Aptenodytes patagonicusking pingvīns

Autore Keena Edwards

Ģeogrāfiskais diapazons

Aptenodytes patagonicus(karalisko pingvīnu) kolonijas galvenokārt atrodas salās, kas ieskauj Antarktīdu. Salas ietver Krozetu, Folklendu, Hērdu, Kerguelenu, Makvāriju, Princu Edvardu, Dienviddžordžiju un Dienvidsendviču. Kaut arī kolonijas uz dienvidiem no 60 grādiem dienvidu platuma nav atrastas, daži vairošanās dalībnieki ir apmetušies Čīles dienvidos un Argentīnas dienvidos. Daži vientuļie klaidoņi ir atrasti tik tālu uz ziemeļiem kā Brazīlija un Dienvidāfrika un uz dienvidiem līdz Antarktikas piekrastei.

Dienviddžordžijas salā vairāk nekā 30 Kolumbijas kolonijasA. patagonicus patagonicusdzīvo. Koloniju izmēri svārstās no aptuveni 39 000 vaislas pāriem gan Solsberijas līdzenumos, gan Sentendrjūsas līcī līdz 9000 pāriem, kas atrodas Karaliskajā līcī. Šī pasuga ir sastopama tikai Džordžijas dienvidos un Folklendu salās. Vēl viena ģenētiski unikāla pasuga,A. patagonicus halli, ir sastopams tikai Krozetas, Hērda, Kerguēlenas, Makvārijas un Prinča Edvardsa salās.(McGonigal un Woodworth, 2001; Shirihai, 2008)



  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • antarktīda
    • dzimtā
  • okeāna salas
    • dzimtā

Dzīvotne

Karaliskie pingvīni daudz laika pavada okeānā, barojoties, taču to primārie biotopi ir reti apauguši salu apgabali okeānu dienvidos un Antarktikā. Salas uz dienvidiem no Polārās frontes parasti ir vairāk apledojušas un atrodas augstākos augstumos. Piemēram, Heard sala atrodas 2745 metrus virs jūras līmeņa. Šīs salas joprojām nav sasniedzamas Antarktīdas ledus pakāpei, taču joprojām valda ledaini apstākļi. Tāpat kā Dienviddžordžijas gadījumā, līči sasalst, un ziemas mēnešos salu vairāk nekā pusi klāj ledus. Vietās, kuras neaptver ledus, briofīti ir galvenā veģetācija. Salās, piemēram, Makvārijā (433 metrus virs jūras līmeņa) ir daži ziedoši augi un papardes, un gaisa temperatūra starp vasaras un ziemas sezonām mainās tikai dažus grādus.



Kamēr karaliskie pingvīni dod priekšroku dzīvot salās uz dienvidiem no Polārās frontes, viņi dod priekšroku zvejot ūdeņos, kas atrodas tieši uz ziemeļiem no tās, kur virszemes gaisa temperatūra ir aptuveni 4,5 grādi C. Ir zināms, ka viņi nirst līdz 322 metriem.(Makgonigals un Vudvorts, 2001)

  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • zemes
  • sālsūdens vai jūras
  • Sauszemes biomi
  • tundra
  • Ūdens biomas
  • pelaģiskā
  • Diapazona augstums
    433 līdz 2745 m
    1420,60 līdz 9005,91 pēdas
  • Diapazona dziļums
    0 līdz 322 m
    0,00 līdz 1056,43 pēdas

Izskata apraksts

Karaliskie pingvīni ir otrie lielākie no visām pingvīnu sugām. Tiek atzīmēts, ka mātītes ir nedaudz mazākas nekā tēviņi. Tomēr nav reģistrēti īpaši sieviešu mērījumi. Viņu dokumentētais augstums svārstās no 85 līdz 95 cm, un svars ir no 9,3 līdz 17,3 kg. Ir konstatēts, ka vidējais pieaugušā svars ir 11,8 kg.



