Apodidaeswifts

Autore Alaine Camfield

Dažādība

Swifts ir kārtībā Apodiformes , apakšpasūtījumsApodiun ģimeneApodidae. Ir divas strauju apakšgrupas: 13 sugasCypseloidinae(primitīvas amerikāņu straumītes) un 79 sugasApodinae(swiftlets, spinetails un tipiskas swift). ApakškategorijaApodinaeir sadalīts trīs ciltīs: 28 sugasCollocaliini(swiftlets), 24 sugasČeturīni(spinetails) un 27 sugasApodini(tipiski ātrumi). CiltsČeturīnidažreiz tiek iekļauta kā sava apakškopaHaurīni. Ir 19 strauju ģintis un kopā 92 sugas.

Swifts ir ļoti gaisa sugas un lielu daļu savas dzīves pavada spārnā. Viņu sirpjveida spārni ir labi pielāgoti ātrgaitas lidojumiem. Kā viņu vārdsApodidae(kas nozīmē “bez kājām”) liek domāt, ka viņiem ir niecīgas kājas un viņi nespēj lakt. Tomēr modificētās astes spalvas palīdz ātrām piezemēties un pārvietoties pa vertikālām virsmām. Viņu apspalvojums ir blāvi melns vai brūns; dažām sugām ir balti vai pelēki plankumi, un dažām tām ir gaišākas kaštaini sarkanīgi rīkles. Vīrieši un sievietes izskatās līdzīgi, un abiem ir vienāda loma ligzdošanā un mazuļu audzināšanā.




kā pill bugs pārojas

Daudzi strauji ligzdo alās, klintīs vai nokaltušu koku dobumos. Viņi bieži izmanto siekalas kā līmi, lai turētu ligzdas kopā un piestiprinātu tās pie pamatnes. Ēdamās ligzdās ražotu mazuļu ligzdas ( Aerodramus fuciphagus ) ir delikatese dažās pasaules daļās, un tos izmanto putnu ligzdas zupas pagatavošanai.(Chantler un Driessens, 2000; Chantler, 1999;)



Ģeogrāfiskais diapazons

Swifts ir kosmopolītiska ģimene; tie ir sastopami visos kontinentos, izņemot Antarktīdu, un ir izplatīti visā Neotropiskajā, Nearctic, Oriental, Etiopijas, Austrālijas un Palearctic reģionos.(Campbell un Lack, 1985; Chantler, 1999; Collins, 2001;)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā
  • palearktika
    • dzimtā
  • Austrumu
    • dzimtā
  • etiopietis
    • dzimtā
  • neotropisks
    • dzimtā
  • austrālietis
    • dzimtā
  • Citi ģeogrāfiskie noteikumi
  • holarctic
  • kosmopolīts

Dzīvotne

Swifts ir sauszemes sugas, kurām nepieciešams barības iegūšanas biotops ar lielu daudzumu gaisa kukaiņu. Tie ir sastopami praktiski jebkurā mērenā vai tropiskā apgabalā, kur var atrast upuri. Ātra dzīvotne ietver tuksneša oāzi, Vidusjūras krūmājus, stepes, fermas vai zālājus, pilsētu teritorijas, mežu un kanjonus. Tos var atrast no jūras līmeņa līdz 4000 m. Tā kā ūdens ir neatņemams daudzu sugu vairošanās bioloģijas aspekts, ūdens tuvumā parasti sastopami strauji.



Prasības par strauju (tradicionāli alu vai dobu koku, nesen arī cilvēku veidotu struktūru) uzturēšanās un vairošanās vietām dažkārt prasa dažāda attāluma pārvietošanos starp uzturēšanās un barošanās vietām.(Campbell un Lack, 1985; Chantler un Driessens, 2000; Chantler, 1999; Collins, 2001;)

  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • tropisks
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • tuksnesis vai kāpa
  • savanna vai zālājs
  • mežs
  • lietus mežs
  • kalni
  • Citas biotopu funkcijas
  • pilsētas
  • piepilsēta
  • lauksaimniecības
  • piekrastes

Izskata apraksts

Swifts ir mazi putni (9-25 cm), parasti ar melnu vai brūnu apspalvojumu. Dažām sugām kakla vai mugurkaula zonā ir balta krāsa, un dažām sugām ir gaišāki kastaņi vai sarkanīgi rīkles. Tēviņi un sievietes ir vienveidīgi (izskatās līdzīgi) un spējīgi lidot lielā ātrumā. Ātri barojas ar spārnu, un to lielā atstarpe ļauj lidojuma laikā noķert kukaiņus. Viņu garās, šaurās pamatspalvas un īsās sekundārās spalvas ļauj ātri lidot un slīdēt; jo tie slīd, straujiem ir mazi krūšu muskuļi salīdzinājumā ar citiem līdzīga izmēra putniem. Daudzām sugām ir cietas astes spalvas ar spiciem galiem, kas palīdz piestiprināties pret viņu viesošanās vietu sienām.

