Thalassarche melanophrysblack-uzacis albatross

Džeikobs Gārdners

Ģeogrāfiskais diapazons

Melnādainais albatross,Thalassarche melanophrys, cirkumpolāru var atrast dienvidu puslodē jebkur Atlantijas okeāna dienvidos, bet ar aukstām straumēm var ceļot tālāk uz ziemeļiem. Katru gadu septembra un oktobra laikā viņi vairojas Atlantijas okeāna dienvidu salās, tostarp Folklendas salās un Dienviddžordžijas, Dienvidsendvičas un Horna ragā.(Mullay and Association, 1989; Tuck and Heinzel, 1978; del Hoyo et al., 1992)

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • etiopietis
    • dzimtā
  • neotropisks
    • dzimtā
  • austrālietis
    • dzimtā
  • okeāna salas
    • dzimtā
  • Indijas okeāns
    • dzimtā
  • Atlantijas okeāns
    • dzimtā
  • Klusais okeāns
    • dzimtā

Dzīvotne

Melnādainais albatross ir jūras, pelaģiskie putni, bet parasti tie nonāk piekrastē. Albatrosam ir raksturīgi virzīties uz krastu vardarbīgā laikā. Viņi var ceļot tūkstošiem kilometru no zemes, meklējot pārtiku. Viņu vairošanās vietas bieži atrodas stāvās nogāzēs artūsas zāle, klints terases vai līdzena grunts.(del Hoyo et al., 1992)




kas ir pīļu plecu pīļknābis

  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • zemes
  • sālsūdens vai jūras
  • Ūdens biomas
  • pelaģiskā
  • piekrastes

Izskata apraksts

Melnādainais albatross ir lieli putni, kuru garums ir no 83 līdz 93 cm un kuru svars ir no 3 līdz 5 kg. Viņiem ir plati, strupi spārni, kuru spārnu platums ir 240 cm. Viņu mugura ir tumši pelēka, kas saplūst melnpelēkā lāpstiņā. Viņu melnkrāsas apakšpusi pārtrauc balta centrālā josla, kas stiepjas spārna garumā, lai gan joslas izceļamība ir mainīga. Viņiem ir dzeltens rēķins ar sārtu galu, kas galā izliekas uz leju. Viņu galva ir balta ar melnu līniju rēķina pamatnē un melnu uzacu, kas apņem un aiz acs aiz muguras. Varavīksnene var svārstīties no bāli bālganas krāsas līdz dzintaram. Putniem nav dzimumdimorfisma.



Nepilngadīgajiem melnādainajiem albatrosiem ir līdzīgs apspalvojums kā pieaugušajiem, tomēr viņiem pakauša daļā ir pelēku spalvu gredzens. Nepilngadīgajiem knābēs ir arī zināmā mērā melna krāsa.(Mullay and Association, 1989; Tuck and Heinzel, 1978; del Hoyo et al., 1992)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • dzimumiem
  • Diapazona masa
    3 līdz 5 kg
    6,61 līdz 11,01 mārciņas
  • Diapazona garums
    83 līdz 93 cm
    32,68 līdz 36,61 collas

Pavairošana

Melnādainais albatross ir monogāms un bieži pārojas visu mūžu. Pāris bieži iesaistās savstarpējos barošanas rituālos. Melnādainais albatross bieži iesaistās knābja pieskārienā un kopainā. Kopumā albatross ir plaši pazīstams ar sarežģītu galma uzvedību.(del Hoyo et al., 1992)



  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Melnādainais albatrosa šķirne no septembra vai oktobra līdz aprīlim. Vairošanās periodā tie ir koloniāli un ligzdas veido no dubļiem, zāles, guano un jūras aļģēm. Viņi būvē ligzdas, kas atrodas uz vulkāna formas kupola, kur 71 dienu inkubē vienu olu. Cāļi ir dzimuši ar pelēcīgi baltu dūnu un tiek audzēti vienu līdz četras nedēļas. Cāļi pāršalc pēc 120 dienām, un dzimumgatavību viņi sasniedz pēc 7 līdz 9 gadiem.(Folklendu konservācija, 2010; Nacionālā Audubona biedrība et al., 1976; del Hoyo et al., 1992)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • sezonas audzēšana
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Melnādainie albatross šķirnes pārstāvji katru gadu.
  • Vaislas sezona
    Melnādainie albatrosi vairojas no septembra līdz aprīlim.
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    viens
  • Vidējais laiks inkubācijai
    71 diena
  • Vidējais lidošanas vecums
    120 dienas
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (sieviete)
    7 līdz 9 gadi
  • Dzimuma vai reproduktīvā brieduma diapazons (vīrietis)
    7 līdz 9 gadi

Abi vecāki piedalās olu inkubācijā, kas var ilgt līdz 71 dienai. Cāļi ir dzimuši pirmsdzemdību periodā, ar spalvainām spalvām un atvērtām acīm. Abi vecāki baro jauniešus. Vecāki inkubē vairākus mēnešus, pēc tam pamet cāli, pirms tas pārceļas.(del Hoyo et al., 1992)

  • Vecāku ieguldījums
  • pirmsociāls
  • vīriešu vecāku aprūpe
  • sieviešu vecāku aprūpe
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Nebrīvē turētā melnādainā albatrosa dzīves ilgums ir 32,5 gadi. Savvaļā viņi parasti dzīvo apmēram 30 vai vairāk gadus, bet ir zināms, ka viņi dzīvo pat 70 gadus.(Raits, 2007)



