Molotrusu arbrūnu galvu putns

Autore Bretaņa Bērlija

Ģeogrāfiskais diapazons

Brūngalvaini govju putni (Molothrus ater) apdzīvo visas Amerikas Savienotās Valstis, Meksikas ziemeļus un lielāko daļu Kanādas. Vēsturiski to galvenā izplatība atradās Ziemeļamerikas Lielajos līdzenumos, bet 19. un 20. gadsimta laikā tie no līdzenumiem paplašinājās visos virzienos. Mūsdienās to joprojām ir daudz vairāk Ziemeļamerikas centrālajās daļās, it īpaši no Kanādas dienvidiem līdz Oklahomai. Trīm atzītajām pasugām ir dažādi diapazoni, Molothrus ater ater ir sastopams ASV austrumos,M. a. tumšsir sastopams galējos dienvidrietumos unM. a. artemisiaeir atrodams ziemeļrietumos. Apakškopas var krustoties netālu no to diapazona robežām, kas radījis indivīdus ar jaunām īpašībām.(Ortega, 1998; Peterjohn et al., 2000; Rothstein and Robinson, 2000)

Brūngalvju govju putni parasti ir migrējoši, taču to migrācijas apjoms ir atkarīgs no indivīda. Daži brūngalvju govju putni migrē lielus attālumus starp vairošanās un ziemošanas vietām, bet citi ziemo savās reprodukcijas vietās. Brūngalvju govju putnu populācijas parasti nepārvietojas kopā no vairošanās uz ziemošanas vietām. Tā vietā gan migrējošās, gan ziemojošās populācijas ganāmpulki izkliedējas katras migrācijas laikā. Kaut arī lielākā daļa govju putnu atgriežas tajos pašos apgabalos, lai audzētu katru vairošanās sezonu, ziemošanas vietās ir daudz mazāk uzticības, un daži putni migrē starp dažādām ziemošanas vietām.(Ortega, 1998)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā

Dzīvotne

Brūngalvju govju putnu biotops ietver meža malas, piekrastes zonas, biezokņus, prērijas, laukus, astes purvus, ganības, augļu dārzus un piepilsētas teritorijas. Viņi dod priekšroku ekotonu biotopiem, kas ir tuvu gan saimnieku ligzdām, gan lopbarības vietām. No rīta gar slēgtu, mežainu biotopu malām sastopami brūngalvaini govju putni. Pēcpusdienā tos bieži atrod barības meklējumos atklātos biotopos, piemēram, prērijās.(Lowther, 2003; Ortega, 1998; Rothstein un citi, 1986)



  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • savanna vai zālājs
  • mežs
  • Citas biotopu funkcijas
  • pilsētas
  • piepilsēta
  • lauksaimniecības
  • Diapazona augstums
    2900 (augsts) m
    pēdas

Izskata apraksts

Brūngalvju govju putni ir seksuāli dimorfiski pēc ķermeņa lieluma un krāsu modeļa. Tēviņi ir nedaudz lielāki nekā sievietes, ķermeņa garums ir no 19 līdz 22 cm, vidējais spārnu platums ir 36 cm un ķermeņa masa ir no 42 līdz 50 g. Viņiem ir spīdīgs, melns korpuss un brūna galva, ar smailu pelēku knābi. Sievietēm ķermeņa garums ir no 16 līdz 20 cm, spārnu platums ir no 32 līdz 38 cm un ķermeņa masa ir no 38 līdz 45 g. Viņi ir blāvi brūni, un uz krūtīm var būt gaišas krāsas svītras ar smailu pelēku knābi. Trīs pasugas, ieskaitotM. a. ater,M. a. artemisiae, unM. a. tumšs, identificē pēc knābja morfoloģijas un spārnu auklas. VīrietisM. a. aterir konusveida knābis ar dziļi izliektu apakšējo apakšžokli, un to spārnu aukla ir no 10,4 līdz 11,4 cm, tēviņšM. a. artemisiaeir taisns augšējais apakšžoklis ar spārnu akordu, kas lielāks par 11,0 cm, un vīrietisM. a. tumšsir taisna augšējā apakšžokļa ar spārnu akordu, kas mazāks par 10,5 cm. Starp sievietēmM. a. aterir izliekta apakšējā apakšžokļa daļa un spārnu akords no 9,6 līdz 10,1 cm,M. a. artemisiaeir taisna augšējā apakšžoklis ar spārnu akordu no 9,7 līdz 10,5 cm un sievieteM. a. tumšsir taisna augšējā apakšžokļa ar spārnu akordu, kas mazāks par 9,1 cm.(“Brūngalvainais govju putns”, 2013; Ortega, 1998; Tacutu un citi, 2013; Tekiela, 2000)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • vīrietis lielāks
  • dzimumi krāsaini vai rakstaini atšķirīgi
  • vīrietis krāsaināks
  • Diapazona masa
    38 līdz 50 g
    1,34 līdz 1,76 oz
  • Diapazona garums
    16 līdz 22 cm
    6,30 līdz 8,66 collas
  • Diapazons spārnu
    32 līdz 38 cm
    12,60 līdz 14,96 collas
  • Vidējais bāzes metabolisma ātrums
    0,6315 cm3. O2 / g / h
  • Vidējais bāzes metabolisma ātrums
    0,6315 vati
    AnAge

