Aramus guaraunalimpkin

Autors Džastins Martino

Ģeogrāfiskais diapazons

Aramus guaraunair sastopams ASV dienvidaustrumos, Rietumindijā un no Meksikas dienvidiem līdz Argentīnai. (Pētersons, 1999)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • Atlantijas okeāns
    • dzimtā

Dzīvotne

Aramus guaraunair sastopams svaigu purvu un purvu tuvumā. Floridā tas atrodas atklātos saldūdens purvos, gar dīķu un ezeru krastiem, kā arī mežainos purvos gar upēm un avotu tuvumā. Visā tropisko areālu tās dzīvotni un izplatību nosaka ābolu gliemežu klātbūtne. (Pētersons, 1999)



  • Ūdens biomas
  • upes un strauti
  • piekrastes

Izskata apraksts

Aramus guaraunašķiet, ka tas ir krustojums starp celtni un sliedi. Tas ir aptuveni 28 'garš.Aramus guaraunair brūnā krāsā ar baltiem plankumiem un svītrām. Tam ir garas kājas un nokarens rēķins.Aramus guaraunalidojums pēc izskata ir līdzīgs celtņiem. Starp šīs sugas vīriešiem un sievietēm ir ļoti maz atšķirību. (Pētersons, 1999)




pīle rēķina platypus

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija

Pavairošana

Nav daudz zināms par audzēšanas paradumiemAramus guarauna. Pirmkārt, ligzdas vieta ir atšķirīga, sākot no zemes pie ūdens, purva zālē tieši virs ūdens vai krūmos vai kokos virs vai pie ūdens, līdz 20 pēdu augstumam vai dažreiz daudz augstākam. Ligzda būtībā ir niedru un zālaugu platforma, izklāta ar smalkāku augu materiālu. Ligzdā parasti ir no 4 līdz 8 olām, olīvām līdz bufetēm, un tās ir notraipītas ar brūnu un pelēku krāsu. Ir zināms, ka abi dzimumi inkubē olšūnas, taču inkubācijas periods nav precīzi zināms. Jaunie, apklāti ar dūnām, dienas laikā pēc izšķilšanās pamet ligzdu un seko vienam vai abiem vecākiem. Abi vecāki rūpējas par mazuļu barošanu. Jauniešu attīstība un vecums, kādā viņi sasniedz lidojumu, nav zināmi. (Wakulla, 1999)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu

Uzvedība

Aramus guaraunagalvenokārt ir vientuļa būtne. Dienvidamerikā tas var nedaudz pārvietoties mitrā un sausā gadalaikā. Tas ir pastāvīgais iedzīvotājs ierobežotajā Amerikas Savienoto Valstu diapazonā. Klaiņotāji ļoti reti ir nomaldījušies tālāk uz ziemeļiem. (Pētersons, 1999)Aramus guaraunaaudzē visu gadu bez īpašas pārošanās sezonas. Viņu audzēšanas vietas tiks pamestas, ja barība ar pārtiku būs maza vai ja cilvēki to traucēs. (Kovlijs, 2000)



  • Galvenā uzvedība
  • mušas
  • kustīgs

Komunikācija un uztvere

  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

DiētaAramus guaraunasastāv no saldūdens gliemežiem (ābolu gliemeži Floridā), gliemenēm, sēklām, maziem rāpuļiem un vardēm, kukaiņiem, tārpiem un vēžiem. (Jurica, 1999) Limpkins barojas, ejot seklā ūdenī, vizuāli meklējot gliemežus, arī zondējot dubļos un veģetācijas vidē. Rēķina gals parasti nedaudz izliekas pa labi, kas var palīdzēt noņemt gliemežus no to izliektā apvalka. Tās rēķinā parasti ir arī neliela atstarpe tieši apakšžokļu galos, kas var palīdzēt nest gliemežus un ar tiem manipulēt. (Wakulla, 1999)

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Vienīgā negatīvā ietekme uz cilvēku ekonomiku ir likumi, kas aizsargā Limpkin, kas var kavēt noteiktu apgabalu attīstību.

Saglabāšanas statuss

Lai ganAramus guaraunavisā pasaulē nav apdraudēta, 20. gadsimta pirmajos gados to medīja līdz iznīcībai Floridā. Juridiskā aizsardzība tomēr ir palīdzējusi Limpkin iedzīvotājiem izkļūt no bīstamās zonas. (Wakulla, 1999)



Citi komentāri

Aramus guaraunadzīvnieku valstībā nav tuvu radinieku. Šķiet, ka tas ir saistīts ar celtņiem un sliedēm, bet tā nav nevienas ģimenes daļa.Aramus guaraunadažreiz to sauc par 'raudošo putnu', jo tam ir raksturīgs zvans, pīrsings, atkārtota vaimanāšana, kree-ow, kra-ow utt., īpaši naktīs un mākoņainās dienās. (Pētersons, 1999)Aramus guaraunaiegūst segvārdu “Limpkin”, jo tā staigā, šķiet, ka dažreiz tā ir nespēcīga.


pacu zivju zinātniskais nosaukums

Atbalstītāji

Džastins Martino (autors), Kakao pludmales vidusskola, Penija Makdonalda (redaktore), Kakao pludmales vidusskola.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par dzīvnieku pārstāvjiem par Galea musteloides (parasto dzeltenzobaino dobumu)



Lasiet par Ictiobus cyprinellus (Buffalofish) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Monodelphis domestica (pelēks īsās astes opossums)

Lasiet par Aquila chrysaetos (zelta ērglis) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Tasmacetus shepherdi (ganu vaļu knābis)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Gazella subgutturosa (goitered gazelle)