Drymarchon coupéiAustrumu Indigo čūska

Autori Anika Gooch un Meredith Ranney

Ģeogrāfiskais diapazons

Austrumu indigo čūskas ir visizplatītākās Floridā un Gruzijas dienvidu reģionos, lai gan tās mēdza rasties arī lielākajā daļā Alabamas, Teksasas un Dienvidkarolīnas. Apdzīvotās vietas šajās teritorijās lielākoties ir pazudušas dzīvotņu iznīcināšanas, malumedniecības un šo čūsku nogalināšanas dēļ.(Daerr, 1999; Diemer un Speake, 1983; Stevenson et al., 2003)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā

Dzīvotne

Austrumu indigo čūskas var atrast dažādās vidēs, tostarp priežu un krūmāju platie koki, augsta priede, sausa prērija, tropu cietkoksnes šūpuļtīkli, saldūdens purvu malas, lauksaimniecības lauki, piekrastes kāpas un cilvēku mainīti biotopi. Šīs čūskas vairāk plaukst mitrāju vidē, atšķirībā no kseriskajiem apstākļiem. Bieži austrumu indigo čūskas var atrast tajā pašā dzīvotnē kā gofera bruņurupuči . Austrumu indigo čūskas izmanto pajumti bruņurupuča urbumus, lai patvērtos kseniskajos biotopos, kur sastopami gofru bruņurupuči. Mitrākos biotopos austrumu indigo čūskas patveras dobos sakņu kanālos, dobos baļķos vai grauzēju, bruņrupuču vai sauszemes krabju bedrēs. Vienā pētījumā (Smith 1987) secināts, ka austrumu indigo čūskas visu gadu dzīvo dažādos biotopos un dažādos dzīves posmos. Piemēram, pieaugušie un mazuļi izmanto dažādus urbumu biotopus.(“Austrumu indigo čūska: Drymarchon corais coupéi”, 1999; Daerr, 1999; Diemer un Speake, 1983; Stap, 2001; Stevenson un citi, 2003)

  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • tuksnesis vai kāpa
  • savanna vai zālājs
  • mežs
  • krūmāju mežs
  • Mitrāji
  • purvs
  • Citas biotopu funkcijas
  • lauksaimniecības

Izskata apraksts

Austrumu indigo čūskas ir lielākās čūskas Amerikas Savienotajās Valstīs un lielākās bez indes čūskas ASV dienvidaustrumos. Austrumu indigo čūskas ir vienmērīgi melnas, izņemot sarkanu vai krēmkrāsas zonu uz zoda, rīkles un reizēm arī uz vaigiem. Svari ir gludi un lieli, parasti ķermeņa vidū ir 17 mēroga rindas. Pieaugušajiem parasti ir no 157,2 līdz 213,36 cm garš. Rekords tomēr ir 280,4 cm garš. Austrumu indigo čūskas ir seksuāli dimorfas, tēviņi aug ilgāk nekā sievietes. Austrumu indigo čūskas jaunieši pēc izskata ir līdzīgi, izņemot baltu joslu ap viņu ķermeni. Šīs čūskas parasti tiek sajauktas ar braucēji . Braucēji no austrumu indigo čūskām atšķiras vairākos aspektos: braucēji to garums reti pārsniedz 121,9 cm, tie bieži ir plānāki, un tiem ir blāvi melna krāsa ar baltu vai brūnu rīkli.('Austrumu Indigo čūska: Drymarchon corais couperi', 1999; 'Welcome to Zipcode Zoo', 2009; Murphy, 2003)



  • Citas fiziskās īpašības
  • heterotermisks
  • Seksuālais dimorfisms
  • vīrietis lielāks
  • Diapazona masa
    14 līdz 30 g
    0,49 līdz 1,06 oz
  • Vidējā masa
    24 g
    0,85 oz
  • Diapazona garums
    152,4 līdz 213,36 cm
    60.00 līdz 84.00 collas
  • Vidējais garums
    174,7 cm
    68,78 collas

Attīstība

Austrumu indigo čūskas augumā ir arī seksuāli dimorfas. Vīrieši aug lielākos izmēros, un sievietes var apturēt izaugsmi, lai koncentrētu savu enerģiju uz olu ražošanas saglabāšanu. Pieauguma rādītāji ir jaunāki indivīdi.(Stevenson et al., 2003; Ditmars, 1939; Stevenson et al., 2003)