Pavairošana

Mate selekciju kontrolē govju putnu mātītes. Vīrieši tiesā mātītes, izmantojot izstādes un sēžot dziesmas. Tēviņi izstāda dziesmu izplatītas izstādes, kurās viņi pūka spalvas, izpleš spārnus un paklanās mātītei. Vīriešu atlase balstās uz pārvietojumu, dziesmu izplatību un lidojumu svilpienu skaitu viņu repertuārā, tās pašas pazīmes, ko izmanto, lai noteiktu viņu sociālo hierarhiju. Neviena pārošanās sistēma neapraksta visas populācijas, lai gan lielākā daļa pētījumu norāda uz lielākoties monogāmu pārošanās sistēmu. Gandrīz visās populācijās ir vairāk vīriešu nekā sieviešu, tāpēc sievietes var būt izvēlīgas. Tēviņi visā vairošanās sezonā mēdz būt monogāmi un cenšas uzturēt pāru saiti, sargājot savu mātīti no citiem tēviņiem. Savukārt mātītes mēdz būt izlaidīgas. Pārošanās tikai ar vienu tēviņu, šķiet, nepiešķir reproduktīvās priekšrocības, jo tēviņi nenodrošina pārtiku, ligzdošanas resursus, aizsardzību pret plēsonību vai vecāku aprūpi. Pārošanās ar vairāk nekā vienu tēviņu ir labvēlīga mātītes reproduktīvajiem panākumiem, palielinot viņas pēcnācēju genofondu. Tēviņi, kas nav pāru saitē, var pāroties ar neapsargātām mātītēm, bieži vien tad, kad mātītes pārinieks barojas. Papildu pāru kopulācijas biežāk notiek populācijās, kur sievietēm ir lielāks mājas diapazons nekā vīriešiem. Kad sieviete iziet no mātes mājas, viņa vairs netiek apsargāta, un tāpēc, visticamāk, viņa kopēs ar citu vīrieti.(Darley, 1982; Ortega, 1998)

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms
  • poligonandrisks (caurspīdīgs)

