Aptenodytes forsteriemperor pingvīns

Autore Sāra Vilbere

Ģeogrāfiskais diapazons

Imperatora pingvīni ( Aptenodytes forsteri ) ir sastopami visā Antarktīdas kontinentā un Sub-Antarktikas salās. Vaislas mēnešos (no aprīļa līdz novembrim) imperatoru pingvīnu kolonijas ir atrodamas starp 66 ° un 78 ° dienvidu platuma gar Antarktikas piekrasti. Viena kolonija atrodas Antarktīdas pussalā, kas atrodas uz rietumu bāzes. Imperatora pingvīni ir reģistrēti Malvinas salā, un tie ir gadījuma viesi Tierra de Fuego (Dienvidamerikas vistālākais dienvidu gals) un Isla de Los Estados (18 km uz austrumiem no Argentīnas).(Korija un Montalti, 2000; Raymond et al., 2015)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • antarktīda
    • dzimtā

Dzīvotne

Imperatora pingvīni ir jūras putni, kas dzīvo tikai Antarktīdā. Ziemas temperatūra tur svārstās no -40 līdz 0 ° C, vēja drebuļi sasniedz -60 ° C. Vairošanās periodā imperatora pingvīni pulcējas uz blīva stabila ledus, kas piestiprināts Antarktīdas piekrastei. Aptuveni 7 līdz 8 nedēļas pēc mazuļu izšķilšanās viņi atstāj savas kolonijas un migrē uz atklātā okeāna apgabaliem. Ārpus vairošanās sezonas viņi lielāko daļu laika pavada sezonāli iesaiņotās ledus zonās, kur vaļšanai ir viegli pieejama atklātā jūra. Kolonijas vairošanās periodā migrē uz ledus plauktiem, kur ledus klintis un aisbergi kalpo kā aizsardzība pret šķērsvējiem.(Kooymana et al., 1990; Raymond et al., 2015; Thiebot and Lescroel, 2013)



  • Biotopu reģioni
  • polārs
  • sālsūdens vai jūras
  • Sauszemes biomi
  • ledus cepure
  • Ūdens biomas
  • piekrastes
  • Vidējais augstums
    0 m
    0,00 pēdas

Izskata apraksts

Imperatora pingvīni ir lielākie jūras putni Antarktīdā, kuru augstums ir no 101 līdz 132 cm. Viņu spārnu platums ir no 76 līdz 89 cm. Šiem pingvīniem ir melnbalti ķermeņi ar stingriem melniem spārniem. Viņu mugura, galva, zods, rīkle un spārnu muguras daļas ir melnas. Viņu apakšdaļas vai vēdera malas līdz kaklam ir pilnīgi baltas. Viņiem ir ausu (ausu reģiona) plankumi no oranžas un dzeltenas krāsas, kas izzūd uz pleciem. Šis dzeltenais izbalē ap viņu krūšu augšdaļu. Viņiem uz galvas un krūtīm ir arī oranžas un dzeltenas krāsas plankumi. Imperatora pingvīniem ir knābji, kas ir gari un melni, un to apakšžokļos ir sārti oranžas svītras. Imperatora pingvīni pieaugušo vecumā sver 25 līdz 45 kg. Viņi ātri iegūst un zaudē svaru vairošanās un barošanas laikā. Vidēji sievietes mēdz sver par 18 kg mazāk nekā vīrieši.



Kad viņi piedzimst, imperatora pingvīniem ir pelēka āda bez spalvām un tie sver aptuveni 315 g. Pelēkas spalvas piepildās pēc pirmajām pāris dzimšanas nedēļām, pēc tam attīstās melns spalvu vainags, kas iet no rēķina līdz galvas aizmugurē un sānos. Apmēram tajā pašā laikā parādās balti vaigi un balts zods. Kā nepilngadīgie imperatora pingvīni ir pelēcīgi zili, noveco, veidojot savus atšķirīgos melnbaltos rakstus, kad tie nobriest.(Bowles, 1991; Chere, 2008; Kooymana et al., 1990)


pieauguša sieviete bumbu pitons

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • vīrietis lielāks
  • Diapazona masa
    25 līdz 45 kg
    55,07 līdz 99,12 mārciņas
  • Diapazona garums
    101 līdz 132 cm
    39,76 līdz 51,97 collas
  • Diapazons spārnu
    76 līdz 89 cm
    29,92 līdz 35,04 collas