Lai gan tos viegli sajaukt ar imperatora pingvīniem ( Aptenodytes forsteri ), karaliskie pingvīni ir krāsaināki un tiem ir garāks, slaidāks rēķins. Šim rēķinam ir apakšējā apakšžokļa svītra, kuras krāsa ir no sārti sarkanas līdz oranži dzeltenai un ultravioletā (UV) atstarojošā. Šīs knābja vietas funkcija nav skaidra, taču tiek uzskatīts, ka tas norāda uz dzimumgatavību, veselību un / vai sociālo stāvokli. Plankums bez UV atstarošanas ir sastopams mazuļiem. Cāļiem nav redzama ne knābja plankums, ne UV atstarojums. Šī UV atstarojošā knābja vieta neatšķiras starp dzimumiem.

Pieaugušajiem karaliskajiem pingvīniem ir tumša, gandrīz melna galva ar oranžiem vai oranži dzelteniem, karotes formas plankumiem abās galvas pusēs un oranža zona, kas ir visintensīvākā pie rīkles un izbalina augšējo krūts daļu gaiši dzeltenā krāsā, pēc tam beidzot balta vēdera puse. Ķermeņa mugurējā puse un pleznas sastāv no pelēkām un melnām spalvām ar sudrabainu spīdumu. Sānu malas no vēdera puses atdala šaura, melna līnija. Flipera priekšējā malā ir arī melna līnija, kas stiepjas līdz melnai galai. Ķēniņu pingvīni apspalvojumā ir seksuāli monomorfi, bet tēviņi ir nedaudz lielāki.

Nepilngadīgie karaliskie pingvīni ir līdzīgi pieaugušajiem, taču to krāsa nav tik spilgta. Viņi sasniedz pilnīgu pieaugušo krāsu līdz trīs gadu vecumam. Pirms pirmā mola cāļi ir vienkārši tumši brūni.



Nav pierādījumu par fiziskām atšķirībām starp abām pasugām.(Jouventin et al., 2005; McGonigal and Woodworth, 2001; Nolan et al., 2010; Putz and Bost, 1994; Shirihai, 2008)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem
  • vīrietis lielāks
  • Diapazona masa
    9,3 līdz 17,3 kg
    20,48 līdz 38,11 mārciņas
  • Vidējā masa
    11,8 kg
    25,99 mārciņas
  • Diapazona garums
    85 līdz 95 cm
    33,46 līdz 37,40 collas
  • Vidējais bāzes metabolisma ātrums
    25.889 W
    AnAge

Pavairošana

Karaliskajiem pingvīniem ir mazāks monogāmijas līmenis nekā mazākām pingvīnu sugām. Pašlaik nav galīgas atbildes, kāpēc tas notiek; tomēr ir lietderīgi divi paskaidrojumi: 1) biedri, kas vienlaikus neierodas kolonijā, un 2) pingvīna uzkrātā tauku summa. Tauku uzglabāšanai ir zema monogāmijas līmeņa loma, jo, ja pingvīni pārāk agri sāk uzglabāt taukus, tie kļūst neaizsargātāki pret plēsējiem. Ja viņi sāk uzglabāt taukus pārāk vēlu, viņi var neatgriezties kolonijā vienlaikus ar savu dzīvesbiedru. Ja abi palīgi neierodas kolonijā vienlaicīgi, vairošanos var aizkavēt vai izvēlēties jaunu palīgu.

Šķiet, ka sievietes, izvēloties dzīvesbiedru, ir daudz selektīvākas nekā vīrieši, taču šķiet, ka abi dzimumi izvēlas dzīvesbiedru, pamatojoties uz to apspalvojumu. Agrīnās vairošanās pāriem ir augstāka knābja plankumu ultravioletā atstarošana nekā tiem, kas vairojas vēlāk sezonā. Tiek uzskatīts, ka apspalvojuma krāsa uz krūtīm un ausu laukumiem tieši atspoguļo karaliskā pingvīna imūnsistēmas veselību. Jo veselīgāks tas ir, jo gaišāks ir apspalvojums.



