Šīs albabarnas pūces

Autori Ketlina Bačinski un Marija S. Harisa

Ģeogrāfiskais diapazons

Meža pūces ir visizplatītākās no visām pūču sugām, un tās sastopamas visos kontinentos, izņemot Antarktīdu. Amerikā meža pūces piemērotā dzīvotnē sastopamas visā Dienvidamerikā un Centrālamerikā, kā arī Ziemeļamerikā līdz pat ziemeļiem līdz ASV ziemeļdaļai un Britu Kolumbijas dienvidrietumiem. Eiropā plūcītes ir no Spānijas dienvidiem līdz Zviedrijas dienvidiem un austrumiem līdz Krievijai. Tie ir sastopami arī visā Āfrikā, visā Āzijas vidienē un dienvidos, kā arī visā Austrālijā. Pūces ir ievestas dažās okeāna salās, lai ierobežotu grauzēju kaitēkļus.

  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • tuvu klētai
    • dzimtā
  • palearktika
    • dzimtā
  • Austrumu
    • dzimtā
  • etiopietis
    • dzimtā
  • neotropisks
    • dzimtā
  • austrālietis
    • dzimtā
  • okeāna salas
    • ieviests
  • Citi ģeogrāfiskie noteikumi
  • holarctic
  • kosmopolīts

Dzīvotne

Meža pūces aizņem plašu biotopu klāstu no laukiem līdz pilsētām. Parasti tie sastopami zemos atklātos biotopos, piemēram, zālājos, tuksnešos, purvos un lauksaimniecības laukos. Viņiem ligzdošanai nepieciešami dobumi, piemēram, dobie koki, dobumi klintīs un upju krastos, ligzdu kastes, alas, baznīcu torņi, šķūņu bēniņi un siena kaudzes. Atbilstošu ligzdošanas dobumu pieejamība bieži ierobežo piemērotu barības dzīvotņu izmantošanu.(Otrdiena, 1992)

  • Biotopu reģioni
  • mērens
  • tropisks
  • zemes
  • Sauszemes biomi
  • tuksnesis vai kāpa
  • savanna vai zālājs
  • mežs
  • krūmāju mežs
  • Mitrāji
  • purvs
  • grāmata
  • Citas biotopu funkcijas
  • pilsētas
  • piepilsēta
  • lauksaimniecības
  • piekrastes
  • alas

Izskata apraksts

Kūtspūces ir vidēja lieluma pūces ar garām kājām, kas līdz pelēkajiem pirkstiem ir reti spalvainas. Galva ir liela un noapaļota bez ausu saišķiem. Pūcēm ir noapaļoti spārni un īsa aste, kas pārklāta ar baltām vai gaiši brūnām pūkainām spalvām. Putna mugura un galva ir gaiši brūna ar mainīgiem melnbaltiem plankumiem, bet apakšdaļa ir pelēcīgi balta. Meža pūces pēc izskata ir ļoti pārsteidzošas. Mātītes mēdz būt lielākas, tās sver aptuveni 570 gramus, savukārt tēviņi sver aptuveni 470 gramus. Mātītēm ir arī nedaudz garāks ķermeņa garums (sievietēm no 34 līdz 40 cm, vīriešiem no 32 līdz 38 cm) un spārnu platums. Vīriešu un sieviešu spārnu platums svārstās no 107 līdz 110 cm.



Līdz 35 pasugām Šie albumi tiek atzīti, pamatojoties uz ķermeņa lieluma un krāsas atšķirībām.(“Pūces lapas”, 2003; Marti, 1992)

  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • polimorfs
  • Seksuālais dimorfisms
  • sieviete lielāka
  • Diapazona masa
    430 līdz 620 g
    15,15 līdz 21,85 oz
  • Diapazona garums
    32 līdz 40 cm
    12,60 līdz 15,75 collas
  • Diapazons spārnu
    107 līdz 110 cm
    42,13 līdz 43,31 collas

Pavairošana

Meža pūces visbiežāk ir monogāmas, lai gan pastāv vairākas ziņas par poligniju. Pāris parasti paliek kopā, kamēr dzīvo abi indivīdi.

Tiesa sākas ar vīriešu izlidošanas lidojumiem, kurus pavada reklāmas zvani un sievietes vajāšana. Pakaļdzīšanās laikā kliedz gan vīrietis, gan sieviete. Arī tēviņš vairākas sekundes lidinās ar kājām, kas karājas sēžošās mātītes priekšā; tie ir pazīstami kā kodes lidojumi.


austrumu žoga ķirzakas olas

Ligzdošanas vietas meklēšanas laikā kopēšana notiek ik pēc dažām minūtēm. Abi dzimumi izliekas viens otra priekšā, lai lūgtu kopulāciju. Tēviņš piestiprina mātīti, satver kaklu un balansē ar izplestiem spārniem. Kopēšana turpinās ar samazinošu biežumu visā inkubācijas un cāļu audzēšanas laikā.

