Lycaon pictus - Āfrikas savvaļas suns

Autors Maikls Mulheizens; Kristāls Alens; Kristāls Alens

Ģeogrāfiskais diapazons

Vienā reizēLycaon pictusbija visā Āfrikā bez mežiem un tuksnešiem. To pašreizējais sadalījums ir sadrumstalotāks. Āfrikas medību suņi tagad ir atrodami Namībijā, Botsvānā, Mozambikā, Zimbabves daļās, Svazilendā un Transvaalā.(Kingdons, 1997)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • etiopietis
    • dzimtā

Dzīvotne

Āfrikas medību suņi ir sastopami zālājos, savannās un atklātos mežos. Tie ir plaši izplatīti visā Āfrikas līdzenumā un nav atrodami džungļu rajonos. Viņu dzīvesvietā ietilpst arī daļēji tuksnesis līdz kalnainiem apgabaliem uz dienvidiem no Sahāras tuksneša Āfrikā.(Kanādas Dabas muzejs, 2003; Nowak, 1999; 'Filadelfijas zoodārza dzīvnieku fakti - Āfrikas savvaļas suns', 2004)

  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • tropisks
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • savanna vai zālājs
  • kaprālis
  • mežs

Izskata apraksts

Āfrikas medību suņu zinātniskais nosaukums,Lycaon pictus, atspoguļo viņu pelage krāsu.Lycaon pictusburtiski nozīmē 'krāsots vai grezns vilks'. Kažokāda, šķiet, ir nokrāsota ar brūnām, sarkanām, melnām, dzeltenām un baltām vietām. Krāsu raksts katram dzīvnieku kažokam ir atšķirīgs, līdzīgi kā zebru svītras. Kažokādas L. attēls ir īsa, ar zemu kažokādu vai bez tās, un melnādainā āda dažreiz ir redzama vietās, kur kažokāda ir reta. Parasti viņu kuplās astes galā ir tumša kažokāda un balts gals. Viņiem ir lielas, noapaļotas ausis, plāns ķermenis un garas, muskuļotas kājas ar četriem pirkstiem katrā kājā. Ķermeņa garumsLycaon pictusir no 75 līdz 110 cm, aste ir no 30 līdz 40 cm gara, un to svars svārstās no 18 līdz 36 kg. Vīriešiem un sievietēm mēdz būt aptuveni vienāds izmērs.(Nowak, 1999; Stuart and Stuart, 1995; 'Filadelfijas zoodārza dzīvnieku fakti - Āfrikas savvaļas suns', 2004)



  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Diapazona masa
    18 līdz 36 kg
    39,65 līdz 79,30 mārciņas
  • Diapazona garums
    75 līdz 110 cm
    29,53 līdz 43,31 collas
  • Vidējais bāzes metabolisma ātrums
    33.01 W
    AnAge

Pavairošana

Katrā Āfrikas medību suņu barā ir dominējošais vaislas pāris. Šo pāri var identificēt pēc to palielinātas tendences uz urīna atzīmi. Parasti viņi ir vienīgie pārinieki, kuri pārojas, un viņi mēdz palikt monogāmi uz mūžu. Viņu paredzamais dzīves ilgums ir aptuveni desmit gadi. Parasti dominējošais pāris neļauj padotajiem vairoties. Vaislas nomākšana starp sievietēm bieži var izraisīt agresīvu mijiedarbību. Dažreiz padotajai sievietei ir atļauts pāroties un audzināt mazuļus.(Estes, 1991; Kingdon, 1997; Nowak, 1999; Stjuarts un Stjuarts, 1995)

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms
  • kooperatīvais selekcionārs

