Aotus nancymaaeMa nakts mērkaķis

Autors Džons Grafs

Ģeogrāfiskais diapazons

Aotus nancymaae(Ma's night mērkaķis) var atrast ziemeļu Peru ziemeļdaļas ziemeļdaļā un Brazīlijas rietumos Dienvidamerikā. Kādreiz tika uzskatīts, ka šī suga pieder pie sugas Aotus trivirgatus , kuras diapazons tika uzskatīts par sasniedzamu no Centrālamerikas dienvidiem līdz Dienvidamerikai.(Aquino un Encarnacion, 1986a; Aquino un Encarnacion, 1986b; Bales, 1980; Eizenbergs un Redford, 1999; Emmons, 1990; Moynihan, 1996)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • neotropisks
    • dzimtā

Dzīvotne

Lai arī tiek uzskatīti par biotopu ģenerāļiem (Greenberg, 1999),A. nancymaaegalvenokārt sastopami tropu zemienes tropu mežos.Aotus nancymaaedod priekšroku sezonāli applūdušiem mežu reģioniem, jo ​​mīkstāki koki nodrošina dobumus un karājošos krūmājus, kuros tie slēpjas un ligzdo (Aquino and Encarnacion, 1986a, Greenberg, 1999). Naktī, kamēr viņi ir aktīvi, viņi aizņem augus un lapotnes, vienlaikus barojot augļus un ziedus. Dienas laikā viņi dzīvo meža apakšējā nojumē, paliekot neaktīvi. Stipri arboreal,A. nancymaaedabiski nekusties pa zemi. Tikai tad, kad indivīdi nonāca ārkārtas situācijās, zemes kustība ir dokumentēta (Aquino un Encarnacion, 1986a, Moynihan, 1976).(Aquino un Encarnacion, 1986a; Eizenbergs un Redfords, 1999; Emmons, 1990; Greenberg, 1999; Moynihan, 1996)



  • Biotopu reģioni
  • tropisks
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • mežs
  • lietus mežs

Izskata apraksts

Aotus nancymaaeir mazi pērtiķi, kuriem astes nav aizturīgas. Viņu pelāža ir no gaiši pelēkas līdz gaiši brūnai. Piederība pie 'sarkano kaklu' apakšnodaļas Aotus , šiem pērtiķiem ir sarkanīgi oranži mati kakla sānos un ekstremitāšu iekšējā odere un astes pamatne (Eisenberg and Redford, 1999, Emmons, 1990). Astei ir melns gals, un tā karājas taisni uz leju, un tā ir raksturīga visiem Aotus suga (Emmons, 1990). Kažokāda ir īsa, blīva un mīksta (Moynihan, 1996).Aotus nancymaaeir raksturīgi lielas acis. Viņu rokas ir labi attīstītas satveršanai, spējīgas patstāvīgāk pārvietoties nekā citi Jaunās pasaules primāti (Moynihan, 1976). Abos dzimumos atrodas un palielinās pēc astes dziedzeris; to izmanto teritorijas apzīmēšanai. Pieaugušo dzimumorgāniA. nancymaaeir spilgtas krāsas un izliktas (Aquino un Encarnacion 1986b).(Aquino un Encarnacion, 1986b; Eizenbergs un Redford, 1999; Emmons, 1990; Greenberg, 1999; Moynihan, 1996)



  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem
  • Diapazona masa
    550 līdz 950 g
    19,38 līdz 33,48 oz
  • Vidējā masa
    788 g
    27,77 oz
  • Diapazona garums
    530 līdz 774 mm
    20,87 līdz 30,47 collas
  • Vidējais garums
    637 mm
    25.08

