Ara macaoscarlet ara

Autore Mišela Mijala

Ģeogrāfiskais diapazons

Ara makaoir sastopams Meksikas dienvidos, Centrālamerikā un Dienvidamerikā. Dienvidamerikā suga ir sastopama līdz dienvidiem līdz Argentīnas ziemeļaustrumiem.Ara makaoir visizplatītākais visā Amazones baseinā.(Sluds, 1964)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā
  • neotropisks
    • dzimtā

Dzīvotne

Scarlet aras ir atrodamas augstu lietus mežu biotopu lapotnēs zem 1, ooo m (Slud, 1964).



  • Biotopu reģioni
  • tropisks
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • lietus mežs
  • Diapazona augstums
    1000 (augsts) m
    3280,84 (augstas) pēdas

Izskata apraksts

Scarlet ara ir spilgtas krāsas putni ar spalvām, kuru krāsu joslas svārstās no skarlatēna uz galvas un pleciem, līdz dzeltenai uz muguras un vidus spārnu spalvām un zilām uz spārnu galiem un astes spalvām. Sejai ir īsas baltas spalvas. Šī zona ieskauj gaiši dzeltenās krāsas acis. Garš, biezs knābis ir gaišs augšpusē un tumši melns apakšā. Kājas un kājas ir arī melnas (Aditays, 2000).



Ķermeņa garums ir aptuveni 89 cm, un astes daļa ir apmēram 1/3 - 1/2 no tā. Vīriešu astes spalvas var būt garākas nekā sievietes. Arī vīriešu rēķini var būt nedaudz lielāki (Sick, 1993).

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem
  • Vidējā masa
    1200 g
    42,29 oz
  • Vidējā masa
    1040 g
    36,65 oz
    AnAge
  • Vidējais garums
    89 cm
    35,04 collas

Pavairošana

Scarlet aras veido monogāmas pāra saites, kas ilgst visu mūžu.



  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

AudzēšanaAra makaonotiek apmēram reizi divos gados. Sajūga izmērs ir no 2 līdz 4 baltām, noapaļotām olām ar inkubācijas periodu no 24 līdz 25 dienām. Mātītes galvenokārt inkubē olšūnas. Pēc izšķilšanās jaunieši var palikt kopā ar vecākiem vienu līdz divus gadus. Tēviņš baro mazuļus, regurgitējot un sašķidrinot pārtiku (Sick, 1993). Vecāki neizaudzēs vēl vienu olšūnu komplektu, kamēr iepriekšējie mazuļi nav kļuvuši patstāvīgi (Aditays, 2000). Scarlet aras dzimumgatavību sasniedz trīs vai četru gadu vecumā (Sick, 1993).

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • audzēšana visu gadu
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Vaislas notiek ik pēc diviem gadiem.
  • Vaislas sezona
    Vaislas var notikt visu gadu.
  • Klāt olas sezonā
    2 līdz 4
  • Diapazona laiks līdz inkubācijai
    24 līdz 25 dienas
  • Diapazons laiks līdz neatkarībai
    1 līdz 2 gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    3-4 gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    3-4 gadi

Gan vīriešu, gan sieviešu sarkanās aras rūpējas par saviem mazuļiem. Skarlatēnu arāmām ir ilgāks atkarības periods no vecākiem, iespējams, dažas nozīmīgas mācības notiek, pirms tās kļūst seksuāli nobriedušas un neatkarīgas.

  • Vecāku ieguldījums
  • nav vecāku līdzdalības
  • altricial
  • iepriekšēja apaugļošana
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pēc neatkarības biedrība ar vecākiem
  • pagarināts nepilngadīgo mācību periods

Mūža ilgums / ilgmūžība

Lielas aras nebrīvē var dzīvot līdz 75 gadiem. Tipisks dzīves ilgums savvaļā un nebrīvē ir tuvāks 40 līdz 50 gadiem.




tarsiera zinātniskais nosaukums

Uzvedība

Ara makaoindivīdi pulcējas naktīs gulēt, bet visu mūžu uztur monogāmu pāru saiti. Ara arābi pārsvarā ir sastopami vai nu savās ligzdās, vai arī lido kopā. Pārinieki var izrādīt pieķeršanos, laizot viens otram seju un savstarpēji cildinot. Kad tie ir sapāroti ar palīgu, tos reti atrod atsevišķi, izņemot barību, kad vienam putnam ir jāinkubē olas (Sick, 1993).

