Storeria dekayiBrūna čūska

Autore Leslija Sēlholma

Ģeogrāfiskais diapazons

Storeria dekayiir bagātīga čūska, kas ir plaši izplatīta.

Tas ir atrodams Kanādas dienvidos, Amerikas Savienotajās Valstīs uz austrumiem no klinšu kalniem un Meksikas ziemeļu daļās (Ditmars 1936).



  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā

Dzīvotne

Šī ir čūska, kas joprojām ir diezgan bagātīga. Iemesls tam galvenokārt ir saistīts ar mazāku izmēru un plašām biotopu vēlmēm. Brūnās čūskas parasti ir paslēptas starp vaļīgiem akmeņiem vai plakaniem akmeņiem, kas sastopami savvaļā un lielās pilsētās (Ditmars 1936). Šīs čūskas lielāko savas dzīves daļu pavadīs zem zemes, bet spēcīgu lietavu laikā dažreiz tās izies laukā (Hardings 1997). Parasti tas notiek oktobrī - novembrī un marta beigās - aprīlī, kad viņi pārvietojas uz ziemas guļas vietām vai no tām (Harding 1997). Dažreiz šīs ziemas guļas vietas tiks koplietotas ar citām čūskām, piemēram, prievītes čūskām, sarkanvēdera čūskām un gludām zaļām čūskām (Harding 1997).(Ditmārs, 1936; Hardings, 1997)



  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • kaprālis
  • mežs
  • krūmāju mežs
  • Mitrāji
  • purvs
  • Citas biotopu funkcijas
  • pilsētas
  • piepilsēta

Izskata apraksts

Brūnā čūska ir diezgan maza čūska, kuras garums reti pārsniedz 15 collas (Ditmars 1936). Tam ir izturīgs ķermenis ar lielām acīm un smagiem svariem (Collins 1987).Storeria dekayiparasti ir pelēcīgi brūna krāsa ar gaišāku svītru uz muguras, kas abās pusēs robežojas ar melniem punktiem. Brūnās čūskas vēders ir rozā baltā krāsā. Parasti vidū ir 17 skalas rindas, un anālā plāksne ir sadalīta (Harding 1997). Vīrieši un sievietes izskatās vienādi, bet vīriešiem parasti ir garākas astes (Harding 1997). Ir vairākas citas pasugasStoreria dekayikas izskatās nedaudz atšķirīgi, taču nav tekstuālu pierādījumu par sezonālām izmaiņām. Jaunas brūnas čūskas ir mazas, vidēji apmēram 3 1/2 collas garas un ir melnas vai tumši pelēkas krāsas (Simon 1979). Atšķirīga mazuļu īpašība ir gaiši pelēcīgi balts gredzens, kas atrodas ap kaklu. Šajā vecumā tos dažkārt sajauc ar čūskām ar gredzenveida kaklu, taču tās izceļas ar ķīļveida svariem (Ditmars 1936).(Collins, 1987; Ditmars, 1936; Simon, 1979)

  • Citas fiziskās īpašības
  • heterotermisks
  • Seksuālais dimorfisms
  • sieviete lielāka
  • dzimumi ir veidoti atšķirīgi
  • Diapazona garums
    23,0 līdz 52,7 cm
    9.06 līdz 20.75 collas

Pavairošana

  • Pārošanās sistēma
  • poligīns

Brūnā čūska ir dzīvīga, un tai piedzimst 12 - 20 mazuļi (Ditmars 1936). Tas notiek vasaras vēlākajās daļās ap jūlija beigām līdz augusta sākumam (Ditmārs 1936). Pēc mazuļu piedzimšanas vecāku aprūpe nav saistīta, bet dažreiz jaunas brūnas čūskas paliks tuvu vecākiem (Harding 1997). Brūnās čūskas dzimumbriedumu sasniedz otrās vasaras beigās, parasti līdz šim laikam tās ir dubultojušās




vai vardes un krupji pavairošanai paļaujas uz taustes informāciju

garums (Hardings 1997).

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • seksuāla
  • apaugļošana
    • iekšējs
  • ovoviviparous
  • Vairošanās intervāls
    Brūnās čūskas vairojas reizi gadā.
  • Vaislas sezona
    Brūnajām čūskām mazuļi piedzimst vasaras beigās.
  • Diapazona pēcnācēju skaits
    3,0 līdz 41,0
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    2,0 gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    Dzimums: sieviete
    730 dienas
    AnAge
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    2,0 gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    Dzimums: vīrietis
    730 dienas
    AnAge

Jaunieši tiek baroti mātes ķermenī, kamēr viņi attīstās. Pēc mazuļu piedzimšanas vairs nav vecāku gādības, bet dažreiz jaunās Brūnās čūskas paliks mātes tuvumā.

