Antechinus stuartiibrown antechinus

Autors Ross Secord

Ģeogrāfiskais diapazons

Antechinus stuartiiir Austrālijas austrumos un dienvidaustrumos, tostarp Viktorijā, Jaundienvidvelsā un Kvīnslendā. (Nowak, 1997; Strahan, 1983)


austrumu žoga ķirzakas dzīves ilgums

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • austrālietis
    • dzimtā

Dzīvotne

Antechinus stuartiidod priekšroku slapjam sklerofila mežam ar blīvu zemes segumu un kritušo koku pārpilnību, kur veidot ligzdas. Viņi parasti uzturas uz zemes, bet sausākos apgabalos vai vietās, kur tie notiek simpatriski ar Antechinus swainsonii , kas dzīvo uz zemes. Iedzīvotāju blīvums svārstās no mazāk nekā viena līdz astoņpadsmit uz hektāru. Ārpus vairošanās perioda tēviņiem un mātītēm ir savi lopbarības diapazoni. Dzīvotņu pieejamību var ietekmēt mežsaimnieki, kuri “gredzena” kokus atstāj, lai stumbrs un galvenie zari puvi, kas nodrošina ligzdošanas vietas (Cockburn and Lazenby-Cohen, 1992). (Nowak, 1997; Strahan, 1983)



  • Sauszemes biomi
  • mežs
  • krūmāju mežs
  • kalni

Izskata apraksts

Pēc izmēra ir seksuāls dimorfisms. Vīriešiem svars svārstās no 29-71 g, bet sievietēm - no 17-36 g. Vidējais svars vīriešiem ir 35 g, bet sievietēm - 20 g. Ķermeņa garums svārstās no 150–250 mm vīriešiem un 139–220 mm sievietēm (Strahan, 1983).



Antechinus stuartiiir īsa, blīva un nedaudz rupja kažokāda. Viņu mugura un sāni ir viendabīgi pelēcīgi brūni, bet apakšdaļa ir gaišāka. Kopējais izskats ir līdzīgs placentas pelēm ar garu smailu galvu, iegarenām, plantigrādām pakaļkājām, sārtu degunu un astes garumu, kas ir gandrīz tikpat liels kā ķermeņa garums. Aste ir vidēji kažokāda, acis ir tumši brūnas, un ausis ir samērā lielas. Sievietēm trūkst maisiņa, tā vietā viņiem ir mainīgs skaits atklātu sprauslu. Sprauslu skaits mainās atkarībā no dzīvotnes. Mātītes ar 6 sprauslām dzīvo mitrākajos apgabalos, un tās, kurām ir 10 sprauslas, dzīvo sausākajās un augstākajās vietās. Tēviņi ir par 20 līdz 100 procentiem smagāki nekā sievietes. (Strahan, 1983; Nowak, 1997)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Diapazona masa
    17 līdz 71 g
    0,60 līdz 2,50 unces
  • Vidējais bāzes metabolisma ātrums
    0,189 vati
    AnAge

Pavairošana

Antechinus stuartiiir viena audzēšanas sezona, kas ierobežota līdz apmēram trim mēnešiem, un gadā saražo vienu metienu. Grūtniecība ilgst 26-35 dienas, un parasti piedzimst vismaz tik daudz mazuļu, cik sprauslu. Ja nav maisiņa, jaunieši pieķeras mātes vēderam un tiek vilkti pa zemi, kamēr viņa apmēram 5 nedēļas meklē ēdienu. Dzimšana parasti notiek apmēram 2 nedēļu laikā jebkurai konkrētai populācijai. Jaundzimušo dzimšana ir no 4 līdz 5 mm gara un vidēji sver 0,016 gramus. Viņi uzturas kopā ar māti apmēram 90 dienas un sasniedz dzimumgatavību 9 līdz 10 mēnešu laikā. Jaunie pamet māti ar ziemas iestāšanos. (Nowak, 1997; Strahan, 1983)



Viena no pārsteidzošākajām un neparastākajām lietām Antechinus ir tā, ka visi vīrieši mirst neilgi pēc pārošanās viņu vienpadsmitajā vai divpadsmitajā dzīves mēnesī (McAllan et al., 1997). Šī parādība katru gadu notiek vienā un tajā pašā laikā jebkurā konkrētā populācijā. Paaugstināts fizioloģiskais stress rodas agresijas un vīriešu konkurences dēļ pret sievietēm un pastiprinātas aktivitātes vairošanās sezonā. Paaugstināts stresa līmenis acīmredzami izraisa imūnsistēmas nomākšanu, pēc kura dzīvnieki mirst no asins un zarnu parazītiem, kā arī no aknu infekcijām. Savvaļā daudzas sievietes mirst pēc pirmā metiena audzēšanas, lai gan dažas izdzīvo otro gadu. (Strahan, 1983; Nowak, 1997)


kur dzīvo kakapo

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • Vidējais pēcnācēju skaits
    7
    AnAge
  • Vidējais grūtniecības periods
    30 dienas
    AnAge
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    Dzimums: sieviete
    285 dienas
    AnAge
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    Dzimums: vīrietis
    285 dienas
    AnAge