Tēviņi reklamējas biedriem, izmantojot vokalizācijas un vizuālo displeju kombināciju. Vīriešu karaliskie pingvīni izsauc trompetisku zvanu un pēc tam ar paceltiem rēķiniem stiepjas līdz pilnam augumam. Kad sieviete ir pieņēmusi lēmumu, abi saskaras viens ar otru un turpina nodarboties ar fiziskām izstādēm, ieskaitot strutēšanu, locīšanos, kratīšanu, zvanu un stiepšanos līdz maksimālajam augstumam ar rēķiniem gaisā.(Bried et al., 1999; Nolan et al., 2010)

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Karaliskie pingvīni katru gadu vairojas uz subantarktisko salu plakanajām piekrastēm. Viņu cikla būtnes ar viena mēneša molting posmu abiem vecākiem, kas ir pabeigts līdz oktobra beigām. Pēc tam, kad mols ir pabeigts, viesošanās posms var ilgt nedaudz vairāk nekā mēnesi. Mātīte novembrī vai decembrī izdēj vienu, zaļgani baltu olu. Tas tiek pārnests uz pingvīna tēviņa kājām un tiek inkubēts apmēram 54 dienas zem vēdera ādas maisiņa, kas tur pingvīna ķermeņa temperatūru. Pēc olšūnas izdēšanas mātīte aiziet, lai pabarotu un papildinātu zaudēto svaru. Kad sieviete atgriežas, partneri pēc kārtas inkubē olu, maiņās sākot no 5 līdz 22 dienām. Vidējā dzimšanas masa karalisko pingvīnu cāļiem ir 430 g. Pēc izšķilšanās vecāki turpina pārmaiņus inkubēt un barot cāli līdz maijam, kad tas ir pietiekami liels, lai izdzīvotu pats.

Līdz maijam cāļi ir diezgan neatkarīgi. Viņi uzturas kolonijā un izdzīvo no uzkrātajiem taukiem līdz nākamajam oktobrim. Šajos mēnešos abi vecāki atstāj barību un periodiski atgriežas, lai barotu savu cāli. Šajā laikā cāļi dzīvo silītēs (mazuļu grupās), līdz tie ir ieguvuši pietiekami daudz svara, lai kļūtu pilnīgi neatkarīgi. Dzimšana līdz neatkarībai ilgst 14 līdz 16 mēnešus. Nepilngadīgie karaliskie pingvīni reproduktīvo briedumu sasniedz līdz 3 līdz 5 gadu vecumam.

Veiksmīgi vecāki nesāk nākamo audzēšanas ciklu, kamēr viņu cālis nav veiksmīgi uzlidojis. Tas izraisa veiksmīgu vaislas pāra nākamo sezonu vēlu. Rezultāts parasti ir neveiksmīgs cikls, jo olšūna, kas ievietota pēc decembra, parasti nav veiksmīga. Tomēr šī kļūme ļauj viņiem nākamajā sezonā izaudzēt agrāk. Jo agrāk sākas vairošanās cikls, jo lielāka iespēja, ka tas būs veiksmīgs. Šis divgadīgais to audzēšanas cikla modelis padara karaļ pingvīnu reprodukciju unikālu.

Ne visi vaislas pāri kolonijā notiek vienā divgadu ciklā, un ne visiem tiek garantēts, ka viņi sekos panākumu-neveiksmes-veiksmes-neveiksmes modelim. Visticamāk, ka viņi ievēros šo modeli vai veiksmes-neveiksmes-neveiksmes-veiksmes modeli. Daži notiek pārmaiņus ciklos, lai katrā audzēšanas sezonā būtu dzimuši cāļi.