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Meža pūces vairojas reizi gadā. Viņi var vairoties gandrīz jebkurā gada laikā, atkarībā no pārtikas piegādes. Lielākā daļa indivīdu sāk vairoties 1 gadu vecumā. Sakarā ar īso pūču dzīves ilgumu (vidēji 2 gadi), vairums indivīdu vairojas tikai vienu vai divas reizes. Meža pūces parasti audzē vienu perējumu gadā, lai gan ir novērots, ka daži pāri vienā gadā audzē līdz trim perējumiem

Pūces pāri bieži izmanto veco ligzdu, kas ir bijusi aizņemta gadu desmitiem, nevis uzceļ jaunu. Mātīte ligzdu parasti izklāj ar sasmalcinātām granulām. Viņa izdēj no 2 līdz 18 olām (parasti no 4 līdz 7) ar ātrumu viena ola ik pēc 2 līdz 3 dienām. Mātīte olas inkubē 29 līdz 34 dienas. Mātīte apmēram 25 dienas pēc izšķilšanās perē un baro cāļus. Viņi pamet ligzdu ar pirmo lidojumu 50 līdz 70 dienas pēc izšķilšanās, bet atgriežas ligzdā, lai uzpūtušās 7 līdz 8 nedēļas. Cāļi parasti kļūst neatkarīgi no vecākiem 3 līdz 5 nedēļas pēc tam, kad viņi sāk lidot.(“Pūces lapas”, 2003; Marti, 1992)

  • Galvenās reproduktīvās funkcijas
  • iteroparous
  • audzēšana visu gadu
  • gonohorisks / gonohoristisks / divvietīgs (atsevišķi dzimumi)
  • seksuāla
  • olšūnu
  • Vairošanās intervāls
    Meža pūces vairojas reizi gadā; dažreiz tiek ražoti divi vai pat trīs perējumi gadā.
  • Vaislas sezona
    Meža pūces vairojas būtībā jebkurā gada laikā, atkarībā no pārtikas piegādes.
  • Klāt olas sezonā
    2 līdz 18
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    5.5
  • Vidējais olu daudzums sezonā
    6
    AnAge
  • Diapazona laiks līdz inkubācijai
    29 līdz 34 dienas
  • Diapazona lidojuma vecums
    50 līdz 70 dienas
  • Vidējais lidošanas vecums
    64,3 dienas
  • Diapazons laiks līdz neatkarībai
    3 līdz 5 nedēļas
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (sieviete)
    1 gadi
  • Vidējais vecums pēc dzimuma vai reproduktīvās brieduma (vīrietis)
    1 gadi

Pūces mātītes inkubācijas laikā atstāj ligzdu tikai īsi un ar lieliem intervāliem. Šajā laikā tēviņš baro inkubējošo mātīti. Visu perēšanu veic mātīte, sākot tūlīt pēc izšķilšanās un ilgstot līdz vecākajam jauneklim ir aptuveni 25 dienas. Tēviņi ienes ligzdā barību mātītei un cāļiem, bet tikai mātīte baro mazuļus, sākotnēji pārtraucot ēdienu mazos gabaliņos. Arī mātīte pirmās pāris nedēļas pēc izšķilšanās ēd cāļu fekālijas, lai dezinficētu ligzdu. Vecāki pēc bēgšanas turpina barot cāļus līdz 5 nedēļām.(Otrdiena, 1992)


Teksasas zaļā koka varde

  • Vecāku ieguldījums
  • vecāku neiesaistīšanās
  • altricial
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošināšana
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms inkubācijas / dzimšanas
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas / bēgšanas
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošināšana
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete

Mūža ilgums / ilgmūžība

Lielākajai daļai pūču mūža ilgums ir salīdzinoši īss. Daudzi izdzīvo tikai vienu vairošanās sezonu, un mirstība pirmajā dzīves gadā var sasniegt 75%. vienā pētījumā vidējais 572 joslu putnu nāves vecums bija 20,9 mēneši. Tomēr visilgākais savvaļas pūces dzīves ilgums ir 34 gadi.(Otrdiena, 1992)

  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: mežonīgs
    34 (augsti) gadi
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: mežonīgs
    20,9 mēneši
  • Vidējais dzīves ilgums
    Statuss: mežonīgs
    185 mēneši
    Putnu aplīmēšanas laboratorija

Uzvedība

Meža pūces ir vientuļas vai sastopamas pa pāriem. Tās ir nakts un dienas laikā klejo koku dobumos, klints plaisās, upju krastos, šķūņos, ligzdu kastēs, baznīcu torņos un citās cilvēku veidotās konstrukcijās.