Govjputni ar brūngalvu ir peru parazīti un dēj olas saimniekorganisma sugā. Tā kā viņu reprodukcija ir atkarīga no saimniekiem, to vairošanās sezona mainās un ir pielāgota, lai sakristu ar saimnieku vairošanās sezonām. Agrākās vairošanās sezonas sākas aprīļa sākumā un vidū un jaunākās sezonas beidzas augusta sākumā, bet olu dēšana parasti notiek no maija līdz jūnijam. Olu skaits vairošanās sezonā ir atšķirīgs, taču brūngalvu govju putni vienā pārošanās sezonā ir ievietojuši līdz 77 olām. Tā kā tie ir perēšanas parazīti, pieejamo saimnieku ligzdu skaits, iespējams, ietekmē dēto olu skaitu vairošanās sezonā. Lai izvairītos no ligzdas saimnieka atklāšanas, mātītes ir ātri attīstījušas olu dēšanu. Vidēji brūngalvju govju putni dēj olas 41 sekundē, salīdzinot ar citām - 20,7 līdz 103 minūtēm garāmgājēji . Viņu olšūnas izšķiļas 10 līdz 11,6 dienu laikā. Daudzos gadījumos šis īsais inkubācijas laiks ļauj viņiem izšķilties pirms saimnieka olām un iegūt pārtiku un sākt augt pirms saimnieka izšķilšanās. Brūngalvju govju putnu inkubatoros ir pārspīlēta ubagošana, kā rezultātā vecākie saimnieki baro govis vairāk nekā paši. Govju putni pārspēj saimnieku inkubatorus, kā rezultātā daži vai visi saimnieku inkubējamie nāve iet bojā. Jaunie brūngalvju govju putni parasti pamet ligzdu 10 līdz 11 dienas pēc izšķilšanās un iegūst neatkarību no saviem audžuvecākiem vecumā no 25 līdz 39 dienām. Šajā brīdī viņi atrod citu brūngalvu govju putnu baru un pievienojas tiem.(Ortega, 1998; Rothstein, 2004; Tacutu et al., 2013)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Brūngalvju govju putni vairošanās periodā pārojas daudzas reizes.
  • Vaislas sezona
    Vairošanās sezona mainās atkarībā no reģiona, bet olu dēšana notiek visbiežāk maijā un jūnijā.
  • Klāt olas sezonā
    0 līdz 77
  • Diapazona laiks līdz inkubācijai
    10 līdz 11,6 dienas
  • Diapazona lidojuma vecums
    8 līdz 13 dienas
  • Vidējais lidošanas vecums
    10-11 dienas
  • Diapazons laiks līdz neatkarībai
    25 līdz 39 dienas
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    1 gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    Dzimums: sieviete
    365 dienas
    AnAge
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    1 gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    Dzimums: vīrietis
    365 dienas
    AnAge

Tiek uzskatīts, ka brūngalvju govju putnu perēšanas parazitārā reproduktīvā stratēģija ir attīstījusies, jo agrie govju putni sekoja bizonu ganāmpulkiem un nevarēja uzturēties vienā vietā pietiekami ilgi, lai rūpētos par saviem mazuļiem. Kamēr brūngalvju govju putni tiek attēloti kā slinki vai nevērīgi vecāki, jaunākie pierādījumi liecina, ka govju putni aktīvi interesējas par saviem mazuļiem. Viņi uzmanīgi ievieto olas un var turpināt pārbaudīt ligzdu. Brūngalvju govju putnu mātītes cītīgi mežā meklē saimnieku ligzdas. Kad ligzda ir atrasta, mātīte to pārbauda un tās būvēšanas laikā var pat pārbaudīt vairākas reizes. Arī sievietes pirms olu ievietošanas ligzdā ilgstoši vēro saimnieku. Kad olas ir dētas, govju mātītes ar noteiktu biežumu pārbauda ligzdu. Ja saimnieks noraida govju putnu olu, mātīte var atriebties, iznīcinot saimnieka olas vai dažreiz to inkubatorus, tas tiek dēvēts par “mafijas uzvedību”. Olu vai inkubējamo dzīvnieku iznīcināšana var atturēt no saimnieka turpmākas noraidīšanas, nodrošinot, ka šāda rīcība neizveidojas. Tas var arī stimulēt saimnieku no jauna ligzdot, dodot govju putniem vēl vienu iespēju parazitēt saimniekā. Kaut arī reti brūngalvju govju putni parazitētajā ligzdā regulāri baro inkubējamo barību, barojot tikai savus pēcnācējus un, lūdzot barību, knābājot galvā saimnieka mazuļus.(Hūovers un Robinsons, 2007; Ortega, 1998)

  • Vecāku ieguldījums
  • sieviešu vecāku aprūpe
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Garākais zināmais savvaļas brūngalvju govs putna mūžs ir 16,9 gadi.(Tacutu et al., 2013)

