Antilope cervicaprablackbuck

Autors Wojtek Nocon

Ģeogrāfiskais diapazons

Melnais buks ir sastopams Pakistānā un Indijā.

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • palearktika
    • dzimtā
  • Austrumu
    • dzimtā

Dzīvotne

Blekbuks dzīvo atklātos mežos un daļēji tuksnešainos apgabalos, bet bauda arī teritorijas ar ērkšķu vai sausu lapu koku mežu. Viņiem patīk uzturēties netālu no vietām, kur ir pieejami zālāji. Karstās dienās melnbalti atpūšas ēnā.



  • Sauszemes biomi
  • savanna vai zālājs

Izskata apraksts

Pieaugušie buki plecā ir aptuveni 73,7 - 83,8 cm, un galvas un ķermeņa garums vidēji ir 120 cm. Melnais buks ir viens no nedaudzajiem antilopēm, kura krāsa dažādos dzimumos atšķiras. Tēviņi ir bagāti tumši brūni gan augšpusē, gan sānos, gan kāju ārpusē. Mātītes tajās pašās vietās mēdz būt dzeltenīgas. Abiem dzimumiem ir balta kāju apakšdaļa un iekšpuse, kā arī ievērojams balts apļveida plāksteris ap aci. Arī vīrieši ar vecumu pamazām kļūst tumšāki. Blekbukiem ir uzbūvēts graciozs un slaids. Ragus nes tikai tēviņi, un tie ir robežās no 50 - 61 cm; tie ir gredzenoti pie pamatnes un spirāliski savērpjas līdz aptuveni 4 pagriezieniem. Šaurais purns ir līdzīgs aitām, aste ir īsa, kājas ir smalkas un asi smailas.



  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Diapazona masa
    32 līdz 43 kg
    70,48 līdz 94,71 mārciņa

Pavairošana

Pārošanās notiek visu gadu, vislielākā aktivitāte ir martā - aprīlī un augustā - oktobrī. Brauciena laikā nobriedis tēviņš izveido teritoriju, regulāri nogulsnējot fekālijas noteiktās vietās. Tēviņi šajā laikā ir ārkārtīgi agresīvi un visus pārējos tēviņus izdzen no savas teritorijas ar rīkles rūcienu un nejaušu ragu cīņu. Grūtniecības periods ir apmēram seši mēneši, un lielākoties piedzimst vientuļš mazulis. Jaunieši spēj skriet drīz pēc piedzimšanas.


sarkano lapsu invazīvās sugas

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • Diapazona pēcnācēju skaits
    1 (zems)
  • Vidējais pēcnācēju skaits
    viens
  • Vidējais pēcnācēju skaits
    viens
    AnAge
  • Grūtniecības periods
    5 līdz 6 mēneši
  • Diapazona atšķiršanas vecums
    1,87 līdz 2,1 mēnesis
  • Vidējais atšķiršanas vecums
    1,985 mēneši
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    Dzimums: sieviete
    466 dienas
    AnAge
  • Vecāku ieguldījums
  • pirmsociāls
  • pēc neatkarības biedrība ar vecākiem

Mūža ilgums / ilgmūžība

Uzvedība

Blackbucks ir kopīgi un sabiedriski dzīvnieki, kuru ganāmpulki parasti ir no 5 līdz 50 dzīvniekiem. Ganāmpulki ir harēmi, kuros ir viens pieaudzis vīrietis un vairākas pieaugušas sievietes un viņu mazuļi. Vēsā sezonā tie mēdz būt diennakti. Karstajā sezonā viņi aktīvi darbojas ļoti agri no rīta un vēlā pēcpusdienā, citreiz atpūšoties ēnā. Iepriekšējo vajāšanu dēļ melnais buks ir ļoti kautrīgs un piesardzīgs. Viņu oža un dzirde nav ļoti attīstīta, tāpēc viņi briesmu noteikšanā paļaujas uz redzi. Briesmās gaisā ieslēdzas viens dzīvnieks, kuram drīz seko pārējais ganāmpulks. Šiem dzīvniekiem ir liels ātrums un izturība; briesmās viņi var uzturēt galopu ar ātrumu 40 mi / h aptuveni 15 jūdzes. Viņi parasti klusē, bet dažreiz mātītes rada svilpes troksni, kas brīdina ganāmpulku par briesmām.



  • Galvenā uzvedība
  • kustīgs
  • Sociālais
  • dominēšanas hierarhijas

Komunikācija un uztvere

  • Uztveres kanāli
  • taustes
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Melnais buksis ir ganītāji, viņi barojas ar īsu zāli un dažādiem kultivētiem graudaugiem. Kas attiecas uz viņu dzeršanas paradumiem, T. Dž. Roberts raksta: “Ir ticami pierādīts, ka viņi nedzer ūdeni pat tad, ja tas ir pieejams. . . Var gadīties, ka viņi var recirkulēt slāpekli savā ķermenī, nevis to izvadīt ar urīnu. '

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Melnais buks tiek novērtēts par gaļu.


pigmejs lēni Loris fakti

  • Pozitīva ietekme
  • ēdiens

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Melnādainajiem ir tendence uzbrukt kultūraugiem, patikulāri sorgo un prosai. Tā rezultātā lauksaimnieki zaudē ražu un naudu. Daudzi lauksaimnieki izliek slazdus un medī melnādainos kauliņus, lai neļautu tiem iznīcināt labību.



Saglabāšanas statuss

Kādreiz melnais buksis bija visbagātīgākais ķepu zīdītājs Indijā un Pakistānā, taču to populācijas ir ievērojami samazinājušās, pateicoties pārmērīgai medībām un biotopa zaudēšanai lauksaimniecības attīstības dēļ.

Atbalstītāji

Wojtek Nocon (autors), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Cambarus diogenes (velnu vēži) vietnē Animal Agents



Lasiet par Telmatobius culeus par dzīvnieku aģentiem

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Leontopithecus chrysomelas (zelta galvu lauvu tamarīnu)

Lasiet par Cnemidophorus uniparens (Desert Grassland Whiptail) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Tabanus atratus

Lasiet par Tetrax tetrax (mazais ķekars) vietnē Animal Agents