Eupleres goudotiifalanouc

Autore Lea Boyd

Ģeogrāfiskais diapazons

Falanouc ir izplatīts visā Madagaskaras ziemeļrietumu un austrumu piekrastes mežos (Garbutt, 1999).

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • etiopietis
    • dzimtā

Dzīvotne

Falanouc dzīvo mitros, zemienes mežos, kuros dominē Cyperaceae, Raffia , un Pandanus sugas (Garbutt, 1999), kaut arī informācija par abu pasugu dzīvotņu areālu ir maz zināma (Nowak 1999).


rietumu zebras astes ķirzaka

  • Sauszemes biomi
  • mežs
  • lietus mežs

Izskata apraksts

Falanouc galvas un ķermeņa garums ir 450-650 mm un astes garums ir 220-250 mm (Albignac 1974, kā norādīts Nowak 1999). Tam ir īsi homodonta zobi un ar lielu vienu smaili, kas vairāk atgādina kukaiņēdāju zobus nekā lielākās daļas plēsēju zoba griešanas-saspiešanas zobi. Tās galva ir šaura un maza ar smailu purnu. Ķermenis ir salīdzinoši drukns un liels (lielāks nekā mājas kaķis). Tam ir atšķirīga plata cilindriska aste, kur tauki tiek uzglabāti lietošanai zemas pārtikas pārpilnības periodos. Apakšzāle ir blīva, un to klāj gari matēti matiņi. Austrumu Falanouc, Eupleres goudotii goudotii , ir pelēkas krāsas mugurpuse ar gaišāku vēderu. Falanouc rietumos E. g. vairākums , tēviņi ir brūngani, bet sievietes pelēcīgas (Garbutt 1999; Nowak 1999).



  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem
  • Diapazona masa
    2 līdz 4 kg
    4,41 līdz 8,81 mārciņa

Pavairošana

Pārošanās notiek jūlijā un augustā, un pēcnācēji piedzimst laikā no novembra līdz janvārim. Mātei piedzimst viens vai divi pāragri jauni bērni. Pēcnācēju dzimšanas brīdī svars ir aptuveni 150 g, un viņu acis jau ir atvērtas. Divu dienu laikā pēc dzimšanas jaunieši var sekot savai mātei barības meklējumu laikā. Viņi tiek atšķirti no deviņu nedēļu vecuma (Garbutt 1999).

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla

Uzvedība

Falanouc ir aktīvs nakts laikā un dienu pavada guļot baļķos vai akmeņainās plaisās. Tas tiek uzskatīts par vientuļu dzīvnieku, lai gan ir novērotas grupas. Falanoucs aizstāv lielas teritorijas, kuru robežas iezīmē smaržu dziedzeri, kas atrodas ap tūpļa un kakla. Ir ierakstīts maz balsu (Garbutt 1999).

  • Galvenā uzvedība
  • kustīgs

Komunikācija un uztvere

  • Uztveres kanāli
  • taustes
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Falanouc diēta sastāv gandrīz tikai no sliekām un citiem maziem bezmugurkaulniekiem (Macdonald 1992). Tās iegarenais purns un kukaiņēdājiem līdzīgie zobi veicina mazu bezmugurkaulnieku medījumu sagūstīšanas un apstrādes specializāciju. Tas arī izmanto savus garos nagus, lai izraktu laupījumu, kamēr barojas ar lapu pakaišiem (Garbutt 1999).

Saglabāšanas statuss

Falanouc apdraudētais statuss ir saistīts ar neseno cilvēku ietekmes uz Madagaskaru pieaugumu. To skaits un izplatība ir samazinājusies mežu izciršanas, purva drenāžas, medību pārtikas vajadzībām un mājas suņu plēsēju dēļ. Ir arī aizdomas, ka konkurence no ieviestās Viverrricula indica ir veicinājusi falanouc samazināšanos. Lai gan tā diapazons joprojām ir liels, visā tas ir reti sastopams (Shreiber et al. 1989, kā norādīts Nowak 1999).

Atbalstītāji

Lea Boyd (autors), Kalifornijas Universitāte, Berkeley, James Patton (redaktors), Kalifornijas Universitāte, Berkeley.


baltastes mangusts

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Ovis aries vignei (urial)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Ophiophagus hannah (Hamadryad, King Cobra)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Falco rusticolus (gyrfalcon)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Litocranius walleri (gerenuk)

Lasiet par Cryptomys damarensis (Damara mola žurka) vietnē Animal Agents

Lasiet par Casuariidae (kazuāriem) vietnē Animal Agents