Clangula hyemalislong-tail pīle (arī: garastes pīle; oldsquaw; oldsquaw)

Autore Sakina Attaar

Ģeogrāfiskais diapazons

Garastes pīļu ganāmpulks ir diezgan liels, salīdzinot ar citiem ūdensputniem. Tiek lēsts, ka tā bioģeogrāfiskajā diapazonā, ieskaitot vairošanās un nevairošanās sezonu, ietilpst 10 800 000 km2. Garās astes pīles ir cirkumpolārā reģiona iedzīvotāji, un tās regulāri audzē Kanādas, Aļaskas, Amerikas Savienoto Valstu, Grenlandes, Islandes, Norvēģijas un Krievijas Arktikas piekrastēs. Viņi ziemo tālāk uz dienvidiem Lielbritānijā, Ziemeļamerikā, Korejā un Melnajā un Kaspijas jūrā.('Garastes pīle Clangula hyemalis', 2004. gads; 'Garā astes pīle (Clangula hyemalis)', 2002)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā
  • palearktika
    • dzimtā
  • Austrumu
    • dzimtā
  • Arktiskais okeāns
    • dzimtā
  • Atlantijas okeāns
    • dzimtā
  • Klusais okeāns
    • dzimtā
  • Citi ģeogrāfiskie noteikumi
  • holarctic

Dzīvotne

Garās astes pīles dzīvo dažādos biotopos. Parasti viņi ziemo atklātā okeānā vai lielos ezeros un vasarā baseinos vai ezeros tundrā. Viņi dod priekšroku vairoties biotopos, kas nodrošina gan ūdens, gan sauszemes vidi tiešā tuvumā, piemēram: piemērotas ir purvainās zāles tundras Arktikā, deltas, zemesragi, piekrastes ieplūdes un piekrastes salas. Biotopu mozaīkas ar mitrām ieplakām, piemēram, purvi un stāvoša ūdens baseini, arī ir populāras vairošanās vietas. Pētījums par garo astes pīļu, kā arī radniecīgo sugu izplatību vasarā atklāja, ka priekšroka dodama sekla ūdens biotopiem, kad indivīdi kūst. Tas var notikt tāpēc, ka molting indivīdiem nepieciešama aizsardzība pret plēsonību un tādiem vides elementiem kā vējš, viļņi un ledus, vienlaikus saglabājot pastāvīgu un bagātīgu pārtikas avotu. Neaudzētas garastes pīles dzīvo tālu ārpus jūras svaigos estuāra, sālsūdens vai iesāļa ūdeņos. Lai arī reti, tos var ziemot uz lieliem un dziļiem saldūdens ezeriem.(“Garā astes pīle Clangula hyemalis”, 2004; Fischer un Larned, 2004; “Clnagula hyemalis (Linnaeus, 1758)”, 2005)



  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • polārs
  • zemes
  • sālsūdens vai jūras
  • saldūdens
  • Sauszemes biomi
  • tundra
  • taiga
  • Ūdens biomas
  • pelaģiskā
  • ezeri un dīķi
  • piekrastes
  • iesāļais ūdens
  • Mitrāji
  • purvs
  • grāmata
  • Citas biotopu funkcijas
  • estuārs

Izskata apraksts

Garās astes pīles ir vidēja izmēra putni ar garām, tumšām astēm un pelēkām kājām. Suga savu parasto nosaukumu saņēma no divām garām un slaidām astes spalvām, kas stiepjas aiz pieaugušiem vīriešiem. Apspalvojuma krāsa un vispārējais izmērs ir atšķirīgs pieaugušiem vīriešiem un sievietēm. Kamēr pieaugušo vālīšu izmērs ir no 48 līdz 58 cm garš, pieaugušu vistu garums ir no 38 līdz 43 cm. Pieaugušo vīriešu svars ir aptuveni 0,91 līdz 1,13 kg, bet pieaugušo sieviešu svars ir aptuveni 0,68 līdz 0,91 kg. Abu dzimumu garās astes pīles pārvietojas starp trim atšķirīgiem apspalvojumiem, un pieaugušiem vīriešiem ziemā ir papildu aizstājējs.(Bent, 1987; 'Garā astīte (Clangula hyemalis)', 2002; Murphy et al., 2001)