Mūža ilgums / ilgmūžība

Uzvedība

Gada siltajā laikā cilvēki dzīvo vientuļajās ligzdās un aizņem paši savu māju. Temperatūrai pazeminoties, tomēr abu dzimumu indivīdi apvienojas ligzdās, kurās ir līdz 18 dzīvniekiem. Ligzdas nav stabilas, un indivīdi var mainīt ligzdas. Tika novērotas 28 sievietes un 24 tēviņi, izmantojot vienu ligzdu vienas ziemas laikā (Cockburn un Lazenby-Cohen, 1992). Mātītes parasti ligzdo vienas pašas, lai audzētu mazuļus, un tās pēcnācējus var sadalīt starp ligzdām dažādos kokos. Lai tiktu galā ar ziemas stresu, cilvēki var uz dažām stundām ieslīdēt ķermenī, lai pazeminātu vielmaiņas vajadzības. Sākoties pārošanās sezonai, tēviņi pamet barību, un nakts laikā lielākoties viņi grupējas visu vīriešu ligzdās. Mātītes paliek vientuļas, bet veic ekskursijas uz tēviņu kopumiem. Pārošanās sezonā vīrieši kļūst skaļi, izstaro staccato čivināt, zaudē lielu piesardzību un kļūst ļoti agresīvi. (Nowak, 1997; Strahan, 1983)

  • Galvenā uzvedība
  • kustīgs

Komunikācija un uztvere

  • Uztveres kanāli
  • taustes
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

DiētaAntechinus stuartiisastāv galvenokārt no bezmugurkaulniekiem, jo ​​īpaši vabolēm, zirnekļiem un tarakāniem. Viņu uzturs ietver arī mazāku mugurkaulnieku daudzumu, piemēram, placentas peles, kā arī augu materiālu un ziedu ziedputekšņus (Van Tets un Whelan, 1997).A. stuartiiir rijīgi plēsēji un ar augstu metabolismu. Ziemā viņi posmkājiem katru dienu patērēs pat 60 procentus no sava svara. Viņi parasti medī naktī, bet dienā var būt aktīvi, it īpaši laikā, kad pārtikas ir maz, piemēram, ziemas mēnešos. (Strahan, 1983; Nowak, 1997)



Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

A. stuartiivar būt svarīga dažu Austrālijas ziedošo augu apputeksnēšanā (Goldingay et al., 1991).

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Iespējamā korelācija starpAntechinus stuartiiun patogēnas augsnes sēnītes (/ Phytophthora cinnamomi /) izplatību ziņoja Newell un Wilson (1993). P. cinnamomi var būt postoša ietekme uz augu sabiedrībām, piemēram, Austrālijas mežiem, mežiem un virsājiem (Newell, 1998).

Saglabāšanas statuss

Antechinus stuartiiparasti netiek uzskatīts, ka to nopietni apdraud cilvēki vai citi, un daudzos apgabalos to ir daudz. Dažas populācijas tomēr ir samazinājušas mājas kaķu plēsības (Nowak, 1997; Strahan, 1983). IUCN (1999) uzskaitīto sugu skaits samazinās mazāk nekā par 10 procentiem, un tā ir ierindota kategorijās ar “zemāku risku” un “vismazāk uztraucams”.



Citi komentāri

Savdabīga māšu uzvedība ir tāda, ka viņas atteiks pienu tēviņu tēviņiem, dodot priekšroku mātes mātītēm. Arī mātes parasti ēd savus mazuļus, vismaz nebrīvē (Cockburn, 1994).


zelta ērgļa dzīves ilgums

Atbalstītāji

Ross Secord (autors), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Phil Myers (redaktors), Mičiganas Universitātes Zooloģijas muzejs-Ann Arbor.

Populāri Dzīvnieki

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Malacosoma americanum (austrumu telts kāpurs)

Lasiet par Maxillopoda vietnē Animal Agents

Lasiet par Avahi laniger (avahi) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Varanus salvadorii (krokodilu monitors)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Masticophis flagellum (Coachwhip)

Lasiet par Dendromus melanotis (pelēkā kāpelēšanas pele) vietnē Animal Agents