Meža pūces ir ļoti efektīvi mednieki. Ir aizdomas, ka viņi lielu daļu laika pavada loafingā. Lielākā daļa pūču ir mazkustīga, lai gan daži areāla ziemeļu daļā esošie indivīdi ir migrējoši.(Otrdiena, 1992)

  • Galvenā uzvedība
  • arboreal
  • mušas
  • nakts
  • kustīgs
  • migrējošs
  • mazkustīgs
  • vientuļnieks

Mājas diapazons

Pētījumā par plūcēm Ņūdžersijā vidējais mājas diapazons bija 7,17 kvadrātkilometri.(Otrdiena, 1992)

Komunikācija un uztvere

Meža pūces sazinās ar balss balsīm un fiziskiem attēliem. Ligzdā joprojām esošās pūcītes izrunā vairākus atšķirīgus balsojumus, tostarp čivināt, ko izmanto, lai izteiktu diskomfortu, uzmanības pievēršanu un strīdus ar ligzdas biedriem. Jaunieši arī izsauc pikantu krākšanas ēdienu. Pieaugušie izmanto dažādus balss ierakstus, tostarp reklāmas zvanu, izstieptu garglingu kliedzienu, kas, iespējams, ir vispazīstamākais zvans. Briesmu zvans ir virkne izvilktu kliedzienu. Citas balsis ietver aizsardzības sēkšanas skaņu, ātru, bieži ilgstošu čivināt barošanai un eksplozīvu kliegšanu, kas parasti ir vērsta uz zīdītāju plēsēju. Šķiet, ka apsveikumi un sarunu sarunu biedri atzīst par dzīvesbiedra atzīšanu un pavada dažādas pircēju darbības. Meža pūces ir daudz mazāk skaļas, ja tās nepavaicājas.

Kūka pūces spēja atrast medījumu pēc skaņas ir visprecīzākā no visiem pārbaudītajiem dzīvniekiem. Šī ļoti akūtā dzirdes izjūta ļauj pūcēm sagūstīt laupījumu, ko slēpj veģetācija vai sniegs. Viņu apbrīnojamo spēju atrast laupījumu, izmantojot skaņu, palīdz viņu asimetriski novietotās ausis. Šī asimetrija ļauj šīm pūcēm labāk lokalizēt medījumu radītās skaņas. Viņu ausis ir ārkārtīgi jutīgas, un, ja trokšņu līmenis ir pārāk satraucošs, tos var aizvērt ar maziem spalvainiem atlokiem. Pūcēm ir arī lieliska redze vājā apgaismojumā.

  • Sakaru kanāli
  • vizuāls
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāls
  • taustes
  • akustiskā
  • ķīmiskais

Pārtikas ieradumi

Meža pūces ir nakts plēsēji, kas dod priekšroku maziem zīdītājiem, piemēram, pelēm, putraimi , ķepas, žurkas, ondatras , zaķi un truši . Viņi var arī laupīt mazus putnus. Pūces sāk medīt vienatnē pēc saulrieta. Kā palīglīdzeklis kustību noteikšanai zālājos viņiem ir izveidojusies ļoti jutīga redze vājā apgaismojumā. Medību laikā pilnīgā tumsā pūce tomēr paļaujas uz savu akūto dzirdi, lai notvertu upuri. Meža pūces ir visprecīzākie putni, kas medījumu nosaka pēc skaņas. Vēl viena iezīme, kas papildina viņu medību panākumus, ir pūkainās spalvas, kas palīdz apslāpēt viņu kustības skaņu. Pūce var tuvoties savam upurim praktiski neatklāta. Kūts pūces uzbrūk savam laupījumam nelielos lidojumos (1,5–4,5 metrus virs zemes), sagūstot upuri ar kājām un ar rēķinu izlaužas cauri galvaskausa aizmugurei. Pēc tam viņi norij visu laupījumu. Meža pūces kešatmiņā liek papildu barību, īpaši vairošanās periodā.(Otrdiena, 1992)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • ēd sauszemes mugurkaulniekus
  • Dzīvnieku barība
  • putni
  • zīdītāji
  • Uzmeklēšana
  • uzglabā vai saglabā kešatmiņā pārtiku

Plēsība

Meža pūcēm ir maz plēsēju. Nestlings laiku pa laikam uzņem stoats un čūskas. Ir arī daži pierādījumi, ka lielas ragainās pūces ik pa laikam upurē pieaugušās meža pūces. Pūces pasugas Palearktikas rietumos ir daudz mazākas nekā Ziemeļamerikā. Šīs pasugas dažreiz tiek upurētas zelta ērgļi , sarkanie pūķi ,goshawks, buzzards , peregrine piekūni , lenteri , ērgļu pūces un dzeltenbrūnās pūces .

