Aquila heliacaeastern Imperial ērglis (arī: Imperial ērglis)

Autors Džefs Gūrs

Ģeogrāfiskais diapazons

Aquilua heliaca var atrast visā Eiropas dienvidos, no Grieķijas līdz Krievijas dienvidiem. Šeit to var atrast tik tālu uz dienvidiem kā līnija, kas novilkta no Kipras uz Indijas ziemeļrietumiem un līdz austrumiem līdz Centrālajai Sibīrijai. To reti var atrast arī Spānijā. Ziemā tā migrē uz Āfrikas ziemeļaustrumiem (no Ēģiptes uz Keniju), Indiju un Ķīnas dienvidaustrumiem (Channing 2000).

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • palearktika
    • dzimtā
  • Austrumu
    • dzimtā
  • etiopietis
    • dzimtā

Dzīvotne

Imperiālais ērglis mēdz dzīvot mežos, kur izolētā augstā kokā uzcels milzīgu, pamanāmu ligzdu. Vecie meži, kā arī meži kalnos, pauguros un gar upēm ir izplatīti biotopi. Tomēr ir zināms, ka tas dzīvo arī stepēs, atklātās ainavās, lauksaimniecības teritorijās un pat pusvidos. Imperiālie ērgļi medī atklātos laukos vai mitrājos. Migrācijas laikā tiek izmantoti dažādi biotopi, lai gan šķiet, ka tie dod priekšroku ziemošanai mitrājos. (Heredia 1996, Pētersons 1993)




prievīte čūska Teksasā

  • Sauszemes biomi
  • savanna vai zālājs
  • mežs

Izskata apraksts

Imperiālais ērglis ir otrs lielākais ērglis, kurš dzīvo Eiropā. Tas var izaugt aptuveni 0,92 metru garumā. Tā spārnu platums var tuvoties 2,14 metriem, un tā masa var būt aptuveni 3,6 kilogrami. Pieaugušajiem ir melni brūna krāsa. Viņiem ir gaiši zelts vainags un pakaušs, un pelēka pamatne stiepjas līdz astei. Viņu lāpstiņās ir arī ļoti redzamas baltas “lencītes”. Nepilngadīgie ir bālāki un raibāki nekā pieaugušie. Tie ir dzeltenbrūni ar mugurkaula, spārnu un astes rakstiem, kas līdzīgi mazo plankumaino, gaiši plankumaino, Tawny un Steppe ērgļu modeļiem. Tomēr viņus no šiem ērgļiem atšķir drosmīgākas svītras uz viņu spārniem un ķermeņa, bāla joslas trūkums zem spārnu aizsegiem un lielāka un majestātiskāka uzbūve. Gan nepilngadīgajiem, gan pieaugušajiem ir manāmi izvirzīta galva un gari, paralēli griezīgi spārni. Tāpat kā citiem ērgļiem, viņiem ir stipras kājas un kājas. Viņu pēdās ir gari, izliekti taloni, kurus viņi izmanto, lai sagrābtu, nogalinātu un nēsātu savu laupījumu. Viņiem ir arī lielas acis, kas atrodas nedaudz galvas pusē. Šīs acis nodrošina viņiem ārkārtīgi lielu redzi, ļaujot pamanīt laupījumu no augsta gaisa. (Pētersons 1993, Wyss 1997, Ērglis 1988)



  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Vidējā masa
    3000 g
    105,73 oz

Pavairošana

Imperiālie ērgļi ir gatavi pirmo reizi vairoties apmēram četru gadu vecumā. Sasniedzot šo vecumu, viņi atrod palīgu, ar kuru viņi paliek uz mūžu. Tomēr, ja vienam gadās nomirt, otrs nākamajā gadā parasti atrod jaunu biedru un audzē. Katrs pāris koka augšdaļā izveidos ligzdu, ko dēvē par eyrie. Šīs ligzdas parasti izgatavo galvenokārt ar nūjām, un tās izmanto tikai pavasara un vasaras mēnešos. Mātītes parasti dēj divas olas gadā. Dažreiz viņi dēj trīs olas, un dažos retos gadījumos viņi izdēj četras olas. Šīs olas inkubējamas apmēram četrdesmit trīs dienas, pirms tās var izšķilties, un abi vecāki piedalīsies inkubācijā. Kaut arī parasti ir izšķīlušās divas olšūnas, abiem ērgļiem vai ērgļu mazuļiem izdzīvot ir neparasti. Viens parasti piedzimst pāris dienas agrāk nekā otrs. Šis vecākais, lielākais ērglis ēd vairāk nekā ēdiena daļa, un vairākkārt uzbruks, bieži nogalinot, jaunāko. Jaunie ērgļi ir gatavi lidot, kad viņiem ir sešdesmit dienas. Viņi paliek ligzdas tuvumā vēl divas nedēļas, un māte turpina barot, līdz viņi ir gatavi medīt paši. (Boloņa 1978, Ērglis 1988)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu

Mūža ilgums / ilgmūžība

  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: mežonīgs
    56 (augsti) gadi
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: nebrīvē
    56 gadi
    AnAge

Uzvedība

Imperiālais ērglis lielākoties ir vientuļa suga. Vienīgais izņēmums no tā ir redzams migrācijas laikā. Katrs ērglis dosies prom atsevišķi, taču ir tendence pulcēties brīvos desmit un vairāk baros, tiklīdz ceļojums ir sācies. Tā kā tas ir brīvs ganāmpulks, tajā nav daudz organizāciju, un indivīdi var brīvi nākt un iet, kā viņi vēlas. Migrācijas laikā ir zināms, ka Imperiālais ērglis apmēram sešu nedēļu laikā nobraucis līdz 8000 km, lai sasniegtu savus jaunos kvartālus.