  • Vecāku ieguldījums
  • pirmsociāls
  • sieviešu vecāku aprūpe

Mūža ilgums / ilgmūžība

Par brūnās čūskas dzīves ilgumu savvaļā ir maz zināms, bet nebrīvē turēta persona dzīvoja līdz 7 gadu vecumam. Savvaļas brūnās čūskas savam mūžam var tuvoties, lai gan daudzi jaunieši mirst, pirms kļūst nobrieduši.



  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: nebrīvē
    7,0 (augsti) gadi
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: nebrīvē
    7 gadi
    AnAge

Uzvedība

AudzēšanaStoreria dekayisākas ar tēviņu pēc sievietes, kas atstāj feromonu taku (Hardings 1997). Brūnā čūska (tēviņš) izmanto mēli, lai identificētu potenciālo biedru, pārliecinoties, ka tā ir mātīte, tēviņš pēc tam, kad veicis dažādas galma kustības, ievieto hemipēnus mātītes kloakā (Harding 1997). Brūnās čūskas parasti ir nekaitīgas nekrietnas čūskas. Daži no viņu plēsējiem ir lielas vardes un krupji, lielākas čūskas, vārnas, vanagi, ķepas, zebieksti, noteiktas putnu sugas un mājas

kaķi un suņi (Hardings 1997). Kad šīs čūskas patiešām izjūt apdraudējumu, tās izlīdzinās savus ķermeņus, lai tie izskatītos lielāki, un novietotu ķermeņus agresīvā pozā, un viņi pat atbrīvos no kloakas muskusa smaržas šķidrumu (Harding 1997).

  • Galvenā uzvedība
  • nakts
  • kustīgs
  • vientuļnieks

Komunikācija un uztvere

Brūnās čūskas savstarpēji sazinās galvenokārt ar pieskārienu un smaržu. Viņi ar dakšveida mēli savāc ķīmiskas vielas no gaisa un ievieto šīs dakšiņas īpašā orgānā mutes jumtā, kas interpretē šos ķīmiskos signālus. Tā kā brūnās čūskas medī galvenokārt pazemē un naktīs, tās, iespējams, izmanto gandrīz tikai ožu, lai atrastu upuri. Čūskas ir jutīgas arī pret vibrācijām, un tām ir samērā laba redze.



Pārtikas ieradumi

Brūnās čūskas lielā mērā barojassliekas, gliemeži un lodes , bet ēdīs arī mazus salamandras , maiga ķermeņa grūbi un vaboles . Viņiem ir specializēti zobi un žokļi, kas ļauj izvilkt gliemežus no čaumalām un ēst tos.(Ditmārs, 1936; Hardings, 1997)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • molusks
    • ļaundaris
  • Dzīvnieku barība
  • abinieki
  • kukaiņi
  • sauszemes posmkāji, kas nav kukaiņi
  • gliemji
  • sauszemes tārpi

Plēsība

Brūnas čūskas ēd lielas vardes un krupji , lielāks čūskas , Amerikāņu vārnas , vanagi , cērtes , zebieksti , zilas jays , un mājas kaķi . Kad šīs čūskas jūtas apdraudētas, tās saplacina ķermeni, lai parādītos lielākas un novietotu ķermeni agresīvā pozā. Viņi arī iesmērēs savu uzbrucēju ar nepatīkami smaržojošu muskusu, ko izstaro no savas kloakas.

Ekosistēmas loma

Brūnās čūskas palīdz kontrolēt gliemežu, gliemežu un slieku populācijas. Tie kalpo arī kā vērtīgs pārtikas daudzums plēsējiem.

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Šīs mazās čūskas var nākt par labu cilvēkiem, kontrolējot kazu bojājumus dārzos (Harding 1997). Citi zināmi ieguvumi nav atrasti.

  • Pozitīva ietekme
  • kontrolē kaitēkļu populāciju

Saglabāšanas statuss

Šī ir diezgan izplatīta suga, taču tā saskaras ar tādiem draudiem kā piesārņojums un lauku un pilsētu dzīvotņu iznīcināšana (Harding 1997). Nav zināmi centieni, lai nodrošinātu dzīvotspējīgu iedzīvotāju nākotni.

Atbalstītāji

Leslie Seaholm (autore), Mičiganas Valsts universitāte, James Harding (redaktors), Mičiganas Valsts universitāte.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par dzīvnieku aģentiem Glirulus japonicus (japāņu guļamzāle)

Lasiet par Channa argus vietnē Animal Agents

Lasiet par Hydrodamalis gigas (Stellera jūras govs) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Vireo olivaceus (sarkano acu vireo)

Lasiet par Polygonia progne vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Myotis leibii (austrumu mazkāju mioti)