Pavairošana

Austrumu indigo čūsku mātītes norāda uz gatavību pāroties, ražojot feromonus. Kad smaržu uzņem indigo čūsku tēviņš, viņi izseko šo smaržu, līdz nonāk saskarē ar mātīti. Ja piedalās citi tēviņi, viņi parasti nodarbojas ar rituālām kaujas dejām. Šo deju laikā abi tēviņi savīs savu ķermeni un mēģinās piespiest otra galvu pie zemes. Uzvarētājs pārojas ar mātīti. Austrumu indigo čūskām ir daudzdzimumu pārošanās sistēma; vīriešiem un sievietēm ir vairāki biedri.(Murphy, 2003; Stevenson et al., 2003)

  • Pārošanās sistēma
  • poligonandrisks (caurspīdīgs)

Floridas ziemeļos, kur ir veikts visvairāk reprodukcijas ciklu pētījumu, vairošanās sezona ir no novembra līdz aprīlim. Mātītes nogulda olšūnas no maija līdz jūnijam. Mātītes dēj no 4 līdz 12 olām, parasti atbrīvotās dzīvnieku bedrēs, piemēram, gofru bruņurupučos, kritušajos baļķos vai kādā citā aizsargātā urbumā. Jaunieši izšķiļas apmēram 3 mēnešos, parasti augustā un septembrī. Vairošanās sezonu var pagarināt Floridas dienvidu centrālajā daļā. Daži pētnieki iesaka spermu uzglabāt un aizkavēt apaugļošanu, taču šī ideja vēl jāpamato ar pierādījumiem.('Austrumu Indigo čūska: Drymarchon coral couperi', 1999; 'Vides un pagarināšanas pakalpojumi - dabas resursi: Florida Eastern Indigo Snake (Drymarchon coral couperi)', 2001; Smits, 2002)


sarkano plecu vanagu ligzdas

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Austrumu indigo čūskas vairojas reizi gadā.
  • Vaislas sezona
    Austrumu indigo čūskas pārojas no novembra līdz aprīlim un dēj olas maijā un jūnijā.
  • Diapazona pēcnācēju skaits
    4 līdz 12
  • Vidējais pēcnācēju skaits
    7
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    3-4 gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    3-4 gadi

Austrumu indigo čūsku inkubatori piedzimst vidēji 30,48 cm garumā. Viņi strauji aug un pieaugušo lielumu bieži sasniedz 2 līdz 3 gadu laikā. Austrumu indigo čūsku mātītes iegulda mazuļus, piegādājot olu un atrodot drošu vietu olu dēšanai. Vecāku ieguldījumu vairs nav.(Mērfijs, 2003)

  • Vecāku ieguldījums
  • nav vecāku līdzdalības
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • sieviete
    • aizsargājot
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Savvaļas austrumu indigo čūskas vidējais mūža ilgums parasti ir 17 gadi. Tomēr savvaļā viņi var izdzīvot līdz 21 gadam. Visilgāk dzīvojošā indigo čūska nebrīvē nodzīvoja 25 gadus un 11 mēnešus.('Welcome to Zipcode Zoo', 2009; Stīvensons et al., 2003)

  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: savvaļas
    12 līdz 21 gads
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: savvaļas
    17 gadi
  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: nebrīvē
    No 16 līdz 25 gadiem
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: nebrīvē
    23 gadi
  • Tipisks dzīves ilgums
    Statuss: savvaļas
    15 līdz 21 gads
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: savvaļas
    17 gadi
  • Tipisks dzīves ilgums
    Statuss: nebrīvē
    No 16 līdz 25 gadiem
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: nebrīvē
    23 gadi

Uzvedība

Austrumu indigo čūskas izturas plaši. Viņi ir aktīvi dienas laikā. Vasaras mēnešos viņi dod priekšroku mitrāju biotopiem un ziemā mēdz pāriet uz sausākiem biotopiem. Atšķirībā no daudzām citām čūskām, austrumu indigo čūskas vairojas un ir aktīvākas ziemas mēnešos. Kaut arī austrumu indigo čūskas visu gadu mainās starp dzīvotnēm, tām nav īstas migrācijas. Tā kā viņi dzīvo siltos mērenos apgabalos, austrumu indigo čūskas pārziemo tikai dažas nedēļas no gada. Viņi var nobraukt līdz 4 jūdzēm starp barības meklēšanu un ziemas atkāpšanos.(Ditmārs, 1939)

