Petaurista petauristared milzu lidojošā vāvere

Sāras Ņūlinas un Džeimsa Bredšova autori

Ģeogrāfiskais diapazons

Petaurista petauristasvārstās no Afganistānas austrumu pierobežas reģioniem līdz Java, un no Kašmiras, Taivānas un Ķīnas dienvidiem līdz Šrilankai. Visvairāk to ir Pakistānas mežu reģionos.

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • Austrumu
    • dzimtā

Dzīvotne

Milzu lidojošās vāveres ligzdas veido koku dobumos blīvi mežainās vietās.



  • Sauszemes biomi
  • mežs

Izskata apraksts

Milzu lidojošajai vāverei ir raksturīga, biezu matiņu lidojoša membrāna, kas stiepjas no plaukstas locītavas līdz aizmugurējām kājām, un to vēl vairāk paplašina ādas kroka starp astes sakni un aizmugurējām kājām. Šī membrāna sastāv no muskuļu loksnēm, kuras var sasprindzināt vai atslābināt pēc vēlēšanās, tādējādi kontrolējot slīdēšanas virzienu. Turklāt uz šīs membrānas malas ir liels spurs, kas palīdz to atbalstīt.Petaurista petauristaraksturo tās lielās acis un sarkankoka sarkanās krāsas, lai gan krāsa mainās atkarībā no vides. Salīdzinot ar citām vāverēm, šī suga ir ļoti liela; tā galva un ķermenis ir vidēji 398 mm, un astes daļa ir vēl 422 mm. Pieci cipari, kuriem visiem ir izliektas un asas nagi, ir atrodami uz pakaļējām kājām un četri cipari - uz pēdām.



  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Vidējā masa
    1750 g
    61,67 oz
    AnAge

Pavairošana

Tā kāP. petauristair nakts dzīvnieks, par tā reproduktīvo darbību ir maz zināms. Līdz šim apkopotie pierādījumi liecina, ka sugai parasti ir 2–3 mazuļi vienā metienā un viņi tos atradina apmēram pēc 2,5 mēnešiem. Slēpto ligzdu izgatavo māte. Tiek uzskatīts, ka pārošanās notiek divas reizes gadā, un mazuļi parasti piedzimst no marta sākuma līdz augusta sākumam. Šo vāveru dzīves ilgums nebrīvē var būt līdz 16 gadiem.

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • Vidējais pēcnācēju skaits
    viens
    AnAge

Mūža ilgums / ilgmūžība

Uzvedība

Papildus tam, ka milzu lidojošās vāveres ir labi kāpēji, tās ir lieliski planieri; daži tika novēroti slīdam līdz 75 metriem. Tas tiek panākts, nolecot no pacēluma. parasti koka augšējie zari. Lidojuma laikā šīs vāveres spēj kontrolēt slīdēšanas virzienu, sasprindzinot un atslābinot membrānas muskuļus. Mierīgā stāvoklī viņi saliek lidojošo membrānu cieši ķermenī. Šie vientuļie dzīvnieki ir nakts un visaktīvākie un skaļākie ir vakara stundās. Tiek uzskatīts, ka viņu zemais, vienmuļais vaids ir kaut kāds pārošanās aicinājums. Lai gan reģioni, kuros dzīvo šīs vāveres, ziemas sezonā kļūst diezgan auksti,P. petauristanepārziemo, bet viņi var migrēt uz vietām, kur pārtika ir bagātāka.



  • Galvenā uzvedība
  • kustīgs

Komunikācija un uztvere

  • Uztveres kanāli
  • taustes
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Milzu lidojošās vāveres diētu galvenokārt veido priežu čiekuri, koku pumpuri, lapas, jauni zari un sezonas laikā dažādi augļi un rieksti. Nebrīvē indivīdi tika uzturēti uz rozīnēm un riekstiem, taču atteicās no krūmiem un citām lapu vielām.

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Šīs vāveres sugas mizu laiku pa laikam pārdod vietējie tirgotāji Murree un Ravalpindi.

Saglabāšanas statuss

To ģeogrāfiskajā diapazonāPetaurista petauristair diezgan izplatītas. Tomēr meža reģionu izciršana un dedzināšana ir ievērojami samazinājusi to dzīvotņu lielumu.



Citi komentāri

Divi galvenie plēsējiP. petauristair čārča cauna un bengālijas kaķis, kas spēj pārsteigt vāveri, kamēr tā guļ.


pušķainā vāvere

Atbalstītāji

Sāra Ņūlina (autore), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Džeimss Bredšovs (autors), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor.

Populāri Dzīvnieki

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Otaria flavescens (Dienvidamerikas roņveidīgo)

Lasiet par Falco rufigularis (sikspārņu piekūns) vietnē Animal Agents

Lasiet par Oophaga histrionica vietnē Animal Agents

Lasiet par Pelecanus conspicillatus (Austrālijas pelikāns) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Troglodytes troglodytes (ziemas drēbes)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Sorex dispar (garu asti)