Pavairošana

Imperatora pingvīniem ir monogāma pārošanās sistēma. Sākas ilgs pavadīšanas periods, kas ilgst līdz 6 nedēļām, un tas aptver apmēram 16% no kopējā audzēšanas cikla. Pāru pārošana parasti notiek 82% vīriešu un 56% sieviešu 24 stundu laikā pēc ierašanās vairošanās vietās. Vīrieši un sievietes izmanto balss zvanus, lai atrastu partnerus. Pēc tam, kad viņi ir nodibinājuši saikni ar partneri, imperatora pingvīni vairs nebalsojas. Tas novērš citu personu traucējumus, kas meklē partneri. Balss sakari atgriežas, tiklīdz sievietes dēj olas. Atsevišķas mātītes pārošanās sezonā izdēj vienu olu.(Ancel, et al., 2013; Maho, 1977)



  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Imperatora pingvīniem ir ikgadējie vairošanās cikli, kas ir sinhronizēti ar Antarktikas jūras un ledus cikliem. No janvāra līdz martam pieaugušie uzkrāj enerģiju taukos gaidāmajai vairošanās sezonai, kur viņi badojas vairākus mēnešus. Pingvīni uz jūras ledus audzēšanas vietām nonāk aprīļa sākumā-vidū aprīlī, sākoties Antarktikas ziemai. Pingvīni sasniedz reproduktīvo briedumu no 4 līdz 6 gadiem. Mātītes aprīļa vai maija beigās izdēj vienu olu un gandrīz nekavējoties nodod olu savam pārim. Pēc tam sievietes, lai atrastu pārtiku, dodas aptuveni 50 līdz 120 km atpakaļ uz okeānu. Olu svars ir aptuveni 450 g - tikai 2% no pieaugušas sievietes ķermeņa masas. Tā kā tie ilgstoši inkubē olas bez ēdiena, tēviņi zaudē aptuveni 40% no kopējās ķermeņa masas. Cāļi izšķiļas jūlija vidū, sverot apmēram 315 gramus. Skarbo apstākļu dēļ tēviņi olas tur īpašos perēšanas maisiņos. Tēviņi baro izšķīlušos bērnus, barības vadā ražojot barības vielām bagātu, pienainu vielu, līdz sievietes atgriežas. Atkarībā no tā, cik tālu mātēm jābrauc pēc pārtikas, viņu atgriešanās var notikt pirms cāļu izšķilšanās vai līdz mēnesim pēc tam. Sievietes pēc atgriešanās atrod savus partnerus, veicot balss meklējumus. Kad sievietes atgriežas, viņas pārņem rūpes par mazuļiem. Pēc apmēram 4 mēnešus ilgas badošanās tēviņi atgriežas okeānā, lai paēstu. Mātītes baro savus mazuļus, no kuņģa pārtraucot pārtiku. Cāļi uzturas pieaugušo mazuļu maisiņos līdz apmēram mēneša vecumam. Šajā vecumā viņi sāk kļūt patstāvīgi un arvien vairāk laika pavada ārpus perēšanas maisiņiem. Maho (1977) ziņoja, ka cāļu mirstība pārsniedz 90% ar cēloņiem, tostarp badu, plēsējiem un skarbajiem laika apstākļiem. Kad cāļiem ir 5 mēneši, viņi ir pilnīgi neatkarīgi no vecākiem. Šajā vecumā cāļi molt un apmēram 50% ir pilnīgi pieauguši pieaugušie. Moltings ir vitāli svarīgs jebkurai izdzīvošanas iespējai. Cāļi pamet savus vecākus un paši dodas prom ar citiem cāļiem. Vecāki arī molt un atgriežas jūrā, lai sāktu krāt enerģiju nākamajai vairošanās sezonai. Imperatora pingvīniem ir zema mate uzticības pakāpe. Brieds u.c. (1999) ziņoja, ka tikai 15% biedru palika kopā vairākus gadus, maksimālais laiks bija 4 gadi.(Ancel, et al., 2009; Ancel, et al., 2013; Bried, et al., 1999; Maho, 1977)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Imperatora pingvīni vairojas reizi gadā.
  • Vaislas sezona
    Aprīlis-decembris, Antarktikas ziema
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    viens
  • Vidējais laiks inkubācijai
    65 dienas
  • Vidējais lidošanas vecums
    5 mēneši
  • Vidējais laiks līdz neatkarībai
    5 mēneši
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (sieviete)
    4 līdz 6 gadi
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (vīrietis)
    4 līdz 6 gadi

