Anthus spragueiiSprāgas pipits

Autors Rihards Havjers

Ģeogrāfiskais diapazons

Anthus spragueiišķirnes Lielo līdzenumu ziemeļu prērijās, ziemeļu robeža ir Saskačevana, bet rietumu robeža netālu no klinšu kalniem.Anthus spragueiivar atrast arī Dakotas, Minesotas rietumos, Montānā un Britu Kolumbijas daļās.Anthus spragueiiziemas Arizonā, Ņūmeksikā, Teksasā, Oklahomā, Arkanzasā, Misisipi, Luiziānā un apgabalos Ziemeļmeksikā. Tas novērots arī Mičiganā, Ontārio rietumos, Ohaio štatā un Masačūsetsā.(Robins un Deils, 1999)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā

Dzīvotne

Spragena caurules dod priekšroku zālājiem ar maz krūmiem un labu redzamību. Viņi dod priekšroku vietējām zālēm, piemēram, kviešu zāli, jūnija zāli, zilo gramu, Canby zilo, zaļo skuju zāli, gludo bromu un cekulainos kviešus.(Robbins un Dale, 1999; 'Anthus spragueii', 2001; Robbins un Dale, 1999)



  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • savanna vai zālājs
  • Citas biotopu funkcijas
  • lauksaimniecības
  • Diapazona augstums
    1307 līdz 1513 m
    4288,06 līdz 4963,91 pēdas

Izskata apraksts

Trūkst dažu spilgtāko krāsu, kas atrodama citos pipitos, Spragga pipetes ir labi maskētas prēriju zālēs. Apspalvojums ir dzeltenbrūnā krāsā, ko izceļ baltas un melnas svītras ar baltām ārējām astes spalvām. Spragena pipitiem ir sārti dzeltenas kājas, tumšas acis un mazs krēmkrāsas knābis. Pārošanās sezonā mātītes palielina masu. Jauni inkubējot ir pārklāti pelēkā krāsā, un tiem ir caurspīdīga āda.(Hutchins et al., 2002; Robbins and Dale, 1999)



  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem
  • Diapazona masa
    22 līdz 26 g
    0,78 līdz 0,92 oz
  • Diapazona garums
    10 līdz 15 cm
    No 3,94 līdz 5,91 collas
  • Diapazons spārnu
    76 līdz 83 mm
    2,99 līdz 3,27 collas
  • Vidējais spārnu platums
    80 mm
    3,15 collas

Pavairošana

Par pārošanās sistēmām ir maz zināmsAnthus spragueii. Pārošanās sezonā Spragga caurules ir monogāmas. Ir zināms, ka citi pipiti veic gaisa demonstrēšanu, lai piesaistītu draugus.(Hutchins et al., 2002; Robbins and Dale, 1999)

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Saskačevanā Sprāgas caurulēs sajūga pacelšanai nepieciešami 3 līdz 4 mēneši. Sezona sākas maija otrajā nedēļā un stiepjas līdz jūlijam. Mates ražo vidēji 1,5 sajūgus gadā ar sajūgu, kas sastāv no aptuveni 4,5 olām. Ligzdas tiek būvētas uz zemes zālājā pie blīvas zāles. Mātītes savāc žāvētu zāli 5 līdz 15 cm garumā, lai ieaustu ligzdā. Dažreiz sievietes no zāles izveidos nojume, izveidojot kupolu virs ligzdas. Ligzdas iekšpuse ir aptuveni 7,6 cm diametrā, 3,8 cm dziļumā ar 5,1 cm ieejas atveri. Katram perējumam tiek uzceltas jaunas ligzdas. Inkubācijas periods ir no 13 līdz 14 dienām. Spragga pipitos ir maz informācijas par dzimumgatavības vecumu.(Robins un Deils, 1999)



  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Sprague pipitiem katrā audzēšanas sezonā ir vidēji 1,5 sajūgi.
  • Vaislas sezona
    Vairošanās sezona sākas maija sākumā un ilgst līdz jūlijam.
  • Klāt olas sezonā
    4 līdz 7
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    4.5
  • Diapazona laiks līdz inkubācijai
    11 līdz 14 dienas
  • Diapazona lidojuma vecums
    10 līdz 11 dienas
  • Diapazons laiks līdz neatkarībai
    10 līdz 11 dienas

Mātītes olas inkubē 13 līdz 14 dienu laikā. Pirmsdzemdību periodā (kas ilgst no 10 līdz 11 dienām) sievietes nodrošina visu aprūpi. Ir ierosināts, ka vīrieši var pārņemt aprūpi pēc mazuļu atstāšanas no ligzdas.('Anthus spragueii', 2001; Robbins un Dale, 1999)

  • Vecāku ieguldījums
  • altricial
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • vīrietis
    • aizsargājot
      • vīrietis

Mūža ilgums / ilgmūžība

Par Sprague pipitu dzīves ilgumu ir maz zināms.(Robins un Deils, 1999)

