Conepatus leuconotus leuconotuseastern cūkdeguna skunkss

Autore Alyce Dohring

Ģeogrāfiskais diapazons

Austrumu cūkas deguna skunkss ir sastopams tikai Teksasas dienvidaustrumu daļā un Meksikas austrumos. (Dragoo & Honeycutt, 1999)

Dzīvotne

Šis skunkss ir atrasts daudzos biotopos, tostarp mežos, zālājos, kalnu nogāzēs, piekrastes līdzenumos, tropu rajonos, kaktusu un ērkšķu suku apgabalos un pat kukurūzas laukos. Dzīvnieks dzīvo bedrē, kas atrodas dobā baļķī, starp akmeņiem, vai cita dzīvnieka izveidotā urbumā. (Dragoo & Honeycutt, 1999; Grey, 1837)

  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • Sauszemes biomi
  • tuksnesis vai kāpa
  • mežs
  • krūmāju mežs
  • Diapazona augstums
    0 līdz 4100 m
    0,00 līdz 13451,44 pēdas

Izskata apraksts

Austrumu cūkgaļas deguns ir vislielākais no visiem skunksiem Ziemeļamerikā. Skunkss izskatās līdzīgs tuvam radiniekam, rietumu cūkas deguna skunkam ( Conepatus leuconotus ), ar dažiem izņēmumiem. Conepatus leuconotus ir par aptuveni 25% lielāks nekā C. leuconotus . Muguras baltā josla ir daudz šaurāka vai pat nav tās tuvumā astes augšdaļas galā C. leuconotus . Astes apakšpusē C. leuconotus pārsvarā ir melns ar baltu galu, bet astes C. leuconotus pārsvarā ir balts.



Kopumā conepatus ir visrupjākā kažokāda no visām skunksām. Ķermenis pārsvarā ir melns, mugurā un astē ir tikai viena balta svītra. Atšķirībā no citiem skunksiem, cūkgaļas deguniem pie acīm nav balta punkta vai joslas. Cūkgaļas deguniem ir raksturīgs arī deguns, kas līdzinās mazas cūkas degunam, jo ​​tas ir plats, garš, izvirzīts un kails.

Conepatus leuconotus ir lielāks ķermenis un īsāka aste nekā citiem skunksiem. Kopējais ķermeņa garums parasti ir no 70 līdz 80 cm, un astes garums ir apmēram no 20 līdz 41 cm. Dzīvnieka svars parasti ir no 2 līdz 4,5 kg. Mātītēm ir trīs mammu pāri. Zobu formula ir tāda pati kā C. leuconotus , (I 3/3, C 1/1, P 2/3, M 1/2 = 32). Tāpat kā citiem skunks, arī šim skunksam ir anālo smaržu dziedzeris. (Lihtenšteina, tiešsaistē; Dragoo & Honeycutt, 1999; Grey, 1837)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Diapazona masa
    2 līdz 4,5 kg
    4,41 līdz 9,91 mārciņa
  • Diapazona garums
    70 līdz 80 cm
    27,56 līdz 31,50 collas

Pavairošana

Zināms, ka dzīvnieki ir diezgan vientuļi, un tie var sanākt tikai pārošanās sezonā. (Dragoo & Honeycutt, 1999)

  • Pārošanās sistēma
  • poligonandrisks (caurspīdīgs)

Vairošanās sezona ir februārī un martā. Grūtniecības periods ir apmēram divus mēnešus garš un piedzimst no diviem līdz četriem komplektiem. Aptuveni pēc diviem mēnešiem mazuļi tiek atšķirti no mātes. Dzimumgatavība tiek sasniegta apmēram no desmit mēnešiem līdz vienam gadam. (Kruska, 1990; Dragoo & Honeycutt, 1999)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • viviparous
  • Vaislas sezona
    Februāris un marts
  • Diapazona pēcnācēju skaits
    2 līdz 4
  • Vidējais grūtniecības periods
    2 mēneši
  • Vidējais atšķiršanas vecums
    2 mēneši
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (sieviete)
    10 līdz 12 mēneši
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (vīrietis)
    10 līdz 12 mēneši

Mātei ir mazi mazuļi, lai viņi tiktu pasargāti un pasargāti. Jaundzimušie ir piedzimstoši, bet viņu acu priekšā var pārmeklēt un no anālā dziedzera izstarot dažus pilienus muskusa. (Lihtenšteina, tiešsaistē)

  • Vecāku ieguldījums
  • altricial

Mūža ilgums / ilgmūžība

Kā zināms, nebrīvē dzīvnieks dzīvo septiņus līdz astoņus gadus. (Lihtenšteina, tiešsaistē; Kruska, 1990)

  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: nebrīvē
    7-8 gadi

Uzvedība

Par to nav daudz zināms C. leuconotus jo savvaļu ir bijis diezgan grūti atrast.