Tiek uzskatīts, ka pārtikas pieejamībai ir nozīme vaislas cikla laikā un panākumu rādītājā, jo tā tieši ietekmē vecāku veselību.(Aubin and Jouventin, 1998; Bried, et al., 1999; Cote, 2000; Dobson and Jouventin, 2003; Lockley, 1984; Nicolaus et al., 2007; Olsson, 1996; Shirihai, 2008)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Karaliskie pingvīni vairojas reizi gadā, bet parasti ir veiksmīgi divreiz 3 kalendāro gadu laikā.
  • Vaislas sezona
    Karaliskie pingvīni vairojas no oktobra līdz decembrim.
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    viens
  • Vidējais laiks inkubācijai
    54 dienas
  • Diapazona lidojuma vecums
    No 14 līdz 16 mēnešiem
  • Diapazons laiks līdz neatkarībai
    No 14 līdz 16 mēnešiem
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (sieviete)
    3 (zemi) gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    5 gadi
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (vīrietis)
    3 (zemi) gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    5 gadi

King pingvīnu vecāki ļoti iegulda savos reproduktīvajos ciklos. Vīriešiem cikls jāsāk ar pietiekamu daudzumu tauku, lai tos uzturētu ar pirts palīdzību, olu dēšanu un inkubācijas pirmo daļu. Pirmās inkubācijas maiņas beigās vīrieši parasti zaudēja 30 procentus no ķermeņa svara. Minimālā ķermeņa masa 10 kg tiek uzskatīta par vīriešu karalisko pingvīnu kritisko masu. Kad tie tuvojas 10 kg, tēviņiem jāizvēlas, vai viņi pamet olu, vai arī turpina gaidīt, kamēr mātīte atgriezīsies un viņus atbrīvos. Izšķīlušies mazuļi ir daļēji nepietiekami, un tāpēc tie ir ievērojami attīstīti, lai panāktu izšķilšanos. Tam nepieciešami lieli vecāku ieguldījumi, lai mazuļus izaudzētu un barotu.(Olsson, 1996; Olsson, 1997)

  • Vecāku ieguldījums
  • altricial
  • vīriešu vecāku aprūpe
  • sieviešu vecāku aprūpe
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Aptenodytes patagonicusir vispārīgi dokumentēts kā ilgdzīvojošs putns. Tomēr skaitliski dati par dzīves ilgumu nav publicēti. Gūstā turētie karaliskie pingvīni var dzīvot līdz 26 gadiem.(Zieds, 1938)

  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: nebrīvē
    26 (augsti) gadi
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: nebrīvē
    26 gadi
    AnAge

Uzvedība

Karaliskie pingvīni ir viena no tikai divām pingvīnu sugām, kas neveido ligzdas. Tā vietā, lai uzceltu ligzdu, karaliskie pingvīni attīstības laikā savas olas un mazuļus nēsā uz kājām. Ligzdas trūkums palielina arī koloniju trokšņa līmeni, jo viņi izmanto savu unikālo balss sistēmu, lai izsauktu gan savus jauniešus, gan savus draugus.

Karaliskie pingvīni ir ļoti sabiedriski putni, un tie dzīvo kolonijās, kuru populācija ir līdz 39 000 vaislas pāru. Kolonijas parasti atrodas lielās, reti apaugušās salu teritorijās, kurās viņi dzīvo, jo karaliskie pingvīni izvairās kāpt. Viņi ir redzēti blizzard laikā kopā, lai saglabātu siltumu. Lielās kolonijās ir kopīgas silītes vai cāļu grupas, kas uzturas kopā aizsardzībai, kamēr abi vecāki vienlaikus meklē barību.

Ir zināms, ka viņi līdz savai reprodukcijas vietai ir devušies līdz 500 km līdz lopbarībai un pirms makšķerēšanas peldēsies okeānā.