Uzvedība

Brūngalvju govju putni ir saviesīgi, bet no rītiem tie mēdz būt vientuļāki. Šajā laikā notiek pārošanās, parasti prom no citiem putniem un pāra mājas areālā. Arī vientuļās sievietes no rīta meklē saimnieku ligzdas. Pēcpusdienā brūngalvju govju putni pulcējas baros, lai barotos. Ziemas mēnešos viņi pulcējas ļoti lielos pulkos kopā ar citiem ikterīdi un Eiropas strazdi . Roosting populācijas var būt pat 38 miljoni cilvēku. Sociālajos apstākļos hierarhija tiek izveidota, pamatojoties uz pārvietojumu skaitu, dziesmu izplatīšanos un lidojuma svilpes vīrieša repertuārā. Lai noteiktu hierarhiju, brūngalvju govju putni iesaistās “trijstūra un četrstūra ceremonijās”. Veicot šīs aktivitātes, vīriešu govju putni stāv aplī un dod dziesmu izplatīšanos viens otram, lai noteiktu sociālo stāvokli. Pēc sociālā statusa noteikšanas tas parasti tiek uzturēts ar neverbāliem līdzekļiem. Ganāmpulkos dzied galvenokārt dominējošais vīrietis. To var panākt, uzbrūkot nepilnvērtīgiem vīriešiem, kuri mēģina dziedāt.(Darley, 1982; Ortega, 1998)

  • Galvenā uzvedība
  • arboreal
  • terricolous
  • mušas
  • diennakts
  • parazīts
  • kustīgs
  • migrējošs
  • teritoriālais
  • Sociālais
  • dominēšanas hierarhijas

Mājas diapazons

Brūngalvju govju putniem ir lieli mājas diapazoni, jo tie katru dienu var pārvietoties starp ligzdošanas un barošanās vietām. Viņu mājas areāla lielums ir atkarīgs no viņu īpašā biotopa, sievietes Ontario izmanto 4,5 ha, bet vīrieši - 6,6 ha, turpretī Sierra Nevada kalnos, kur viņi aizņem augstuma gradientu, viņi var izmantot 68 ha ^ 3. Tiek ziņots, ka daži brūngalvju govju putni katru dienu no ligzdošanas līdz barošanās vietām dodas 7 km attālumā, bet citi paliek tajā pašā apgabalā, lai ligzdotu un barotos. Šajā uzvedībā var būt nozīme brūngalvu govju putnu reproduktīvajai stratēģijai. Parazitāras noslieces dēļ mazuļiem nav jārūpējas. Brīvība no vecāku gādības ļauj viņiem ceļot uz vietām ar bagātīgākiem pārtikas avotiem. Šo hipotēzi apstiprina pierādījumi, ka sarkanspārnu melnputni , kas nav parazītiska suga Icteridae , ceļo starp ligzdošanas un barības meklēšanas vietām agri pirms vairošanās sezonas, pirms tās dēj olas.(Orians, 1961; Rothstein, et al., 1984; Orians, 1961; Ortega, 1998; Rothstein, et al., 1984)


zeltainais vaiga ķērcis

Nav zināms, ka govju putnu tēviņi ir teritoriāli. Tā vietā, lai apsargātu teritoriju, viņi mēdz sargāt draugus. Turpretī mātītes mēdz būt teritoriālākas, lai gan teritorialitātes pakāpes ir atkarīgas no viņu reģiona un saimnieku ligzdu blīvuma. Reģionos ar lielāku saimniekorganismu ligzdu blīvumu, piemēram, ASV ziemeļaustrumos, sievietes ir teritoriālākas. Lielāka ligzdu blīvuma dēļ govsputni spēj atrast daudz ligzdu mazākā mājas diapazonā, un to ir vieglāk aizstāvēt no citiem. Prēriju reģionos, piemēram, Kanzasā, ir mazāks saimnieku ligzdu blīvums. Nav iespējams iegūt mājas diapazonu, kuru varētu aizstāvēt ar sievietēm nepieciešamo ligzdu skaitu; tāpēc sievietēm šajos reģionos teritoriālā teritorija ir maza vai vispār nav.(Ortega, 1998)

