīšana', 'savaldīšana', 'zoda uz augšu' un 'mierināšana'. Daudzi no šiem vizuālajiem displejiem tiek izmantoti gan agonistiskās mijiedarbībās, piemēram, agresīvi vērsti pret iebrucēju, gan pārošanās mijiedarbībā. Piemēram, pamāja ar galvu, kad tuvojas iebrucējs un arī tad, kad tuvojas palīgs. Pirmajā kontekstā to izmanto, lai padzītu iebrucēju prom, otrajā - lai sasveicinātos ar pārinieku. Bridings - kas ietver galvas kustības uz priekšu un atpakaļ, kopā ar rēķina atvēršanu un aizvēršanu - reklamē teritorijas īpašumtiesības gan biedriem, gan iebrucējiem. Izklaides displejus parasti veic nepilngadīgie, kuri vērš rēķinus uz leju, lai izvairītos no agresīvas mijiedarbības. Tas ir līdzīgi kājas izskatam, ko izmanto arī, lai izvairītos no agresijas.(Gaugers, 1999)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Melnie noddies ēd daudz dažādu laupījumu un ir oportūnistiski plēsēji. Viņu uzturu galvenokārt veido mazas zivis, kalmāri un vēžveidīgie. Uztura sastāvs būtiski mainās atkarībā no reģiona un sezonālā medījumu daudzuma. Medījums parasti ir mazs, vidēji 34 mm garš, zivju upuris vidēji 19 - 64 mm garš. Atjaunotas barības analīze jauniešiem liecina, ka zivis ir dominējošais laupījums. Melnie noddies upuri no okeāna virsmas piekrastes apgabalos, tostarp lagūnās, līčos un iesāļos piekrastes dīķos. Lielākā daļa cilvēku tiek novēroti barības meklējumos 10 km attālumā no vairošanās vai uzturēšanās salām. Atšķirībā no vairumazīriņi, melnie noddies nav ienirt par savu upuri. Tā vietā viņi nosmelt vai iegremdēties virsmā vai dažreiz īsi piezemēties uz ūdens, lai greifers laupījumu. Viņi tūlīt ēd laupījumu un rēķinos nenēsā laupījumu, kas atbilst viņu ieradumam regurgitēt pārtiku jauniešiem. Melnie noddies parasti barojas lielos, jauktu sugu ganāmpulkos virs plēsīgo zivju, piemēram, tunzivju, barošanas. Scombridae ) vai domkrati ( Karanks ). Havaju salās melnās pļāpas barojas virs svītrainās tunzivju ( Katsuwonus pelamis ) 75% gadījumu mērķauditorija ir viena un tā pati laupījuma zivs un zivju izmērs. Viņi parasti atstāj kolonijas no rīta un atgriežas vakarā, lai gan tiek ieteikts arī nakts barības meklējumus.(Gaugers, 1999)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • piscivore
  • Dzīvnieku barība
  • zivis
  • gliemji
  • ūdens vēžveidīgie

Plēsība

Melno mezglu plēsēji ir reģionāli atšķirīgi to lielā, apkārtmēram ekvatoriālā diapazona dēļ. Lielākā daļa plēsēju ir putni, jo ligzdojošajās un roostējošajās salās parasti trūkst vietējo zīdītāju plēsēju. Tomēr ievestie plēsēji daudzās jomās ir nopietns drauds. Ieviestie zīdītāju plēsēji ietver savvaļas kaķus ( Kaķis ), žurkas ( Rattus ) un mājas suņiem ( Canis lupus familiaris ). Šie plēsēji ir iesaistīti koloniju vietējā izmiršanā visā pasaulē. Citi ieviestie plēsēji ir parastās mīnas ( Sturnidae skumji , Havaju salās) un skudras ( Feidola megacefala , Ternas sala). Reģistrēti vietējie plēsēji ir: lielie fregates putni ( Fregata minor ), Laysan žubītes ( Telespyza kantāni ), sariem-augšstilbiem ( Numenius tahitiensis ), Klusā okeāna zeltplēvītes ( Pluvialis fulva ), Mikronēzijas strazdi ( Aplonis opaca ), Klusā okeāna rifu egrets ( Egretta sacra ), sudraba kaijas ( Larus novaehollandiae ), balto krūšu jūras ērgļi ( Haliaeetus leucogaster ) un Debesbraukšanas fregates ( Ērgļu fregate ). Ir zināms, ka cilvēki arī upurē melnos nodus.(Gaugers, 1999)