Pavairošana

Aotus nancymaaedzīvo mazās grupās, kas sastāv no monogāma pāra pāra un līdz trim viņu visjaunākajiem pēcnācējiem. Kad viņi sasniedz pilngadību, indivīds tiek piespiests no savas ģimenes grupas un klīst par partnera meklēšanu (Aquino and Encarnacion, 1986b). Lai piesaistītu biedru,A. nancymaaeindivīdi izdala čīkstoņus, ceļojot pa okupētajām teritorijām (Aquino and Encarnacion, 1986b, Greenberg, 1999, Moynihan, 1976). Sievietēm estrus cikls ir aptuveni 19 dienas (Greenberg, 1999). Mātītes vienlaikus dzemdē vienu mazu vai reti divus mazuļus (Aquino and Encarnacion, 1986b, Greenberg, 1999); divi jaunieši var būt resursu augstas pieejamības rezultāts. Vaislas pāri turpina pāroties visu mūžu.(Aquino un Encarnacion, 1986b; Greenberg, 1999; Moynihan, 1996)

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Aotus nancymaaemate visu gadu, bet tiek spekulēts, ka pēcnācēji tiek ieņemti atkarībā no resursu pieejamības. Tā rezultātā sezonālā vairošanās savvaļā (Greenberg, 1999). Audzēšanas pāris vienlaikus var aprūpēt līdz trim pēcnācējiem. Nav ziņu par bērnu nogalināšanu (Aquino un Encarcion, 1986b, Bales, 1980, Greenberg, 1999).Aotus nancymaaedzemdēt mazuļus, kas dzimšanas brīdī ir labi attīstīti. Zīdīšana var ilgt no vienas līdz trim nedēļām pēc piedzimšanas, līdz trešajai nedēļai jaunieši iegūst patstāvīgu mobilitāti. Nepilngadīgie paliek grupā līdz diviem gadiem (Aquino and Encarcion, 1986b, Greenberg, 1999).(Aquino un Encarnacion, 1986b; Bales, 1980; Greenberg, 1999)



  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • audzēšana visu gadu
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • apaugļošana
  • viviparous
  • Vairošanās intervāls
    Aotus nancymaaedzemdēt 1 līdz 2 reizes gadā.
  • Vaislas sezona
    Aotus nancymaaešķirne visu gadu.
  • Diapazona pēcnācēju skaits
    1 līdz 3
  • Vidējais grūtniecības periods
    133 dienas
  • Diapazona atšķiršanas vecums
    12 līdz 15 dienas
  • Vidējais atšķiršanas vecums
    13 dienas
  • Vidējais laiks līdz neatkarībai
    18 dienas
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (sieviete)
    211 līdz 400 dienas
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (vīrietis)
    211 līdz 400 dienas

Pirmajā dzimšanas nedēļā primārā aprūpe tiek dalīta starp jauniešu māti un tēvu. Māte nodrošina pienu un transportēšanu, bet tēvs - transportēšanu un aizsardzību. Apmēram pēc pirmās nedēļas primāro aprūpi piešķir tēvs. Šajā brīdī vienīgais kontakts starp māti un jauniešiem ir barošanas laikā. Kad barošana ir pabeigta, māte sakodīs jauniešus, līdz tie atgriezīsies pie tēva (Eisenberg and Redford, 1999, Greenberg, 1999).(Eizenbergs un Redfords, 1999; Greenberg, 1999; Eizenbergs un Redford, 1999; Greenberg, 1999)

Tēva sniegtā aprūpe 2005A. nancymaaeir ļoti iesaistīts. Jauniem cilvēkiem ir atļauts pieķerties vai nu tēva vēderam, vai mugurai, līdz tiek sasniegta brīva mobilitāte. Šajā laikā tēvs aizsargā jauniešus, vienlaikus daloties ar to pārtikā. Jaunieši zaudē kontaktu ar tēvu tikai barojoties ar mātes pienu (Bales, 1980, Greenberg, 1999). Pēc neatkarīgas mobilitātes sasniegšanas ciešā saikne starp tēvu un pēcnācējiem saglabājas. Ir novērots, ka Tēvs Aotus kopj, kopj un aizsargā jauniešus, līdz viņi iegūst pilnīgu neatkarību. Lai gan tas nav ievērots, ir atzīmēts, ka TēvsA. nancymaaevisticamāk spēlē ar jaunajiem (Bales, 1980).(Bales, 1980; Greenberg, 1999)

  • Vecāku ieguldījums
  • pirmsociāls
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis

Mūža ilgums / ilgmūžība

Nav pietiekami daudz informācijas parA. nancymaae.