Imperatoru pingvīni paļaujas uz vecākiem līdz pat neatkarības sasniegšanai - apmēram 5 mēnešu vecumam. Tēviņi inkubē un aizsargā olas savos maisiņos, kas ir specializēta ādas kroka viņu apakšējā vēderā. Viņi to dara apmēram 65 dienas vai līdz brīdim, kad sievietes ir atgriezušās. Kad cāļi piedzimst, viņi dzīvo tikai zem tēviņu perēšanas maisiņiem. Viņus baro ar barības vielām bagātu, pienainu vielu, kas izdalās barības vadā. Pēc mātīšu atgriešanās viņi pārņem rūpes un baro savus pēcnācējus, regurgitējot pārtiku no vēdera. Gan vīrieši, gan sievietes pārmaiņus dodas uz okeānu un no tā uz lopbarību, atnesot saviem pēcnācējiem barību līdz 5 mēnešu vecumam. Šajā brīdī cāļi, gatavojoties sākt nirt pēc savas pārtikas, pamet vecākus un izkausē nepilngadīgās spalvas.(Ancel, et al., 2009; Bried, et al., 1999; Maho, 1977)

  • Vecāku ieguldījums
  • vīriešu vecāku aprūpe
  • sieviešu vecāku aprūpe
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
    • aizsargājot
      • vīrietis
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Imperatoru pingvīnu dzīves ilgums savvaļā ir no 15 līdz 20 gadiem, taču daži pētnieki norāda, ka indivīdi ir nodzīvojuši līdz 50 gadiem. Tomēr pētījumi liecina, ka tikai 1% pingvīnu sasniedz šādu vecumu. Nebrīvē esošo pingvīnu dzīves ilgums ir no 20 līdz 34 gadiem.



Atkarībā no vides un klimata faktoriem cāļu izdzīvošanas rādītāji viņu pirmajā gadā ir atšķirīgi, un vidēji 20% cāļu ir pagājuši pirmajā gadā. Maho (1977) ziņoja, ka cāļu mirstība pirmajā gadā pārsniedz 90% ar cēloņiem, tostarp badu, plēsību un skarbiem laika apstākļiem. Pieaugušo imperatoru pingvīnu izdzīvošanas rādītāji gadā ir aptuveni 95,1%. Gada vidējā jūras virsmas temperatūra ir faktors, kas, kā pierādīts, ietekmē pieaugušo izdzīvošanu. Imperatora pingvīni izdzīvoja mazāk, ja virsmas temperatūra bija augstāka, aptuveni no -24 ° C līdz 10 ° C.(Ainley et al., 2012; Barbraud and Weimerskirch, 2001; Maho, 1977)


cik ātru lapsu ir palicis pasaulē

  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: nebrīvē
    50 (augsti) gadi
  • Tipisks dzīves ilgums
    Statuss: savvaļas
    15 līdz 20 gadi
  • Tipisks dzīves ilgums
    Statuss: nebrīvē
    20 līdz 34 gadi

Uzvedība

Imperatora pingvīniem raksturīga kopīga uzvedība, kas raksturīga daudzām jūras putnu sugām, tomēr ir raksturīga tikai šai sugai raksturīga uzvedība. Vairošanās un inkubācijas periodos skarbos Antarktikas laika apstākļos pingvīnu grupas saraujas kā enerģijas taupīšanas veids. Slēpņi var būt mazi - mazāk nekā 200 putni - vai pat 5000 vai 6000 putnu. Vidējais sarunu ilgums ir vidēji 1,6 stundas. Saspiestos pingvīni veic mazas, nepārtrauktas kustības, pārmaiņus tuvojoties viena otrai un sadaloties. Tas saglabā enerģiju un ļauj šiem pingvīniem ilgstoši gavēt. Ancel un citi. (2009) ziņo, ka 84% pāru pāru uzturas kopā sarokoties. Kā partneri palika kopā, nav zināms. Cāļi grupās, kas pazīstami kā silīte, arī saraujas, lai saglabātu siltumu un taupītu enerģiju.