Lycaon pictusdzimumgatavību sasniedz apmēram 12 līdz 18 mēnešos, lai gan viņi parasti pārojas tikai daudz vēlāk. Jaunākā reģistrētā sievietes reprodukcija bija 22 mēnešus veca. Grūtniecība ir aptuveni desmit nedēļas, un mazuļi parasti piedzimst no marta līdz jūlijam. Metiena lielums var ievērojami atšķirties, sākot no 2 līdz 20 mazuļiem. Mazāki metienu izmēri ir reģistrēti no nebrīvē turētiem dzīvniekiem. Vaislas mātītes savus metienus dzemdē zālājos ieraktās bedrēs, parasti pamestā aardvark bedrē. Kucēni trīs līdz četras nedēļas uzturas kopā ar māti. Kad mazuļi tiek izvesti no audzētavas, viņi kļūst par visu baru. Kucēni māsu no citām mātītēm iepakojumā, kā arī no viņu mātes. Zīdīšana var notikt jau 5 nedēļas. Intervāls starp metieniem parasti ir 12 līdz 14 mēneši.(Estes, 1991; Kingdon, 1997; Nowak, 1999; Stjuarts un Stjuarts, 1995)


pelēko vāveru pārošanās sezona

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • viviparous
  • Vairošanās intervāls
    Divpadsmit līdz četrpadsmit mēneši
  • Vaislas sezona
    Janvāris līdz maijs
  • Diapazona pēcnācēju skaits
    2 līdz 20
  • Vidējais pēcnācēju skaits
    8
  • Vidējais pēcnācēju skaits
    8
    AnAge
  • Grūtniecības periods
    60 līdz 80 dienas
  • Vidējais grūtniecības periods
    72,4 dienas
  • Diapazona atšķiršanas vecums
    35 līdz 90 dienas
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (sieviete)
    12 līdz 18 mēneši
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (vīrietis)
    12 līdz 18 mēneši
  • Vecāku ieguldījums
  • altricial
  • pēc neatkarības biedrība ar vecākiem
  • pagarināts nepilngadīgo mācību periods

Mūža ilgums / ilgmūžība

Uzvedība

Āfrikas medību suņi ir kopīgi dzīvnieki, kas veido iepakojumus līdz 40 dalībniekiem. Pirms nesen tika reģistrēts Āfrikas medību suņu iepakojumu skaits līdz 100 dzīvniekiem. Vidējais iepakojuma lielums pašlaik ir no 7 līdz 15 dalībniekiem. Iepakojumā ir alfa tēviņš un alfa sieviete, kas ir dominējošais pāris. Vīriešiem un sievietēm ir atsevišķas dominanču hierarhijas. Vidēji iepakojumā ir vairāk vīriešu nekā sieviešu. Sievietēm ir daudz augstāks emigrācijas līmenis no viņu dzimtās grupas nekā vīriešiem. Mātītes parasti atstāj iepakojumu 2 1/2 gadus vecas vai vecākas, lai pievienotos citiem iepakojumiem, kuros nav pieaugušu sieviešu. Aptuveni puse jauno vīriešu paliks pie sava tēva bara, pārējie aizies, lai kopā izveidotu jaunu baru. Iepakojumā šiem dzīvniekiem ir unikālas sociālās rūpes un struktūra. Viņi sadarbojas, rūpējoties par jauniešiem, kā arī ievainotiem vai slimiem bara locekļiem. Kad suņi atgriežas no nogalināšanas, viņi baro regurgitētu pārtiku jauniem, ievainotiem un slimiem cilvēkiem, kā arī visiem pieaugušajiem, kuri nebija spējīgi doties medībās. Vēl viena unikāla Āfrikas medību suņu iezīme ir vispārējs agresijas trūkums starp bara locekļiem. Izņēmums ir gadījuma rakstura cīņa starp dominējošo un pakļauto sievieti par audzēšanas tiesībām.

Šie dzīvnieki ir kooperatīvi mednieki, viņi medī baros, kurus vada alfa tēviņš. Āfrikas medību suņi galvenokārt ir diennakts medības no rīta un agrā vakarā. Viņi medīs naktī, ja būs spožs mēness. L. attēls upura atrašanai izmanto redzi, ne ožu. Atrodot laupījumu, viņi sāk to vajāt. Pakaļdzīšanās var ilgt vairākus kilometrus un sasniegt ātrumu līdz 55 km / stundā. Suņi vajā laupījumu, līdz tas nogurst, un brīžiem viņi atņems upuri, kamēr tas vēl darbojas. Kad laupījums ir noguris, viņi to saplēš gabalos. Āfrikas medību suņi pieļauj iznīcinātājus viņu nogalināšanā, izņemot plankumainās hiēnas. Viņi dzen hiēnas, dažreiz tos ievainojot vai nogalinot.