Uzvedība

Aotus nancymaaeir sociāli. Viņi veido mazas grupas no diviem līdz pieciem indivīdiem, kuri visi ir tieši saistīti. Konkurence par resursiem patvēruma radīšanai rada spēcīgu teritorialitātiA. nancymaaegrupas, atsevišķām grupām nereti mijiedarbojoties. Šīs grupas aizņem mazas teritorijas, taču grupas joprojām ir pārvietojamas teritorijas ietvaros (Aquino and Encarnacion, 1986b, Eisenberg and Redford, 1999, Greenberg, 1999). Lopbarībai izmantotie koki ir vienīgie apgabali, kuros atrodasA. nancymaaepārklājas. Grupas aizstāv savas teritorijas, agresīvi balsojot un, ja rodas tāda nepieciešamība, ar vardarbību.


grauzēju ģimenes dzīvnieki

Aotus nancymaaedienas laikā gulēt rūpīgi izvēlētās patversmēs. Šīs patversmes tiek izvēlētas, izmantojot četrus kritērijus: aizsardzība pret plēsējiem, ieskaitot slēpšanu un vairākas izejas, lai viegli aizbēgtu; viegla piekļuve indivīdiem; patvērums no elementiem; un pietiekami daudz vietas, lai izmitinātu visu grupu kopā. Šajās telpās ietilpst gatavas naktsmītnes, piemēram, bedrītes kokos, ieliekumi zaros, biezokņos un zari, kurus var veidot patversmēs (Aquino and Encarnacion, 1986a). Nakts nakts rakstura dēļA. nancymaae, šīs patversmes tiek koplietotas ar citiem reģiona organismiem ar salīdzinoši nelielu konkurenci par kosmosu (Aquino and Encarnacion, 1986a, Greenberg, 1999, Moynihan, 1976).

Pa nakti,A. nancymaaeuzkāpt uz augšējās nojumes, lai barotos ar pārtiku. (Aquino un Encarnacion, 1986b, Einsberg un Redford, 1999).(Aquino un Encarnacion, 1986a; Aquino un Encarnacion, 1986b; Eizenbergs un Redfords, 1999; Emmons, 1990; Greenberg, 1999; Moynihan, 1996)




amerikāņu robina zinātniskais nosaukums

  • Galvenā uzvedība
  • arboreal
  • nakts
  • kustīgs
  • mazkustīgs
  • teritoriālais
  • Sociālais
  • Vidējais teritorijas lielums
    9200 m ^ 2

Mājas diapazons

GrupasA. nancymaaeir mazas mājas platības, vidēji aptuveni 9,2 ha (Eizenbergs un Redford, 1999, Greenberg, 1999). Šī teritorija ir labi definēta, izmantojot smaržu zīmes (Aquino and Encarnacion, 1986a, Greenberg, 1999). Vokalizācija tiek izmantota, lai parādītu īpašumtiesības uz viņu teritoriju. Fizisko spēku reti izmanto teritorijas aizstāvēšanai (Aquino un Encarnacion, 1986b). Parasti notiek neliela teritoriju pārklāšanās, bet tajā ietilpst tikai augļu koki teritoriju malu tuvumā. Maziem grupu lielumiem nepieciešams mazāks pārtikas daudzums, tāpēc pārtikas avotu koplietošana notiek starp grupām (Aquino and Encarnacion, 1986b, Einsberg and Redford, 1999, Greenberg, 1999). Galvenais teritoriālās teritorijas iemeslsA. nancymaaešķiet patversmēm, kas atrastas kādā teritorijā.(Aquino un Encarnacion, 1986a; Aquino un Encarnacion, 1986b; Eizenbergs un Redforda, 1999; Greenberg, 1999)

Komunikācija un uztvere

Aotus nancymaaeir ļoti skaļi. Lai saglabātu pastāvīgu kontaktu, grupasA. nancymaaepastāvīgi izmantojiet virkni squeaks, svilpes un trills. Lai gan tas atstāj grupas stāvokli prom, tas ļauj ātri nodot vitāli svarīgu informāciju caur grupu (Eisenberg and Redford, 1999, Moynihan, 1976). Neliels piķa paaugstinājums ļauj plēsējiem paziņot par briesmām (Eizenbergs un Redford, 1999). Tā kā saziņa ir nemainīga, visi grupas cilvēki apzinās brīdinājumu un tā nozīmi.(Eizenbergs un Redforda, 1999. gads; Moynihan, 1996. gads)

