Cephalophus zebra zebra duiker

Autore Mišela Mijala

Ģeogrāfiskais diapazons

Cephalophus zebrair sastopams primārajos mežu apgabalos Āfrikas vidusrietumu daļā; Tas apdzīvo Sjerraleones un Kotdivuāras reģionus, bet visbiežāk tiek izplatīts Libērijas centrālās valsts austrumos (Kingdon, 1997).


teksasas ragainās ķirzakas diēta

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • etiopietis
    • dzimtā

Dzīvotne

Zebra duiker atrodas primārajos mežos no zemām vietām, piemēram, upju ielejām, līdz kalnu mežu biotopiem (Kingdon, 1997).

  • Sauszemes biomi
  • mežs

Izskata apraksts

Cephalophus zebra, kas pazīstams arī ar parasto nosaukumu zebra duiker, krēmkrāsas zonā ir melnas vertikālas svītras, kas atrodas mugurpusē uz rumpja vidusdaļas. Ventrālā virsma ir vienkrāsaina. Galva, kakls, mugurkauls un ekstremitātes ir sarkanbrūnas, pie ekstremitāšu locītavām atrodami daži melni plankumi (Kingdon, 1997).



Zebras duikeriem ir īss, tomēr muskuļots augums, tie ir aptuveni 40-50 cm gari un sver līdz 20 kg (Kingdon, 1997). Ekstremitātes attiecībā pret ķermeni ir īsas.Cephalophus zebrair arī pāris īsu un noapaļotu ragu, šie ragi strauji sašaurinās un vērsti aizmugurē (Kingdon, 1997). Seksuālais dimorfisms šajā sugā notiek ar sievietēm, kuras pastāvīgi ir lielākas nekā vīriešu duikeri (Wilson et al., 1984).(Kingdons, 1997; Vilsons un citi, 1984)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • sieviete lielāka
  • Diapazona masa
    15 līdz 20 kg
    33,04 līdz 44,05 mārciņas

Pavairošana

Vaislas zebra duikers notiek apmēram reizi gadā ar grūsnības periodu no 221 līdz 229 dienām. Sievietes var atkal pāroties apmēram desmit dienas pēc dzemdībām (Schweers, 1984). Diezgan ilgais grūsnības periods, iespējams, izskaidro lielāku sieviešu izmēru (Wilson et al., 1984).

Smaržīgas sekrēcijas ir atrodamas vairākos ķermeņa dziedzeros. Šīs sekrēcijas, šķiet, palīdz seksuālajā saskarsmē. Vīriešu duikeri izdala koncentrētāku smaržu nekā sieviete (Burger et.al., 1990). Dziedzeri rodas preorbitālajā reģionā, zem kaļķakmens uz aizmugurējām kājām un cirkšņos (Kingdon, 1997).

Tiek uzskatīts, ka tiek saglabātas monogāmas pāra saites (Kingdon, 1997).

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • Diapazona pēcnācēju skaits
    1 (zems)
  • Vidējais pēcnācēju skaits
    viens
  • Vidējais pēcnācēju skaits
    viens
    AnAge
  • Diapazona grūtniecības periods
    No 7,37 līdz 7,63 mēnešiem
  • Vidējais grūtniecības periods
    7,43 mēneši
  • Vecāku ieguldījums
  • pagarināts nepilngadīgo mācību periods

Uzvedība

Zebras duikeri ir vientuļi dzīvnieki, izņemot gadījumus, kad tie ir savienoti pārī ar palīgu vai audzina zīdaini. Pārošanās pāri bieži iesaistās preorbitālo dziedzeru savstarpējā berzēšanā vai laizīšanā (Vaughan et al., 2000). Pārošanās pāri aizsargā arī savu teritoriju. Abiem dzimumiem ir ragi, un viņi tos izmantos, lai uzbruktu iebrucējiem duikeriem.


kāds ir ēzeļa paredzamais dzīves ilgums

Svītras aizmugurēCephalophus zebrair vizuālās aizsardzības mehānisms. Plēsēja uzmanība tiek koncentrēta uz dzīvnieka kustību, nevis uz ķermeņa aprisēm (Kingdon, 1997).

Zīdaiņu aprūpe zebru divniekos ir ārkārtīgi svarīga gan sievietēm, gan vīriešiem, īpaši ilgstošā grūtniecības perioda dēļ. Turklāt zebra duikers nobriest lēnām, 'liekot domāt, ka ilgstošas ​​mācības var būt vajadzīgas, lai veiksmīgi izmantotu sarežģītu vidi' (Kingdon, 1997).

  • Galvenā uzvedība
  • kustīgs
  • vientuļnieks

Komunikācija un uztvere

  • Uztveres kanāli
  • taustes
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Zebra duikers ir augļu un zaļumu pārlūkprogrammas. Viņu uzturs ietver lapas, dzinumus un sezonas augļus (Owen-Smith, 1997). Sakarā ar duikera zemo augumu viņi nespēj baroties ar augļiem un lapām, kas pastāv augstos kokos. Lielu daļu no viņu patērētās pārtikas nodrošina kāpšana vai lidošana ar dzīvniekiem, piemēram, pērtiķiem, sikspārņiem vai putniem, kuri viņu parastās barības meklēšanas laikā nejauši izspiež augļus vai lapas uz meža grīdu. Pēc tam duikeri barosies ar šo nokritušo veģetāciju (Kingdon, 1997).

Cephalophus zebrair frontāla kaula sabiezējums galvaskausā, kas, šķiet, kalpo kā instruments atvērtu cieto čaumalu augļu plaisāšanai (Kingdon, 1997). Tas viņiem ļauj piekļūt pārtikas avotam, kas nav pieejams daudziem citiem meža iedzīvotājiem, kuri nevar atvērt šos augļus.


zaļā anola ķirzakas biotops

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Cilvēki reti sastopas ar zebras duikeriem savvaļā, taču tos dažreiz medī pēc viņu gaļas (Kingdon, 1997).

  • Pozitīva ietekme
  • ēdiens
  • ķermeņa daļas ir vērtīga materiāla avots

Saglabāšanas statuss

Zebra duikers aprobežojas ar primārajām meža platībām, kuras mežizstrādes un attīstības dēļ pašlaik kļūst ierobežotas.Cephalophus zebratiek uzskatīts par apdraudētu meža iznīcināšanas dēļ. Tādās teritorijās kā Sjerraleone un Kotdivuāra populācijas tiek uzskatītas par tuvu izzušanai (Kingdon, 1997).

Citi komentāri

Zebra duikers, kā arī citi grupas locekļi Cephalophus tiek uzskatīti par līdzīgiem senču bovidiem (Vaughan et al., 2000).

Atbalstītāji

Mišela Mijala (autore), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Fils Maierss (redaktors), Mičiganas Universitātes-Ann Arboras Zooloģijas muzejs.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Myospalacinae (zokors) vietnē Animal Agents

Lasiet par Histrionicus histrionicus (arlekīnu pīli) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Leopardus wiedii (margay)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Picoides tridactylus (Eirāzijas trīspirkstu dzenis)

Lasiet par Dugong dugon (dugong) vietnē Animal Agents

Lasiet par Pelamis platura (Yellowbelly jūras čūska, Pelagic jūras čūska) vietnē Animal Agents