Visām zibenīgajām kājām ir īsas kājas un sīkas kājas ar asiem, izliektiem nagiem; viņi nevar lakt, bet viņi spēj pieķerties vertikālām virsmām, piemēram, klintīm un alu sienām, kas kalpo kā rietumu vietas. Tā kā strauji izmanto siekalas, lai sasaistītu ligzdošanas materiālu un piestiprinātu ligzdas uz vertikālām virsmām, viņiem ir lieli siekalu dziedzeri, kuru vairošanās periodā palielinās izmērs. Ātrajiem acu priekšā ir spalvas; tiek uzskatīts, ka spalvas mazina atspulgu un aizsargā acis. Lielākā daļa sugu izkūp pēc ziemošanas vietām, lai gan dažas sugas vairojas vairošanās sezonā vai tieši pirms migrācijas.



Ir divas straujas apakšgrupas,CypseloidinaeunApodinae. Sugas robežāsCypseloidinaenelietojiet siekalas ligzdu veidošanai, ir 2 miega artērijas un primitīvas aukslējas. Sugas robežāsApodinaeir labi attīstīts transpalatīna process, viena miega artērija un visas, izņemot vienu (adatas Hirundapus ) ligzdu veidošanai izmantojiet siekalas.(Campbell un Lack, 1985; Chantler un Driessens, 2000; Chantler, 1999; Collins, 2001; Gill, 1995;)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem

Pavairošana

Ātrie ir monogāmi, un tēviņi un mātītes ligzdo un audzē mazuļus vienādi. Dažās tropisko sugu pāros paliks kopā visu gadu. Citās sugās katru gadu veidojas jaunas pāra saites. Ligzdošanas vietas aizstāv ligzdošanas pāris, un cīņas par ligzdošanas vietām var ilgt vairākas stundas. Tēviņi veic gaisa displejus, un ir ziņojumi par kopēšanu no gaisa, taču nav apstiprinātu novērojumu. Pārošanās parasti notiek pie ligzdas.

Vismaz viena ātru skursteņsūcēju suga ( Chaetura pelagica ) ir kooperatīvi selekcionāri. Vaislas pāriem ligzdā var būt viens vai vairāki palīgi. Palīgi parasti ir pirmās vasaras selekcionāri.(Campbell un Lack, 1985; Chantler un Driessens, 2000; Chantler, 1999; Collins, 2001; Gill, 1995;)



  • Pārošanās sistēma
  • monogāms
  • kooperatīvais selekcionārs

Audzēšana strauji parasti sakrīt ar kukaiņu pārpilnības periodiem. Tropos strauji vairojas mitrā sezonā. Mērenās zonās vairošanās notiek vasarā. Ātrs, kas dzīvo netālu no ekvatora, var vairoties visu gadu. Ātri dzīvojošajiem apgabaliem ar ilgu vairošanās sezonu var būt divi sajūgi, savukārt tiem, kas apgabalos ar īsu audzēšanas laiku ir tikai viens. Lielākā daļa ātro dzīvnieku ir koloniālie selekcionāri, lai gan daži ir vieni. Ligzdu vietas parasti atrodas tumšās vietās, piemēram, alās vai dobos kokos (Vaux's swifts ( Chaetura vauxi ) ligzdos dobumos, ko izveidojuši pilētie dzeņi ( Dryocopus pileatus )). Daudzas straujas sugas ir pielāgojušās cilvēka modificētajai ainavai un ligzdo cilvēka veidotās konstrukcijās, piemēram, skursteņos un ēku priekšvakaros.