Kad Imperiālais ērglis lido, tas paceļas uz līdzeniem spārniem. Tas slīd pa gaisu ar nedaudz pazeminātiem primāriem un sita spārnus ar smagu, plandošu darbību. Tā uzvedība mēdz būt diezgan gausa ilgākā laika posmā, taču medībās vai lielā lidojumā tā var pārvietoties ievērojami ātri. (Čenings 2000, Pētersons 1993)

  • Galvenā uzvedība
  • mušas
  • kustīgs

Komunikācija un uztvere

  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Imperiālais ērglis, tāpat kā citi plēsīgie putni, ir plēsējs. Tās galvenais barības avots ir mazi zīdītāji, piemēram, truši un susliki (zemes vāveres ģintī Spermophilus ). Tas ēdīs arī rāpuļus, tostarp dažas indīgas čūskas, un citus putnus, piemēram, jaunas mages, bridējputnus un pīles. Ir zināms, ka tas barojas arī ar dažām mirstīgajām atliekām, pārnēsājot jau beigtus jērus. Tas parasti medī, lēnām lidojot pa atklātajām teritorijām netālu no meža, kur tā dzīvo, paliekot tieši virs koku virsotnes un skenējot upurus. Tā izcilā redze padara laupījumu viegli pamanāmu. Ieraugot piemērotu laupījuma priekšmetu, tas nometīs uz tā, izmantojot savus talonus, lai nogalinātu un nēsātu laupījumu. Dažos gadījumos tas arī noķersies augstu uz koka netālu no meža malas un no turienes nometīs savu upuri. (Channing 2000, Ērglis 1988)

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Imperiālie ērgļi ir izdevīgi lauksaimniekiem un lauku saimniekiem, jo ​​tie barojas ar trušiem un citiem maziem zīdītājiem. Ēdot šos dzīvniekus, Imperiālais ērglis samazina to skaitu un tādējādi samazina to nodarīto kaitējumu. Šis ērglis barojas arī ar indīgiem rāpuļiem, no kuriem ir zināms, ka daudzi no tiem nopietni kaitē cilvēkiem. (Channing 2000)



Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Lai gan reti, tomēr ir zināms, ka Imperiālie ērgļi uzbrūk cilvēkiem, kuri ir pārāk tuvu savām ligzdām. Viņi var ienirt pie cilvēka, kurš pārāk tuvojas, un streikot pret viņu ar saviem taloniem. (Ērglis 1988)

Saglabāšanas statuss

Imperiālais ērglis tiek klasificēts kā apdraudēts Eiropas līmenī un neaizsargāts visā pasaulē. Tās izdzīvošanai ir vairāki draudi, un biotopa izmaiņas, iespējams, ir viskritiskākās. Vairāki mežsaimniecības veidi to audzēšanas apgabalos var nopietni kaitēt tā spējai izdzīvot un vairoties. Šīs darbības ietver, bet neaprobežojas ar to, mežu izciršanu, lai atjaunotu mežu ar svešzemju sugām, lielu, vecu koku izciršanu mežos un gar mežmalām, kā arī mežizstrādes traucējumus. Vairāki citi cilvēku traucējumu veidi var būt arī galvenie ierobežojošie faktori. Imperiālais ērglis ir ļoti jutīga suga, un to var viegli ievainot gan tīša, gan neapzināta iejaukšanās. Tīšas iejaukšanās piemērs ir medības. Imperiālie ērgļi bieži tiek nošauti migrācijas laikā. Neparedzētas iejaukšanās piemēri ir ērgļi, kas uzņem indes, kas domātas citu sugu kontrolei, un lido elektrolīnijās, paši elektrotraumējot. (Heredia 1996)

Citi komentāri

Imperatora ērglis agrāk tika uzskatīts par sugu, kurā bija divas rases. Viena rase dzīvoja Pireneju pussalā, bet otra - Centrāleiropas austrumos un Āzijā. Tomēr pēdējā laikā ir atrasti pierādījumi, kas liecina, ka abas rases faktiski ir atsevišķas sugas. Rase, kas dzīvoja Ibērijas pussalā, tagad ir pazīstama kā Spānijas Imperiālais ērglis vai Akvila adalberti , kamērAquila heliacajoprojām ir pazīstams vienkārši kā Imperiālais Ērglis. (Heredia 1996)




austrumu Cottontail trušu adaptācijas

Atbalstītāji

Džefs Gūrs (autors), Milfordas vidusskola, Džordžs Kempbels (redaktors), Milfordas vidusskola.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Heterodontus francisci (Horn haizivs) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Pseudemys rubriventris (Austrumu sarkanvēderu bruņurupucis, Ziemeļu sarkanvēderu bruņurupucis)

Lasiet par Acomys russatus (zelta dzeloņpele) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Forficula auricularia (Eiropas ausu parūka)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Amphiprion ocellaris (klaunu anemonefish)

Lasiet par Labridae (Wrasses) par dzīvnieku aģentiem