Ziemā pieauguši vīrieši ir vainagi, kakli un rīkles balti, kas stiepjas līdz krūtīm. Baltais kakls krasi kontrastē ar lielu, melnu krūšu joslu. Vīriešiem ir arī pelēks plankums ap acīm, un melns plāksteris, kas stiepjas no ausīm. Rēķini ir tumši, to vidū ir sārta josla. Viņu vēderi un apakšstilba segumi ir balti. Viņiem ir melnas astes spalvas, muguriņas un muguras. Spārni ir melni, pie pamatnes ir balti lāpstiņas. Ziemas mātītēm ir baltas sejas, kakli un rīkles ar brūniem vainagiem un brūniem ausu plankumiem. Viņiem ir arī plaša krūšu josla, bet tai ir brūna krāsa. Viņu mugura, spārni un astes ir arī brūnas, savukārt vēderi un apakšzobu segas ir baltas. Mātīšu rēķini ir tumši zilgani pelēki.(Bent, 1987; 'Garā astīte (Clangula hyemalis)', 2002; Murphy et al., 2001)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • vīrietis lielāks
  • dzimumi krāsaini vai rakstaini atšķirīgi
  • Diapazona masa
    0,68 līdz 1,13 kg
    1,50 līdz 2,49 mārciņas
  • Diapazona garums
    38,1 līdz 58,4 cm
    15.00 līdz 22.99 collas
  • Vidējais spārnu platums
    70 cm
    27,56 collas

Pavairošana

Tāpat kā lielākā daļa Anatidae ģimenes, garastes pīles ir sociāli monogāmas. Garās astes pīles var vairoties atsevišķos pāros vai brīvās grupās. Vaislas pāri var veidoties jau tad, kad indivīdi nonāk vairošanās vietās. Pāri var veidoties vairākus gadus, vai arī cilvēki katrā pārošanās sezonā var izvēlēties jaunus partnerus. Audzēšanu var sākt pirms pavasara vaislas apspalvojuma veidošanās, bet vairumā gadījumu vairošanās notiek pēc.(Bent, 1987; 'Long-tailed Duck Clangula hyemalis', 2004; Goudie un Ankney, 1986)



Garās astes pīles iesaistās sarežģītā uzmākšanās procesā, lai gan seksuālā atlase ir pētīta tikai virspusēji. Tēviņi tuvosies pieejamajām mātītēm ar vertikālu asti un rēķinu, kas turēts uz āru, pāris collas no ūdens virsmas. Kad tuvāk savam potenciālajam partnerim, tēviņš palocīsies un pēc tam atvelk galvu ar rēķinu uz augšu. Nolaidot galvu, viņš izdos zvanus. Novērota četru vai piecu zvanu sērija ar dziļām piezīmēm. Šie zvani bieži piesaista citus vīriešus, un viņi bieži fiziski cīnās un vajā viens otru par pieejamo mātīti. Mātītes zvana, reaģējot uz tēviņu sākotnējiem zvaniem, un tur galvu pie ķermeņa, lai norādītu pieejamību. Pēc tam mātītes ved tēviņus uz pārošanās vietu.(Bent, 1987)


ko ēd bultiņu tārpi

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Vaislas var sākt jau maijā, bet mainās atkarībā no pavairošanas vietas atrašanās un pāru klātbūtnes. Garās astes pīles var sākt pāroties jau otro gadu pēc piedzimšanas. Viņi pārojas netālu no atklātā ūdens, vai nu saldūdens, vai jūras, un mēģina ligzdot uz sausas zemes, kas paslēpta starp akmeņiem vai augu augšanu. Ligzdas ir bļodas formas, un to ir izveidojusi sieviete. Tās sastāv no tuvumā esošām zālēm un mātītēm, kas no savas ķermeņa noplūktas, lai izklātu ligzdu.(Bent, 1987; 'Long-tailed Duck Clangula hyemalis', 2004; Braune, 2010; Goudie un Ankney, 1986; 'Clnagula hyemalis (Linnaeus, 1758)', 2005)