Imperatora pingvīni arī guļ, kas palīdz samazināt vielmaiņas ātrumu un taupīt enerģiju skarbos Antarktikas apstākļos. Šī individuālā uzvedība samazina ķermeņa virsmas laukuma daudzumu, kas pakļauts aukstam gaisam, samazinot siltuma zudumus ātrgaitas vēju ietekmē. Arī zemes līmeņa sniegs darbojas kā vēja barjera. Inkubācijas periodos vīrieši vairākas dienas paliek gandrīz nekustīgi, lai samazinātu vielmaiņas ātrumu. Viņu nostāja ir pielāgojusies tā, lai samazinātu siltuma zudumus. Viņi stāv uz 3 atpūtas punktiem: 2 papēžiem un astes. Viņu pēdu plantārās virsmas nepieskaras zemei, līdz minimumam samazinot siltuma zudumus zemē. Pārējais viņu ķermenis atrodas tā, lai novērstu sasalšanu. Viņi pieliek galvu pie krūtīm un cieši piespiež pleznas pie ķermeņa. Vaislas sezonā pārošanās pāri vokālās dziesmas izmanto kā partnerības apliecinājumu. Pingvīni izmanto šīs vokālās dziesmas, lai atrastu savus draugus, kad viņi vairošanās sezonā atgriežas no okeāna. Cāļi izmanto arī zvanus, lai atrastu vecākus.(Ancel, et al., 2009; Bried, et al., 1999; Maho, 1977)



  • Galvenā uzvedība
  • dzimtene
  • kustīgs
  • klejotājs
  • koloniāls

Mājas diapazons

Imperatoru pingvīnu mājas diapazons nav publicēts, un Endrjūss u.c. (2008) ziņo, ka viņiem tāda nav. Viņi neaizstāv teritoriju.(Ancel et al., 2013; Andrews et al., 2008)