Karalisko pingvīnu koloniju sociālās hierarhijas nav pilnībā izprastas. Pingvīni sacenšas par pozīcijām koloniju centrā, un šie putni ir agresīvāki un veiksmīgāki reprodukcijas jomā nekā tie, kas atrodas tālāk. Tiek uzskatīts, ka tas, iespējams, attiecas uz ultravioletajiem knābja plankumiem vai apspalvojumu. Tomēr galīgi secinājumi nav izdarīti.(Aubin and Jouventin, 1998; Dobson and Jouventin, 2003; Lockley, 1984; McGonigal and Woodworth, 2001; Shirihai, 2008; Viera et al., 2007; de Villiers and de Bruyn, 2004)

  • Galvenā uzvedība
  • terricolous
  • dzimtene
  • diennakts
  • kustīgs
  • mazkustīgs
  • koloniāls
  • dominēšanas hierarhijas
  • Vidējais teritorijas lielums
    0,5 m ^ 2

Mājas diapazons

Vaislas pāri aizsargā aptuveni 0,5 kvadrātmetru lielu platību pret kaimiņu karaliskajiem pingvīniem un plēsējiem.

Komunikācija un uztvere

Galvenais saziņas veids karaliskajos pingvīnos ir divu balsu sistēma, ko ražo syrinx, divdaļīgs orgāns, kur bronhi pievienojas. Katra daļa skaņu ražo neatkarīgi. Pingvīnos syrinx atrodams tikai ģintī Aptenodīti . Signālam var izmantot UV atstarojošos knābja plankumus, taču patiesais pielietojums nav zināms.

Karalisko pingvīnu koloniju trokšņainās vides dēļ pieaugušie cāļu atrašanai atkārtoti izsauc 3 līdz 7 dažāda tilpuma zilbes ar divām frekvencēm. Tiek uzskatīts, ka cāļi zvanu identificēšanai izmanto zemāko no abām frekvencēm, jo ​​tie pārraida tālāk šķietamajā haosā, ko vienlaikus sauc daudzi pieaugušie. Augstākai frekvencei nav dokumentētas izmantošanas. Šī spēja tiek dēvēta par 'kokteiļu ballītes efektu'. Tiek uzskatīts, ka vecāku aicinājums ir iemācījies pirmajās piecās dzīves nedēļās, un tas ir svarīgi, jo karaļ pingvīnu dzīvotnēs nav ligzdu un orientieru.

Šajā laikā komunikācijas pētījumi galvenokārt ir vērsti uz vecāku / pēcnācēju savienojumu, taču tiek uzskatīts, ka divu balss sistēmas tiek izmantotas arī biedru atrašanai.

Ķēniņu pingvīni kustības un uzvedību iekļauj arī pircēju rituālos. Tēviņi radīs trompetes zvanus un izstiepsies līdz maksimālajam augstumam, lai piesaistītu draugus. Kad sieviete pieņem, abi stāvēs viens otram pretī un iesaistīsies virknē staipīšanās, boba, kratīšanas, paklanīšanās un zvana. Tāpat kā visi putni, arī karaliskie pingvīni uztver savu vidi, izmantojot vizuālos, dzirdes, taustes un ķīmiskos stimulus.(Aubin and Jouventin, 1998; Aubin et al., 2000; Jouventin et al., 2005; Jouventin et al., 1999)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Aptenodytes patagonicusceļo līdz 500 km no savas kolonijas līdz okeānam, lai barotos ar galvkājiem, mazām zivīm un kalmāriem. Viņi var palikt zem ūdens apmēram 10 minūtes un sasniegt ātrumu 12 km stundā, nirot no 25 līdz 322 m. Pieaugušie pēc kārtas atgriežas neregulāri, lai papildinātu mazuļus, kuri uzturas vairošanās laukumos. Pirmajā ziemā cāļi pārsvarā izdzīvo no uzkrātajiem taukiem.(Aubin and Jouventin, 1998; Lockley, 1984; McGonigal and Woodworth, 2001; Shirihai, 2008)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • piscivore
  • Dzīvnieku barība
  • zivis
  • gliemji
  • citi jūras bezmugurkaulnieki