Swifts ir unikāls ar to, ka viņi izmanto siekalas, lai salīmētu ligzdas materiālu un piestiprinātu ligzdas pie pamatnes. Daži pat ar siekalām pielīmē olas pie ligzdas. Ligzdas ir veidotas no dažādiem materiāliem: sūnām, aknu misām, spalvām un zariem. Dažu svietu ligzdas (Collocaliini) ir pilnībā izgatavotas no siekalām.Cipeloidīnsstrauji būvē ligzdas ar sūnām un ķērpjiem uz dzegām netālu no ūdenskritumiem vai aiz tiem, un dažreiz ligzdas atkārtoti izmantos. Sajūga izmērs šīm sugām parasti ir viens.Haurīnsstrauji būvē ligzdas no zariem un ar siekalām tur ligzdu kopā un pielīmē to ligzdošanas pamatnē. Sajūga izmērs šīm sugām var būt no 4 līdz 5.Apodinaestrauji būvē augu materiāla un spalvu ligzdas uz plaisām, kas parasti atrodas klintīs, bet arī cilvēku veidotās konstrukcijās. Parasti tie ir koloniālie ligzdotāji; sajūga izmērs svārstās no 1 līdz 7, bet parasti ir no 2 līdz 3. Kā parasti daudzām koloniāli ligzdojošām sugām, ligzdu parazītu var būt daudz.

Swifts parasti sāk audzēt otrajā gadā. Sajūga izmērs mainās atkarībā no pārtikas kvalitātes un pieejamības. Olas ir blāvi baltas, un to izmērs svārstās no 15,5 līdz 10 mm līdz 43 x 28,5 mm. Olu dēšanas intervāls ir katru otro dienu. Inkubācija notiek sinhroni, un inkubācija ilgst no 14 līdz 32 dienām. Pēc izšķilšanās mazdārziņus inkubē 1 līdz 2 nedēļas atkarībā no laika apstākļiem.

Gan ātras olšūnas, gan mazuļi ir izturīgi pret atdzišanu, jauni zirgi var nonākt ķermenī, lai aukstā laikā taupītu enerģiju. Laika apstākļiem ir arī milzīga ietekme uz mazuļu augšanu, jo barošanas biežums ir atkarīgs no pieaugušo barības iegūšanas panākumiem, kas savukārt ir atkarīgs no laika apstākļiem. Jauniem straujiem ir lieli tauku krājumi, un tāpēc viņi var izdzīvot ilgu laiku bez barošanas.

Ligzdošanas periods ilgst no 5 līdz 8 nedēļām. Tas ir garāks nekā lielākā daļa līdzīga izmēra putnu, jo ligzdošanas periods tiek pagarināts, ja barības pārpilnība ir zema. Pirms bēgšanas jaunie zvērinieki, veicot sagatavošanos dzīvei uz spārna, veiks “spārnu vingrinājumus”. Kad viņi ir uzlidojuši, jaunie zvērinātie ir pilnīgi neatkarīgi, un viņu vecāki vairs tos nebaro. Jaunie panākumi svārstās no 26 līdz 96 procentiem.

Austrālijas svītriņas ( Aerodramus terraereginae ) ir divi vienas olas sajūgi gadā. Otro olu izdēj pēc pirmā cāļa izšķilšanās, un to inkubē vecākais cālis. Cālim pat izveidojas perēšanas plāksteris, kas līdzīgs pieauguša cilvēka perēšanas plāksterim. Parasti otrais cālis neizšķiļas, kamēr pirmais nav uzlidojis. Šī unikālā audzēšanas stratēģija var samazināt laiku, kas vajadzīgs divu sajūgu ražošanai, apmēram par 3 nedēļām.(Campbell un Lack, 1985; Chantler un Driessens, 2000; Chantler, 1999;; Gill, 1995; Sibley un Ahlquist, 1990)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • audzēšana visu gadu
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • apaugļošana
    • iekšējs
  • olšūnu

Gan vīriešu, gan sieviešu dzimuma pārstāvji piedalās olu inkubācijā un mazuļu barošanā. Inkubācija ilgst 14 līdz 32 dienas. Swifts ir nepietiekams un tiek audzēts 1 līdz 2 nedēļas. Cāļi ligzdā uzturas 5 līdz 8 nedēļas; mazuļu augšana ir ļoti atkarīga no laika apstākļiem, jo ​​sliktos laika apstākļos vecākiem ir zemāks barības iegūšanas līmenis. Jauniešiem tiek barotas kukaiņu “pārtikas bumbiņas”, kuras tur kopā ar siekalām; katrā pārtikas bumbiņā ir aptuveni 500 kukaiņu. Kad cāļi ir izveidojušies, viņi vairs nesaņem vecāku aprūpi.(Campbell un Lack, 1985; Chantler un Driessens, 2000; Chantler, 1999; Collins, 2001; Gill, 1995;)