Šie dzirdes signāli tiek izmantoti arī teritoriālu apsvērumu dēļ. Aizsargājot teritoriju, indivīdi, parasti nepilngadīgie, 30-40 minūtes izstaro virkni čīkstoņu, svilpes un trillu. Konkurentu grupas ilgākā laika posmā reaģē natūrā no attāluma, kas nav tuvāk par 25 pēdām (Aquino and Encarnacion, 1986b, Einsberg and Redford, 1999, Greenberg, 1999). Šī apmaiņa ir galvenā teritorijas īpašumtiesību parādīšanas metode. Subadultāti un vientuļie pieaugušie arī izstaro augstu čīkstēšanu, tuvojoties vai šķērsojot apgalvoto teritoriju. Tiek uzskatīts, ka šī komunikācija tiek izmantota biedru pievilināšanai (Greenberg, 1999, Moynihan, 1976).(Aquino un Encarnacion, 1986b; Eizenbergs un Redfords, 1999; Greenberg, 1999)

Aotus nancymaaeizmantot vizuālo uztveri. Atšķirībā no daudzām citām nakts sugām,A. nancymaaeacī trūkst tapetum locitum, vieglas notverošās virsmas. Viņi saglabā arī citas diennakts īpašības, piemēram, vairāku veidu tīklenes receptoru saglabāšanu, kas ir noderīgāki, lai redzētu lielāku gaismas intensitāti. Lai redzētu labāk naktī,A. nancymaaeir palielinātas acis, kas ļauj saņemt vairāk gaismas.Aotus nancymaaeir izveidojušies paātrināti nervu impulsi uz tīklenes receptoriem un no tiem, ļaujot tiem redzēt acumirklīgāk. Tas ļauj ātrāk reaģēt, izmantojot redzi, dodotA. nancymaaespēja labāk redzēt kukaiņus un uzlabot uztveri kustības laikā. Palielināta ožas spuldze norāda, ka uztverei tiek izmantota arī smarža (Greenberg, 1999).(Greenberg, 1999)

  • Sakaru kanāli
  • akustiskā
  • Citi saziņas režīmi
  • kori
  • smaržas zīmes
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Aotus nancymaaeir taupīgi, bet dažreiz barojas ar kukaiņiem.Aotus nancymaaebarība no augļiem un koku un kukaiņu ziedu nektāra šajā reģionā. Viņi barojas netālu no nojumes augšdaļas (Emmons, 1990, Greenberg, 1999, Moynihan, 1976).(Emmons, 1990; Greenberg, 1999; Moynihan, 1996)

  • Primārā diēta
  • zālēdājs
    • frugivore
  • Dzīvnieku barība
  • kukaiņi
  • Augu pārtika
  • augļi
  • nektārs
  • ziedi

Plēsība

Tonizētās lejas krāsasA. nancymaaeir raksturīgs daudzām nakts sugām. Šī krāsu shēma kopā ar aktivitāti tikai tumsā apgrūtina indivīdu redzēšanu. Lielās acis un paātrinātie nervu signāli ļaujA. nancymaaeredzēt labāk un ātrāk naktī, ļaujot labāk reaģēt uz plēsēju klātbūtni (Greenberg, 1999).Aotus nancymaaepastāvīgi sazināties, ļaujot indivīdiem uzzināt, kur atrodas viens otrs, un paziņojumu par plēsēju klātbūtni ātri nodot visā grupā (Eisenberg and Redford, 1999, Moynihan, 1976). Rūpīga miega ligzdu izvēle ir vēl viena uzvedības iezīme, lai izvairītos no plēsējiem. Daļa no ligzdas izvēles kritērija ir vairākas izejas ārkārtas situācijām. Tas ļaujA. nancymaaeātri evakuēt savas ligzdas, nenokļūstot stūros (Aquino and Enccarnacion, 1986a).(Aquino un Encarnacion, 1986a; Eizenbergs un Redfords, 1999; Greenberg, 1999; Moynihan, 1996)