Pieaugušie melnādainie pieaugušie neatstāj ligzdas, kad viņiem draud. Lielākā daļa plēsēju medī nepieskatītas ligzdas un ēd olas un mazus inkubatorus. Melnie noddies apli un uzbruks putnu plēsējiem, lai tos padzītu. Klusā okeāna rifu egrets ( Egretta sacra ) un balto krūšu jūras ērgļi ( Haliaeetus leucogaster ) ņem pieaugušos. Skudras Havaju salu ziemeļrietumos uzbrūk mazuļiem un barojas ar kāju siksnu priekšējo malu, kas neizraisa nāvi, bet var negatīvi ietekmēt spēju atdalīties no ūdens vēlāk dzīvē.(Gaugers, 1999)

  • Zināmie plēsēji
    • lieli fregates putni ( Fregata minor )
    • Debesbraukšanas fregates ( Ērgļu fregate )
    • Laysan žubītes ( Telespyza kantāni )
    • sari-augšstilbu loki ( Numenius tahitiensis )
    • Klusā okeāna zeltplēvītes ( Pluvialis fulva )
    • Mikronēzijas strazdi ( Aplonis opaca )
    • rifu egrets ( Egretta sacra )
    • sudraba kaijas ( Larus novaehollandiae )
    • balto krūšu jūras ērgļi ( Haliaeetus leucogaster )
    • savvaļas kaķi ( Kaķis )
    • žurkas ( Rattus )
    • mājas suņi ( Canis lupus familiaris )
    • parastās mynas ( Sturnidae skumji )
    • skudras ( Feidola megacefala )
    • cilvēki ( Homo sapiens )

Ekosistēmas loma

Melnos nodus parazitē košļājamās utis ( Kvadraceps hopkinsi ). Melnos knupīšus bieži vien redz 'sauļojošos': turot spārnus izkaisīti tiešos saules staros. Ir pierādīts, ka šāda rīcība nogalina košļājamās utis un palīdz kontrolēt parazītu slodzi. Spalvas utis uz melnajiem mezgliem ietver Actornithophilus ceruleus ,Actornithophilus reģistrs, Austromenopons sugas un Saemundssonia sugas. Citi ektoparazīti ietver spalvu ērces (Larinyssus orbicularis), chiggers (Guntheria domrowiunNeoschoengastia ewingi), hippoboscid mušas (OrnitokijaunAlfersia aenescens), un ērces. Argasīdu ērces ( Carios capensis ) ir ligzdās (vidēji 159 ligzdā). Šīs ērces, kurās ir arbovīrusi, kas izraisa encefalītu. Antivielas pret arbovīriem ir atklātas melnādainās populācijās, kā arī antivielas pret cilvēka gripu un Ņūkāslas slimību. Šķiet, ka neizskaidrojamas periodiskas epidēmijas dažās populācijās izraisa augstu mirstības līmeni. Nematodes parazīti (Contracaecum magnipapillatum) un divām nieru plankumu sugām (Renicola foliataunRenicola caudescens) ir zināmi endoparazīti.(Mojers un Vāgenbahs, 1995)

Melnādainās ligzdojošās ligzdošanas kolonijas rada būtiskas barības vielu piedevas augsnēs, kur tās ligzdo. Tiek lēsts, ka melnie māsiņi, kas ligzdo Herona salā, Lielajā barjerrifā, augsnei pievieno 45 tonnas guano gadā. Tas faktiski pārnes apmēram 1,4 tonnas fosfora no apkārtējiem okeāna ūdeņiem uz zemes ekosistēmu, ietekmējot veģetācijas kopienas ligzdojošās salās. Guano nogulsnes augsnēm pievieno arī ievērojamu daudzumu slāpekļa, kālija un magnija.(Allavejs un Ašforda, 1984)