Mātītes parasti izdēj no 6 līdz 8 olām: vidēji dienā izdēj vienu olu. Ir reģistrēti sajūga izmēri līdz 17, taču tas, iespējams, ir rezultāts perēšanas parazītismam, jo ​​dažas sievietes dēj olas citu ligzdās. Mātītes sezonā audzēs vienu perējumu, bet neveiksmīgi var dēt olas vairākas reizes. Tā kā kritiena migrācija notiek samērā vēlu, garastes pīlēm ir gara vairošanās sezona, un tās var vairākas reizes mēģināt audzēt peru. Pēc olu ievietošanas inkubācijas periods ilgst no 24 līdz 30 dienām. Jaunie pīlēni paliek ligzdā, līdz tie pēc 35 līdz 40 dienām izlido. Jaunie bērni veido 3 līdz 4 mazuļu grupas, kuras kopj vecākas sievietes.(“Garā astes pīle Clangula hyemalis”, 2004; Braune, 2010; Fischer and Larned, 2004; “Clnagula hyemalis (Linnaeus, 1758)”, 2005)



  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Garās astes pīles šķirnes reizi gadā.
  • Vaislas sezona
    Vairošanās parasti notiek no maija līdz jūlijam.
  • Klāt olas sezonā
    5 līdz 11
  • Diapazona laiks līdz inkubācijai
    24 līdz 30 dienas
  • Diapazona lidojuma vecums
    35 līdz 40 dienas
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (sieviete)
    2 (augsti) gadi
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (vīrietis)
    2 (augsti) gadi

Kamēr tiek dētas olas, tēviņš mitināsies atklātā ūdenī un palīdzēs aizstāvēt ligzdu. Inkubācijas periodā no jūnija beigām līdz septembra sākumam tēviņš aizies un sāks molt. Pēc tam tikko ievietotās olšūnas mātīte inkubē un aizstāv 24 līdz 30 dienas. Kaut arī tikko izšķīlušies mazuļi var sevi barot, mamma tos baro un cieši kopj. Kad jaunieši sāk staigāt, māte noved savu mazuļu pie ūdens un māca nirt pēc ēdiena. Pirmais lidojums var notikt no 35 līdz 40 dienām. Laikā no augusta līdz oktobrim mātes atstās savus mazuļus moltam un pīlēni pulcēsies lielās grupās ūdenī un ap to. Šīs grupas bieži kopj nedaudz vecākas sievietes.(Bent, 1987; 'Garās astes pīle Clangula hyemalis', 2004; 'Clnagula hyemalis (Linnaeus, 1758)', 2005)

Saskaņā ar pētījumu par pieaugušo sieviešu ķermeņa masas dinamiku inkubācijas laikā, mātītes zaudē proporcionāli mazāku masu un olu dēšanai un inkubācijai mazāk paļaujas uz endogēno rezervi nekā citas niršanas pīles. Inkubācijas laikā mātītes zaudē aptuveni 7% no savas masas: pēc sajūga pabeigšanas vidējais svars ir 618 g, un inkubācijas laikā tas nokrītas līdz 575 g. Tā kā mātītes ir salīdzinoši mazākas nekā citas ūdensputni, kas vairojas tundrās, un tām ir pieejamas augstas kvalitātes barības vielas, garastes pīles spēj uzturēt augstu ligzdošanas apmeklējumu līmeni un pastāvīgu inkubāciju, nezaudējot pārāk daudz savu endogēno rezervju.(Kellett et al., 2005)

  • Vecāku ieguldījums
  • pirmsociāls
  • sieviešu vecāku aprūpe
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Vidējais garo astes pīļu dzīves ilgums ir 15,3 gadi. Ir ziņots par vienu gadījumu, kad savvaļā pieaudzis vīrietis ir sasniedzis 22 gadu vecumu. Plaši pētījumi par dzīves ilgumu nebrīvē nav veikti. Vairāki pētījumi liecina, ka ilgmūžība ir saistīta ar pārtikas pieejamību, stabilu vidi, slimību neesamību un toksiskiem materiāliem, piemēram, svinu un dzīvsudrabu.(Braune, 2010; Kellett, et al., 2005; Schamber, et al., 2009)