Ligzdas veido dobās vietās kokos, parasti lietus mežu augšējā lapotnē. Tur, biezās lapotnes aizsardzībā, viņi ir maskējušies, tāpēc plēsēji mazāk tos pamanīs. Tipiski plēsējiAra makaoir pērtiķi, tukāni, čūskas un citi lieli zīdītāji. Ja ligzdā ir sarkanie arābi un kaut kas nobijies, viņi piesardzīgi pārbaudīs scenāriju, līdz briesmas vairs nebūs. Ja ligzda ir tieši apdraudēta, arasas pa vienam klusi aizbēg drošībā (Sick, 1993).

Scarlet Macaws un papagaiļi bieži izmanto savu kreiso kāju, rīkojoties ar pārtiku un satverot citas lietas. Labā kāja atbalsta viņu ķermeni, kad viņi izmanto otru kāju kā papildinājumu, lai palīdzētu knābim. Šķiet, ka šis kreisās rokas stāvoklis balstās uz to pašu principu kā priekšrocību roka, kuru izmanto cilvēki. Tas var būt saistīts ar maka labās smadzeņu puses attīstību pāri kreisajai pusei (Sick, 1993).



  • Galvenā uzvedība
  • arboreal
  • mušas
  • kustīgs
  • Sociālais

Komunikācija un uztvere

Scarlet araņi sazinās ar dažādiem vokalizējumiem un pozām. Pārošanās laikā pārī iesaistoties taktilā saziņā.

Scarlet arāmām ir lieliska redze un dzirde.

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Scarlet aras galvenokārt ēd augļus un riekstus, un laiku pa laikam papildina savu uzturu ar nektāru un ziediem.Ara makaoir zināms, ka indivīdi patērē augļus pirms to nogatavošanās. Priekšlaicīgi augļiem ir cietāka āda un mīkstums, kam ir grūti piekļūt, ja vien putnam nav pietiekami liela knābja, lai to saplēstu. Piekļūstot šiem augļiem, pirms tie ir pieejami citiem dzīvniekiem, tie var iegūt konkurences priekšrocības. Scarlet ara aromāti arī spēj izlauzt cietākos riekstus. Papagaiļiem ir lielāka kustība knābjos nekā citiem putniem, kas ļauj saņemt jaudīgāku rēķinu. Šī spēja rada svarīgu pārtikas resursu papagaiļiem, jo ​​ne tik daudz citu dzīvnieku spēj piekļūt tik lielam riekstu klāstam (Aditays, 2000). Viņu knābju iekšpusē ir struktūras, kas ļauj sarkanajiem aromātiem saspiest cieto sēklu starp mēli un aukslējām un sasmalcināt sēklas, lai to varētu sagremot (Sick, 1993).

Scarlet aras dažkārt patērē mālu, kas atrodams upju krastos. Tas palīdz sagremot skarbās ķīmiskās vielas, piemēram, tanīnus, kas tiek uzņemti, ēdot priekšlaicīgi augļus (Aditays, 2000).

  • Primārā diēta
  • zālēdājs
    • frugivore
    • graudēdājs
  • Augu pārtika
  • sēklas, graudi un rieksti
  • augļi
  • nektārs
  • ziedi

Plēsība

Pieaugušie sarkanie arābi to lieluma un lidojuma dēļ var izvairīties no lielākās plēsonības. Jauniešus ligzdā var ņemt arborea plēsēji, piemēram, čūskas, pērtiķi un citi mazi plēsēji. Pieaugušos un mazuļus var uzņemt arī lieli kaķi, piemēram, jaguāri, ērgļi un vanagi.