Uzvedība

Sprāgena caurules staigā vai skrien, kamēr barojas vai izvairās no plēsējiem. Tēviņi izveido un aizstāv teritorijas ar gaisa izstādēm. Viņi riņķo pāri teritorijai, īsi dziedādami, pēc tam ātri uzsitot ar spārniem. Šīs izrādes beigās viņi nirst zemu zemē, pēc tam velk uz leju. Spragena caurules migrācijas laikā un ziemā ir vientuļas, bet pārošanās sezonā veido ganāmpulkus. Spragena caurules sasniegs aizmugurējo kāju virs spārna, lai saskrāpētu galvu un veiktu savelkošanu un putekļošanu kā pašapkalpošanos.(Robins un Deils, 1999)




flamingo dzīves ilgums

  • Galvenā uzvedība
  • terricolous
  • mušas
  • diennakts
  • kustīgs
  • migrējošs
  • vientuļnieks
  • teritoriālais
  • Sociālais
  • Diapazona teritorijas lielums
    0,001 līdz 0,05 km ^ 2

Mājas diapazons

Spragena caurules izveido teritorijas vairošanās sezonā. Tēviņi izveido savu teritoriju, izmantojot gaisa izstādi, kurā tie riņķo pāri teritorijai.(Robins un Deils, 1999)

Komunikācija un uztvere

Spragena caurules parasti veic tikai īsus zvana signālus. Ir zināms, ka dzied tikai vīrieši, un tikai to demonstrēšanas laikā no gaisa. Vīriešu dziesmas ir augstā līmenī un ilgst 2 līdz 3 sekundes. Nestlings var radīt trokšņus vecumā no 10 līdz 11 dienām.(Robins un Deils, 1999)


brūna čūska ar sarkanu vēderu

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Sprague pipetes ēd galvenokārt posmkāji vairošanās sezonā un arī dažas sēklas. Dienā viņi paši barojas ar zālēm. Viņi ēd sīpolu sēklas, sienāžus, sīklietas, viltus cinch bugs, pļāpas, smirdošās kļūdas, skudras, lapu vaboles, vaboles un kāpurus. Mātītes mazajiem bezmugurkaulniekiem atnes ēst.(Robins un Deils, 1999)



  • Primārā diēta
  • visēdājs
  • Dzīvnieku barība
  • kukaiņi
  • Augu pārtika
  • sēklas, graudi un rieksti

Plēsība

Par Spragga pipitu plēsējiem ir maz zināms, taču tiek uzskatīts, ka gaļēdāji zīdītāji, piemēram, zebieksti un čūskas, ir olu un mazuļu plēsēji. Raptors var ņemt mazuļus un pieaugušos.(Robins un Deils, 1999)

  • Pretplēsēju adaptācijas
  • noslēpumains
  • Zināmie plēsēji
    • čūskas (Čūskas)
    • raptors Falconiformes )

Ekosistēmas loma

Sprague pipitu perējumus parazitē govju putni ar brūngalvu, taču mazāk nekā citos prērijā dzīvojošos putnos. Parazitē tos arī spalvu ērcesProctophyllodes anthiunP. polyxenus. Spragena pipetes baro kukaiņus un barojas arī ar sēklām.(Hutchins et al., 2002)

Komensālās / parazītiskās sugas

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Sprague caurulēm nav zināmas ekonomiskas nozīmes cilvēkiem, izņemot to lomu, kas ir veselīgu prēriju ekosistēmu sastāvdaļa.(Hutchins et al., 2002)

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Spragena pipitiem nav negatīvas ietekmes uz cilvēkiem.(Hutchins et al., 2002)

Saglabāšanas statuss

Sprāgas caurules tiek uzskatītas par neaizsargātām, jo ​​straujais iedzīvotāju skaita samazinājums ir aptuveni 32%, kas ir dokumentēts kopš 1970. gadiem. Galvenie draudi šai sugai tiek uzskatīti par dzīvotņu zudumu un degradāciju, ko rada zemes pārveidošana par lauksaimniecību.(IUCN, 2007)

Citi komentāri

Kā raksta The Birds of North America, Sprague pipits ir “viens no vismazāk pazīstamajiem putniem Ziemeļamerikā”. Nosaukts Īzaka Sprāgena vārdā, kurš šos putnus atklāja netālu no Fort Union, N.D. 1943. gada jūnijā.(Robins un Deils, 1999)

Atbalstītāji

Taņa Djūija (redaktore), Dzīvnieku aģenti.

Ričards Havjers (autors), Kalamazoo koledža, Ann Fraser (redaktore, instruktore), Kalamazoo koledža.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Hippocampus kuda (parastais jūras zirdziņš) vietnē Animal Agents

Lasiet par Jacana spinosa (ziemeļu jacana) vietnē Animal Agents

Lasiet par Umbra limi (Central mudminnow) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Muntiacus reevesi (Rīvsa multifunkciju)

Lasiet par Anartia jatrophae par dzīvnieku aģentiem

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Amblycercus holosericeus (dzeltenā rēķina cacique)