Komunikācija un uztvere

Imperatora pingvīni ir samērā skaļš putns, kurš izmanto dažādas frekvences pāru pārošanai, pāru atpazīšanai un pēcnācēju / vecāku atpazīšanai. Lielākā daļa balss sakaru tiek pārraidīti, izmantojot dažādu frekvenču pāri. Displeja zvani ir vērsti uz konkrētām personām, piemēram, starp biedriem. Māti paļaujas uz šiem specializētajiem balss zvaniem vairošanās sezonu laikā, lai atrastu viens otru, jo viņi lielāko daļu laika pavada atsevišķi. Vecāki un atvases arī izmanto zvanus, lai identificētu viens otru. Cāļi arī izmanto augstas frekvences svilpes, lai paziņotu vecākiem, kad viņi ir izsalkuši. Lai cāļus barotu, viņiem jāatpazīst vecāku zvani un jāatbild uz tiem. Arī neverbālās kustības tiek izmantotas saziņai. Vecāki māca savām atvasēm peldēties un barot. Imperatora pingvīni arī neverbālu pozu, lai sazinātos starp citiem indivīdiem. Lai izvairītos no agresijas, viņi bieži stāv acīmredzamā pozā ar rēķiniem uz augšu un nedaudz spārniem.(Bried et al., 1999; Burns un Kooyman, 2001; Maho, 1977; Young, 1994)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • akustiskā
  • Citi saziņas režīmi
  • mīmika
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ultraskaņa
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Imperatora pingvīni ir gaļēdāji un galvenokārt barojas ar zivīm, vēžveidīgajiem un mīkstmiešiem. Viņi visvairāk pārtiek no zivīm un kriliem, jo ​​to visvairāk ir okeānā, kas ieskauj Antarktīdu. Imperatora pingvīniem ir raupja un asu tekstūru mēle, kas viņiem palīdz vieglāk noķert un ēst slidenas zivis un kalmārus. Laupījumu pārpilnība dažādās vietās ir atšķirīga, taču daži pētījumi atklāja, ka Antarktīdas sudraba zivs ( Pleuragramma antarcticum ) ir viena no visbiežāk patērētajām sugām. Zivis no ģimenes Nototheniidae tiek patērēti arī kā uztura pamatprincipi. Mīkstmieši, piemēram, ledāju kalmāri ( Psychroteuthis glacialis ), saliekts kalmārs ( Kondakovia longimana ) un Antarktīdas krils ( Euphausia superba ) arī regulāri ēd. Viņi barojas okeāna atklātajos ūdeņos, kas ieskauj Antarktīdu, vai zem jūras ledus. Viņi var ienirt dziļumā līdz 500 m. Viņi var palikt zem 15 minūtēm un vienā niršanā var nobraukt līdz 1000 km. Uzturēšanās jūrā nevajadzīgu laika periodu palielina viņu izredzes uz uzbrukumu upuriem, tāpēc viņi mēdz uzturēties tuvāk virsmai, kamēr barības ir daudz. Viņi ūdenī var nobraukt līdz 20 km / h, tomēr parasti ap 10 km / h. Daži novērojumi liecina, ka pingvīnu grupas koordinē niršanu un kopīgi medī. Pieaugušais pingvīns dienā apēd 2 līdz 3 kg. Tomēr pirms ilgās tukšās vairošanās sezonas viņi mēdz ēst līdz 6 kg dienā. Cāļi pirmajos 5 dzīves mēnešos pārtiku paļaujas tikai uz vecākiem, un šajos mēnešos parasti ir nepieciešams vidēji 84 kg pārtikas.(Ainley, et al., 2012; Ancel, et al., 2009; LaRue, et al., 2015; Lengagne, et al., 2001)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • piscivore
    • ēd posmkājus, kas nav kukaiņi
    • molusks
  • Dzīvnieku barība
  • zivis
  • gliemji
  • ūdens vēžveidīgie

Plēsība

Imperatora pingvīni ir vieni no galvenajiem plēsējiem Antarktikas jūras vidē. Vaļi slepkavas ( Orcinus orca ) novēroti imperatoru pingvīnu upuri, kas dažkārt viņus uzmācas sava prieka pēc. Leoparda roņi ( Hydrurga leptonyx ) ir arī jūras pingvīnu plēsēji, un ir novērots, ka tie nogalina imperatora pingvīnus. Tomēr pētījumi rāda, ka imperatora pingvīni nav viņu pamatdiētas sastāvdaļa. Lielo izmēru dēļ imperatora pingvīni var būt nelabvēlīgi vaļiem-killeriem un leoparda roņiem, ja ir daudz mazāku pingvīnu. Tomēr Kooymana et al. (1990) novēroja, kā leoparda roņi pieaugušos un cāļus ļoti pakļauj plēsējiem. Iespējams, tas bija tāpēc, ka bija pieejami daži citi pārtikas avoti. Jūras putni, kurus sauc par skuām (Stercorarius parasiticus) ir arī zagt un ēst imperatora pingvīnu olas un cāļus. Ir maz zināms par to, kā pingvīni pasargā sevi no plēsējiem. Lielākā daļa imperatora niršanas gadījumu ir sekli un diezgan ātri, tāpēc plēsējiem ir grūtāk tos sasniegt, pirms viņi atkal ir ārpus ūdens. Papildus lielam smailam knābim to spalvas un ķermeņa forma, iespējams, darbojas arī kā aizsardzība pret plēsējiem. Ar melnām mugurām un baltiem vēderiem imperatora pingvīni ir pretēji nokrāsoti. Tas apgrūtina to formas atšķiršanu, kamēr viņi peld.(Andrews et al., 2008; Chere, 2008; Kooymana et al., 1990; Maho, 1977)

Ekosistēmas loma

Barbosa un Palacios (2009) atklāja, ka savvaļas imperatora pingvīni ir izplatīta saimniece vairākiem kuņģa-zarnu parazītiem, tostarp lenteņiem.Tetrabothrius wrightunParorchites zederi.