  • Vecāku ieguldījums
  • altricial
  • vīriešu vecāku aprūpe
  • sieviešu vecāku aprūpe

Mūža ilgums / ilgmūžība

Kopumā straujais mūžs ir zems un mirstības līmenis ir zems. Tiek lēsts, ka gada izdzīvošana ir no 65 līdz 83 procentiem. Mirstība ir visaugstākā pirmā gada laikā. Visilgāk zināmie indivīdi ir: Alpu straujais ( Tachymarptis melba ) 26 gadu garumā, kopīgs ātrs ( Apus apus ) 21 gadu, un ātrs skurstenis ( Chaetura pelagica ) no 14 gadiem.(Campbell un Lack, 1985; Chantler un Driessens, 2000; Chantler, 1999; Collins, 2001;)

Uzvedība

Ātri mēdz būt sabiedriskas sugas, un tās barosies un cies lielos jauktu sugu ganāmpulkos. Lielākā daļa ir arī koloniālie selekcionāri, lai gan daži ir vieni. Vaux ātrgaitas lodes ( Chaetura vauxi ) Oregonā tiek lēsts no 20 000 līdz 30 000 cilvēku. Roost vietas bieži ir tradicionālas. Dažām sugām ir zināma gaisa uzlidošana; viņi uztur savu augstumu, slīdot vējā, laiku pa laikam uzsitot spārnus.

Aukstā laikā straujš ļodzīs spalvas un sarosīsies; dažreiz pāraugošie pāri pat uzpeldēs viens otram. Nestlings un pieaugušie aukstās naktīs var nokļūt ķermenī.

Lielākā daļa strauju ir crepuscular, lai gan nakts un diennakts barošana notiek. Aktīvie periodi mainās atkarībā no laika apstākļiem un parasti sakrīt ar kukaiņu daudzumu. Vēsākās dienās ātrās izlidošanas vietas atstās vēlāk vai atgriezīsies agrāk nekā siltākās dienās. Ja tas ir īpaši auksts, viņi dienas laikā cepsies.

Ātrai dzīvošanai mērenā apgabalā nepieciešama migrācija; viņi migrē ganāmpulkos dažreiz naktī un parasti lielā augstumā. Pirms migrācijas sākuma Swifts var palielināt ķermeņa svaru par 50 procentiem. Swifts migrācijas spējas ir veicinājušas to izplatīšanos un ļāvušas kolonizēt gandrīz katru pasaules daļu.(Campbell un Lack, 1985; Chantler un Driessens, 2000; Chantler, 1999; Collins, 2001;; Zammuto un Franks, 1981)

  • Galvenā uzvedība
  • arboreal
  • mušas
  • slīd
  • diennakts
  • nakts
  • krēsla
  • kustīgs
  • migrējošs
  • mazkustīgs
  • ikdienas torpor
  • vientuļnieks
  • teritoriālais
  • Sociālais
  • koloniāls

Komunikācija un uztvere

Ātri sazinās akustiski un vizuāli. Viņi ir ļoti skaļi; vīriešiem un sievietēm ir atšķirīgi zvani, kas sastāv no mikroshēmām un grabošiem vai buzzy kliedzieniem. Tēviņi veic gaisa izstādes, lai piesaistītu draugus un atturētu iebrucējus. Dažreiz vīriešu spārni gaisa displeja laikā radīs skaņu, ko izraisa vibrējošas spalvas.

Daži swiftlets (Collocaliini) izmantojiet eholokācijas zvanus. Zvani netiek izmantoti laupījuma sagūstīšanai, bet ļauj tiem orientēties tumšās viesošanās vietās.(Campbell un Lack, 1985; Chantler, 1999; Collins, 2001;)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • eholokācija
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Ātrie ir kukaiņēdāji, viņi nozvejo savu laupījumu lidojuma laikā (vanagi) vai izrauj kukaiņus no lapotnēm. Ātri dzer, lidojot tuvu ūdens virsmai ar atvērtu muti. Viņi bieži ir krepuskuļi (barojas rītausmā vai krēslā) un cepas dienas karstākajās vietās, tomēr ir dažas nakts un diennakts sugas.


sarkanas svītras lentes čūska

Swifts bieži izmantos tādu kukaiņu kā maizītes ( Ephemeroptera ). Viņi bieži barojas Hymenoptera (bites, lapsenes un skudras), Diptera (īstās mušas), Hemiptera (patiesas kļūdas) un Coleoptera (vaboles). Tikai Eiropā ir reģistrētas vairāk nekā 500 laupījumu sugas.