Vidēji ligzdošanas panākumi ir 30% garastes pīlēm, un vidēji 10% pīļu izdzīvo līdz 30 dienu vecumam. Tomēr pīlēnu izdzīvošana ir ļoti mainīga atkarībā no vairošanās vietas un svārstībām vaislas vidē. Vidējā izdzīvošana pēc ligzdošanas sievietēm ir aptuveni 74%.(Braune, 2010; Kellett, et al., 2005; Schamber, et al., 2009)

  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: mežonīgs
    22,7 (augsti) gadi
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: mežonīgs
    15,3 gadi

Uzvedība

Garās astes pīles ir pilnībā migrējošas un diennakts. Viņi ir ļoti rūpīgi savā sugā, bet mēdz izvairīties no sugu mijiedarbības. Viņi pavada daudz laika, lai iegūtu pārtiku, un, lai iegūtu laupījumu, nirst samērā tālu no jūras. Ķermeņa lieluma un fizioloģisko vajadzību dēļ garastes pīles barojas ilgāk nekā citas niršanas pīles, un tās izvēlas ēst bentisko laupījumu, ieskaitot vēžveidīgos un amfipodus.(Bent, 1987; Kellett et al., 2005)

Garastes pīlēm ir divas galvenās migrācijas: rudens migrācija uz dienvidiem septembra sākumā un pavasara migrācija uz ziemeļiem maija sākumā. Rudens migrācija uz dienvidiem notiek pēc bezlidojuma perioda gan vīriešiem, gan sievietēm. Kamēr vīrieši izkūst no jūnija beigām līdz septembra sākumam, sievietes no augusta sākuma līdz oktobra sākumam. Gan tēviņi, gan sievietes pulcējas ganāmpulkos, kad viņi nav lidojuši, un parasti migrāciju pabeidz arī grupās. Mātītēm pirms migrācijas ir jāizkūst, tāpēc viņas atstāj jaunizveidotos pīlēnus, lai molt citur. Pēc tam mazuļi pīlēni pulcējas lielās grupās, līdz viņi sāk savu pirmo kritienu rudenī.('Long-tailed Duck Clangula hyemalis', 2004; 'Long-tailed Duck (Clangula hyemalis)', 2002; Lacroix et al., 2003)

  • Galvenā uzvedība
  • mušas
  • slīd
  • dzimtene
  • diennakts
  • kustīgs
  • migrējošs
  • Sociālais

Mājas diapazons

Mājas ar garastes pīlēm un radniecīgām sugām, piemēram, parastajām zīlēm ( Somateria mollissima ) un briļļu briedes ( Somateria fischeri ), vēl nav pētīti.

Komunikācija un uztvere

Garās astes pīlēm ir plašas zvanu variācijas, kuras galvenokārt izmanto sugas iekšējai saziņai. Diezgan balss suga Anatidae ģimenes, garās astes pīles var radīt dažādas rūkšanas, klabināšanas, čīkstēšanas un jodēšanas skaņas. Personu zvani ir aprakstīti kā zarnu vai deguna, un tie ir dzirdami diezgan lielos attālumos. Kad garu astes pīļu mātes ved savus pēcnācējus uz tuvākajiem ūdens avotiem, viņi izmanto īpašus aicinājumus, lai jaunieši nirtu vienbalsīgi. Zvani ir arī neatņemama pārošanās sastāvdaļa. Tēviņi izmanto četru vai piecu zvanu sēriju dziļos pierakstos, lai reklamētu pārošanās pieejamību. Sievietes izstaro vienreizējus zvanus vai rūc, lai atzītu potenciālos partnerus vai atbildētu uz vīriešu sākotnējiem zvaniem.(Bent, 1987; 'Clnagula hyemalis (Linnaeus, 1758)', 2005; Murphy et al., 2001)