Šis skunks ir vairāk vientuļš nekā vairums citu skunksu un medību pārsvarā naktīs. Tas ziemo savos blīvumos viens pats vai reti ar vienu citu skunksu. (Lihtenšteina, tiešsaistē; Dragoo & Honeycutt, 1999)

  • Galvenā uzvedība
  • nakts
  • kustīgs
  • vientuļnieks

Komunikācija un uztvere

  • Uztveres kanāli
  • taustes
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Šis skunkss galvenokārt ēd kukaiņus. Tas pounces uz kļūdām uz virsmas, vai arī tas ar nagiem var izrakt kāpurus un vaboles. Ja kukaiņu nav daudz, šie kauliņi spēj atrast un ēst augļus un mazos mugurkaulniekus. (Dragoo & Honeycutt, 1999)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • kukaiņēdājs
  • Dzīvnieku barība
  • putni
  • zīdītāji
  • abinieki
  • olas
  • kukaiņi
  • sauszemes posmkāji, kas nav kukaiņi
  • Augu pārtika
  • sēklas, graudi un rieksti
  • augļi

Plēsība

Šie dzīvnieki galvenokārt atvaira plēsējus, īslaicīgi apžilbinot savu uzbrucēju ar spēcīgi smaržojošu muskusu no tūpļa dziedzeriem. Daudzi dzīvnieki iemācās atturēties no melnbaltās skunka kažokādas brīdinājuma krāsām. (Kruska, 1990)

  • Zināmie plēsēji
    • Plēsonīgi putni
    • Lielie plēsēji
    • Dažas čūskas

Ekosistēmas loma

Skunkss, apgraužot pārtiku, apgāž zemi un sajauc augsni. Turklāt, tā kā viņi ēd daudz kukaiņu, īpaši kaitīgus kultūraugu ēšanas kukaiņus, tie palīdz uzturēt zemu kukaiņu līmeni. (Dragoo & Honeycutt, 1999)

  • Ekosistēmas ietekme
  • augsnes aerācija

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Skunkss ēd kultūraugu ēšanas kļūdas, lai ietaupītu lauksaimniecības produktus. Cūkas deguna skunks mēģina izvairīties no saskares ar cilvēkiem, tāpēc ir mazāk iespēju tikt izsmidzinātam. Kaut arī viņu kažokāda ir rupja, daži dzīvnieki Teksasā ir ieslodzīti kažokādai. Arī skunks uzrāda daudz jaunas zemes. (Pelēks, 1837; Dragoo & Honeycutt, 1999)

  • Pozitīva ietekme
  • kontrolē kaitēkļu populāciju

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Šīs skunkss satur trakumsērgu, ko var pārnest cilvēkiem vai viņu mājdzīvniekiem. Turklāt, ja cilvēks tiek izsmidzināts, smarža var būt ilgstoša neērtība. (Aranda un Lopesa-de Buena, 1999)

  • Negatīvā ietekme
  • izraisa vai pārnēsā mājdzīvnieku slimības

Saglabāšanas statuss

Šo sugu vēro ASV Zivju un savvaļas dzīvnieku dienests un Teksasas parku un savvaļas dzīvnieku departaments. Tiek runāts par šī skunka iekļaušanu apdraudēto sugu sarakstā. (Dragoo & Honeycutt, 1999)

Citi komentāri

Dzīvnieks nav redzēts kopš 1966. gada. Liela daļa informācijas par šiem skunksiem ir ņemta no pieņēmumiem par tuvu saistību ar C. leuconotus .

Conepatus leuconotus ir tik cieši saistīts ar C. leuconotus daži pētnieki uzskata, ka abas sugas patiesībā ir vienādas. Viņu ģeogrāfiskā izolācija ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tās tiek uzskatītas par atsevišķām sugām. (Dragoo & Honeycutt, 1999)

Atbalstītāji

Alyce Dohring (autore), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Kate Teeter (redaktore), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor.


kāds ir dromedāra biotops

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Lepisosteidae (Gars) vietnē Animal Agents

Lasiet par Carcharhinus leucas (mazuļu haizivs) vietnē Animal Agents

Lasiet par Nematomorpha (zirgu astes tārpiem) vietnē Animal Agents

Lasiet par Paracheirodon simulans (False neon tetra) vietnē Animal Agents

Lasiet par Araneus diadematus par dzīvnieku aģentiem

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Alcedinidae (kingfishers)