Aplodontia rufamountain bebrs

Autors Toni Lynn Newell

Ģeogrāfiskais diapazons

Kalnu bebri sastopami Ziemeļamerikā. Divi galvenie kalnu bebru diapazoni ir no Merrittas, Britu Kolumbijas līdz Rio Dell, Kalifornijā, un no Mt. Šasta, Kalifornijā līdz Nevadas rietumiem. Arī Kalifornijas piekrastē ir retas šīs sugas populācijas (Carraway, 1993).

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā

Dzīvotne

Kalnu bebru dzīvotne svārstās no mežainām teritorijām jūras līmenī līdz kokmateriālu līniju virsotnēm. Viņi bauda teritorijas, kurās ir otrās augšanas koku sugas, krūmi, un viņi dod priekšroku atrasties ūdens tuvumā. Visvairāk to ir augstās kalnu virsotnēs ar lapkoku mežu un vismazāk skujkoku mežos. Kalnu bebriem ir jādzīvo vietās ar dziļām augsnēm, lai izveidotu savu ierakumu sistēmu. (Carraway, 1993).



  • Sauszemes biomi
  • mežs

Izskata apraksts

Kalnu bebri ir tumši brūni, izņemot baltu plankumu zem katras auss. Viņiem ir spēcīgi priekšzobi. Viņu galva ir plakana un plata, un deguns ir nedaudz izliekts. Ķermenis ir biezs, smags un pārklāts ar rupju, blāvu kažokādu. Zem kažokādas ir reti sargājošu matu pārklājums, kas ir tumši sarkans un pelēcīgi brūns. Viņiem ir īsas ekstremitātes, un to kopējais garums ir 300 - 470 mm (Carraway, 1993).



  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Vidējā masa
    1125 g
    39,65 oz
    AnAge
  • Vidējais bāzes metabolisma ātrums
    1,892 W.
    AnAge

Pavairošana

Sākot ar novembri vai decembri, vīriešiem palielinās sēklinieku, prostatas un bulbouretālo dziedzeru izmērs. Mātītēm sasniedzot estrus, to sprauslas palielinās, vulva uzbriest, un maksts uztriepes atklāj galvenokārt epitēlija šūnas. Sievietes, kurām ir tikai gadu veca ovulācija, bet vairošanās nenotiek, parādot, ka ovulācija ir spontāna, nevis to izraisa kopulācija. Estestiskais cikls sākas ap februāri vai martu.

Grūtniecība parasti ilgst sešas līdz astoņas nedēļas, un metieni no diviem līdz trim mazuļiem ir bieži sastopami. Jauno bebru svars ir 25,5g. Dzimšanas brīdī bebri ir sārti, bezpalīdzīgi, akli un tiem nav ievērojamas pārklājošas kažokādas. Sešas līdz astoņas nedēļas bebri spēj darboties (Carraway, 1993).



  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • Vidējais pēcnācēju skaits
    2.75
    AnAge
  • Vidējais grūtniecības periods
    29 dienas
    AnAge
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    Dzimums: sieviete
    730 dienas
    AnAge
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    Dzimums: vīrietis
    730 dienas
    AnAge

Mūža ilgums / ilgmūžība

Uzvedība

Kalnu bebri nav īpaši sabiedriski dzīvnieki. Reti viņi iet tālāk nekā dažus metrus no savām urbām. Viņu mājas diapazoni pārklājas, un katrs bebrs aizstāv savu ligzdošanas vietu. Kalnu bebru redze un dzirde ir ļoti slikta, taču viņu ožas un taustes ir labi attīstītas. Kalnu bebri vokalizējas svilpes un plaukstošu skaņu formā. Viņi arī čīkst cīņas laikā un izdara griešanas troksni ar zobiem (Carraway, 1993).


mīlu kļūdu dzīves ciklu

Kalnu bebru kapu sistēma ir centrēta ap ligzdošanas vietām. Gandrīz visas ieejas ir savienotas ar pazemes ligzdu kamerām. Ligzdas kameras ir paklājušas ar žāvētām lapām. Tuneļu atvere ir pārklāta ar telti, piemēram, nūjas struktūru, vai arī veģetācija aptver atveri (Carraway, 1993).

  • Galvenā uzvedība
  • kustīgs

Komunikācija un uztvere

  • Uztveres kanāli
  • taustes
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Kalnu bebri ir zālēdāji dzīvnieki; viņu uzturs ietver zāles, zāles un pat papardes, piemēram, zobenu papardes un bracken papardes. Kalnu bebru uztura sastāvs atšķiras atkarībā no indivīda dzimuma un vecuma un sezonas. Ēšanas laikā viņi tup un izstaro cietas un mīkstas fekāliju granulas, kuras noķer mutē. Cietās granulas ievieto bedrē blakus veģetācijai, kamēr mīkstās granulas tiek atkārtoti atkārtotas (Carraway, 1993).



Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Ja kalnu bebri barojas ar stādiem vietās, kur notiek mežu atjaunošana, var tikt nodarīts kaitējums videi un ekonomikai. Viņi arī nodara dārza postījumus un iebrūk zemnieku kultūrās. Lai novērstu turpmāku kalnu bebru postījumu, cilvēki veic dažāda veida pasākumus. Viens no tiem ir samazināt kalnu bebru patērēto pārtiku, izmantojot herbicīdus un dedzināšanu. Vēl viena metode ir kontrolēt populāciju tieši ar slazdiem vai izmantojot toksiskas ēsmas. Plastmasas siets ir likts arī ap kokiem, kurus kalnu bebri iznīcina. Šie profilakses pasākumi papildina ievērojamu naudas summu (Carraway, 1993).

Saglabāšanas statuss

IUCN uzskaita pasugas A.r. nigra un A.r. kalnu bebra fāze ir nenoteikta (Wilson, 1993).

Atbalstītāji

Toni Lynn Newell (autors), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor.



Populāri Dzīvnieki

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Chironectes minimus (ūdens opossum)

Lasiet par dzīvnieku pārstāvjiem par Lagorchestes hirsutus (skarbais zaķu valabijs)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Brevoortia tyrannus (bunkurs)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Sebastes caurinus (Rockfish)

Lasiet par Pan troglodytes (šimpanze) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku pārstāvjiem par Ocypode quadrata (Atlantijas spoku krabis)