Vairošanās sezonā vīrieši stājas pretī konkurentiem, izmantojot izsaukumus, fizisku kontaktu, vajāšanas un vizuālas norādes, piemēram, spārnu izplešanu un galvas noliecienu uz augšu. Mātītes aizstāv jauniešus, izplatot spārnus un izšļakstot ūdeni, iespējams, lai pievērstu uzmanību neaizsargātiem jauniem cilvēkiem. Tāpat kā lielākā daļa pīļu, arī garastes pīles savu vidi uztver ar redzes, dzirdes, taustes un ķīmiskiem stimuliem.(Bent, 1987; 'Clnagula hyemalis (Linnaeus, 1758)', 2005; Murphy et al., 2001)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Garās astes pīles ir ģenerālisti, kas patērē daudz dažādu upuru. Dzīvnieku pārtika, ko parasti ēd garastes pīles, ir: vēžveidīgie, mīkstmieši, jūras bezmugurkaulnieki, mazās zivis, zivju olas, saldūdens kukaiņi un kukaiņu kāpuri. Daži augu materiāli, kas arī tiek patērēti, ietver: aļģes, zāles, sēklas un augļi tundras biomā. Pētījumi liecina, ka nobrieduši pieaugušie dod priekšroku jūras dzīvniekiem. Konkrēti, viņi mēdz ēst zili muskuļi ,Idotea Baltica(izopodi), ziemeļu lakuanas , un Amphipoda vēžveidīgie, kas uz vienu dzīvo masas gramu dod lielāku enerģiju nekā citi pieejamie upuri.('Long-tailed Duck Clangula hyemalis', 2004; 'Clnagula hyemalis (Linnaeus, 1758)', 2005; Kellett un citi, 2005)

Pieaugušie pieaugušie ziemas mēnešos parasti barojas diennakts laikā, apmēram 80% no dienas. Parasti indivīdi nirst ar iegremdētu laiku, kas svārstās no 25 līdz 60 s, un epibentosu izvēlas 100 m attālumā no krasta. Tā kā garastes pīles ir salīdzinoši mazas, salīdzinot ar to jūrām Anatidae kolēģiem, viņiem fizioloģiskiem un termoregulācijas nolūkiem jāuztur noteikta diēta.(Goudie un Ankney, 1986)

Garās astes pīlēm ir vairākas fiziskās īpašības, kas padara tās par veiksmīgiem plēsējiem. Pirmkārt, viņiem ir kaltu formas rēķini, kas izliekas galā, kas palīdzētu noķert epibentosa upuri no viņu pamatnēm. Otrkārt, garās astes pīlēm ir mazāki rēķini, ļaujot tām efektīvi izvēlēties mazus, kustīgus vēžveidīgos. Visbeidzot, nobriedušu pieaugušo ķermeņa forma un struktūra palīdz niršanai un veiklībai ūdenī, dodot indivīdiem spēcīgas priekšrocības salīdzinājumā ar viņu galvenokārt kursoru vai sēdošo upuri.(Goudie un Ankney, 1986)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • ēd citus jūras bezmugurkaulniekus
  • Dzīvnieku barība
  • zivis
  • olas
  • kukaiņi
  • gliemji
  • sauszemes tārpi
  • ūdens vēžveidīgie
  • adatādaiņi
  • citi jūras bezmugurkaulnieki
  • Augu pārtika
  • lapas
  • sēklas, graudi un rieksti
  • augļi
  • aļģes

Plēsība

Garās astes pīles ir visneaizsargātākās pret plēsonību uz sauszemes: visaugstākais mirstības līmenis ir tikko izšķīlušies pīlēniem, svaigi dētām olām un izlocītiem bezlidojuma pieaugušajiem. Mātītes maskē ligzdas un dēj olas tuvu ūdenim, tāpēc, kad pīlēni izšķiļas, bīstamais ceļš līdz ūdenim tiek saīsināts. Vīrieši paliek vairošanās vietās, savukārt sievietes dēj olas, lai palīdzētu aizsargāt ligzdu no plēsonības. Tikko izkausēti tēviņi un sievietes uzturas ganāmpulkos, cenšoties mazināt mirstības iespējas, tāpat kā pīlēni ceļo lielās silītēs pirms kritiena.(Lakroiks et al., 2003)

Putnu plēsēji no garastes pīlēm ietver mejas kaijas ,glaucous kaijas, un jaegers . Piekrastes vairošanās vietās Arktikas lapsas ir izplatīti plēsēji. Kad garastes pīles pārojas tālāk iekšzemē, netālu no saldūdens ezeriem, sarkanās lapsas kļūt par nopietniem plēsējiem.(Lakroiks et al., 2003)