Ekosistēmas loma

Scarlet aras ir nozīmīgi lielu koku augļu sēklu plēsēji ekosistēmās, kurās viņi dzīvo. Tie var ietekmēt meža koku sugu veidošanos.

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Nelegālā, starptautiskā papagaiļu tirdzniecība katru gadu nes lielus ieņēmumus, jo ir liels pieprasījums pēc šiem krāsainajiem putniem. Atsevišķu sarkanu arābu var pārdot par vairāk nekā 1000 ASV dolāriem. Putnus var medīt arī pēc gaļas, un spalvas var tirgot par naudu. Pašreizējie likumi nosaka, ka tirdzniecība ir nelikumīgaAra makaoindivīdu viņu CITES I pielikuma statusa dēļ (Ridgely and Gwynne, 1989).

Scarlet ara ir vērtīgāka cilvēkiem kā vērtīgiem un skaistiem tropisko mežu pārstāvjiem, kur viņu klātbūtnei ir ievērojamas ekotūrisma priekšrocības.

  • Pozitīva ietekme
  • mājdzīvnieku tirdzniecība
  • ķermeņa daļas ir vērtīga materiāla avots
  • ekotūrisms

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Ara sugas negatīvi neietekmē cilvēkus.

Saglabāšanas statuss

Sarkano arābu dzīvotne ir apdraudēta mežu iznīcināšanas dēļ dziļajos lietus mežu biotopos, kur viņi dzīvo. Arī malumednieki meklē papagaiļus un pat nozāģēs koku, kur atrodas ligzda, lai piekļūtu mazuļiem, vai nošaus pieaugušos pēc pārtikas (Ridgely and Gwynne, 1989). Koku izciršana, lai piekļūtu aramām, ierobežo ligzdošanas vietu skaitu, un šī prakse galu galā ierobežos audzēto mazuļu skaitu.

Ir mēģināts palēnināt sarkano arābu populācijas samazināšanos. Pasaules papagaiļu trests tika izveidots 1989. gadā, lai aizsargātu papagaiļus to dabiskajā vidē. Ir arī tendence, ka selekcionāri piegādā spalvas no putniem, kurus viņi pārdod, lai citi arābi netiktu malināti tikai par spalvām (Sick, 1993).

Deviņas no sešpadsmit aravu sugām ir iekļautas CITES I pielikumā, ieskaitot sarkanās aras. Reproduktivitāte savvaļā ir zema vairāku iemeslu dēļ, ieskaitot dabisku piemērotu ligzdošanas vietu trūkumu. Dažas dabas aizsardzības organizācijas ir atklājušas, ka makaķu sugas ligzdos mākslīgos dobumos un atsevišķas teritorijas papildinājušas ar mākslīgām ligzdām.(Brightsmith, 2004; Ridgely and Gwynne, 1989; Sick, 1993)


pelēkā vilka barības tīkls

Citi komentāri

Papagaiļu ģimene ir tik sena, ka fosilajā ierakstā nav informācijas par viņu tuvāko radinieku. Veicot olu čaumalu un olu baltumu elektroforētisko analīzi, pašlaik tiek uzskatīts, ka baloži ir vistuvākie papagaiļi (Sick, 1993).

Atbalstītāji

Mišela Mijala (autore), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Taņa Djūija (redaktore), Dzīvnieku aģenti.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Zygodontomys brevicauda (īsās astes niedru pele) vietnē Animal Agents

Lasiet par Bubalus bubalis (ūdens bifeļu) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Addax nasomaculatus (addax)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Neurotrichus gibbsii (amerikāņu molu)

Lasiet par Proteidae (Olms, Waterdogs, Mudpuppies) vietnē Animal Agents

Lasiet par Semibalanus balanoides vietnē Animal Agents