Komunikācija un uztvere

Brūngalvainiem govju putniem ir dažādas balss skaņas, tostarp lidojuma svilpes, vienzilgu zvani, sēžošas dziesmas, keks vai chuck un pļāpāšana. Tie darbojas kā pirātisms, suga un indivīds, agresija un brīdinājumi par draudiem. Dziesmas vismaz daļēji ir iedzimtas. Savvaļā jaunieši nekad nemācās savu saimnieku dziesmas un tā vietā mācās specifiskus balsojumus, neskatoties uz saimnieka audzināšanu. Vīrieši var iemācīties nožuvušas dziesmas pat akustiskā izolācijā, kas nozīmē šīs dziesmas iedzimto komponentu. Šī spēja ir unikāla; jāapgūst lielākās daļas citu putnu dziesmas. Tomēr tajā pašā laikā ir zināms, ka brūngalvju govju putni var atšķirties nožuvušas dziesmas, reaģējot uz citu tēviņu dziesmām, vīriešu agresiju, atbildot uz dziesmām, un sieviešu bezbalsīgu saziņu.(Ortega, 1998; Rothstein, et al., 2000)

Lidojuma svilpes ir tālsatiksmes veids, ko nodrošina tikai vīrieši, un tie sastāv no tīriem toņiem no 3 līdz 9 kHz. Lidojuma svilpes ir dažādas un var ietvert arī trillus, tos bieži izsniedz pirms lidojuma vai lidojuma laikā un 5 sekunžu laikā pēc kopēšanas, tie darbojas arī kā trauksmes zvans. Vienzilbes zvanus veic vīrieši, un tie sastāv no viena tīra toņa ar pamata frekvenci starp 2 un 8 kHz. Vīriešu repertuārā parasti ir 1 vai 2, viņu funkcijas ir līdzīgas lidojuma svilpēm, taču tās biežāk tiek dotas, ja tuvinieki atrodas tuvumā. Perched dziesmas izmanto tikai vīrieši, un to frekvenču diapazons ir no 0,5 līdz 12 kHz, kas ir visplašākais frekvences diapazons no visām putnu dziesmām. Tēviņiem repertuārs ir no 1 līdz 8 dažādām sēžamām dziesmām. Ja šīs dziesmas tiek izmantotas galdā, tām tiek pievienots dziesmu izplatīts displejs. Viņi darbojas arī vīriešu un vīriešu agresijā, identificējot un izveidojot sociālās hierarhijas. Keks jeb čaks ir īsas piezīmes, ko izsniedz vīrieši un sievietes. Tās nav nosakāmas tālāk par 5 m putna, tāpēc par šo vokalizāciju ir zināms salīdzinoši maz. Pļāpāšanu galvenokārt veic sievietes, un tās var izmantot, reaģējot uz citiem balsīm. Tas sastāv no vairākiem elementiem ar frekvenci no 2 līdz 6 kHz. Starp pasugām vai dažādām populācijām ir maz vai nav atšķirību, tomēr starp indivīdiem ir atšķirības, tas var nozīmēt, ka identifikācijā tiek izmantotas skaņas.(Ortega, 1998; Rothstein, et al., 2000; West, et al., 1979)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Brūngalvju govju putni galvenokārt barojas ar pārtiku uz zemes atklātos biotopos, piemēram, zālājos. Viņi bieži barojas lopu tuvumā, piemēram, govis, kas staigājot pamaisa kukaiņus no zāles. Septiņdesmit pieci procenti no viņu uztura sastāv no augu vielām, ieskaitot augļus un sēklas. Viņi arī barojas zirnekļi un posmkāji , piemēram, sienāži , lapu pļāvēji un vaboles . Vaislas sezonā mātītes ēd mīkstmiešu čaumalas, lai paaugstinātu kalcija līmeni, kas veicina olu ražošanu. Lai gan abi dzimumi ēd olas, sievietes to var darīt, lai uzņemtu vairāk kalcija. Ziemas periodā viņu uzturs galvenokārt sastāv no graudiem.(“Brūngalvainais govs putns”, 2013; Ortega, 1998; Reilly, Jr (red.) Un Pettingill, Jr (red.), 1968)

  • Primārā diēta
  • zālēdājs
    • frugivore
    • graudēdājs
  • Dzīvnieku barība
  • olas
  • kukaiņi
  • sauszemes posmkāji, kas nav kukaiņi
  • gliemji
  • Augu pārtika
  • sēklas, graudi un rieksti
  • augļi