  • Pretplēsēju adaptācijas
  • noslēpumains

Ekosistēmas loma

Garās astes pīles ir svarīgi vēžveidīgo, mīkstmiešu, jūras bezmugurkaulnieku un mazo zivju plēsēji holarktikas reģionos. Garās astes pīles ir arī nozīmīgs barības avots putnu plēsējiem, piemēram, kaijām un jēgiem, un sauszemes plēsējiem, piemēram, klīstošiem suņiem un lapsām. Viņi ir neaizsargāti pret slimībām, tostarp reģistrētiem putnu botulisma, putnu gripas un putnu holēras gadījumiem. Dažos pētījumos ir pētītas parastās, komensālās vai savstarpējās attiecības ar garo asti.('Long-tailed Duck Clangula hyemalis', 2004; Lacroix et al., 2003; North and Lair, 2006)

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Garās astes pīles palīdz regulēt plēsīgo sugu, tostarp kukaiņu, mīkstmiešu un vēžveidīgo, populācijas. Suga Dānijā tiek medīta sportam. Olas un pieaugušie ir daļa no dažu inuītu kopienu tradicionālā uztura.('Long-tailed Duck Clangula hyemalis', 2004; Goudie un Ankney, 1986; Murphy et al., 2001)

  • Pozitīva ietekme
  • ēdiens

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Nav zināms, ka garastes pīles varētu tieši kaitēt cilvēkiem.

Saglabāšanas statuss

Clangula hyemalisir vienīgā tās ģints suga, tāpēc ir interesants pētāms un aizsargājams organisms. Lai gan vairākās atsaucēs tiek apgalvots, ka garastes pīles ir visproduktīvākās jūras pīļu sugas, populācijas aprēķini bieži ir neuzticami un pavirši. Lai gan garastes pīles ir diezgan bagātīgas, tām ir liels ģeogrāfiskais izvietojums un tās patērē dažādas dzīvnieku un augu vielas, aplēstais populācijas līmenis pēdējās desmitgades laikā ir nedaudz samazinājies. Ziemeļamerikā garo astes pīļu populācija pēdējo trīs desmitgažu laikā ir samazinājusies gandrīz uz pusi. Tā kā mitrāju biotopi degradējas naftas piesārņojuma, meliorācijas un kūdras ieguves rezultātā, tiek iznīcinātas svarīgas nobriedušu pieaugušo vairošanās vietas. Ir arī ziņots par mirstības gadījumiem no svina, dzīvsudraba un naftas piesārņojuma, kā arī par sapinšanos zvejas tīklos. Putnu holēras uzliesmojuma dēļ garastes pīļu populācijas nesen cieta ievērojamus zaudējumus. Tiek uzskatīts, ka indivīdi ir uzņēmīgi arī pret putnu gripu. Pašlaik tiek lēsts, ka Arktikas reģionā dzīvo 6 200 000 līdz 6 800 000 nobriedušu cilvēku.('Long-tailed Duck Clangula hyemalis', 2004; Braune, 2010; 'IUCN apdraudēto sugu sarkanais saraksts', 2010; North and Lair, 2006)

Citi komentāri

Parastais nosaukums “garastes pīle” ir sinonīms vārdam “oldsquaw” - terminam, ko galvenokārt lieto vecākos tekstos. Tā vietā tika pieņemta “garastes pīle”, un šīs sugas vēlamā klasifikācija mainījās noHareldauz Klangula .(“Amerikas Ornitologu savienība”, 2000)

Atbalstītāji

Sakina Attaar (autore), Ņūdžersijas koledža, Metjū Vunds (redaktors), Ņūdžersijas koledža, Rahele Sterlinga (redaktore), Īpašie projekti, Katrīna Kenta (redaktore), Īpašie projekti.


kāds ir šinšillas paredzamais dzīves ilgums

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Crotalus horridus (Timber rattlesnake (atricaudatus)) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Petromyscus collinus (pigmejas klinšu pele)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Diodon holocanthus (notraipītu dzeloņcūku)

Lasiet par Dactyloscopidae (smilšu zvaigznāji) vietnē Animal Agents

Lasiet par Grapsus grapsus (Sally Lightfoot krabis) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku pārstāvjiem par Graptemys geographica (parastais bruņurupucis, ziemeļu kartes bruņurupucis)