  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: savvaļas
    70 (augsti) gadi
  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: nebrīvē
    35,2 (augsti) gadi
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: savvaļas
    30 gadi

Uzvedība

Melnādainais albatross, atrodoties jūrā, parasti ir viens, izņemot gadījumus, kad pastāv plaša barošanās iespēja. Vaislas sezonā viņi uzkrājas ligzdojošās kolonijās, kuras var sastāvēt no vairāk nekā 180 000 pāriem. Tie ir ļoti mobili putni, un līdz lopbarībai tie dosies no 500 līdz 3000 km. Viņi izmanto savus lielos spārnus, lai slīdētu neticamos attālumos ar ierobežotu enerģijas patēriņu. Viņi bieži tiek novēroti sekojošiem kuģiem simtiem jūdžu attālumā no jūras, vienkārši slīdot aiz kuģa.(del Hoyo et al., 1992)

  • Galvenā uzvedība
  • mušas
  • diennakts
  • kustīgs
  • klejotājs
  • vientuļnieks
  • teritoriālais
  • koloniāls
  • Vidējais teritorijas lielums
    1,5 m ^ 2

Mājas diapazons

Melnādainais albatross teritoriju izveido tikai vairošanās sezonā. Vaislas pāri nepieļaus citu indivīdu 1,5 m attālumā no ligzdas.(del Hoyo et al., 1992)

Komunikācija un uztvere

Melnādainais albatross parasti klusē, bet vairošanās kolonijās radīs ātru rūcošu troksni. Viņi arī izdara knābi klapējošus trokšņus. Vaislas pāri sazināsies, izmantojot dažādus uzmācības paradumus, piemēram, allopreening un knābja pieskaršanās. Tāpat kā visi putni, melnādainais albatross uztver savu vidi ar redzes, dzirdes, taustes un ķīmiskiem stimuliem.(del Hoyo et al., 1992)




kur atrodami vērši

  • Sakaru kanāli
  • taustes
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Melnādainais albatross galvenokārt barojas ar vēžveidīgajiem un zivīm, bet arī kalmāriem un miesām (t.i., pingvīnu līķiem). Lielu daļu no viņu uztura veido krili, kurus viņi atrod, izmantojot metodi, kas pazīstama kā vietējā uzlabošana. Tas ir tad, kad albatross novēro citas albatrosa vai barības suga veiksmīgu barošanu, un viņi apvienojas, lai izmantotu pārtikas avotu. Viņi izmanto savas jostas ar kājām, lai bradātos apkārt un barotos, satverot virsmu vai nirstot. Bieži ir zināms, ka viņi seko traleriem, meklējot jebkādu izmestu lomu.(Grunbaum un Veit, 2003; del Hoyo et al., 1992)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • piscivore
  • Dzīvnieku barība
  • zivis
  • Carrion
  • gliemji
  • ūdens vēžveidīgie

Plēsība

Melnādainā albatrosa galvenie draudi ir cilvēki, taču ir zināms, ka tos ēd arī tīģeru haizivis. Nejauša nāve ar āķu makšķerēšanas metodēm visvairāk apdraud melnādainos albatrosus. Tiek uzskatīts, ka neseno iedzīvotāju skaita samazināšanos izraisa vietējās āķu jedu zvejas pieaugums. Agrāk jūrnieki sagūstīja albatrosu gaļas dēļ un veica reidus savās ligzdu kolonijās pēc olām. Albatrosa olas žurkas bieži ēd ( Rattus ) un cāļus nomāc skuas ( Stercorarius ).(Nacionālā Audubona biedrība et al., 1976)

Ekosistēmas loma

Kā galveno uztura sastāvdaļu zivju populācijas, iespējams, ietekmē melnādainais albatross. Par simbiotiskajām attiecībām ir maz zināms.

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Nav zināms, ka melnādainais albatross pozitīvi ietekmētu cilvēkus.

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Nav zināms, ka melnādainais albatross negatīvi ietekmētu cilvēkus.

Saglabāšanas statuss

Melnādainais albatross IUCN Sarkanajā sarakstā pašlaik ir iekļauts kā apdraudēts. To aizsardzības statusa pamatojums ir strauja viņu populāciju samazināšanās. Šis samazinājums ir saistīts ar nāvi, kas saistīta ar āķu jedu un traļu zveju (tīkla un auklas sapīšanos), plēsēju populācijas traucējumiem, plastmasas uzņemšanu, dabas katastrofām (plūdi, ugunsgrēki un vulkāniskā darbība), dzīvotņu iznīcināšanu, piesārņojumu un slimībām.(Kroksals, 2006)

Atbalstītāji

Džeikobs Gardners (autors), Floridas štata universitāte, Emīlija DuVala (redaktore), Floridas štata universitāte, Rahele Sterlinga (redaktore), Īpašie projekti.

Populāri Dzīvnieki

Lasiet par dzīvnieku pārstāvjiem par Perca flavescens (amerikāņu asari)

Lasiet par Sitta pygmaea (pigmejas rieksts) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Atheris squamigera (afrikāņu krūmu odze, raupja mēroga krūmu odze)

Lasiet par Recurvirostra americana (amerikāņu avocets) vietnē Animal Agents

Lasiet par Ictalurus punctatus (sams) vietnē Animal Agents

Lasiet par dzīvnieku aģentiem par Bradypus tridactylus (gaiši rīkles trīspirkstu sliņķi)