Plēsība

Zils Džejs ir parastie olšūnu plēsēji, bet sarkanās vāveres , ziemeļu lidojošās vāveres un dzeltens vēdera sapsuckers inkubācijas laikā uzbrūk arī brūngalvainiem govju putniem. Plaša spārna vanagi unaizliegtas pūcesir izplatīti mazuļu plēsēji, kā arī ziemeļu zoskas , Kūpera vanagi , asās spalvas vanagi , ziemeļu zāģa pūces , zilās jays un ziemeļu lidojošās vāveres.(Cox, et al., 2012; Hannon, et al., 2009)

Ekosistēmas loma

Brūngalvaino govju putnu reproduktīvā darbība viņu obligātās peru parazitārās reproduktīvās stratēģijas dēļ ietekmē daudzas putnu populācijas. Brūngalvainiem govju putniem ir 226 dažāda lieluma saimniekorganismu sugas, sākot no tārpiem, kuru svars ir no 8 līdz 15 g, līdz melnajiem putniem, kuru svars pārsniedz 100 g. Tomēr viņi regulāri parazitē tikai 132 sugas. Visbiežāk izmantotie saimnieki ietver dzeltenie tārpi , sarkano acu vireos , dziesmu zvirbuļi , koka strazdi un parastās dzeltenās rīkles . Šo populāciju reproduktīvos panākumus var nopietni ietekmēt, jo parazitētās ligzdās tiek samazināts saimnieku pēcnācēju skaits. To izraisa vairākas govju putnu uzvedības formas, tostarp olu noņemšana, olu punkcija un ārpus konkurējošiem saimnieku inkubatoriem, kā arī saimnieka atteikšanās no parazitētām ligzdām.(Ortega, 1998; Rothstein, 2004; Smith, et al., 2000)

Govjputni ar brūngalvu rada draudus dažām apdraudētām sugām. Tas ir novedis pie programmu izstrādes, lai kontrolētu viņu populāciju. Šīs programmas gadā nogalina tūkstošiem govsputnu, cenšoties palielināt saimnieku populāciju. Lai aizsargātu, ir izmantotas kontroles programmasKirtlandes tārpi, vismazāk zvana vireos , melno vāciņu vireos un dienvidrietumu vītolu mušķērāji . Kaut arī govju putniem ir zināma daļa apdraudēto sugu populāciju samazināšanā, to faktiskā loma, visticamāk, nav tik liela, kā tiek attēlots. Rothstein (2004) norāda, ka govju putni darbojas kā grēkāzis, jo apdraudēto sugu populācijas visvairāk ietekmē dabiskās dzīvotnes pazušana urbanizācijas dēļ, nevis ligzdu parazītisms.(Rotšteins, 2004)

  • Ekosistēmas ietekme
  • izkliedē sēklas
  • parazīts
Sugas, ko izmanto kā resursdatoru

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Brūngalvaini govju putni palīdz kontrolēt kukaiņu populācijas, kas cilvēkiem var būt kaitēkļi.

  • Pozitīva ietekme
  • kontrolē kaitēkļu populāciju

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Kontroles programmas, kas uzsāktas, lai aizsargātu apdraudētās putnu sugas no brūngalvainiem govju putniem, ir dārgas. Šīs kontroles programmas katru gadu nodokļu maksātājiem maksā apmēram vienu miljonu dolāru.(Rotšteins, 2004)

Saglabāšanas statuss

Ziemeļamerikā ir liels skaits brūno galvu. Tas ir saistīts ar viņu panākumiem perēšanas parazitārās reproduktīvās stratēģijas izmantošanā un to dzīvotņu paplašināšanā ar lauksaimniecību, mežu izciršanu un urbanizāciju.(Ortega, 1998)

Atbalstītāji

Brittany Byerley (autore), Indianas Universitātes-Purdue Fort Wayne universitāte, Marks Džordans (redaktors), Indianas Universitātes-Purdue University Fort Wayne, Leila Siciliano Martina (redaktors), Dzīvnieku aģentu personāls.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Battus philenor

Lasiet par Dzīvnieku aģentiem par Polites peckius

Lasiet par Aquila clanga (lielāko ērgli) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Trachypithecus francoisi (Fransuā lapu pērtiķiem)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Pygocentrus nattereri (Redbelly piranha)

Lasiet par Eulemur macaco (melno lemūru) vietnē Animal Agents