Saskaroties ar iebrucēju, meža pūces izplata spārnus un noliek tos tā, lai muguras virsma būtu vērsta pret iebrucēju. Pēc tam viņi šūpojas ar galvu uz priekšu un atpakaļ. Šo draudu demonstrēšanu pavada čukstēšana un rēķinu uzlaušana, kas tiek pasniegta ar šķībām acīm. Ja iebrucējs turpina pastāvēt, pūce nokrīt uz muguras un sit ar kājām.(Otrdiena, 1992)

Ekosistēmas loma

Meža pūces ierobežo to zīdītāju un putnu sugu populācijas, kuras viņi upurē. Tie kalpo arī kā barība tām sugām, kuras viņus plēsīs. Meža pūcēs mitinās vairāki parazīti. Nestlings parasti inficē ar dipterānu carnus hemapterus . Viņi satur arī vairākus vienšūņu asinis un zarnu parazītus, kā arī divas utu sugas (Kirodaia subpachygasterunStrigiphilus aitkeir).(Otrdiena, 1992)

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Meža pūces ierobežo grauzēju kaitēkļu populāciju, dodot labumu lauksaimniekiem un citiem.

  • Pozitīva ietekme
  • kontrolē kaitēkļu populāciju

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Pūces negatīvi neietekmē cilvēkus.

Saglabāšanas statuss

Pūces ir aizsargātas saskaņā ar ASV Migrējošo putnu līguma likumu un CITES II pielikumu. Viņi nav federāli apdraudēti un neapdraudēti Amerikas Savienotajās Valstīs, taču dažos atsevišķos ASV štatos - tostarp Mičiganā, kur tiek uzskatīti par apdraudētiem, tie ir aizsargāti.

Pūces populācijas apdraudējums ir klimatiskās izmaiņas, pesticīdi un mainīgās lauksaimniecības metodes. Klimata maiņa ziemeļu reģionos izraisa sniega ilgāku laika periodu, kas sugām apgrūtina ziemas izdzīvošanu. Atšķirībā no citiem putniem, pūces savā ķermenī neuzglabā papildu taukus kā rezervi skarbajiem ziemas laika apstākļiem. Tā rezultātā daudzas pūces mirst sasalšanas laikā vai ir pārāk vājas, lai vairotos nākamajā pavasarī. Arī pesticīdi ir veicinājuši šīs sugas samazināšanos. Nezināmu iemeslu dēļ meža pūcēm, lietojot pesticīdus, ir smagāka ietekme nekā citām pūču sugām. Šie pesticīdi bieži ir atbildīgi par olu čaumalas retināšanu sievietēm. Vēl viens nozīmīgs faktors, kas ierobežo iedzīvotāju skaita pieaugumu, ir modernas lauksaimniecības metodes. Tradicionālās saimniecības ar daudzām mazām struktūrām labvēlīgi ietekmēja meža pūču populāciju. Mūsdienu saimniecībās ligzdošanai vairs nav atbilstoša saimniecības struktūru daudzuma, un lauksaimniecības zeme vairs nevar uzturēt pietiekamu grauzēju populāciju, lai barotu meža pūces pāri. Meža pūces populācija tomēr samazinās tikai dažās vietās, nevis visā diapazonā.(Otrdiena, 1992)

Atbalstītāji

Ketlina Bačinski (autore), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor, Taņa Djūija (redaktore), Dzīvnieku aģenti.

Kari Kirschbaum (redaktors), Dzīvnieku aģenti.

Marija S. Harisa (autore), Mičiganas Universitāte-Ann Arbor.


ostas džeksona haizivju ēšana

Populāri Dzīvnieki

Par dzīvnieku pārstāvjiem lasiet par Macroscelidea (ziloņu kaisļiem)

Lasiet par Allactodipus bobrinskii (Bobrinski jerboa) vietnē Animal Agents

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Emydura subglobosa (sarkanvēdera īskakla bruņurupucis)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Craseonycteridae (kamenes sikspārnis un cūkas nazis)

Par dzīvnieku aģentiem lasiet par Muridae (vecās pasaules pelēm un žurkām, smiltīm, svilpošām žurkām un radiniekiem)

Lasiet par dzīvnieku aģentiem vietnē Crotalus atrox (Rietumu dimantu atbalstītā klaburčūska)