Kleninerts un citi. (2014) atklāja, ka 26% mazo imperatoru pingvīnu populāciju Atka līcī Antarktīdā parazitēja ģimenes parazītiskā nematode vai apaļtārps.Capillariidae, kopā ar lenteņiem ģintīs Tetrabotrius un Difilobotrijs .Parorchites zederitika atrasts viņu izkārnījumos. Parazītisko utu suga Austrogoniodes mawsoni ir arī konstatēts, ka kā saimnieks izmanto imperatora pingvīnus.(Andrews et al., 2008; Barbosa and Palacios, 2009; Chere, 2008; Kleinertz et al., 2014; Kooymana et al., 1990; Maho, 1977)

Komensālās / parazītiskās sugas
  • Lenteņi Tetrabotrius ,Parorchites zederi, Difilobotrijs
  • Apaļie tārpi Capillaridae ģimenē
  • utis Austrogoniodes mawsoni

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Pētnieki pēta imperatora pingvīnus, lai izprastu fiziskās un uzvedības adaptācijas, kas ļauj viņiem izturēt ārkārtīgi aukstu temperatūru. Imperatoru pingvīni arī pievilina tūristus Antarktīdā. Daudzas organizācijas un uzņēmumi piedāvā dienas braucienus uz dažādām vietām, lai apmeklētu imperatorus, tostarp braucienus pa nakti.(Raymond et al., 2015; Thiebot and Lescroel, 2013)

  • Pozitīva ietekme
  • ekotūrisms
  • pētniecība un izglītība

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Nav zināmas imperatora pingvīnu negatīvās ietekmes uz cilvēkiem.

Saglabāšanas statuss

Imperatora pingvīni tiek uzskatīti par gandrīz apdraudētu sugu IUCN sarkanajā sarakstā. Tiek prognozēts, ka viņu populācija nākamajās trīs paaudzēs (aptuveni 61 gadā) strauji samazināsies par 27% klimata pārmaiņu dēļ. Pašlaik populācija tiek uzskatīta par stabilu, ar apm. 476 000 indivīdu. Imperatora pingvīnu iekļaušanas statuss tiek pārskatīts, lai ASV Zivju un savvaļas dzīvnieku dienests to atkārtoti iekļautu kā apdraudētu vai apdraudētu. Notiek imperatoru pingvīnu starptautiskā izpēte, lai prognozētu, kas notiks ar šiem putniem, ja klimats turpinās mainīties. Pētnieki prognozē, ka laika posmā no 2025. līdz 2052. gadam visas imperatora pingvīnu kolonijas uz ziemeļiem no 67 ° S būs pazudušas jūras ledus trūkuma dēļ, ko izraisīja siltuma klimats.


dzeltenā vēdera jūras čūskas fakti

Cilvēku tuvums rada draudus arī imperatora pingvīniem. Vasaras mēnešos, kad imperatora pingvīni barojas jūrā, visvairāk notiek tūrisms. Pašreizējie pētījumi pēta slimību, tostarp infekciozā bursāla slimības vīrusa, Ņūkāslas slimības un putnu gripas, izcelsmi. Daudziem pētījumiem ir aizdomas, ka šīs slimības Antarktīdā ieveda cilvēki, kas tagad kaitē pingvīniem un citiem Antarktikas dzīvniekiem.(Ainley et al., 2012; Barbraud and Weimerskirch, 2001; Boersma, 2008)

Atbalstītāji

Sāra Vilbere (autore), Radfordas universitāte - 2015. gada rudens, Karena Pauere (redaktore), Radfordas universitāte, April Tingle (redaktore), Radfordas universitāte, Cari Mcgregor (redaktore), Radfordas universitāte, Zebs Pike (redaktors), Radfordas universitāte, Jacob Vaught (redaktors), Radfordas universitāte, Galens Burels (redaktors).

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Mergus serrator (sarkanbrūns merganser)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Notoryctes typhlops (dienvidu purva mols)

Lasiet par Telmatobius culeus par dzīvnieku aģentiem

Lasiet par Bucephala albeola (bufflehead) vietnē Animal Agents

Lasiet par Callithrix penicillata (melnās zīmuļu marmosets) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Podiceps cristatus (lielo cekulīti)