Plēsība

Antarktīdas kažokādas, subantarktiskās kažokādas , leoparda roņi , un vaļi-slepkavas regulāri upurē pieaugušos karaliskos pingvīnus. Arībrūnas skuasun milzu petrels laupījums karalisko pingvīnu cāļiem.(Charbonnier et al., 2009; Emslie et al., 1995)

  • Zināmie plēsēji

Ekosistēmas loma

Karaliskie pingvīni laiku pa laikam kalpo par upuri Antarktikas kažokādu roņiem (Arctocephalus gazele), subantarktiskās kažokādas ( Arctocephalus tropicalis ), brūnas skuas (Catharacta lonnbergi) un milzu petrels ( Macronectes giganteus ). Neviens no šiem plēsējiem, šķiet, nekontrolē karalisko pingvīnu populāciju, jo tie nav galvenais pārtikas avots, un karalisko pingvīnu populācija nepārtraukti pieaug. Karaliskie pingvīni darbojas kā plēsēji galvkājiem, mazām zivīm un kalmāriem, kas atrodas to ģeogrāfiskajā diapazonā, taču nav dokumentācijas, kas norādītu, vai populācijas kontrolē šī plēsība.(Aubin and Jouventin, 1998; Charbonnier et al., 2009; Emslie et al., 1995; Lockley, 1984; McGonigal and Woodworth, 2001; Shirihai, 2008)

Cietā ērce, Ixodee uriae , ir parazīts, kas inficē karaliskos pingvīnus. Pieaugušo karalisko pingvīnu mirstība cieto ērču dēļ nav zināma; tomēr ir dokumentācija par nāvi cieto ērču hiperinfekcijas dēļ. Putnu utis,Austrogoniodes pauliani, ir arī parasts parazīts, kas sastopams uz šiem pingvīniem.(Gauthier-Clerc, et al., 1998)

Komensālās / parazītiskās sugas
  • Cietās ērces ( Ixodee uriae )
  • Putnu utis (Austrogoniodes pauliani)

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Karaliskie pingvīni ir daļa no ekotūrisma biznesa. Pētot dabisko tūrismu Folklendu salās, karaliskie pingvīni bija vispopulārākie no apkārtnes pingvīniem. Visi tūristi apmeklēja karalisko pingvīnu koloniju, salīdzinot tikai ar pusi tūristu, kas apmeklēja otro populārāko pingvīnu sugu. Tūristi arī palika apskatīt karaliskos pingvīnus visilgāk - vidēji 63 minūtes salīdzinājumā ar tikai 19 minūtēm otrajai populārākajai pingvīnu sugai.(Otley, 2005)

  • Pozitīva ietekme
  • ekotūrisms

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Nav zināmu karalisko pingvīnu negatīvo ekonomisko ietekmi uz cilvēkiem.


ziloņkaula rēķina dzeņu plēsēji

Saglabāšanas statuss

IUCN Sarkanajā sarakstā teikts, ka karaliskajiem pingvīniem ir vismazākās bažas, pamatojoties uz šādiem kritērijiem: ģeogrāfiskais diapazons ir lielāks par 20 000 kvadrātkilometriem, populācijas lielums ir lielāks par 10 000 indivīdu un šķiet, ka populācijas lielums palielinās.

Atbalstītāji

Keena Edwards (autore), Radfordas universitāte, Karen Powers (redaktore), Radford University, Rachelle Sterling (redaktore), Īpaši projekti.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Budorcas taxicolor (takin) vietnē Animal Agents

Lasiet par primātiem (primātiem) vietnē Dzīvnieku aģenti

Lasiet par Athene noctua (mazo pūci) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Mecistops cataphractus (Āfrikas slaido purnu krokodilu)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Rattus exulans (polinēziešu žurka)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Cinclus cinclus (baltās rīkles kausiņš)