Par laupīšanu ir maz informācijasA. nancymaae. Tiek uzskatīts, ka to nakts rakstura, spēcīgās balss uzvedības un spējas atrast un aizstāvēt pietiekamu patvērumu dēļA. nancymaaeir grūti nomedāms medījums (Aqunia and Encarnacion, 1986a, Greenberg, 1999). Viņu primārie plēsēji var būt lielas arboreal čūskas.(Aquino un Encarnacion, 1986a; Greenberg, 1999)

  • Zināmie plēsēji
    • lielas arboreal čūskas (Čūskas)

Ekosistēmas loma

Aotus nancymaaeir frivivori un var palīdzēt nelielā mērā izkliedēt sēklas. Dzīvojot grupās no 2 līdz 5 indivīdiem un iedzīvotāju blīvums no 8 līdz 10 grupām uz kvadrātkilometru, iedzīvotāju blīvums gandrīz nepārsniedz 20 indivīdus pirms kvadrātkilometra. Ar zemu pamata vielmaiņas ātrumuA. nancymaaeprasa maz ēdiena katram indivīdam (Aquino un Encarnacion, 1986a, Eizenbergs un Redford, 1999).Aotus nancymaaebūtiski neietekmē pārtikas avotus, jo pastāv kombinācija starp šo zemo iedzīvotāju blīvumu un zemo pārtikas patēriņu.(Aquino un Encarnacion, 1986a; Eizenbergs un Redfords, 1999)


indus upes delfīnu adaptācijas

Spēcīga aizsardzības uzvedība - gan naktī, gan dienāA. nancymaaemazāk vēlams laupījums (Bales, 1980, Eizenbergs un Redfīlds, 1999, Moynhan, 1976). Būdams nakts,A. nancymaaekoplietot teritoriju ar diennakts sugām ar nelielu konkurenci.(Bales, 1980; Eizenbergs un Redford, 1999; Moynihan, 1996)

  • Ekosistēmas ietekme
  • izkliedē sēklas

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Ma nakts pērtiķus dažreiz izmanto medicīniskos pētījumos (Greenberg, 1999).

  • Pozitīva ietekme
  • pētniecība un izglītība

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Nav negatīvas ietekmes uzA. nancymaaeuz cilvēkiem.

Saglabāšanas statuss

Ir maz informācijas par Gruzijas aizsardzības statusuA. nancymaae

Citi komentāri

Līdz 1982. gadam ģints Aotus tika uzskatīts, ka tai ir tikai viena suga, A. trivirgatus . Pēc tam, kad ir novērotas lielas atšķirības reakcijā uz tādām slimībām kā malārija starp Aotus , tika ierosināts, ka ģints sastāv no vairākām sugām (Hershkovitz, 1983). Tagad, pēc daudziem molekulāriem pētījumiem un daudziem lauka pētījumiem, tiek atzītas desmit sugas, tostarpA. nancymaae. Tomēr daži pētnieki atpazīst tikai vienu sugu joprojām A. trivirgatus (Emmons, 1990).(Eizenbergs un Redfords, 1999; Emmons, 1990; Hershkovitz, 1983)

Ma nakts pērtiķi ir pieradināti un saistīti ar cilvēku apmetnēm apgabalos, kuros viņi dzīvo.

Atbalstītāji

Taņa Djūija (redaktore), Dzīvnieku aģenti.

Džons Grafs (autors), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Phil Myers (redaktors, instruktors), Mičiganas Universitātes Zooloģijas muzejs-Ann Arbor.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Rhinoceros sondaicus (Javan rhinoceros) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Sorex hoyi (pigmeja mizu)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Picoides pubescens (pūkainais dzenis)

Lasiet par Muntiacus gongshanensis (Gongshan muntjac) vietnē Animal Agents

Lasiet par Dicrocoelium dendriticum par dzīvnieku aģentiem

Lasiet par Regulus regulus (goldcrest) par dzīvnieku aģentiem