  • Galvenā uzvedība
  • terricolous
  • diennakts
  • mazkustīgs
  • vientuļnieks

Mājas diapazons

Austrumu indigo čūsku vīriešu mājas izmēri svārstās no 0,72 līdz 1,9 kvadrātkilometriem. Pieaugušo sieviešu indigo čūsku mājas diapazons parasti ir no 0,18 līdz 0,49 kvadrātkilometriem. Mājas diapazons parasti ir lielākais vasarā un mazāks ziemā.(“Vides un pagarināšanas pakalpojumi - dabas resursi: Floridas austrumu Indigo čūska (Drymarchon coral couperi)”, 2001)

Komunikācija un uztvere

Austrumu indigo čūsku mātītes izmanto feromonus vīriešu piesaistīšanai. Daži pētnieki izmanto šo saziņas metodi, lai piesaistītu tēviņus un notvertu viņus pētniecībai.('Austrumu Indigo čūska: Drymarchon corals couperi', 1999; Ditmars, 1939)


japāņu zirnekļa krabis salīdzinājumā ar cilvēku

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • ķīmiskais
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • vibrācijas
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Austrumu indigo čūskas patērē dažādus pārtikas avotus. Viņiem ir viena no daudzveidīgākajām čūsku diētām. Austrumu indigo čūskas ēd zīdītājus, vardes, ķirzakas, zivis, olas, putnus un citas čūskas, ieskaitot indīgas čūskas. Austrumu indigo čūskas ir imūnas pret simpatrisko indīgo čūsku sugu indēm. Interesanti, ka tās ir vienīgās čūskas, kuras, kā zināms, ēd jaunus bruņurupučus. Tāpat kā citas čūskas, arī viņi parasti ēd savu laupījumu, kamēr tas joprojām dzīvo. Tomēr ir reģistrēti gadījumi, kad austrumu indigo čūska sita laupījumu pret tuvumā esošu objektu, lai to nogalinātu. Austrumu indigo čūskas nesavāc savu laupījumu, tās parasti to pārspēj, līdz laupījums ir izsmelts līdz vietai, kur tas nevar aizbēgt, dažreiz imobilizējot laupījumu, piespiežot to pie zemes. Viņu spēcīgie žokļi tiek izmantoti, lai satvertu un piestiprinātu viņu upuri, līdz to var norīt.('Austrumu Indigo čūska: Drymarchon coral couperi', 1999; 'Vides un pagarināšanas pakalpojumi - dabas resursi: Florida Eastern Indigo Snake (Drymarchon coral couperi)', 2001; 'Welcome to Zipcode Zoo', 2009; Stap, 2001)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • ēd sauszemes mugurkaulniekus
    • piscivore
    • ēd olas
  • Dzīvnieku barība
  • putni
  • zīdītāji
  • abinieki
  • rāpuļi
  • zivis
  • olas

Plēsība

Cilvēki ir nozīmīgs drauds austrumu indigo čūskām. Pieaugušā izmērā viņiem ir maz dabisko plēsēju, bet mazākas vai jaunākas čūskas var ņemt lielāki plēsēji, piemēram, lieli vanagi. Ja tiek apdraudētas austrumu indigo čūskas, tās vispirms mēģinās ātri atkāpties. Ja atkāpšanās nav iespējama, šīs čūskas izturēsies biedējoši, saskaroties ar iespējamiem draudiem. Šī uzvedība ietver viņu galvas saplacināšanu, sēkšanu un astes vibrēšanu. Tomēr viņi reti kož cilvēkiem. Austrumu indigo čūskas pasargā sevi, slēpjas urbumos un izturas kriptiski. To krāsa var arī nedaudz palīdzēt viņus aizsargāt.('Austrumu Indigo čūska: Drymarchon corals couperi', 1999; Smits, 2002)

  • Pretplēsēju adaptācijas
  • noslēpumains

Ekosistēmas loma

Austrumu indigo čūskas aizņem pamestas gofers bruņurupucis urbumi, kur viņi meklē aizsardzību un vairojas. Pēc austrumu indigo čūsku mazuļu izšķilšanās viņi var palikt ligzdā vienu vai divas dienas pirms izkliedēšanas. Austrumu indigo čūskas arī palīdz kontrolēt grauzēju un citu čūsku, tostarp indīgo čūsku, populācijas viņu mājas areālā.('Austrumu Indigo čūska: Drymarchon coral couperi', 1999; 'Vides un pagarināšanas pakalpojumi - dabas resursi: Florida Eastern Indigo Snake (Drymarchon coral couperi)', 2001; Smits, 2002)