Ir iespējams atrast jauktu sugu ganāmpulkus (ieskaitot bezdelīgas ( Hirundinidae )) barošana kopā. Nišas atdalīšanu veicina atšķirības spraugas lielumā, kas atbilst sugas lielumam un ierobežo plēsējamo izmēru. Paaugstinājums var arī nošķirt dažādu sugu barošanās dzīvotnes ar lielākām sugām, kuras parasti barojas augstāk nekā mazākas sugas.(Campbell un Lack, 1985; Chantler un Driessens, 2000; Collins, 2001;)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • kukaiņēdājs

Plēsība

Vairāki reperi ( Falconiformes ) ir bieži strauji plēsēji; zināmās sugas ir: peregrine falcon ( Falco ), Eirāzijas vaļasprieki ( Falco subbuteo ), kvēpu piekūns (Falco gliemene) un sikspārņu vanagi ( Macheiramphus alcinus ). Daži zināmi ligzdu plēsēji ietver krabjus ( Decapoda ), čūskas (Čūskas), sarkano spārnu strazdi (Onychognathus mario), ērgļu pūces ( Bubo africanus ), fiskālie samazinājumi ( Lanius collaris ) un vārnas (Corvisspp.). Ir arī alu kriketa suga (Rhapidophora Ranitomeya) Borneo, kas barojas gan ar mazuļu mazuļiem, gan ar swiftletu olām.

Ātri, bieži tuvojoties baram, mobēs plēsējus, piemēram, reperus. Tā kā strauji ir neaizsargāti pret plēsējiem, kad tie nelido lidojumā, viņi izvēlas ļoti specifiskas ligzdu vietas, kuras nav pieejamas lielākai daļai sauszemes plēsēju (piemēram, aiz ūdenskritumiem vai alu un plaisu iekšpusē).(Campbell un Lack, 1985; Chantler un Driessens, 2000; Chantler, 1999; Cink, 1990; Collins, 2001; Gill, 1995)

  • Zināmie plēsēji
    • raptors Falconiformes )
    • peregrine piekūni ( Falco )
    • Eirāzijas vaļasprieki ( Falco subbuteo )
    • kvēpu piekūni (Falco gliemene)
    • sikspārņu vanagi ( Macheiramphus alcinus )
    • krabji ( Decapoda )
    • čūskas (Čūskas)
    • sarkano spārnu strazdi (Onychognathus mario)
    • plankumainās ērgļu pūces ( Bubo africanus )
    • fiskālie samazinājumi ( Lanius collaris )
    • vārnas ( Corvus )
    • alu sīklietas (Rhapidophora Ranitomeya)

Ekosistēmas loma

Ātri ir daudzu parazītu sugu saimnieki, kas sastopami uz atsevišķiem putniem un ligzdās. Āfrikā parazīti ietver: hipoboscīdu mušas (Gataerina, Pseidolynchia un Ornitomija ), spalvu utis (DenijsunEureum) un ērces (Lelaptidae,Proctophyllodiae,AnalgesidaeunEustathiidae). Daži parazīti, iespējams, ir attīstījušies kopā ar īpašām sugu sugām un ir tiem endēmiski.

Kā kukaiņēdāji strauji ietekmē arī kukaiņu populācijas visā to diapazonā.(Campbell un Lack, 1985; Chantler, 1999)

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Pārtikas ligzdas (Collocaliini) tiek izmantoti putnu ligzdu zupā, kas ir delikatese dažās valstīs. 1989. gadā visā pasaulē tirgoja 19 900 000 zibens ligzdu; tos pārdod par USD 1225 (ASV) / ​​kg. Ātrās ligzdas tirdzniecība ir svarīga ekonomikas sastāvdaļa daudziem Āzijas dienvidaustrumos dzīvojošajiem.

Tiek uzskatīts, ka ātras siekalas var izmantot AIDS terapijas izstrādē kā veidu, kā veicināt šūnu dalīšanos imūnsistēmā.