Komensālās / parazītiskās sugas
  • košļājamās utis ( Kvadraceps hopkinsi )
  • spalvu utis ( Actornithophilus ceruleus )
  • spalvu utis (Actornithophilus reģistrs)
  • spalvu utis ( Austromenopons sugas)
  • spalvu utis ( Saemundssonia sugas)
  • spalvu ērces (Larinyssus orbicularis)
  • chiggers (Guntheria domrowi)
  • chiggers (Neoschoengastia ewingi)
  • hipoboscīds mušas (Ornitokija)
  • nīlzirgs lido (Alfersia aenescens)
  • argasid ērces ( Carios capensis )
  • nematodes parazīti (Contracaecum magnipapillatum)
  • nieru plankumi (Renicola foliata)
  • nieru plankumi (Renicola caudescens)

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Melnādainās kolonijas rada milzīgas guano nogulsnes uz roostinga un vairošanās salām, ietekmējot vietējās sauszemes un jūras ekosistēmas, kā rezultātā rodas lieli ražas mēslojuma un fosfora nogulumi.(Gaugers, 1999)

  • Pozitīva ietekme
  • ražo mēslojumu

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Melnajiem mezgliem nav nelabvēlīgas ietekmes uz cilvēkiem.

Saglabāšanas statuss

IUCN melnādainos knupīšus uzskata par sugām, kas rada vismazākās bažas. Ligzdojošās populācijas acīmredzot lielākoties ir stabilas, un iedzīvotāju skaits ir no 1 līdz 1,5 miljoniem. Cilvēki un ievesti zīdītāju plēsēji ir iedzinuši dažas populācijas. Cilvēku biotopu degradācija ir nopietns drauds ligzdojošām un graujošām kolonijām, jo ​​ligzdojošie koki tiek atbrīvoti. Ieviesti truši ( Oryctolagus cuniculus ), kazas ( kaza ) un mēroga kukaiņi ( Parasaissetia nigra ) ir nopietni degradējuši vietējo veģetāciju daudzās tropu salās. Liekas, ka melnie knupīši labi panes cilvēku klātbūtni, ja netiek degradēti ligzdošanas, uzturēšanās un barības meklējumi. Pieaugušie nevēlas atstāt ligzdas, kad viņiem tuvojas, un inkubācijas vai perēšanas laikā tos var viegli paņemt rokā.(Gaugers, 1999)

Daudzas melnādainās ligzdojošās salas ir aizsargātas, un cilvēku medības lielākajā daļā teritoriju ir nelikumīgas. Bet likumi un to izpilde melnādainajā diapazonā ievērojami atšķiras.(Gaugers, 1999)

Citi komentāri

Vispārīgais nosaukums Anous nāk no grieķu valodas kā “neuzmanīgs”, atspoguļojot faktu, ka knupīši cilvēkiem šķiet vienaldzīgi. Nosaukuma “noddy” izcelsme nav skaidra. Tas var attiekties uz kustībām, kas saistītas ar pārtikas mazuļu atraugšanu, vai arī uz kopīgu jūrnieka apzīmējumu 'vienkāršais' - 'noddy'. Melnos knupīšus parasti ir viegli noķert ligzdā ar rokām, tāpēc jūrnieki, iespējams, atsaucās uz viņiem ar šo terminu.(Gaugers, 1999)


kādi dzīvnieki ēd pelēkos vilkus

Citi parastie melno mezglu nosaukumi ir šādi: baltā cepurīte, Havaju noddy, Havaju zīriņš, noio (havajiešu), eki'eki (havajiešu), golondrina-boba negra (spāņu), tiñosa negra (spāņu), tiñosa chocora (spāņu) , noddi noir (franču valoda).(Gaugers, 1999)

Atbalstītāji

Taņa Djūija (autore), dzīvnieku aģenti.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Aphelocoma californica (rietumu skrubja jay) vietnē Animal Agents

Lasiet par Saiga tatarica (saiga) vietnē Animal Agents

Lasiet par Callitrichinae (marmoseti un tamarīni) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku pārstāvjiem par Caenolestes fuliginosus (zīdaini mizotu oposumu)

Lasiet par Craspedacusta sowerbyi vietnē Animal Agents

Lasiet par Puffinus gravis (lielais bīdes ūdens) vietnē Animal Agents