Savstarpējās sugas

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Austrumu indigo čūskas parasti izmantoja mājdzīvnieku tirdzniecībā, pirms tas kļuva nelikumīgs. Mājdzīvnieku tirdzniecībā viņi tika novērtēti par pakļāvīgo raksturu un izturību. Pašlaik daži tiek audzēti nebrīvē kā mājdzīvnieki, taču austrumu indigo čūsku turēšana ir regulēta, un ir vajadzīgas atļaujas. Tomēr, lai turētu indigo čūsku savā īpašumā, ir nepieciešama atļauja, vai arī tā ir nelikumīga. Austrumu indigo čūskas ir nozīmīgi grauzēju un indīgu čūsku plēsēji, kas palīdz regulēt šo potenciāli kaitīgo dzīvnieku populācijas. Austrumu indigo čūskas nav agresīvas un bieži dzīvo cilvēku tuvumā bez jebkādas negatīvas mijiedarbības, izņemot cilvēku vajāšanu, kas izriet no pārpratumiem par čūskām un viņu nozīmīgajām ekoloģiskajām lomām.(“Vides un paplašināšanas pakalpojumi - dabas resursi: Floridas austrumu indigo čūska (Drymarchon corais couperi)”, 2001; Ditmars, 1939; Murphy, 2003)

  • Pozitīva ietekme
  • kontrolē kaitēkļu populāciju

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Austrumu indigo čūskas cilvēkiem neapdraud. To kā apdraudēto sugu statuss dažkārt traucē būvniecības projektos.(“Vides un paplašināšanas pakalpojumi - dabas resursi: Floridas austrumu indigo čūska (Drymarchon corais couperi)”, 2001; Stevenson et al., 2003)

Saglabāšanas statuss

Cilvēki rada vislielākos draudus austrumu indigo čūskām. Atbilstošs biotops tiek iznīcināts ceļa un mājokļu būvniecības, mežizstrādes un lauksaimniecības darbību laikā. Mājdzīvnieki un pesticīdi negatīvi ietekmē arī populācijas. Austrumu indigo čūskas dažreiz nejauši savās urbumos gāzē ar grabulīšu čūsku malumedniekiem, un tās bieži un nelegāli izveda no dabiskajiem dzīvotnēm un pārdeva kā mājdzīvniekus. Austrumu indigo čūskas 1971. gadā tika iekļautas ASV apdraudēto sugu sarakstā. Kopš tā laika tās ir aizsargājušas Amerikas Savienoto Valstu Zivju un savvaļas dzīvnieku dienests un Floridas Zivju un savvaļas dzīvnieku saglabāšanas komisija. Saskaņā ar šo aizsardzību ir nelikumīgi turēt, kaitēt vai uzmākties indigo austrumu čūskām, un to turēšanai vai pārvadāšanai ir nepieciešama atļauja. Vairākas pieaugušās čūskas ir atgrieztas smilšu kalnu reģionos un tiek uzraudzītas saglabāšanas pētījumu nolūkos. Iedzīvotāji joprojām ir apdraudēti.('Austrumu Indigo čūska: Drymarchon corais couperi', 1999; 'Vides un pagarināšanas pakalpojumi - dabas resursi: Floridas Austrumu Indigo čūska (Drymarchon corais couperi)', 2001; 'Laipni lūdzam Zipcode Zoo', 2009)

Atbalstītāji

Anika Gooch (autore), Centra koledža, Meredith Ranney (autore), Centra koledža, Stefānija Fabritius (redaktore, instruktore), Centra koledža, Taņa Djūija (redaktore), Dzīvnieku aģenti.


zaļš koks pitons sarkans

Populāri Dzīvnieki

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Malapterurus electricus (elektriskais sams)

Lasiet par Norops sagrei (Kubas brūnais anols, Brūnais anols) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Struthidea cinerea (apostlebird)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Betta splendens (Siāmas cīņas zivis)

Lasiet par Kogia sima (punduris kašalots) vietnē Animal Agents

Lasiet par Pipidae (vardes bez vardēm) vietnē Dzīvnieku aģenti