Tā kā viļņi ir kukaiņēdāji, kaitēkļu apkarošanā svarīgi ir arī ātrie.(“Ēdamo putnu ligzdu alu pārvaldība Sabahā”, 1987; Chantler un Driessens, 2000; Chantler, 1999; Collins, 2001;)

  • Pozitīva ietekme
  • ēdiens
  • zāļu vai zāļu avots
  • kontrolē kaitēkļu populāciju

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Dažas straujas sugas ir iemācījušās izmantot cilvēku veidotās struktūras kā ligzdošanas vietas. Piemēram, skursteņsūcēji ( Chaetura pelagica ), kā norāda viņu nosaukums, bieži ligzdo skursteņu iekšpusē. Tas rada problēmas tiem, kuri vēlas noturēt ātrgaitas, un ir licis dažiem aizbāzt skursteņus, lai putnus izslēgtu. Parasti ātras konstrukcijas nesabojā, bet, ja tās nav vēlamas, jāpavada laiks un nauda, ​​lai tās neatrastos.(Collins, 2001;)

  • Negatīvā ietekme
  • mājsaimniecības kaitēklis

Saglabāšanas statuss

IUCN neuzskaita nevienu strauji apdraudētu sugu, 1 sugu kā apdraudētu (GuamasCollocalia bartschiun 5 sugas kā neaizsargātas. Citu sugu, piemēram, skursteņslāņu populācijas ( Chaetura pelagica ), baltkakla siksnas ( Aeronautes saxatalis ) un melnās šūpoles ( Cypseloides niger ) samazinās. Lielākā daļa Ziemeļamerikas sugu ir aizsargātas saskaņā ar Migrējošo putnu līguma likumu. CITES un viena suga (Mariam pelēkaAerodramus vanilrorensis bartschi) ir uzskaitījusi EKA.

Apdraudējumi straujai darbībai ir šādi: cilvēku darbības traucējumi, dzīvotņu zaudēšana, ligzdu novākšana, sadursme ar telefona vadiem, lidmašīnām un ēkām, pesticīdi (gan tie, kas tieši kaitē putniem, gan citi, kas izraisa laupījumu skaita samazināšanos), introducēto sugu plēsēji (piemēram, kaķi vai čūskas) un cilvēku izraisītas klimata pārmaiņas (tā kā laika apstākļiem ir tik liela ietekme uz vaislai un barību).

Tā kā to dabiskais biotops izzūd, dažas sugas var izmantot cilvēka veidotās struktūras kā ligzdošanas un uzturēšanās vietas. Šo vietņu izmantošana var palielināt panākumus ligzdās un atvieglot diapazona paplašināšanu. Tomēr tagad, kad dažas sugas paļaujas uz cilvēka radītajām roosting un ligzdošanas vietām, tām ir grūtības tikt galā ar cilvēku reakcijām uz to klātbūtni (piemēram, skursteņu vāciņi, kas paredzēti, lai skursteņi netiktu pārvietoti). Ir iespējams uzbūvēt mākslīgus uzturēšanās torņus, lai dažām sugām nodrošinātu papildu uzturēšanās un ligzdošanas biotopu.('Ēdamo putnu ligzdu alu pārvaldība Sabahā', 1987; 'UNEP-WCMC sugu datubāze: CITES sarakstā iekļautās sugas', 2003; Chantler un Driessens, 2000; Chantler, 1999; Collins, 2001; IUCN, 2002; Kyle un Kyle, 2003;; Apdraudēto un apdraudēto sugu sistēma, 2003; ASV Zivju un savvaļas dzīvnieku dienests, datums nav zināms)

  • IUCN Sarkanais saraksts [Saite]
    Nav novērtēts

Citi komentāri

Līdz 1943. gadam nebija zināms, kur skursteņi šūpojas ( Chaetura pelagica ) pārziemojusi. Galamērķis tika atklāts, kad pētnieks Peru pamanīja indiešu cilti, kas valkāja kaklarotas, kas izgatavotas no putna kāju saitēm.(Robija Tufta dabas centrs, 2003)

Atbalstītāji

Alaine Camfield (autore), dzīvnieku aģenti.

Kari Kirschbaum (redaktors), Dzīvnieku aģenti.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Alces americanus (aļņi) vietnē Animal Agents

Lasiet par Anas rubripes (amerikāņu melnā pīle) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Archilochus alexandri (melnā zoda kolibri)

Lasiet par Potamochoerus larvatus (bushpig) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Sterna sandvicensis (sviestmaižu zīriņu)

Lasiet par Dermoptera (lidojošajiem lemuriem) vietnē Animal Agents