Āfrikas medību suņi nav teritoriāli dzīvnieki. Tas atspoguļojas teritoriālā urīna marķējuma trūkumā, kas tiek novērots lielākajā daļā canid sugu. Reizēm urīna marķēšana ir redzama alfa tēviņiem un sievietēm, bet ne teritoriāliem mērķiem.(Kanādas Dabas muzejs, 2003; Estes, 1991; Kingdon, 1997; Nowak, 1999; Wildlife Africa CC, 2002; 'Philadelphia Zoo Animal Facts - African Wild Dog', 2004)

  • Galvenā uzvedība
  • kursors
  • terricolous
  • diennakts
  • krēsla
  • kustīgs
  • klejotājs
  • Sociālais
  • dominēšanas hierarhijas
  • Diapazona teritorijas lielums
    200 līdz 2000 km ^ 2

Mājas diapazons

Tā kā Āfrikas medību suņi nav teritoriāli un tiem nav ekskluzīvu diapazonu, viņu mājas diapazons var atšķirties no 200 līdz 2000 kvadrātkilometriem.(Estes, 1991; Kingdon, 1997; Nowak, 1999)

Komunikācija un uztvere

  • Uztveres kanāli
  • taustes
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Āfrikas medību suņi mēdz laupīt zīdītājus, kuru svars ir aptuveni divreiz lielāks. Reizēm viņi nogalinās lielākus dzīvniekus, kā arī individuāli paņems mazāku laupījumu. Daži no dzīvniekiem, kurus viņi upurē, ietver mazu antilopi, piemēram, impala ( Aepyceros melampus ) un krūmu nirējs ( Sylvicapra grimmia ), un veciem, slimiem vai ievainotiem lielākiem dzīvniekiem, piemēram, gnu (ģints Konohetes ) un zebra (ģints Equus ). Dažreiz daži no ēdieniem, ko viņi saņem no lielākiem nogalinājumiem, var tikt saglabāti kešatmiņā, lai gan ļoti bieži viņi nekad neatgriežas pie kešatmiņā saglabātā ēdiena. LielākotiesLycaon pictusneēd augus vai kukaiņus, izņemot nelielu zāles daudzumu. Arī Āfrikas medību suņi nekad netiks izķerti, lai arī cik nogalināts tas būtu svaigs.(Estes, 1991; Kingdon, 1997; Nowak, 1999; Wildlife Africa CC, 2002)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • ēd sauszemes mugurkaulniekus
  • Dzīvnieku barība
  • zīdītāji
  • Uzmeklēšana
  • uzglabā vai saglabā kešatmiņā pārtiku

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Lycaon pictuslaiku pa laikam nogalina mājlopus un svarīgus medījamos dzīvniekus.(Nowak, 1999)

Saglabāšanas statuss

Lycaon pictusir uzskaitīts kā apdraudēts IUCN un Amerikas Savienoto Valstu Apdraudēto sugu likumā. Biotopu zudums un mājas dzīvnieku izplatītās slimības apdraud atlikušās Āfrikas medību suņu populācijas.(Nowak, 1999)


kādā ģimenē ir vāvere

Atbalstītāji

Maikls Mulheizens (autors), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Crystal Allen (autors), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Crystal Allen (autors), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Cynthia Sims Parr (redaktore), Mičiganas Universitāte- Ann Arbor.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par Balaenidae (priekšgala vaļiem un labajiem vaļiem) vietnē Animal Agents

Lasiet par Antaresia perthensis (Pigmejs pitons) vietnē Dzīvnieku aģenti

Lasiet par Linuche unguiculata (uzpirkstītes medūzām) vietnē Animal Agents

Lasiet par Chrysemys picta (krāsots bruņurupucis) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Phalanger gymnotis (zemes cuscus)

Lasiet par Nematostella vectensis par dzīvnieku aģentiem